1016万例文収録!

「麺つゆ」に関連した英語例文の一覧と使い方(2ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 麺つゆの意味・解説 > 麺つゆに関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

麺つゆの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 55



例文

うどんをつゆ(汁やスープ類)とともに密封した後、高温で加圧殺菌を行うレトルト処理を施しても、また、うどんがつゆに長期間浸かった状態に長期間保存しても、の表面の崩れや茹でどけ、つゆの濁りを生じることなく、しかも優れた食感を保持しうるレトルトうどんの製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing retort Japanese wheat noodles free from causing collapse of a noodle surface, melting by boiling, and turbidity of broth, and retaining excellent palate feeling even when sealing the Japanese wheat noodles together with broth (stock or soup) followed by subjecting to retort treatment of performing pressure sterilization at high temperature, and preserving the Japanese wheat noodles for a long period in a condition of soaking them in broth for a long period. - 特許庁

しょうゆの各種の用途(さしみ、豆腐、、麺つゆ、野菜・魚介類の煮込み、料理の味付けなど)に適した新調味料を醸造法により製造することにより、従来型のしょうゆを越えた旨味と健康指向性を持った食品の提供。例文帳に追加

To provide a health directive food product having a palatability exceeding conventional soy sauces by producing a new seasoning suitable for various uses of the soy sauce (for sliced raw fish, bean curd, soup for noodles, boiled vegetables/fishes, seasoning for cooking, and the like) by a fermentation method. - 特許庁

同じ様な紙パック・プラスチック容器・紙容器・ペットボトル・瓶・缶等の容器に入った、牛乳・各種ジュ−ス・コ−ヒ−・アイスクリ−ム・麺つゆ・酒・焼酎・醤油等が、盲人の方でも中身が判る様に、容器の外部に「点字」で中身の情報を表示するもの。例文帳に追加

DISPLAY OF INFORMATION OF CONTENT IN BRAILLE OUTSIDE CONTAINER SO AS TO ALLOW EVEN BLIND PERSON TO UNDERSTAND CONTENT OF FOOD SUCH AS MILK, VARIOUS JUICE, COFFEE, ICE CREAM, NOODLE SOUP, SAKE, SHOCHU AND SOYBEAN SAUCE IN SIMILAR CONTAINER SUCH AS PAPER PACK, PLASTIC CONTAINER, PAPER CONTAINER, PET BOTTLE, BOTTLE AND CAN - 特許庁

熱湯により数分間で確実に食感のよい状態に湯戻りし、熱処理後及び凍結乾燥後のエビの縮み・湾曲が少なく、衣落ちも少なく、かつ輸送時に壊れることがない、即席などの具材として非常に有用な凍結乾燥法によるエビ天ぷら及びその製造方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing freeze-dried deep-fried prawns which are useful as ingredient materials for instant noodles, etc., surely reconstituted with hot water in state of excellent palatability in several minutes, have reduced shrinkage and curve of prawns after heat treatment and freeze drying, have a slight fall of coating and are not broken during transportation. - 特許庁

例文

新規な飲食品用原水およびその飲食品用原水を用いて得られる有用な飲食品、例えば養液栽培によって得られる植物由来の食品、味噌、しょうゆ、食塩、類、豆腐、こんにゃく、酒類、アイスクリーム等の菓子、その他の加工食品、飲料水、清涼飲料、果実飲料、野菜ジュース等を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide new raw water for food and drink and useful food and drink obtained by using the new raw water, for example, vegetable-derived food obtained by hydroponics, fermented soybean paste, soy sauce, salt, noodles, bean curd, paste made from konjak flour, liquor, confectionery such as ice cream, drinking water, a refreshing drink, a fruit beverage and vegetable juice. - 特許庁


索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS