例文 (9件) | 類語 |
鉾原の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 9件
-焼き蒲鉾の一種で原料に玉子が含まれる。例文帳に追加
A kind of yakikamaboko (boiled fish paste grilled to make burns) that includes eggs as an ingredient. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
水産練製品、特に蒲鉾原料、大豆蛋白製品、特にがんもどき原料及び畜肉加工製品、特につくね原料等の加工装置例文帳に追加
DEVICE FOR PROCESSING FISH PASTE PRODUCT, ESPECIALLY BOILED FISH PASTE RAW MATERIAL, SOYBEAN PROTEIN PRODUCT, ESPECIALLY GANMODOKI RAW MATERIAL, PROCESSED MEAT PRODUCT, ESPECIALLY TSUKUNE RAW MATERIAL, OR THE LIKE - 特許庁
祗園祭の山鉾巡行の辻回しが行われる(四条河原町から北上してきた山鉾が、烏丸御池方向へと向かっていく)。例文帳に追加
During the Gion-matsuri Festival, the parade of those Yama-hoko (festival floats of the Gion-matsuri) will change their direction by rotating the Yama-hoko at this intersection (those Yama-hoko touring from Sijo Kawaramachi toward north will change their direction to Karasuma Oike.) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
元々は蒲鉾の副産物の再利用から生まれたものであるが、蒲鉾の原材料に冷凍すり身を使うことも増えてきた現在では珍味として重宝されることも多い。例文帳に追加
Originally born out of a reused by-product of kamaboko, it is now often appreciated as a delicacy, as kamaboko has been increasingly made from frozen minced fish. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
蒲鉾(かまぼこ)は、主としてタラスケトウダラなどの白身魚のすり身を主原料とし、塩分を加えて加熱することにより、木の板(臭みのないモミ、シラベなどの木が好まれる)の上にゲル化させて製造した魚肉練り製品。例文帳に追加
Kamaboko, whose main ingredient is pasted whitefish such as codfish or walleye pollack, is made by mincing whitefish meat, adding salt, heating and turning it into a gel on a wooden board (wood types such as fir or Abies veitchii, which have no odor, are preferred). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
蒲鉾の原料として十分な品質、つまり、残留塩化アンモニウム濃度、破断強度、破断凹み及びゼリー強度を備えた大型イカのすり身を製造するための方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing paste of large-sized cuttlefish having product quality including the concentration of residual ammonium chloride, breaking strength, breakage depression and jelly strength which are satisfactory as raw material for Kamaboko (steamed fish-paste cake). - 特許庁
環境破壊や森林資源の枯渇を招かず、原材料費が安く木製のものの代替となると共に、食味や賞味期限の低下をもたらすことのない蒲鉾板を製造する。例文帳に追加
To provide a method for producing a board for boiled fish paste, without inviting environmental destruction or the starvation of forest seedlings, having a low raw material cost, replacing the board made from a wood and without bringing the reduction of taste or expiration date. - 特許庁
海面300m以上の深海より取水した海洋深層水を麺やパン、餡、蒲鉾の製造原料物に混入添加して製する本発明品は人体の免疫力を高めることができる。例文帳に追加
This product produced by mixing sea deep water taken from the deep sea at≥300 m below the sea surface in raw materials for producing the noodles, bread, bean jam or boiled fish paste is capable of enhancing the immune strength of a human body. - 特許庁
蒲鉾の製造において原料とする魚種により出来上がりの色調に差が出ることを抑えることができる、ビートレッドを主成分とする食品用着色剤およびそれを用いた着色食品の製造方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a colorant for food containing beet red as a principal ingredient, which can control the difference in color tone of the final product due to a fish species of a raw material for producing steamed fish paste, and to provide a method for producing colored food using the same. - 特許庁
例文 (9件) | 類語 |
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