1016万例文収録!

「fish product」に関連した英語例文の一覧と使い方(2ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > fish productの意味・解説 > fish productに関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

fish productの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 379



例文

WHITENESS-IMPROVING AGENT AND FISH PASTE PRODUCT USING THE SAME例文帳に追加

白色度向上剤及びこれを用いた水産練り製品 - 特許庁

FISH PASTE PRODUCT SIMILAR TO CRAB LEG MEAT AND ITS PRODUCTION例文帳に追加

カニ足肉様練製品及びその製造方法 - 特許庁

GEL REINFORCING METHOD FOR FISH MEAT PASTE PRODUCT例文帳に追加

魚肉練り製品のゲル増強方法 - 特許庁

PET FOOD PRODUCT AS SCORCHED FISH PASTE例文帳に追加

魚肉の練り製品に焦げ目を入れたペットフード - 特許庁

例文

QUALITY IMPROVEMENT OF FISH PASTE PRODUCT, USING ODOR SUPPRESSING BACTERIUM例文帳に追加

臭気抑制菌を用いた練り製品の品質改良 - 特許庁


例文

PROCESSED FISH-PASTE PRODUCT AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

魚肉すり身加工品及びその製造方法 - 特許庁

FISH FLESH DRIED PRODUCT AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

魚肉乾製品及びその製造方法 - 特許庁

This method for producing the fish paste product includes adding to a fish meat mince, Staphylococcus bacteria which have an ability of decreasing fish odor when producing the fish paste product from a fish meat mince.例文帳に追加

魚肉すり身から練り製品を製造する際に、魚臭を減少させる能力を有するスタフィロコッカス属(Staphylococcus)の細菌を、魚肉すり身に添加することを特徴とする、練り製品の製造方法。 - 特許庁

DEVICE FOR PROCESSING FISH PASTE PRODUCT, ESPECIALLY BOILED FISH PASTE RAW MATERIAL, SOYBEAN PROTEIN PRODUCT, ESPECIALLY GANMODOKI RAW MATERIAL, PROCESSED MEAT PRODUCT, ESPECIALLY TSUKUNE RAW MATERIAL, OR THE LIKE例文帳に追加

水産練製品、特に蒲鉾原料、大豆蛋白製品、特にがんもどき原料及び畜肉加工製品、特につくね原料等の加工装置 - 特許庁

例文

As a boiled fish-paste product, it may refer to burdock root that is wrapped in minced fish and is fried in oil. 例文帳に追加

魚肉練り製品の一つとして、ゴボウを魚のすり身で包み、油で揚げたものを指すことがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

PROTEIN MATERIAL, ANIMAL MEAT OR FISH MEAT ADJUVANT, AND ANIMAL MEAT OR FISH MEAT PROCESSED PRODUCT USING THE ADJUVANT例文帳に追加

タンパク質素材、畜肉または魚肉補助剤、およびこれを用いた畜肉または魚肉加工品 - 特許庁

INJECTION OF FISH MEAT PARTICLE SUSPENSION INTO PROCESSED PRODUCT OF FISH MEAT ESPECIALLY TUNA MEAT例文帳に追加

魚肉、特にマグロ肉の加工品に魚肉粒子の懸濁液を注入する方法 - 特許庁

FROZEN VACUUM-PACKED PRODUCT OF SLICED RAW FISH DISH OF FISH AND SHELLFISH AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

魚介類の刺身料理の冷凍真空パック製品及びその製造方法 - 特許庁

This method for producing a fish paste product comprises adding 1,5-D-anhydrofructose to fish.例文帳に追加

魚肉に1,5−D−アンヒドロフルクトースを添加して魚肉練り製品を製造する方法。 - 特許庁

To provide a fish-paste product where a gel-state seasoning liquid is wrapped with fish paste consisting mainly of starch.例文帳に追加

ゲル状調味液を澱粉を主原料とする練り物で包んだ練り製品を提供する。 - 特許庁

To provide a fish meat paste product, e.g. a boiled fish paste, capable of being separated, and a method for producing the same.例文帳に追加

分離することができる魚肉ねり製品、例えば、かまぼこ及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

The dried-fish packaged product is such that the dried fish is kept in the gaseous atmosphere containing ethanol gas.例文帳に追加

また、魚節包装品においては、魚節がエタノールガスを含む気体雰囲気下に保存されている。 - 特許庁

(xvi) Fish jelly product producing businesses (including businesses for producing fish meat ham, fish meat sausage, whale meat bacon, and the like); 例文帳に追加

十六 魚肉ねり製品製造業(魚肉ハム、魚肉ソーセージ、鯨肉ベーコンその他これらに類するものを製造する営業を含む。) - 日本法令外国語訳データベースシステム

METHOD FOR ELIMINATING ODD SMELL FROM ALGAE-EATING FISH, ALGAE-EATING FISH, AND METHOD FOR PRODUCING SALTED AND DRIED PRODUCT COMPRISING ALGAE-EATING FISH例文帳に追加

藻食性魚類の異臭除去方法、藻食性魚類、および藻食性魚類を用いた塩干品の製造方法 - 特許庁

FROZEN PRODUCT OF FISH MEAT AS FILLET OR SLICED FISH LOWERED IN OR PREVENTED FROM FREEZE DETERIORATION BY TMAO, AND PROCESSED FROZEN FOOD OF THE FISH MEAT例文帳に追加

TMAOによる冷凍変性が低減または防止されたフィレまたは切り身である魚肉の冷凍品およびそれら魚肉の加工冷凍食品 - 特許庁

To provide a food product which is produced by wrapping a foodstuff up in fresh fish paste containing small fish, and frying the food wrapped-up in small fish paste in deep cooking oil to be integrated.例文帳に追加

食物をじゃこてんである鮮魚のすり身で包み、これを食用油で揚げることにより一体化させた食品を提供する。 - 特許庁

This method for producing the fish flesh paste product comprises grinding the paste of or low quality fish flesh roughly, adding salt content to the fish meat to make the roughly ground fish flesh containing <2 wt.% salt concentration based on the fish flesh, mixing the low salt content-roughly ground fish flesh with loosened state fish flesh and heating.例文帳に追加

魚肉のすり身若しくは落とし身又はその両方を荒擂りし、この魚肉に塩分を加えて前記魚肉に対して2%(重量)未満の塩分濃度下の荒擂り魚肉とし、この低塩分の荒擂り魚肉とほぐし身状の魚肉とを混合し、加熱する魚肉練り製品の製造方法。 - 特許庁

To provide a fish flesh dried product having novel flavor and palate feeling unlike those inherent in fish flesh in spite of containing fish flesh therein, as well as having preservability, and to provide a method for producing the fish flesh dried product.例文帳に追加

保存性は勿論、魚肉を使用した製品であっても、魚肉本来の風味と食感とは異なる斬新な風味と食感の乾製品を得ることができる魚肉乾製品の提供。 - 特許庁

To provide a fish paste product having palate feeling peculiar to fish meat protein gel, in spite of being a fish paste product obtained by substituting other raw material for part of fish meat.例文帳に追加

魚肉の一部を他原料で代替した水産練製品でありながら、魚肉蛋白質ゲル特有の食感を有する水産練製品を提供する。 - 特許庁

LACTIC ACID FERMENTATION PRODUCT OF FISH MEAT OR FISH MEAT-ORIGINATED PROTEIN, METHOD FOR PRODUCING THE SAME AND FOOD AND HEALTH FOOD CONTAINING THE LACTIC ACID FERMENTATION PRODUCT例文帳に追加

魚肉または魚肉由来タンパク質の乳酸発酵物、その製造方法、ならびにこの乳酸発酵物を含む食品および健康食品 - 特許庁

To produce a seasoned food product raw material and a seasoned food product free from ammonia odor from fish meat of fish containing urea such as shark, or ray.例文帳に追加

尿素を含有するサメ、エイ等の魚類の魚肉からアンモニア臭の無い調味食品原材料及び調味食品を製造する。 - 特許庁

To provide a method for producing a fish meat paste product with better quality by promoting the stability of a fish paste product, and reinforcing gel strength.例文帳に追加

練り製品の坐りを促進させ、ゲル強度を増強することにより、よりよい品質の魚肉練り製品を製造する方法を提供する。 - 特許庁

METHOD FOR STERILIZING AND PRODUCING FISH PASTE PRODUCT USING OXYGEN NANOBUBBLE, AND ASEPTIC FISH PASTE PRODUCT OBTAINED BY THE SAME例文帳に追加

酸素ナノバブルを利用した魚肉練製品の殺菌製造方法およびこの製造方法により得られる無菌魚肉練製品 - 特許庁

METHOD FOR STERILIZING/PRODUCING FISH-PASTE PRODUCT COMPRISING MAKING USE OF MINUTE BUBBLE, AND ASEPTIC FISH-PASTE PRODUCT OBTAINED BY THE METHOD例文帳に追加

微小気泡を利用した魚肉練製品の殺菌製造方法及びこの製造方法により得られる無菌魚肉練製品 - 特許庁

To obtain a method for producing a gas-containing fish paste product, by which the propagation of various saprophytes in the gas-containing fish paste product can be controlled as much as possible.例文帳に追加

含気性練製品での雑菌の繁殖を極力抑制することができる製造法を得る。 - 特許庁

To obtain a fish paste product which has an improved commodity appearance and enhances the enjoyment of eating by applying various decorations to the surface of a fish paste product by an inexpensive and sanitary means.例文帳に追加

安価かつ衛生的な手段により練り製品の表面に多様な装飾を施して、商品の見栄えを良くし、食の楽しみをより高める。 - 特許庁

TRANSGLUTAMINASE SOYBEAN FISH FLESH AND MEAT PRODUCT, AND ANALOGUE OF THE SAME例文帳に追加

トランスグルタミナーゼダイズ魚肉及び肉製品及びその類似物 - 特許庁

To provide a method for improving culture conditions of fish and marine product.例文帳に追加

本発明は、魚及び海産物の養殖条件を改善する方法に係る。 - 特許庁

SPECIFIC INDIVIDUAL SCREENING METHOD FOR FRESH FISH AND STOCK FARM PRODUCT USING MAGNETISM例文帳に追加

磁気を用いた鮮魚・畜産物の特定個体鑑別方法 - 特許庁

The aging period of the fish meat paste product is preferably 6 h to 6 months.例文帳に追加

魚肉ねり製品の熟成期間は、6時間から6ヶ月間が好ましい。 - 特許庁

METHOD FOR TREATING MARINE PRODUCT AND ARTIFICIAL FISH REEF PRODUCED BY THE SAME例文帳に追加

海産物の処理方法、及びその方法により製造した人工魚礁 - 特許庁

The fish paste product contains bamboo fiber.例文帳に追加

竹ファイバーを含有することを特徴とする魚肉錬り製品。 - 特許庁

FISH FLESH FOOD PRODUCT PACKAGED IN RETORT CONTAINER AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

レトルト容器入り魚肉食品及びその製造方法 - 特許庁

CERAMIC PRODUCT HAVING ARTIFICIAL PROTECTING AND BREEDING FUNCTION FOR FISH, ETC.例文帳に追加

魚類等の人工保護増殖機能を有する窯業製品 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING FIBER BUNDLELIKE FISH PASTE PRODUCT AND APPARATUS FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

繊維束状練製品の製造方法及びその製造装置 - 特許庁

SNACK-LIKE PROCESSED FISH OR MEAT PRODUCT AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

スナック風魚肉・畜肉加工品及びその製造方法 - 特許庁

DRIED-FISH FLAVOR COMPOSITION AND FOOD PRODUCT CONTAINING THE SAME例文帳に追加

魚節フレーバー組成物および該フレーバー組成物を含有する食品類 - 特許庁

FERMENTED PRODUCT OF FISH GARBAGE, PROCESS AND APPARATUS FOR PRODUCTION OF THE SAME例文帳に追加

魚残滓発酵製品、その製造方法およびその製造装置 - 特許庁

To provide a method for producing a fish flesh paste product which is a paste product by using the fish flesh but capable of obtaining a totally new eat feeling, i.e., as if eating the fish on eating the product.例文帳に追加

魚肉を用いた練り製品であり、食した際にあたかも魚を食べているかのように感ずることができる、これまでにない、全く新しい食感を得ることができる魚肉練り製品の製造方法を提供すること。 - 特許庁

PRODUCT OBTAINED BY FUSING DAIRY PRODUCT (NATURAL CHEESE OR THE LIKE) WITH STEAMED FISH PASTE, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

乳製品(ナチュラルチーズ等)を蒲鉾と融合させた製品及びその製造 - 特許庁

PRODUCT OBTAINED BY MIXING DAIRY PRODUCT (SUCH AS NATURAL CHEESE) INTO FISH PASTE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

乳製品(ナチュラルチーズ等)を蒲鉾と融合させた製品及びその製造方法。 - 特許庁

FISH MEAT SLICE PACK PRODUCT, PACK PRODUCT FOR BOILING, AND METHOD FOR PRODUCING THE PACK PRODUCTS例文帳に追加

魚肉切身パック製品、煮込み用パック製品およびそれらの製造方法 - 特許庁

This method for producing the dried fish is provided by applying an extract of the dried fish and/or the extract produced as a byproduct in the course of roasting in the manufacturing process of the dried fish on an intermediate product of the dried fish, and then further performing a roasting for drying process to infiltrate the above extract into the inside of the intermediate product of the dried fish.例文帳に追加

魚節の製造工程における焙乾工程の途中で、魚節半製品に魚節及び/又は魚節の製造工程中に副生する副産物の抽出液を塗布し、更に焙乾工程を行なって、前記抽出液を魚節半製品の内部に浸透させる。 - 特許庁

To provide a method for producing a pickled fish product capable of producing the pickled fish product in a short time and producing using not only fillet but also entire one fish or half meat from which guts are removed, and obtaining the pickled fish product enabling tasting original flavor of sake lees or the like and easy to cook (burn).例文帳に追加

短時間で魚漬け製品が製造できると共に、切り身だけでなく内蔵を取り除いた丸ごと1匹でも、半身でも製造でき、かつ、粕等の本来の風味も味わえ、調理(焼き上げ)もし易い魚漬け製品を得ることができる魚漬け製品の製造方法を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing a dried fish or processed dried fish product, capable of maintaining its good flavor by inhibiting the deterioration of the flavor in the production process and product preservation process, and also the dried fish or processed dried fish product of which deterioration of the flavor is inhibited.例文帳に追加

製造工程および製品保存過程における風味の劣化を抑制し、良好な風味を保持する魚節または魚節加工製品を得る方法を提供し、延いては風味の劣化が抑制された魚節または魚節加工製品を提供すること。 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
日本法令外国語訳データベースシステム
※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS