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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > PLANT STEROLの意味・解説 > PLANT STEROLに関連した英語例文

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PLANT STEROLの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 71



例文

The method for extracting the useful compound, concretely plant sterols, a plant sterol derivative or the like involves extracting dried seed powder of the edible beans with supercritical carbon dioxide.例文帳に追加

食用豆類の乾燥種子粉末を超臨界二酸化炭素抽出し有用化合物、具体的には植物ステロール類と植物ステロール誘導体などを抽出する方法。 - 特許庁

To provide a food such as breads or cakes having a high content of a plant sterol having lipid metabolism-ameliorating activity such as calorie-reducing or cholesterol-reducing activities by using no fat but by utilizing a plant sterol ester preparation itself as a food as a substitute of oils and fats such as shortening or margarine.例文帳に追加

植物ステロールエステル製剤そのものを食品としてショートニングやマーガリン等の油脂類の代用品として利用し、脂肪を用いないことによるカロリー低下やコレステロール低下作用といった脂質代謝改善作用を有する植物ステロールを高含量に含有する食パン類やケーキ類などの食品を提供すること。 - 特許庁

The complex contains a raw material of food or medicine, a plant sterol ester, middle chain fatty acid triacylglyceride and cyclodextrin.例文帳に追加

本発明は、食品又は医薬品原料、植物ステロールエステル、中鎖脂肪酸トリアシルグリセリド及びシクロデキストリンを含む複合体を提供する。 - 特許庁

The retort sauce or retort soup is mixed with a compound material of plant sterol and yolk lipoprotein, and modified starch and/or moist-heat treated starch.例文帳に追加

植物ステロール類と卵黄リポ蛋白質との複合体、並びに化工澱粉及び/又は湿熱処理澱粉を配合しているレトルトソース又はレトルトスープ。 - 特許庁

例文

The powdered or granular soup or sauce which is used by dispersing or dissolving in a water-based medium contains a compound material of plant sterol and yolk lipoprotein.例文帳に追加

水系媒体に分散又は溶解して用いる粉末状或いは顆粒状のスープ又はソースにおいて、植物ステロールと卵黄リポ蛋白質との複合体を含有することを特徴とする粉末状或いは顆粒状のスープ又はソース。 - 特許庁


例文

The powdered or granular drink which is used by dispersing or dissolving in a water-based medium contains a compound material of plant sterol and yolk lipoprotein.例文帳に追加

水系媒体に分散又は溶解して用いる粉末状或いは顆粒状の飲料において、植物ステロールと卵黄リポ蛋白質との複合体を含有することを特徴とする粉末状或いは顆粒状の飲料。 - 特許庁

To provide a new powdered or granular food composition preventing cohesion of powder or granules through containing a compound material of plant sterol and yolk lipoprotein.例文帳に追加

植物ステロール類と卵黄リポ蛋白質との複合体を含有することにより粉末又は顆粒の固結が防止される新規な粉末状又は顆粒状食品組成物を提供する。 - 特許庁

The method for producing the sitosterol-containing extract includes a step of extracting a plant sterol component from an oil cake prepared in an alkali treatment step when purifying a vegetable oil, with an organic solvent.例文帳に追加

本発明は、植物油精製時のアルカリ処理工程で得られる油滓から、植物ステロール成分を有機溶媒で抽出する工程を包含する、シトステロール含有抽出物の製造方法を提供する。 - 特許庁

This method for producing the puffed food comprises mixing and treating a compound body of plant sterol and yolk lipoprotein with a starch raw material, and puffing and treating the mixture with an extruder.例文帳に追加

植物ステロール類と卵黄リポ蛋白質との複合体、並びに澱粉原料を混合処理し、該混合物をエクストルーダーで膨化処理する膨化食品の製造方法。 - 特許庁

例文

Namely, the food composition for producing pills comprises 35-80 wt.% of rice flour and raw material almost serving as an adhesive based on 20-55 wt.% of the plant sterol.例文帳に追加

すなわち、植物ステロール20〜55重量%に対して、米粉及び粘着的役目の素材35〜80重量%からなる丸剤調製用食品組成物を提供することにより上記課題を解決することができる。 - 特許庁

例文

To provide a cereal food to which milk or the like is added to be served as a delicious meal just as is the case with ordinary cereal foods, while enriched in plant sterol; and to provide a method for producing the cereal food.例文帳に追加

植物ステロール類が強化されているにも拘らず、通常のシリアル食品と同様に牛乳等を加えて美味しい食事とすることができるシリアル食品及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

The plant sterol ester is used as the substitute of a fat and oil composition such as the shortening or margarine in the production of the breads or cakes.例文帳に追加

食パン類あるいはケーキ類などの製造において、ショートニングやマーガリン類等の油脂組成物の代用品として植物ステロールエステルを使用する。 - 特許庁

The method for producing the antifoaming agent for bean curd includes mixing oily substance, plant sterol, fine silicon dioxide and a carbonate of the a group 1 element or a group 2 element at 100-300°C for 0.5-24 h.例文帳に追加

油性物質、植物性ステロール、微粒二酸化ケイ素及び第1族元素又は第2族元素の炭素塩を、100〜300℃で0.5〜24時間混合することを特徴とする豆腐用消泡剤の製造方法。 - 特許庁

To provide a method for producing a puffed food for obtaining a puffed food sufficiently puffed with puffing treatment with an extruder, and having favorable palate feeling, in spite of being mixed with plant sterol.例文帳に追加

植物ステロール類を配合しているにも拘らず、エクストルーダーで膨化処理して充分に膨化した好ましい食感の膨化食品を得ることができる膨化食品の製造方法を提供する。 - 特許庁

The processed food possessing a lipase inhibitory activity contains at least one substance chosen from the group consisting of a plant sterol and its ester at a total amount of ≥0.5 wt.% based on a triglyceride component contained in the processed food upon ingestion.例文帳に追加

さらに植物ステロールおよびそのエステルからなる群から選択される物質を1種以上、その合計量が(摂取時の加工食品に含まれるトリグリセライド成分に対して0.5重量%以上となるよう含有する、リパーゼ阻害活性を有する加工食品を提供する。 - 特許庁

To prepare a plant sterol-containing oil-in-water emulsion such as mayonnaise or dressing in particular, having cholesterol absorption-inhibiting function, stable in oil-in-water emulsification even under lower-temperature condition, and excellent in flavor and palate feeling.例文帳に追加

コレステロール吸収抑制作用を有する植物ステロールを含有し、低温条件下においても長時間水中油型乳化が安定で、且つ風味と食感の良い水中油型乳化物、特にマヨネーズ、ドレッシング等の酸性水中油型乳化物を提供すること。 - 特許庁

The method for producing low-calorie oil-in-water emulsified substance comprises using oil-phase raw material and water-phase raw material containing heat swelling-type chemically-modified starch: wherein the oil-in-water type emulsified substance contains 3-12 mass% of only a plant sterol fatty acid ester as the oil-phase raw material.例文帳に追加

油相原料と加熱膨潤型の化工澱粉を含有する水相原料とから低カロリー水中油型乳化物を製造するにあたり、油相原料として、植物ステロール脂肪酸エステルのみを該水中油型乳化物中、3〜12質量%用いる。 - 特許庁

The objective food oil composition characteristically comprises food oil, ≥1 mass % of linolenic acid, 1-10 mass % of plant sterol, 0.01-1 mass % of tocopherol and 0.005-10 mass % of a lipophilic emulsifier.例文帳に追加

食用油脂を含み、リノレン酸を1質量%以上の割合で、植物ステロールを1質量%から10質量%までの割合で、トコフェロールを0.01質量%から1質量%までの割合で、親油性乳化剤を0.005質量%から10質量%までの割合で含有することを特徴とする食用油脂組成物。 - 特許庁

To obtain a plant sterol-containing fats and oils composition capable of imparting a cholesterol absorption-inhibiting action, requiring no addition of an emulsifier or reducing the amount of the emulsifier and obtaining an emulsified product having no taste specific to the emulsifier or a reduced taste when using the composition for producing fats and oils foods having an emulsified shape such as margarine, fat spread, and whipped cream.例文帳に追加

コレステロール吸収抑制作用を付与することができ、かつマーガリン、ファットスプレッド、ホイップクリーム等の乳化物の形態の油脂食品の製造に利用する場合、乳化剤の無添加あるいは乳化剤量の低減化が可能で、乳化剤独特の風味が無いあるいは低減化した乳化物を得ることができる、植物ステロール含有油脂組成物を提供すること。 - 特許庁

The complex comprises plant sterol and a protein composition, wherein the protein in the protein composition has a protein-soluble ratio of lower than 5 wt.%, when 4 wt.% of protein solution and 3.5 wt.% of trichloroacetic acid solution are mixed together at the same volume, and the protein composition contains 0.3-3.5 wt.% of calcium, based on the protein.例文帳に追加

植物ステロールとタンパク質組成物の複合体であって、タンパク質組成物中のタンパク質が、タンパク質4%溶液と3.5%トリクロロ酢酸溶液とを等容積で混合した際のタンパク質可溶化率が5%未満であり、タンパク質組成物がタンパク質に対してカルシウムを0.3〜3.5%含む複合体を使用する。 - 特許庁

例文

This method for producing the composition obtained by dispersing the compound material containing the raw materials of the food or medicine, a plant sterol ester and a cyclodextrin in water is characterized by comprising a process of adding the cyclodextrin further so that the total amount of the cyclodextrin to the composition becomes ≥0.6 wt.%, when the amount of the cyclodextrin contained in the compound material is <0.6 wt.% to the composition.例文帳に追加

本発明は、食品又は医薬品原料、植物ステロールエステル及びシクロデキストリンを含む複合体を水中に分散させた組成物を製造する方法において、 前記複合体中に含まれるシクロデキストリンの量が前記組成物に対して0.6重量%未満となるときに、前記組成物中におけるシクロデキストリンの総量が前記組成物に対して0.6重量%以上となるように、シクロデキストリンをさらに添加する工程を含むことを特徴とする前記組成物の製造方法を提供する。 - 特許庁

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