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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > fish productの意味・解説 > fish productに関連した英語例文

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fish productの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 379



例文

The fish Vienna sausage is produced by mixing a vegetable oil and fat into minced fish meat at a prescribed ratio, stirring the mixture to disperse the oil and fat and filling the product into a sausage casing.例文帳に追加

魚肉ウィンナーソーセージを植物性油脂を所要の割合でミンチ状魚肉に混入攪拌して分散させた後、これを腸詰めして生成した。 - 特許庁

To provide a low-temperature extracted fish oil intactly containing a healthy useful ingredient without loss thereof by an efficient method for recovering the ingredient of the fish oil itself contained in a natural product without being accompanied with a heating step.例文帳に追加

加熱工程を伴わない天然に含まれる魚油そのものの成分の効率的な回収方法により、健康上有用な成分を失うことなくそのまま含有した低温抽出魚油を提供する。 - 特許庁

Fish meat paste material mainly comprising fish meat paste is mixed and kneaded with small-pieced Hitoegusa (a kind of green algae) of 10-20% water content and the kneaded composition is molded top product units.例文帳に追加

魚肉すり身を主体とする魚肉ねり製品素材に水分含有量10〜20パーセントの小片化されたヒトエグサを混練して分散配合し、製品単位に成型する。 - 特許庁

The fish meat processed product is such as to be subjected to cook-processed by injecting fish meat with animal/vegetable fat-and-oil dispersed with starchy matter without dispersing or emulsifying it in water.例文帳に追加

澱粉質が分散した動植物性油脂を水と分散・乳化させることなく魚肉にインジェクションすることにより魚肉の品質を改良する調理加工方法。 - 特許庁

例文

To prevent the occurrence of ink dislocation due to fish eye unevenness even when the fish-eye form unevenness occurs to the back of an employing transparent base sheet, in a decorative sheet laminated on an injection molded product by injection molding simultaneous decoration.例文帳に追加

射出成形同時加飾で射出成形物にラミネートする加飾シートにて、採用する透明基材シートの裏面にフィッシュアイ状凹凸がある場合でも、それによるインキ抜け発生を防ぐ。 - 特許庁


例文

To provide a yogurt-containing fish paste product soft and white, smooth to the throat, and containing bio-regulation functional ingredients inherent in yogurt by preparing fish flesh paste to which yogurt is added, and subjecting the paste to molding/heating.例文帳に追加

ヨ−グルトを加えた魚肉すり身を調製し、成型・加熱してソフトで喉こしがよく色調の白い、ヨ−グルト固有の生体調節機能成分を含んだ水産練製品を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing a fish paste product which gives the silken Tofu (bean curd)-like smooth soft textures to final products and is produced from a mixture (raw mixture) of a fish paste with a bean milk or soybean protein solution.例文帳に追加

最終製品の食感を、絹ごし豆腐の様な滑らかでソフトなものとした、魚肉すり身と豆乳または大豆タンパク質溶解液との混合物(混合生身)から製造した練り製品を製造することを課題とする。 - 特許庁

In this method for producing the fish pudding product, a pasty raw material prepared mainly from minced fish is extruded with an extruder so as to be formed into a sheet-like molded material having a predetermined width.例文帳に追加

魚肉すり身を主体として調製したペースト状原料を押し出し成形機により所定幅の薄板状押し出し成形物を押し出し成形する。 - 特許庁

To provide a technology capable of rapidly, easily and inexpensively amplifying and analyzing in high accuracy a DNA in a specimen such as a farm product (cereals, vegetables), livestock product (meat), fishery product (fish-and-shellfish), the hair, body fluid or microorganism.例文帳に追加

農産物(穀類、野菜)、畜産物(肉類)、水産物(魚介類)、毛髪、体液、微生物等の検体に含まれるDNAを高精度、迅速、簡便且つ安価にDNA増幅及び解析することのできる技術を提供する。 - 特許庁

例文

A method for producing the pickles includes salt-pickling in nisin-containing salt, vegetables such as Chinese cabbage, cucumber and radish, and fish egg such as herring roe, washing the product in water followed by dehydrating, pickling the product in pickle paste such as salt, soy sauce, fermented soybean paste, sake lees, malted rice, mustard powder, rice bran, unrefined sake and vinegar, and preserving the product.例文帳に追加

白菜、キュウリ、ダイコン等の野菜や数の子等の魚卵を、ナイシンを含む食塩に塩漬け後、水洗いしてから水を切り、塩、しょう油、みそ、かす、こうじ、からし粉、ぬか、もろみ、酢等の漬床に漬込んで保存する。 - 特許庁

例文

The ingredient material of the set is one kind or a plurality of kinds of a frozen dry product of vegetables, a frozen dry product of mushrooms, a frozen dry product of fish and shellfish, cereals, or nuts.例文帳に追加

具材は、野菜類の凍結乾燥物、キノコ類の凍結乾燥物、魚貝類の凍結乾燥物、穀類、木の実類のいずれか1種または複数種を使用する。 - 特許庁

To provide a boiled fish paste product as a king crab-like muscular mass-like product through bringing linear bodies of a crab meat flavor product all conventionally arranged in the same direction to random intersection or pressed condition.例文帳に追加

従来の蟹肉風味製品は線状体が全て同一方向へ揃えられたものとなっているが、これをランダムな交叉や圧着状態になして、タラバ蟹風の筋肉質的な団塊状のものが製造されるようにする。 - 特許庁

Ground fish meat of eel bone to be used is obtained by washing eel bone in water followed by dehydrating, heating the product with a boiler followed by crushing in a pasty form, adding hot water to the product followed by stirring and dehydrating, and bringing the product to a solid-liquid separated solid with black tint.例文帳に追加

鰻の骨は水洗、脱水、釜で加熱後ペースト状に粉砕し、温湯を加え撹拌脱水し、固液分離した黒みを帯びた固形分としたすり身を用いる。 - 特許庁

The method for cooling the food comprises a process of making water adhere to the surface of the fish paste product subjected to a heating process, and a process of evaporating the water at the product to cool the product.例文帳に追加

加熱工程を経た練り製品の表面に水を付着する工程、及び、水を蒸発させ、同製品の冷却を行う工程からなる食品の冷却方法を提供する。 - 特許庁

Other than Shuto product that uses bonitos, there are new products that use tuna, sake (Chum salmon), sea bream, or pike (fish) are now appearing on the market. 例文帳に追加

鰹を使ったもののほか、マグロ、サケ、鯛、サンマといった別の魚で作った製品も登場している。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

AGENT FOR INHIBITING DENATURATION OF PROTEIN, GROUND MEAT WHOSE FROZEN DENATURATION IS INHIBITED AND PRODUCTION OF THE FOOD AND PRODUCTION OF FISH PASTE PRODUCT例文帳に追加

タンパク質変性抑制剤、冷凍変性が抑制された擂潰食肉およびその製造方法ならびに練り製品の製造方法 - 特許庁

To provide a method for producing fish paste having excellent product quality using ammonium chloride-containing squid such as Dosidicus gigas or Sthenoteuthis oualaniensis as raw material.例文帳に追加

アメリカオオアカイカ(Dosidicus gigas)やトビイカ(Sthenoteuthis oualaniensis)など塩化アンモニウムを含むイカ類を原料として品質の優れたすり身を製造すること。 - 特許庁

This fish meat paste product is constituted of plural parts in which compositions of adjacent parts are made as different and thereby theses parts can be separated from each other.例文帳に追加

魚肉ねり製品を複数の部分から構成し、隣り合う部分の配合を異ならせ、それにより、それらの部分が互いに分離できるようにする。 - 特許庁

This artificial fish bank is obtained by mixing the carbonized product obtained by carrying out carbonization treatment of livestock feces with cement or cement and aggregate and forming the mixture.例文帳に追加

家畜糞を炭化処理して得られる炭化物と、セメントまたはセメントおよび骨材とを混合して成形した人工魚礁。 - 特許庁

To make easier the removal of reaction product and reduce fish-born faults in a result of microwave plasma etching.例文帳に追加

マイクロ波プラズマエッチングの結果、清々される反応生成物の除去を容易にすること、殊にフィッシュボーン不良の発生を低減する。 - 特許庁

To provide a polyacetal resin molded object reduced in the amount of foreign matter such as a fish eye or the like and superior in extrusion moldability and product appearance properties.例文帳に追加

フィッシュアイなどの異物が少なく、押出成形性、製品外観性などに優れたポリアセタール樹脂成形体を提供する。 - 特許庁

To provide a fish processed product coated or impregnated with mumefural produced by heating 5-hydroxymethylfurfural (HMF) which is a sugar existing in Ume (Japanese apricot) fruit.例文帳に追加

梅に含まれる糖「5−ヒドロキシメチルフルフラール(HMF)」を加熱して生成する「ムメフラール」を付着または浸透させた魚加工品の提供 - 特許庁

To provide a method for producing a fish meat processed food product having crispy palate feeling.例文帳に追加

サクサクとしたクリスピーな食感を有する魚肉加工食品の製造法を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a method for producing a novel fish-paste or meat-paste product having coarse-ground hetero palate feeling.例文帳に追加

粗挽き様のヘテロな食感を有する新規な水産練り製品又は畜肉練り製品の製造方法を提供すること。 - 特許庁

Livestock and fish food is obtained from the animal which ingests the parsley or the parsley derivative product.例文帳に追加

また、本発明に係る畜水産食品は、パセリ又はパセリ由来物を摂取させた動物から得られたことを特徴とするものである。 - 特許庁

To provide a growth-promoting agent for fowls, comprising a fish degradation product with a microorganism, and to provide a fowl feed compounded with the same.例文帳に追加

微生物による魚類分解物からなる家禽用生育促進剤及びそれを配合した家禽用飼料を提供する。 - 特許庁

A lactobacillus belonging to Lactobacillus coryniformis is added to the meat or fish meat containing the red chromoprotein, or to a processed product of the meat, etc.例文帳に追加

赤色色素蛋白質を含む食肉又は魚肉、あるいはそれらの加工品に、ラクトバチルス コリニフォーミス(Lactobacillus coryniformis)に属する乳酸菌を添加する。 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING FINE PARTICLE-SHAPED PROCESSED RICE PRODUCT (GROUND RICE PASTE) NOT IN RAW STATE, AND METHOD FOR PRODUCING FISH PASTE OBTAINED BY USING GROUND RICE PASTE例文帳に追加

生でない状態の微粒子状加工米製品(米すりみ)の製造方法とその、米すりみを用いることによって得るねり製品の製造方法 - 特許庁

The fish meat paste product using cutlassfish meat having transglutaminase activity as the sub-raw material is also provided.例文帳に追加

また、トランスグルタミナーゼ活性を有するタチウオ魚肉を副原料として使用した魚肉練り製品である。 - 特許庁

To manufacture a resin molded article which includes few foreign matters such as fish eyes, and excellent in extrusion moldability and product appearance.例文帳に追加

フィッシュアイなどの異物が少なく、押出成形性、製品外観性などに優れた樹脂成形体を製造する。 - 特許庁

To obtain an inexpensive fish feed having marine product waste as the main raw material by using only an edible auxiliary material, excellent in environment and health aspects and easy to preserve.例文帳に追加

水産廃棄物を主原料とし、可食性副原料のみを使用し、環境、健康的に優れ、保管の容易な魚餌を廉価に提供する。 - 特許庁

METHOD FOR DETERMINING MEAT QUALITY OF FISH USING ULTRASONIC MEASUREMENT AND TRANSACTION METHOD FOR FISHERY MARINE PRODUCT USING THE SAME例文帳に追加

超音波計測を用いた魚肉の肉質判定方法及びこの判定方法を用いた漁獲水産物の取引方法 - 特許庁

The food and drink is selected from the group comprising dairy product, milk-utilizing food, cereal-utilizing food, fish and shellfish, milk-based beverage and soymilk.例文帳に追加

飲食品は、乳製品、乳利用食品、穀物利用食品、魚介類、乳系飲料及び豆乳の群から選ばれる。 - 特許庁

To provide a fish meat processed product having fermented soybean flavor, having adequate palatable period and enabling distribution in the markets.例文帳に追加

適宜な賞味期間を備えて、市場での流通が可能な納豆風味の魚肉加工品を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing a polyamide on a repeated batch which can provide a molded product with decreased fish eyes.例文帳に追加

成形品中のフィッシュアイを少なくすることの出来るポリアミドの繰り返しバッチ製造方法を提供する。 - 特許庁

The artificial fish bank comprises preferably 5-50 wt.% carbonized product, 5-30 wt.% cement and 20-85 wt.% aggregate and has 1.1 to 2.5 specific gravity.例文帳に追加

この人工漁礁は、炭化物を5〜50質量%、セメントを5〜30質量%、かつ骨材を20〜85質量%含み、比重が1.1〜2.5であるのが望ましい。 - 特許庁

FISH DERMAL COLLAGEN-CONTAINING COMPOSITION, ITS PRODUCTION METHOD AND MOLDED PRODUCT USING THE COMPOSITION例文帳に追加

魚類真皮コラーゲン含有組成物の製造方法、魚類真皮コラーゲン含有組成物及びその組成物を用いた成形体 - 特許庁

BOILED FISH PASTE AS COMBINATION PRODUCT OF SOFT TONGUE OF COW, SPICE, SPICY GRASSES, SESAMES, AND THE LIKE, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

柔らかい牛タンと香辛料、香草類及びゴマ類等を組み合わせた蒲鉾及びその製造方法。 - 特許庁

To provide a method for producing a frozen dried product of meat and fish and shellfish, having fresh tone of color of a material itself, and excellent in flavor/palate feeling.例文帳に追加

素材そのものの鮮度の良い色調を有し、風味・食感共に優れた畜肉類、魚介類等の凍結乾燥物の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing a roasted and dried product in a flake-like roughly shaved condition, having as the raw material fish meat whose processing period is shortened.例文帳に追加

加工期間が短縮された魚肉を原料とするフレーク状の荒節状態の焙乾物の製造方法を提供する。 - 特許庁

The raw material containing minced meat of salmon or trout is molded into a specified shape, and the molded product is covered with dough to obtain the fried meat cake of fish meat.例文帳に追加

また、鮭鱒類の肉身のミンチを含有する原料を所定形状に成形し、この成形物に衣付けして魚肉メンチカツを得る。 - 特許庁

To provide a method for producing a fish paste product enabling a long storage where its quality is kept even when frozen at higher temperatures than -40°C.例文帳に追加

-40℃よりも高温の冷凍貯蔵によっても品質を維持した長期保存が可能な水産練り製品の製造方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

Case 2-1-1 Fish paste product manufacturers that insisted on high quality, maintained high prices, and increased sales fivefold or more in a ten-year period例文帳に追加

事例2-1-1 高い品質にこだわり高価格を維持、10年間で売上高を5倍以上にした水産練製品業者 - 経済産業省

Mizuno Suisan Co., Ltd. (280 employees and capital of 20 million yen) of Shiogama City in Miyagi Prefecture is a fish paste product manufacturer established in 1937.例文帳に追加

宮城県塩釜市の水野水産(株)(従業員280名・資本金2,000万円)は、1937年創業の魚肉練製品メーカー。 - 経済産業省

The product lineup includes produce such as meat, fish, fruit, vegetables, and so on, as well as rice, seasonings, bread, snacks, drinking water, cleaning products, batteries, soap, pet food etc. 例文帳に追加

品揃えは、肉類・魚・果物・野菜などの生鮮食品をはじめ、米や調味料、パン、お菓子、飲料水、洗剤、電池、石けん、ペットの餌など。 - 経済産業省

The crab leg meat-like fish paste product is also obtained by laminating many fish paste sheets 1 to each other, cutting the formed laminate in a prescribed width, when the laminate does not have the prescribed width, forming notches 5 symmetrically inclined to its longitudinal direction on the laminate at prescribed distances, and then cutting the notched product in an arrow feather shape.例文帳に追加

また、すり身シ−ト1が多数枚重なった積層物を形成し、それが所定幅となっていない場合には所定幅にカットした後、長さ方向に対し対称的に傾斜する切れ目5を狭間隔置きに刻設すると共に、矢羽根形状にカットする。 - 特許庁

This method and apparatus for baking are designed in such a scheme that the shaved product of the dried fish is put into a high-position inside a rotating baking drum with its rotating shaft inclined relative to horizontal plane, and the above shaved product of the dried fish is baked while stirred and moved through involving with the inner wall of the rotating baking drum.例文帳に追加

焼成方法及び装置は、魚節を削ったものを、水平に対して回転軸が傾斜した回転する焼成ドラム内の高位置側に投入し、回転する焼成ドラムの内壁との係わりにより前記魚節を削ったものを攪拌・移動せしめながら焼くようにしている。 - 特許庁

Provided are the growth-promoting agent for the fowls, including, as an active ingredient, a fish degradation product obtained by degrading various kinds of fishes including Percomorphi fishes or a crushed fish product obtained by crushing their bodies with Bacillus circulans HA12(FERM P-13428) strain, and the fowl feed containing the growth-promoting agent.例文帳に追加

スズキ目等をはじめ、各種の魚類又はその本体を破砕した魚類破砕物に、バチルス・サーキュランス(Bacillus circulans)HA12(FERM P-13428)株を作用させて、分解処理して得られる魚類分解物を有効成分として含む家禽用生育促進剤並びに当該生育促進剤を含有してなる家禽用飼料。 - 特許庁

To effectively utilize a food resource and reduce an environmental load by aging a fish meat paste product in a ≤-15°C temperature zone, thereby making the fish meat paste product edible in a good state of the whole flavor and taste from the initial period of production and simplifying the production plan.例文帳に追加

魚肉ねり製品を−15℃以下の温度帯下で熟成することにより、魚肉ねり製品の全体的な風味、味も良好な状態で、製造初期から食することが可能で、しかも製造の計画が簡単になることにより、食糧資源の有効利用及び環境負荷の低減になる。 - 特許庁

例文

This method for sterilizing and producing the fish paste product comprises a process of adding oxygen nanobubble water containing oxygen nanobubble produced in water to the raw material of the fish paste product, and a process of collapsing part of the oxygen nanobubble added to the raw material to sterilize the raw material.例文帳に追加

水中に発生させた酸素ナノバブルを含有する酸素ナノバブル水を魚肉練製品の原料に添加する工程と、原料に添加した酸素ナノバブルの一部を圧壊させ、原料を無菌化する工程と、を備えたことによって解決される。 - 特許庁

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