意味 | 例文 (999件) |
膨化の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 4639件
膨化菓子例文帳に追加
PUFFED CONFECTIONERY - 特許庁
(2)膨化穀類が膨化米、膨化大麦、膨化裸麦、膨化小麦、膨化ライ麦、膨化えんばく、膨化とうもろこし、膨化ひえ、膨化あわ、膨化もろこし、膨化きび、膨化大豆、膨化小豆、膨化落花生である上記(1)記載の天ぷら用衣ミックス。例文帳に追加
(2) Specifically, in the coating mix described in (1) above, the puffed cereals consist of one or more of the following: puffed rice, puffed barley, puffed rye, puffed wheat, puffed oats, puffed corn, puffed barnyard millet, puffed millet, puffed maize, puffed soybean, puffed red bean and puffed peanut. - 特許庁
膨化スナック菓子例文帳に追加
PUFFED SNACK CONFECTIONERY - 特許庁
膨化食材および食品例文帳に追加
PUFFED FOOD MATERIAL AND FOOD - 特許庁
スナック膨化装置及び膨化スナック菓子製造システム例文帳に追加
SNACK-SWELLING APPARATUS AND SYSTEM FOR PRODUCING SWELLED SNACK CAKE - 特許庁
苧麻繊維細胞の膨潤化精練例文帳に追加
SWELLING REFINEMENT OF RAMIE FIBER CELL - 特許庁
膨化米及びその製造法例文帳に追加
PUFFED RICE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
膨化でんぷんペースト様食品例文帳に追加
FOOD LIKE TO SWOLLEN STARCH PASTE - 特許庁
生物系物質の爆砕膨軟化装置例文帳に追加
DETONATION CRUSHING AND EXPANSION SOFTENING APPARATUS OF BIOLOGICAL SUBSTANCE - 特許庁
多層状膨化食品の製造方法及び多層状膨化食品例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING MULTILAYER PUFFED FOOD AND MULTILAYER PUFFED FOOD - 特許庁
摂食後に消化器官中にて大きく膨脹する膨化食品を提供する。例文帳に追加
To provide a puffing food significantly expandable in the digestive organs after eaten. - 特許庁
負圧式陰茎膨張硬化装置及び陰茎膨張硬化保持具例文帳に追加
NEGATIVE PRESSURE TYPE PENIS DILATION/HARDENING DEVICE AND PENIS DILATION/HARDENING RETAINER - 特許庁
膨張処理部73は、2値化処理後の画像中の白画素を膨張させる。例文帳に追加
The expansion processing part 73 expands white pixel in the image after the binarization. - 特許庁
汚泥脱水ケーキの膨化方法とその炭化方法例文帳に追加
METHOD FOR SWELLING SLUDGE-DEHYDRATED CAKE AND METHOD FOR CARBONIZING SWELLED CAKE - 特許庁
膨化食品の膨化機能を損ねることなく食感を改良した新規な膨化食品及びその製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide a new type swollen food having improved palatability without damaging the swelling function of the food, and a method for producing the swollen food. - 特許庁
膨潤化玄米及びその製造方法並びに膨潤化玄米を用いて玄米飯を製造する方法例文帳に追加
SWOLLEN BROWN RICE, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND METHOD FOR PRODUCING COOKED BROWN RICE USING THE SWOLLEN BROWN RICE - 特許庁
酸化黒鉛、膨張黒鉛、酸化黒鉛の製造方法及び膨張黒鉛の製造方法例文帳に追加
GRAPHITE OXIDE, EXPANDED GRAPHITE, METHOD FOR MANUFACTURING GRAPHITE OXIDE, AND METHOD FOR MANUFACTURING EXPANDED GRAPHITE - 特許庁
膨張後、熱膨張性材料層301は、一般的に炭化物と称される層に硬化する。例文帳に追加
After expansion, the heat expansible material layer 301 is hardened to a layer generally called a carbide. - 特許庁
この導入通路(61)の開口面積を変化させると、膨張機構(50)の膨張比が変化する。例文帳に追加
By changing the opening area of the introduction passage 61, an expansion ratio of the expansion mechanism 50 is changed. - 特許庁
粒状の膨化ライ麦を、連続した流れの中で回転する歯で衝打し、課題の膨化ライ麦を得る。例文帳に追加
The subjective puffed rye is provided by applying impacting blow to grain puffed rye with choppers rotating in a continuous flow. - 特許庁
熱の移動で膨張・収縮装置内の流体を気化または液化させ膨張・収縮装置の膨張、収縮力を得る。例文帳に追加
Expansion force or contraction force of the expansion and contraction devices is obtained by vaporizing or liquefying the liquids inside the expansion and contraction devices by moving of heat. - 特許庁
膨張機のサイズを大型化することなく、膨張室における高圧側膨張室及び低圧側膨張室の容積を適宜、変更して過膨張現象あるいは膨張不足現象を防止することが可能な膨張機を提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide an expander capable of preventing excessive expansion phenomena and insufficient expansion phenomena by suitably changing volume of a high pressure side expansion chamber and a low pressure side expansion chamber in an expansion chamber without enlarging the expander. - 特許庁
β−コングリシニン配合膨化食品例文帳に追加
PUFFED FOOD WITH FORMULATED β-CONGLYCININ - 特許庁
穀粉を主体とする膨化型スナック菓子の製造方法例文帳に追加
PRODUCTION OF PUFFED-TYPE SNACK CONFECTIONERY MADE MAINLY FROM GRAIN FLOUR - 特許庁
常温酸化防止処理された急膨張金属混合物例文帳に追加
RAPID EXPANSION METAL MIXTURE SUBJECTED TO COLD OXIDATION PREVENTION TREATMENT - 特許庁
吸水性樹脂の吸水膨潤ゲルの液化法例文帳に追加
METHOD OF LIQUIDIZING WATER-ABSORBING SWOLLEN GEL OF WATER-ABSORBING RESIN - 特許庁
セメント硬化体の収縮抑制方法および膨張材例文帳に追加
SHRINKAGE SUPPRESSING METHOD OF CEMENT HARDENED BODY, AND EXPANDING MATERIAL - 特許庁
低膨張結晶化ガラスの製造方法例文帳に追加
METHOD FOR MANUFACTURING LOW EXPANSION CRYSTALLIZED GLASS - 特許庁
繊維強化熱可塑性樹脂膨張成形体の製造方法例文帳に追加
MANUFACTURE OF FIBER-REINFORCED THERMOPLASTIC RESIN EXPANSION MOLDING - 特許庁
膨化米飯食品及びその製造方法例文帳に追加
PUFFED RICE FOOD PRODUCT AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
膨化食品、その製造方法及びトッピング組成物例文帳に追加
PUFFED FOOD, METHOD FOR PRODUCING THE SAME AND TOPPING COMPOSITION - 特許庁
膨化発泡食品の製造方法およびその製造機具例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING PUFFED FOAMED FOOD AND PRODUCTION EQUIPMENT THEREFOR - 特許庁
電源装置及び電気化学素子の膨張検知方法例文帳に追加
POWER SUPPLY DEVICE AND EXPANSION DETECTION METHOD OF ELECTROCHEMICAL ELEMENT - 特許庁
繊維強化された水膨潤性物品に関する応用例文帳に追加
APPLICATION RELATED TO FIBER-REINFORCED WATER-SWELLING ITEM - 特許庁
植物ステロール類を配合しているにも拘らず、エクストルーダーで膨化処理して充分に膨化した好ましい食感の膨化食品を得ることができる膨化食品の製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing a puffed food for obtaining a puffed food sufficiently puffed with puffing treatment with an extruder, and having favorable palate feeling, in spite of being mixed with plant sterol. - 特許庁
意味 | 例文 (999件) |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |