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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 一番茶の意味・解説 > 一番茶に関連した英語例文

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一番茶の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 16



例文

一番茶、二番茶例文帳に追加

the first tea-crop―the second tea-crop  - 斎藤和英大辞典

ただし、番茶をほうじて飲用することが般的な地方では、番茶=ほうじ番茶を指すことが多い。例文帳に追加

In areas where bancha leaves are usually roasted to be consumed, the term bancha often refers to hojicha.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

一番茶・・・3月10日~5月31日例文帳に追加

Ichibancha (first picking) - from March 10 to May 31  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

茶葉は一番茶と二番茶の早摘みのものを用いる。例文帳に追加

Early picked burgeons such as the first or second picked ones are used for the tea leaves of sencha.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

一番茶、二番茶を摘んだあとの遅い時期に収穫される事から晩茶と呼ばれ、後に変化して番茶となった。例文帳に追加

Since it is harvested in a late season, after ichibanca (first picked tea leaves) and nibancha (second picked tea leaves), it was first called '' (bancha; lit. 'late tea'), which was later changed to '番茶' (bancha; lit. coarse tea').  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

一番茶や二番茶の上質な葉の部分を選りすぐり、これをほうじて作られた茶である。例文帳に追加

Hoji-sencha leaves are made with carefully picked high quality leaves of the first or second crop of tea leaves harvested of the year.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

したがって、これは実際には「焙じ番茶」の種ということになる。例文帳に追加

Because of this, this bancha should actually be considered as a kind of 'Hojibancha.'  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

特に一番茶を早期にかつ多量に収穫できるようにする。例文帳に追加

To harvest a large amount of especially first plucked tea in an early stage. - 特許庁

その製法は煎茶とほぼ同であるが、原料として夏以降に収穫した茶葉(三番茶・四番茶)・次期の栽培に向けて枝を整形したときの茶葉(秋冬番茶)・煎茶の製造工程ではじかれた大きな葉(川柳)などを用いている。例文帳に追加

The manufacturing method is almost the same as that of sencha (green tea of middle grade), but its ingredients include tea leaves harvested after the summer (sanbancha [third picked tea leaves], yobancha [fourth picked tea leaves]), tea leaves gathered when branch is shaped for next cultivation (shutobancha [tea leaves picked in autumn and winter]), large leaves (senryu) removed during the sencha manufacturing process.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

品質としては形状が細く針状のものを良とし、香気は特に一番茶新芽の新鮮な香りを保持したものが良い。例文帳に追加

Quality-wise, thin needle-shaped tea leaves and those that retain the fresh scent of first-picked burgeons are considered good.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

江戸時代の中期までは般に出回る茶のほとんどは現在の基準で考えると番茶であったといわれている。例文帳に追加

It is said that until the mid-Edo period, the majority of the commonly sold tea was bancha according to modern standards.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

般に、煎茶や番茶、茎茶を炒った(焙ほうじた)もの、すなわち焙煎(ばいせん)したもので、独特の香ばしさを有する。例文帳に追加

In general, hojicha leaves are obtained by roasting sencha (green tea of middle grade), bancha (coarse tea), or kukicha (twig tea) leaves, and have a unique roasted aroma.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

これは、一番茶から茎(「茎茶」という)の部分だけを丁寧に選(よ)り取りほうじた茶である。例文帳に追加

This is a type of hojicha leaf made with carefully picked stems of the first tea leaves to be harvested of the year (called 'kukicha' with the term kuki meaning a stem).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

茶の検査は、一番茶、二番茶等、茶期ごとに実施する。主要産地において、原則として1回以上、出荷開始前から出荷初期段階において、荒茶について検査(公定法に基づく飲用に供する状態での検査)を実施する。例文帳に追加

Tea leaves are inspected per harvest period (e.g. first flush tea and second flush tea). As a general rule, unrefined tea leaves are inspected (under the condition in which they are served for human consumption, in accordance with official analytical methods) one or more times, between the pre-shipping and the initial shipping period, in the main production areas of the food concerned. - 厚生労働省

つの荒茶工場が処理する茶を栽培する茶園全体において、一番茶の新芽の生長時期が異なる3種類以上の茶樹品種を組み合わせて栽培することを特徴とする、茶の生産方法を提案する。例文帳に追加

The method for producing tea includes cultivating the tea in combination with more than three kinds of tea plant cultivars whose growth periods of the new leaves for first plucked tea are different in a whole tea garden cultivating tea which is handled by one crude tea production factory. - 特許庁

例文

上質な葉を選りすぐった高価なものもあるが、格は玉露や煎茶より下位、般に番茶や玄米茶などと同位に位置づけられ、日本茶として高級な部類のものではない。例文帳に追加

Although there is expensive hojicha made with high quality tea leaves, hojicha is regarded as being a lower class tea than gyokuro (refined green tea) or sencha and also is regarded as being in the same class as bancha and genmaicha (tea with roasted rice), and therefore hojicha is not a high-class Japanese tea.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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