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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "香味付"に関連した英語例文

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"香味付"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 15



例文

香味付与液例文帳に追加

FLAVORING LIQUID - 特許庁

ラズベリーケトンを、コーヒー配合飲食品用のモカコーヒー調香味付加ないし強化剤又はこれを含有する組成物とする。例文帳に追加

The agent and the composition, respectively for food and drink blended with coffee, contain raspberry ketone as an active ingredient and are for addition or enhancement of mocha-like aroma. - 特許庁

フレッシュな乳の香味である生乳感、生乳の濃厚感、ナチュラル感、嗜好性をバランスよく有する香味付与物を提供する。例文帳に追加

To provide a flavor-imparting material for food and drink having fresh milk feeling comprising flavor of fresh milk, rich feeling of raw milk, natural feeling and palatability in good balance. - 特許庁

レギュラーコーヒー香味感を保持したコーヒー飲料、その製造方法、及びその香味付与のための香料組成物例文帳に追加

COFFEE DRINK HOLDING FLAVOR FEELING OF NATURAL COFFEE, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND FLAVOR COMPOSITION FOR IMPARTING THE FLAVOR - 特許庁

例文

たとえば、処理槽3内で米飯1を真空冷却後、その復圧時に、加熱調理装置6としての炊飯装置からの香り気体を処理槽3内へ供給して、米飯1への香味付けを行う。例文帳に追加

The boiled rice 1, for instance, is flavored by vacuum cooling the boiled rice 1 in the treatment tank 3, and when recompressing the tank, supplying flavor vapor from a rice cooker as the cooking device 6 to the treatment tank 3. - 特許庁


例文

乳化分散安定性が高く、食品表面への着性が良好で、フレーバー特有の香りと味を濃厚に有する食品を得ることが可能な香味付与液を得る。例文帳に追加

To provide a flavoring liquid having high emulsion dispersion stability, good adhesiveness to the surface of a food and giving a food having rich flavor and taste characteristic to a flavor. - 特許庁

トータルミルクプロテインを乳酸発酵処理およびプロテアーゼ処理して得られる処理物を有効成分として含有する飲食品の香味付与物。例文帳に追加

The flavor-imparting material for food and drink contains a processed material obtained by subjecting total milk protein to lactobacillus fermentation and protease treatment. - 特許庁

またこの香味付与液を乾燥食品の表面に着させ、乾燥することにより水難溶性フレーバーの香りと味を濃厚に与された乾燥食品を得る。例文帳に追加

A dry food having rich flavor and taste of the scarcely water-soluble flavor is produced by applying the flavoring liquid to the surface of a dry food and drying the liquid. - 特許庁

古来の醤油魚醤の一定の香味を新規に香草ハーブで多種多様の香味付けをしてあらゆる料理に活用して食文化を無限に広げるととも醤油魚醤産業の発展を目的とする。例文帳に追加

To extend an eating culture infinitely and develop a soy and fish sauce industry by aromatizing the constant flavor of a traditional soy and fish sauce with an herb newly and variously for utilizing in all of the cooking. - 特許庁

例文

多様化する香製品の要望を満足することのできる、香気・香味付け用として有用な含硫カルボン酸エステル類の製造方法、該製法で製造されたエステル類を含有する香料組成物、及び香製品を提供する。例文帳に追加

To provide a method of manufacturing sulfur-containing carboxylic esters useful for imparting a flavor and a fragrance that satisfy a diversified demand for a perfumed product, a perfume composition comprising an ester manufactured by the manufacturing method, and a perfumed product. - 特許庁

例文

水難溶性フレーバー素材を糖と蛋白質を主体とする混合溶液に可溶化状に分散させて香味ベースを得、これを糖濃度として30重量%以上を維持する範囲で、増粘剤水溶液または糖含有増粘剤水溶液で希釈して香味付与液を得る。例文帳に追加

The flavoring liquid is produced by dispersing a scarcely water-soluble flavor material in a solubilizable state in a mixed solution containing a sugar and a protein as main components and diluting the produced flavor base with an aqueous solution of a thickening agent or an aqueous solution of a sugar-containing thickening agent to an extent to keep a sugar concentration of30 wt.%. - 特許庁

魚節エキスに、酵母エキス、動植物蛋白分解物、香料および魚節分画香気成分から選ばれる香気・香味付与乃至改良剤の1種以上を配合させることにより、本発明の魚節フレーバー組成物を容易に調製することができ、上記課題を解決することができる。例文帳に追加

The dried-fish flavor composition is obtained by incorporating one or more kinds of aroma, aroma imparting agent and aroma improving agent selected from the group consisting of dried fish extracts, yeast extracts. - 特許庁

飲食物に天然感のある総合的香味及び果汁感を与し、かつ、その香味に持続性を与えることができる持続性のある香味与する組成物、香味料組成物、及びこれらを含有する飲食物並びに飲食物の持続性香味付与方法を提供することである。例文帳に追加

To provide a composition for imparting persistent flavor and a flavor composition capable of imparting a comprehensive flavor of a natural feeling and fruit juice feeling to food and drink and persistence to the flavor and to provide food and drink containing the same and a method of imparting the persistent flavor to the food and drink. - 特許庁

以下のA成分、B成分およびC成分のうち、少なくとも2成分以上からなる混合物のプロテアーゼ処理物を含有することを特徴とする香味付与物:A成分;クリームB成分;バターミルクまたはバターミルクパウダーC成分;牛乳、濃縮乳、全粉乳、脱脂粉乳、脱脂濃縮乳及びトータルミルクプロテインからなる群より選択される1種以上。例文帳に追加

Component A: cream; component B: butter milk or butter milk powder; component C: one or more selected from the group consisting of milk, condensed milk, whole milk powder, powdered skim milk, skimmed condensed milk, and total milk protein. - 特許庁

例文

吸湿性が低く、保存安定性に優れ、かつ芯物質の均一な分散が容易であり、十分な量の芯物質を含有し、更には呈味性にも優れる、ガム、打錠菓子などへの添加後においても歯への着感のない、香気香味付与あるいは増強剤などとして好ましく使用することができる粉末組成物およびこれを含む飲食品を提供する。例文帳に追加

To provide a powder composition having low hygroscopicity and excellent storage stability, enabling easy and uniform dispersion of a core substance, containing a sufficient amount of the core substance, having good taste, free from the adhesion to the tooth in a state added to a chewing gum or a tablet candy and preferable as a taste and flavor imparting or promoting agent and provide a food or drink containing the powder composition. - 特許庁

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