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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "血合肉"に関連した英語例文

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"血合肉"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 13



例文

また、魚として、少なくともマグロ血合肉又はカツオ血合肉のいずれかを用い、プロテアーゼとして、バチルス属由来のプロテアーゼを用いる。例文帳に追加

Also, it uses either a tuna dark-colored meat or a bonito dark-colored meat as a fish meat, and a protease originated from genus Bacillus as the protease. - 特許庁

養殖魚の血合肉の色調を改善するための魚餌と、それを用いた血合肉の色調改善方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide fish feed for improving color tone of dark flesh of culture fish, and to provide a method for improving color tone of the dark flesh using the fish feed. - 特許庁

さらに、魚として、少なくともマグロ血合肉又はカツオ血合肉のいずれかを用い、プロテアーゼとして、バチルス属由来のプロテアーゼを用いる。例文帳に追加

At least either bloody color flesh of tuna or bloody color flesh of bonito is used as the fish meat and a protease derived from the genus Bacillus is used as the protease. - 特許庁

魚の死後硬直前状態の魚から得られる魚であってATPが残存する血合肉を含む該魚を、−30℃以下の温度で急速凍結を行い、冷凍保存及び流通中での血合肉の褐変を抑制する。例文帳に追加

The method for suppressing browning dark muscles during freezing and distributing is carried out by rapidly freezing fish meat obtained from a pre-rigor fish and containing the dark muscles in which an ATP remains, at a temperature of -30°C or less. - 特許庁

例文

内臓や血合肉等の食用不快部位を含む原料から異味異臭の少ない良好な食用脱水を製造すること例文帳に追加

To provide a method for producing favorable edible dehydrated meat having less odd taste and odd smell from raw material which contains portions unfavorable for food such as inner bowels and dark colored flesh. - 特許庁


例文

−20℃付近の温度帯いわゆる高温度凍結保存された魚血合肉の、保存及び流通中での褐変を抑制する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for suppressing dark muscles of fish to which so-called high temperature cryopreservation at a temperature zone around -20°C is applied, from browning during preservation and distribution. - 特許庁

皮や血合肉を除去することなく、魚の生臭みをマスキングした魚加工食品及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a fish processed food masking fishy smell of fish without removing the skin and the red muscle thereof, and to provide a method for producing the fish processed food. - 特許庁

この魚餌を対象魚に2ヶ月以上給餌することにより、それら養殖魚の血合肉の赤味を強化することができ、さらに刺身や切り身に加工した後の血合肉の経時的な変色を効果的に遅延することができる。例文帳に追加

The method for improving color tone of the dark flesh includes feeding the fish feed to objective fish for at least two months to enhance the red color of the dark flesh of the culture fish, and further effectively delay the time-lapse color deterioration of the dark flesh after processed into sashimi or a fillet. - 特許庁

ブリ類、タイ類、サバ類、マグロ類等の養殖魚の血合肉の色調を改善するための魚餌であって、サッカロマイセス(Saccharomyces)属酵母を6〜30重量%含有する魚餌。例文帳に追加

The fish feed improves color tone of the dark flesh of culture fish such as yellowtail, sea bream, mackerel or tuna, and contains 6-30 wt.% of Saccharomyces yeast. - 特許庁

例文

魚類の血合肉を有効利用し、食品由来の有機セレンを高濃度に含んだ食品素材、及び該食品素材を含有する食品を提供する。例文帳に追加

To provide a food material obtained by effectively utilizing dark colored flesh of a fish, and containing an organic selenium derived from a food in high concentration, and further to provide a food containing the food material. - 特許庁

例文

カツオのタタキの製造過程で、カツオの普通血合肉に含まれる栄養素と旨味を残しながら、カツオ特有の魚臭を軽減し、鮮紅色の食を保ち、解凍後の水分流出防止の改善を図った、カツオのタタキの製造方法及び装置を提供する。例文帳に追加

To provide a method and device for producing of chopped raw bonito reducing fish smell peculiar to bonito, maintaining the fleshy substance of scarlet color, improving of moisture defluxion preventing after thawing, while leaving nutrient and taste of bonito which are usually included in the meat and dark-colored meat in the process of producing of chopped raw bonito. - 特許庁

魚類に対し、その血合肉部分を取り除き、菌類による分解作用を抑制する鮮度保持処理を行ってから、前記処理を施した魚を80%〜95%までの真空に減圧された酸素含有ガス雰囲気の真空バッグで包装した後、冷凍して貯蔵する。例文帳に追加

The method for preserving fish comprises eliminating red muscle parts from the fish; subjecting the fish to freshness keeping treatment inhibiting decomposing action caused by fungi; and packaging the treated fish with an oxygen-bearing vacuum bag reduced in its pressure to 80-95% to form a vacuum followed by freezing the packaged fish for storage. - 特許庁

例文

、特に好ましくはマグロ及び/又はカツオの血合肉を、少なくとも脱脂及び/又は加水分解することにより、液体である場合にはセレン濃度が1〜100ppm、粉体又はペーストである場合にはセレン濃度が10〜1000ppmである魚由来の有機セレンを含有する食品素材を得る。例文帳に追加

This food material containing the organic selenium derived from the fish meat, and having 1-100 ppm selenium concentration when the food material is a liquid, or 10-1,000 ppm selenium concentration when the food material is a powder or a paste is obtained by at least carrying out defatting and/or hydrolysis of the fish meat, especially preferably the dark colored flesh of a tuna and/or a bonito. - 特許庁

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