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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "麺つゆ"に関連した英語例文

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"麺つゆ"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 18



例文

麺つゆ例文帳に追加

NOODLE SOUP - 特許庁

2液タイプの麺つゆ例文帳に追加

TWO LIQUID TYPE NOODLE BROTH - 特許庁

冷凍麺つゆ及びその製造方法例文帳に追加

FROZEN NOODLE SOUP AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

煮物や蕎麦つゆ、素麺つゆ、蒲焼のタレや照り焼きのつや出しにつかう。例文帳に追加

It is used in stews as well as sauces that accompany soba noodles, somen noodles, kabayaki and teriyaki.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

調味には醤油のほか、めんつゆ(素麺つゆ)などを用いることもある。例文帳に追加

For seasoning, mentsuyu (a Japanese soup base) can be used as well as soy sauce.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

液状調味料が鍋つゆ、または麺つゆ等に適している。例文帳に追加

The liquid seasoning is suitable for pot cooking soup, noodle soup or the like. - 特許庁

茹でられた麺つゆとを別にして収容しておく類容器において、類を麺つゆ中に落とす際に麺つゆがはねることを回避でき、また類に手で触れなくても済むようにする。例文帳に追加

To provide a noodles container housing boiled noodles and noodle soup separately, capable of avoiding the splashing of noodle soup when noodles are charged in noodle soup and preventing the touch of the hand with noodles. - 特許庁

麺つゆのりがよく、ゆでたときに同士がくっつくようなことがない表面に凹凸状を有するの製造を可能にする。例文帳に追加

To provide a method for manufacturing noodles having ruggedness on surface excellent in spreading of noodle sauce and free from sticking each other in boiling time. - 特許庁

本かえしは、これを別途作られただしと合わせることによって、麺つゆを始めとした各種のつゆ類とすることができる。例文帳に追加

Various kinds of soups exemplified by a soup for noodles are produced by mixing the Kaeshi with separately produced broth. - 特許庁

例文

ほぐし用の溶液として、節抽出液を用いることにより、麺つゆの味を落さず、だし風味の良好なものを得ることができた。例文帳に追加

This solution (soup stock) for loosening noodles uses the extraction solution of dried bonito, and can give a good soup stock flavor without deteriorating the taste of a noodle soup. - 特許庁

例文

その他のバリエーションとして塩、蕎麦つゆ麺つゆ、味噌、マヨネーズ、うま味調味料、ウスターソース、オイスターソース、胡麻油、XO醤、豆板醤、山葵、カレー、七味唐辛子、ラー油、すき焼きのタレなどが挙げられる。例文帳に追加

Other variations may include salt, sobatsuyu (Soba soup broth), mentsuyu, miso, mayonnaise, chemical seasoning, Worcester sauce, oyster sauce, sesame oil, XO sauce, tobanchan, wasabi, curry sauce, shichimi togarashi (a mixture of red cayenne pepper and other aromatic spices), chili oil, and sukiyaki sauce.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

醤油、食用エキス、糖類、乳酸および魚節類を含有する水溶液を、100〜130℃の温度で加熱する工程を含むことを特徴とする麺つゆ用調味料の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the seasoning for the Mentsuyu includes a step for heating an aqueous solution containing soy sauce, edible essence, saccharides, lactic acid and dried fishes to a temperature of 100-130°C. - 特許庁

麺つゆの素出汁として使用するのに適した濃い出汁を、出汁素材を熱湯に浸して放置するだけで簡単にとることができる出汁とり用調理器具を提供する。例文帳に追加

To provide a cooking utensil for making soup stock capable of easily making thick soup stock suitable for use as a soup stock for needle soup just by steeping soup stock materials in hot water and leaving them. - 特許庁

再封性があって、内容物を飲み残して保存することができ、飲料以外の麺つゆ、餃子のたれ等のような商品を充填するのに適した密封容器を提供する。例文帳に追加

To provide a sealed container suitable for filling a product such as a sauce for noodles or dumplings other than a beverage wherein the container is resealable and leftover contents can be preserved. - 特許庁

しょうゆの各種の用途(さしみ、豆腐、、麺つゆ、野菜・魚介類の煮込み、料理の味付けなど)に適した新調味料を醸造法により製造することにより、従来型のしょうゆを越えた旨味と健康指向性を持った食品の提供。例文帳に追加

To provide a health directive food product having a palatability exceeding conventional soy sauces by producing a new seasoning suitable for various uses of the soy sauce (for sliced raw fish, bean curd, soup for noodles, boiled vegetables/fishes, seasoning for cooking, and the like) by a fermentation method. - 特許庁

麺つゆ11が入れられる容器本体12の上部に、開口13aを有する中皿13を配し、この中皿13の上に、上記開口13aを閉じて17が載せられる仕切り板14を取り外し可能に載置し、中皿13の上の空間を蓋15で閉じて類容器を構成する。例文帳に追加

The noodles container is constituted by arranging an inner tray 13 having an opening 13a above a container main body 12 in which noodle soup 11 is housed and arranging a partition plate 14 closing the opening 13a and having noodle 17 placed thereon on the inner tray 13 in a detachable manner and the space above the inner tray 13 is closed by a lid 15. - 特許庁

同じ様な紙パック・プラスチック容器・紙容器・ペットボトル・瓶・缶等の容器に入った、牛乳・各種ジュ−ス・コ−ヒ−・アイスクリ−ム・麺つゆ・酒・焼酎・醤油等が、盲人の方でも中身が判る様に、容器の外部に「点字」で中身の情報を表示するもの。例文帳に追加

DISPLAY OF INFORMATION OF CONTENT IN BRAILLE OUTSIDE CONTAINER SO AS TO ALLOW EVEN BLIND PERSON TO UNDERSTAND CONTENT OF FOOD SUCH AS MILK, VARIOUS JUICE, COFFEE, ICE CREAM, NOODLE SOUP, SAKE, SHOCHU AND SOYBEAN SAUCE IN SIMILAR CONTAINER SUCH AS PAPER PACK, PLASTIC CONTAINER, PAPER CONTAINER, PET BOTTLE, BOTTLE AND CAN - 特許庁

例文

更に、この節抽出液として、節類を該節類重量の20倍量以上の熱水中に加え、該熱水の温度が80℃以上にて5分以上抽出した節抽出液を用いることにより、ほぐし用だしとして、線をほぐすと同時に麺つゆの味を落とさないものが得られることができた。例文帳に追加

The solution (soup stock) for loosening the noodles, which can loosen the noodle filaments and does not simultaneously deteriorate the taste of the noodle soup is obtained by adding dried bonito to hot water in an amount of20 times that of the dried bonito and then extraction-treating the dried bonito at a hot water temperature of80°C for ≥5 minutes. - 特許庁

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