1016万例文収録!

「乳化法」に関連した英語例文の一覧と使い方(9ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 乳化法の意味・解説 > 乳化法に関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

乳化法の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 1444



例文

卵黄を含有する低コレステロール水中油型乳化食品およびその製造方例文帳に追加

YOLK-CONTAINING LOW-CHOLESTEROL OIL-IN-WATER TYPE EMULSIFIED FOOD AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

高ニトリル系重合体乳化液とその塗膜を用いた積層体及びこれらの製造方例文帳に追加

HIGH NITRILE-BASED POLYMERIC EMULSIFIED LIQUID, LAMINATED PRODUCT USING COATING FILM THEREOF AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

保護コロイドで安定化された、乳化剤不含の分散液の製造方を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing an emulsifier-free dispersed liquid stabilized by a protective colloid. - 特許庁

製菓用水中油型乳化組成物及びそれを用いたケーキの製造方例文帳に追加

OIL IN WATER-TYPE EMULSION COMPOSITION FOR CONFECTIONERY AND METHOD FOR MANUFACTURING CAKE BY USING THE SAME - 特許庁

例文

長期間の乳化安定性を保持する乳成分含有飲料の製造方を提供する。例文帳に追加

To produce a method for producing milk component-containing beverage capable of retaining long-term emulsification stability. - 特許庁


例文

さらに、本発明は又、上述した乳化剤を調製する方及びそれらの使用にも関する。例文帳に追加

A method of preparing the emulsifier and the use thereof are disclosed. - 特許庁

含フッ素ポリマー重合排水よりフッ素含有乳化剤を回収する方を提供する。例文帳に追加

To provide a method for recovering the fluorine-containing emulsifier from the polymerization wastewater left after the production of a fluoropolymer. - 特許庁

コエンザイムQ10を含有する飲料用乳化組成物およびその製造方例文帳に追加

EMULSION COMPOSITION FOR COENZYME Q10-CONTAINING BEVERAGE, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

コエンザイムQ10を含有する飲料用乳化組成物およびその製造例文帳に追加

EMULSION COMPOSITION FOR COENZYME Q10-CONTAINING BEVERAGE, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

例文

酸性水中油型乳化食品およびその製造方、抗酸化材、ならびに呈味改善材例文帳に追加

ACIDIC OIL-IN-WATER EMULSIFIED FOOD, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, ANTIOXIDATIVE MATERIAL AND TASTE IMPROVING MATERIAL - 特許庁

例文

弁構造を利用した軽重質油乳化燃料の生成方とその装置例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING LIGHT/HEAVY OIL EMULSION FUEL USING VALVE STRUCTURE AND APPARATUS FOR THE SAME - 特許庁

風味劣化を抑制した油中水型微細乳化油脂組成物及びその製造方例文帳に追加

WATER-IN-OIL MINUTE EMULSIFIED OIL AND FAT COMPOSITION SUPPRESSING FLAVOR DETERIORATION AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

チルド流通ホイップドクリーム用起泡性水中油型乳化油脂組成物の製造方例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING FOAMING OIL-IN-WATER EMULSIFIED OIL AND FAT COMPOSITION FOR CHILLED DISTRIBUTION WHIPPED CREAM - 特許庁

ニトロソアミン化合物を生成する恐れのない、乳化重合ゴムの製造を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing emulsion polymerized rubber having no possibility generating a nitrosamine compound. - 特許庁

乳化剤を使用しない豆腐用凝固剤とその製造方を提供する。例文帳に追加

To provide a coagulant for Tofu, using no emulsifier, and to provide a method for producing the coagulant. - 特許庁

共重合体の皮膜強度、伸度が十分得られるような乳化重合方を提供する。例文帳に追加

To provide an emulsion polymerization method in which the film strength and elongation of a copolymer is obtained enough. - 特許庁

上記連続乳化装置を用いて水性エマルジョンを連続的に製造する方例文帳に追加

The method for the continuous production of the water-based emulsion is carried out by using the continuous emulsification apparatus. - 特許庁

抗酸化油脂の製造方、緑色油含有食品及び緑色乳化食品例文帳に追加

PRODUCTION METHOD FOR ANTIOXIDATIVE FATS AND OILS, GREEN OIL-CONTAINING FOOD, AND EMULSIFIED GREEN FOOD - 特許庁

油脂の耐寒性改良剤及び耐寒性の改良された水中油型乳化物の製造方例文帳に追加

COLD RESISTANCE IMPROVER FOR FATS AND OILS AND PROCESS FOR PRODUCING OIL-IN-WATER TYPE EMULSION HAVING IMPROVED COLD RESISTANCE PROPERTIES - 特許庁

バフ研磨方、バフ研磨組成物及び自動車塗装面補修用の水性乳化バフ研磨組成物例文帳に追加

BUFFING METHOD, BUFFING COMPOSITION, AND AQUEOUS EMULSIFIED BUFFING COMPOSITION FOR REPAIRING COATED AUTOMOBILE SURFACE - 特許庁

油性増粘ゲル状組成物、該組成物を用いた乳化組成物及びその調製例文帳に追加

OILY THICKENED GEL-LIKE COMPOSITION, EMULSIFIED COMPOSITION USING THE SAME AND METHOD FOR PREPARING THE EMULSIFIED COMPOSITION - 特許庁

上記の製造により得られた乳化組成物を含有することを特徴とする洗浄剤組成物。例文帳に追加

The detergent composition is characterized in that the detergent composition contains the emulsion composition obtained by the production method. - 特許庁

植物ステノン及び/又は植物ステロール含有乳化分散液、及びその製造方例文帳に追加

PHYTOSTENONE- AND/OR PHYTOSTEROL-CONTAINING EMULSIFIED DISPERSION AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

多層乳化エマルションを利用した有用物の抽出方および抽出液例文帳に追加

METHOD FOR EXTRACTING USEFUL SUBSTANCE USING MULTI- LAYER EMULSION AND EXTRACTING LIQUID - 特許庁

製造方、増粘剤および/または乳化剤としての使用、およびそれを含む組成物。例文帳に追加

The producing method, uses for a thickener and/or an emulsifying agent, and a composition including them are provided. - 特許庁

難容性薬物含有水中油型乳化組成物及びその製造方例文帳に追加

OIL-IN-WATER EMULSION COMPOSITION CONTAINING POORLY-SOLUBLE DRUG, AND METHOD FOR MANUFACTURING THE SAME - 特許庁

木質材料の粘着剤用ポリビニルアセテート乳化液およびその製造方例文帳に追加

POLYVINYL ACETATE EMULSION FOR PRESSURE-SENSITIVE ADHESIVE USED FOR WOODEN MATERIAL, AND ITS MANUFACTURING METHOD - 特許庁

耐熱性に優れた酸性水中油型乳化食品及びその製造方例文帳に追加

ACID OIL-IN-WATER EMULSIFIED FOOD EXCELLENT IN HEAT RESISTANCE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

乳化剤を含まないエマルジョン燃料の製造装置およびその運転方例文帳に追加

APPARATUS FOR PRODUCING EMULSION FUEL NOT CONTAINING EMULSIFYING AGENT AND OPERATION METHOD THEREOF - 特許庁

含フッ素ポリマーの凝集排水よりフッ素含有乳化剤を回収する方の提供。例文帳に追加

To provide a method for recovering the fluorine-containing emulsifier from the wastewater left after the coagulation of a fluoropolymer. - 特許庁

耐熱性及び吸水耐性に優れた水中油型乳化食品及びその製造方例文帳に追加

OIL-IN-WATER EMULSIFIED FOOD EXCELLENT IN HEAT RESISTANCE AND WATER-ABSORPTION RESISTANCE, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

パーム油を含有する油中水型微細乳化油脂組成物及びその物性安定化例文帳に追加

WATER-IN-OIL MINUTE EMULSIFIED OIL AND FAT COMPOSITION CONTAINING PALM OIL AND METHOD FOR STABILIZING PHYSICAL PROPERTY OF THE SAME - 特許庁

可視光重合組成物の乳化物、感光感熱記録材料、及び画像記録方例文帳に追加

EMULSIFIED PRODUCT OF VISIBLE LIGHT POLYMERIZABLE COMPOSITION, LIGHT- AND HEAT-SENSITIVE RECORDING MATERIAL AND IMAGE RECORDING METHOD - 特許庁

乳化物または分散物の製造方、並びにこれを含む食品、皮膚外用剤及び医薬品例文帳に追加

METHOD FOR PREPARING EMULSIFIED OR DISPERSED MATERIAL, AND FOOD, SKIN EXTERNAL PREPARATION AND MEDICINE CONTAINING THE MATERIAL - 特許庁

油中水型乳化油脂組成物及びそれを用いたパンの製造方例文帳に追加

WATER-IN-OIL EMULSIFIED OIL AND FAT COMPOSITION, AND METHOD FOR PRODUCING BREAD USING THE SAME - 特許庁

水晶体超音波乳化吸引外科装置の超音波ハンドピースの制御方例文帳に追加

METHOD FOR CONTROLLING ULTRASONIC HANDPIECE OF PHACOEMULSIFICATION SURGICAL INSTRUMENT - 特許庁

大豆を、乳化ペースト状とした調理材をベースとして造る食品とその製造例文帳に追加

FOOD WHERE COOKING MATERIAL EMULSIFIED SOYBEAN PASTE IS USED AS BASE, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

シュガービートペクチンの乳化力を効率よく高める方を提供する。例文帳に追加

To provide a process for efficient improvement in emulsifying power of a sugar beet pectin and a process for production of a modified sugar beet pectin with high emulsifying power. - 特許庁

油脂組成物とその製造方、水中油型乳化物、およびコンパウンドクリーム例文帳に追加

OIL AND FAT COMPOSITION, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, OIL-IN-WATER EMULSIFIED MATTER, AND COMPOUND CREAM - 特許庁

乳化物または分散物の製造方、並びにこれを含む食品、皮膚外用剤及び医薬品例文帳に追加

MANUFACTURING METHOD OF EMULSION OR DISPERSION AND FOODSTUFF, EXTERNAL PREPARATION FOR DERMAL DISEASE AND PHARMACEUTICAL CONTAINING EMULSION OR DISPERSION - 特許庁

上記の製造方で製造された油中水型乳化物を急冷可塑化したマーガリン。例文帳に追加

The margarine is produced by rapidly cooling and plasticizing the water-in-oil emulsified substance produced by the method. - 特許庁

水中油型香料乳化物及びその製造方、繊維製品処理剤組成物例文帳に追加

OIL-IN-WATER TYPE FRAGRANT EMULSION AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND TEXTILE PRODUCT TREATMENT AGENT COMPOSITION - 特許庁

水中油滴型乳化油とこれを用いた魚肉ソーセージ、およびこれらの製造方例文帳に追加

OIL-IN-WATER EMULSIFIED OIL, FISH SAUSAGE USING THE SAME, AND METHOD FOR PRODUCING THE OIL-IN-WATER EMULSIFIED OIL AND FISH SAUSAGE - 特許庁

風味が良く、流通・保存時の乳化安定性にすぐれたクリーム類およびその製造方例文帳に追加

CREAM HAVING GOOD FLAVOR AND EXCELLENT IN EMULSION STABILITY DURING DISTRIBUTION OR PRESERVATION, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

スポンジ生地添加用油中水型乳化物およびこれを用いるスポンジ生地の製造例文帳に追加

WATER-IN-OIL EMULSIFIED PRODUCT FOR ADDITION TO SPONGE DOUGH, AND SPONGE DOUGH PRODUCING METHOD USING THE SAME - 特許庁

多層乳化エマルションを利用した有用物の抽出方および抽出液例文帳に追加

METHOD FOR EXTRACTING USEFUL SUBSTANCE USING MULTI- LAYER EMULSION AND EXTRACT - 特許庁

簡便な方で経日安定性および機械的安定性の良好な乳化分散液を得る。例文帳に追加

To obtain an emulsion dispersion having good stability with days and mechanical stability by a simple method. - 特許庁

前記方によって製造された乳化剤、風味油、甘味料を含む風味剤とそれを含む飲料。例文帳に追加

The beverage contains the flavoring agent. - 特許庁

重合触媒の存在下に重合性単量体を乳化重合して乳化重合ラテックスを製造する方において、重合性単量体の重合率が60質量%以上のときに、重合触媒を1回以上追加する乳化重合ラテックスの製造方例文帳に追加

In the method for producing an emulsion polymerization latex by subjecting a polymerizable monomer to emulsion polymerization in the presence of a polymerization catalyst, when the rate of polymerization of the polymerizable monomer is60 mass%, the polymerization catalyst is further added at least once. - 特許庁

例文

ゼラチンを保護コロイドとし、ポリウレア及び/又はポリウレタンを含有する壁を形成させるマイクロカプセルの製造方において、乳化工程における乳化液の温度が20〜35℃となるような条件で乳化することを特徴とするマイクロカプセルの製造方である。例文帳に追加

The method for making the microcapsule by using gelatin in the form of protective colloid and forming a wall containing polyurea and/or polyurethane comprises emulsifying an emulsifying liquid under such conditions under which the temperature of the liquid attains 20 to 35°C. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS