意味 | 例文 (23件) |
塩水漬けの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 23件
辛皮漬けという塩水にさんしょうをつけた食品例文帳に追加
a food that is Japanese pepper soaked in salt water, called 'karakawa zuke' - EDR日英対訳辞書
イノンドの種子で香りをつけた塩水や酢に漬けたピクルス例文帳に追加
pickle preserved in brine or vinegar flavored with dill seed - 日本語WordNet
酢、砂糖(食塩、水を入れる方法もある)を混ぜて、鷹の爪と共に漬ける。例文帳に追加
Mix them with vinegar and sugar (alternatively you can use salt and water) and pickle them with red peppers. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
塩3.6リットル、水4.5リットルの塩水に3日間から4日間重しをして漬ける。例文帳に追加
Pickle them in salty water of 3.6 liter of salt and 4.5 liter of water for three to four days with weight. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
食塩水の連続製造装置、並びにこれを用いた食塩漬け込み処理装置及び脱塩装置例文帳に追加
DEVICE FOR CONTINUOUSLY PREPARING SALT WATER AND SALT IMMERSION TREATING DEVICE USING THE SAME AND DESALTING DEVICE - 特許庁
インジェクタにより塩水漬けを行った魚体の熟成を促すとともに、旨みが増強され褪色の発生が少ない塩水漬け食品を、高い製造効率にて得る。例文帳に追加
To provide a method for producing brined food promoting maturation of brined fish bodies with an injector, reinforcing deliciousness and slightly causing generation of browning, at high production efficiency. - 特許庁
海水程度の塩水に一晩漬けるか、もしくはそのまま、半日ほど風に当たるよう日干しにする。例文帳に追加
Dry immediately, or dry, after soaking in brine overnight with the salt concentration being approximately equivalent to that of seawater, in a sunny, well-ventilated place for half a day. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
塩漬け処理は、低濃度から高濃度に、少なくとも2段階に調整した塩水中に順次浸漬し実施する。例文帳に追加
Therein, the salting treatment is carried out by sequentially immersing the leaves in salt water prepared in at least two concentrations. - 特許庁
糸芭蕉の原皮を一定期間、水中又は塩水中に空気に触れないように漬け込み、その後、取り出し煮沸する。例文帳に追加
Skins 1, 2, 3 and 4 of fibrous abacas are dipped in water or saline water for a prescribed period so as not to contact air, then taken out and boiled. - 特許庁
シイラの切り身を上記食塩水から取り出し、水分を切った後、質量で4倍量の漬け床に入れ、冷暗所で1日間漬け込んだ。例文帳に追加
The slices of the dolphinfish are removed from the brine, and after the water is drained, the slices are placed into pickles paste amount of four times in mass, and then are pickled for one day in a dark place. - 特許庁
水煮された筍を海洋深層水の脱塩水に漬け込み、この筍を調味料及び海洋深層水の脱塩水を用いた調味液とともに袋内に収納して作製した味付け筍とその製造方法を基本手段として提供する。例文帳に追加
This seasoned bamboo shoot is obtained by soaking plainly boiled bamboo shoot into desalted water produced from deep sea water and putting the thus treated bamboo shoot into a bag together with a seasoning liquid comprising seasonings and the desalted deep sea water. - 特許庁
内臓を取り除いた後の鯖の三枚おろしのフィレを塩水に漬けて、醤油、砂糖、塩からなるタレ成分溶液に漬け込み、その後生干ししてから1時間程度の短い燻煙処理を施すことにより生干しフィレに燻製風味を付与する。例文帳に追加
A fillet obtained by dividing a mackerel into three parts after removing internal organs is soaked in salt water, immersed in a sauce component solution composed of soy sauce, sugar and salt, subsequently half-dried and then subjected to a short-time smoking treatment for around 1 hr to impart a smoky flavor to a half-dried fillet. - 特許庁
醤油を作るときと同様の方法で麦・大豆・米などから製造した麹を、醤油のときほどは多くない塩水に漬けて熟成させるものが基本形である。例文帳に追加
Basically, the rice malt which is produced from barley, soybean, rice and so on by a method similar to that of making soy sauce is immersed in salted water which is not so much as in soy sauce and matured. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
フグの肝や卵巣はフグ毒を多量に含んでいるが、塩水に1年、糠の中に2年から3年漬けると分解されほとんど人体に影響を与えなくなるレベルにまで低下する。例文帳に追加
The livers and ovaries of pufferfish contain a large amount of pufferfish poison; however, when they are soaked in salted water for one year and two to three years in rice bran, the poison deteriorates, decreasing the amount by so much that the fish become almost harmless to the human body. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
解凍した魚卵または生魚卵を食塩水で洗浄した後、この魚卵に調味液を注入して所定時間の調味液漬け込みを行う。例文帳に追加
The method for producing salted cod roe comprises cleaning thawed fish roe or raw fish one followed by injecting the fish roe with seasoning liquid to pickle the fish roe in the seasoning liquid. - 特許庁
シイラは皮付きの状態でフィレー加工後、厚さ1〜2cmにそぎ切りし、これを濃度10質量%の冷食塩水に入れ、冷暗所で1時間漬け込んで脱水した。例文帳に追加
Dolphinfish, after being fillet-processed in a state with the skin attached, is cut into slivers to 1 to 2 cm thickness and placing this into cold brine of concentration 10 mass% and immersing this for one hour at a dark place and then dehydrated. - 特許庁
漬け物を細かく刻み、生理食塩水と混合したMRS培地から分離した、新規乳酸菌であるラクトバチルス・プランタラムMIB4409(FERM P−21820)株の培養上清を、食品中の細菌の増殖を効果的抑制に使用する。例文帳に追加
A culture supernatant of a new lactic acid bacterium, or Lactobabacillus plantarum MIB4409 (FERM P-21820) strain, separated from MRS culture medium obtained by finely cutting pickles and then mixing with physiological salt solution is used for effectively inhibiting the proliferation of the bacteria in the food. - 特許庁
辛味成分を含有或いは生成する野菜類を、5%〜飽和の食塩水中に45℃から65℃を超えない温度範囲で3分間〜48時間保持し、次いで65℃を超えて100℃までの温度範囲で10秒間〜30分間保持した後、調味漬けを行う、浅漬の製造方法である。例文帳に追加
This method for producing lightly-pickled vegetables comprises holding spicy ingredient-containing or-producing vegetables in a saline solution with 5% to saturation at 45°C to 65°C for 3 min to 48 h and then holding at >65°C to 100°C for 10 s to 30 min followed by pickling and seasoning the resultant vegetables. - 特許庁
露地栽培生グリ−ンアスパラガスを部分的に皮を剥くことで美的感覚的にも綺麗になり加熱処理した3%の食塩水に10時間から15時間浸透させた後漬物固体に4日から5日間漬ける漬物の製造方法とした。例文帳に追加
This method for producing the garden-grown raw green asparagus pickles comprises partly peeling garden-grown raw green asparagus to make the asparagus beautiful even in aesthetic sense, and infiltrating the product with 3% heat-treated brine solution for 10-15 h, and pickling the product in a pickle solid for 4-5 days. - 特許庁
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