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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Rice cake kneadingの意味・解説 > Rice cake kneadingに関連した英語例文

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Rice cake kneadingの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 13



例文

in making Japanese rice cake, the action of kneading steamed rice into the cake while it is being pounded 例文帳に追加

餅つきで,餅を捏ね返すこと - EDR日英対訳辞書

the act of kneading in making a rice cake 例文帳に追加

餅つきの相方として餅をこねる人 - EDR日英対訳辞書

Gyuhi is one of the materials of Japanese confectionery and a kind of rice cake made by kneading. 例文帳に追加

求肥(ぎゅうひ)は和菓子の材料のひとつで、練って作る餅の一種。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a rice cake maker capable of pounding and kneading rice to make a viscous rice cake, preventing the made rice cake from adhering to or being caught by a hopper, when the rice cake is already made and removed from the hopper, and improving peelability of the rice cake to make it easy to be removed from the hopper.例文帳に追加

粘りのある搗きこね餅を搗きこねることができ、且つ搗き終わってホッパーから取り出す際に、搗きこね餅がくっついたり、引っ掛かったりすることを妨げて餅離れが良くなって取り出し易いものを提供することにある。 - 特許庁

例文

Nerikiri (literally, made by kneading) is a Japanese type of unbaked cake that is made by mixing and kneading its ingredients, which are white bean jam, gyuhi (a kind of rice cake made from refined rice flour or glutinous rice flour with sugar and starch syrup) and Chinese yam. 例文帳に追加

練り切り(ねりきり)は、白餡に求肥(ぎゅうひ:蒸すかゆでた白玉粉や餅米の粉に、砂糖や水飴を加えて練ったもの)やツクネイモを混ぜて練った生菓子の和菓子である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

The process comprising, in order, adding water to ground glutinous rice powder such as refined rice flour (ground glutinous rice) or mochi-ko (rice cake flour), kneading until soft, adding sugar or starch syrup, and kneading on heating. 例文帳に追加

白玉粉(もち米を挽いたもの)や餅粉など、もち米をひいてできた粉に水分を加え軟らかく練り、そこへ砂糖や水飴を加えた後に加熱をしながら練る製法。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Mochi (rice cake) refers to a kind of food which is produced by adding water to grain, especially mochi-gome (glutinous rice), heating, thereafter, kneading, applying an external force and shaping the kneaded mixture, and mochi is also called tsuki-mochi (pounded rice cake). 例文帳に追加

餅(もち)とは、穀物、特にもち米に水分と熱を加えた後に、外力を加えて練り合わせ、成形した食品の一種で搗き餅(つきもち)ともいう。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The rice-cake like foodstuff is prepared by using meat as a main raw material and also processed starch as an essential raw material, adding water to the raw materials, followed by kneading and molding and heating.例文帳に追加

食肉を主原料、且つ加工澱粉を必須原料とし、水を加えて混練し、成型加熱することで餅様食品を得る。 - 特許庁

Neri-mochi mentioned herein refers to that which is produced mainly by grinding glutinous rice into powder, adding hot water to the powder, and kneading the mixture, and this type of neri-mochi includes: gyuhi (Turkish delight) such as habutae-mochi, shiratama (rice-flour dumpling), and chimaki (bamboo-leaf-wrapped rice cake) in Japan; 'shuĭ-mó-nián-gāo' (water-polished new year rice cake) in China; 'tokku' (small round mochi to be put in boiled soup) in Korea; etc. 例文帳に追加

ここでいう餅は、主にもち米を粉にしてから湯を加えて練る方法で作るものを指し、日本の羽二重餅などの求肥や白玉や粽、中国の「水磨年糕」(シュイモーニエンガオshuǐmóniángāo)、韓国の「トック」(떡)などが挙げられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

The steamed cake is produced by: wrapping potato jam prepared by kneading sweet potato and sugar, and red bean jam with dumpling dough prepared by kneading rice flour or wheat flour; and steaming the dumpling dough-wrapped sweet potato jam and red bean jam.例文帳に追加

本発明の蒸し菓子は、サツマイモと砂糖を混練してなるイモ餡とアズキ餡とを、米粉又は小麦粉を混練した団子生地で包み、これを蒸し器により蒸してなるものである。 - 特許庁

例文

The method for producing the jaozi-like food comprises wrapping ingredients containing rice cake-like food and cheese with coating dough obtained by kneading cereal flour consisting mainly of starch and thinly extending the kneaded dough.例文帳に追加

餅様食品及びチーズを含む具材を澱粉を主体とした穀粉をこねて薄く延ばした皮の内部にくるんだことを特徴とするもの。 - 特許庁

The method for gelatinizing organic raw material comprises stirring the organic raw material under 5-13 atmospheric pressure at 130-210°C for 60-360 s, kneading the raw material, and pressurizing the kneaded raw material to be ground so as to continuously process the raw material into rice-cake state (gel state) in a single process without adding any additives.例文帳に追加

有機性原料を温度130℃以上210℃以下、圧力5気圧以上13気圧以下の条件で60秒以上360秒以下撹拌、混練、圧縮磨り潰しを行うことで添加物を加えず一工程で連続的に餅状(ゲル状)に加工する加工方法および装置による。 - 特許庁

例文

This rice cake maker is composed of a body having a driver, a hopper which is attached to the body to be freely attached and detached, a pounding and kneading blade which is stationed on the bottom of the hopper and rotated with the driver, wherein an inner surface of the hopper is worked so that a specified area of the surface has a rugged surface comprising continuous convex-concave shapes.例文帳に追加

駆動装置を有した器体と、この器体に着脱自在に設けられるホッパーと、このホッパーの内底部に設けられて駆動装置により回転される搗きこね羽根とを有した餅つき機において、前記ホッパーの内面に連続した凸凹形状をなす凸凹部を所定範囲に形成して上記目的を達成する。 - 特許庁

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