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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > fish productの意味・解説 > fish productに関連した英語例文

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fish productの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 379



例文

The fish meat-processed food product is produced by mixing the soup while stirring the ground fish meat with a cutter, kneading the soup, albumen and Miso (fermented soybean paste) with the ground fish meat, mixing the small intestines of the beef giblets subjected to thermal processing using soy sauce or the like as a base therewith, and forming the resultant ground fish meat into a prescribed size.例文帳に追加

魚肉のすり身をカッターにて攪拌しながらスープを混入し、同すり身中に、スープ、卵白及び味噌を練り込んだ後、醤油等をベースに熱加工処理した牛モツの丸腸を混入し、同すり身を所定の大きさに成形したことを特徴とする。 - 特許庁

Furthermore, a soybean fish flesh and meat product and the analogue thereof and a method for producing the product are each provided.例文帳に追加

さらに、本発明は、ダイズ魚肉及び肉製品及びその類似物並びにその製造方法に関する。 - 特許庁

It is preferable that the food is one kind or more selected from fish paste product, animal meat product, confectionery, coffee drink and cocoa drink.例文帳に追加

また、前記食品が、魚肉練製品、畜肉練製品、菓子類、コーヒー飲料、ココア飲料から選ばれた1種以上であることが好ましい。 - 特許庁

The crab leg-like fisheries paste product mainly consists of minced fish, and an outer skin of the product comprises a colored edible film.例文帳に追加

かに脚肉様水産練製品は、魚肉すり身を主原料とする水産練製品の外皮として、着色された可食性フィルムが使用される。 - 特許庁

例文

To provide a packed marine product, such as a packed fresh fish or shellfish, which can preserve the freshness of the marine product over a long time.例文帳に追加

生鮮魚介類等をパック詰めした水産物パック製品として、水産物の鮮度を長時間に渡って良好に保ち得るものを提供する。 - 特許庁


例文

To provide a process for producing a processed fish product and a processed meat product having unconventional textures.例文帳に追加

本発明の課題は、従来では得られなかった食感を有する魚肉加工品および食肉加工品を提供することである。 - 特許庁

By laminating the decorative sheet on the surface of an injection molded product, a decoration molded product free from ink dislocation due to a fish-eye-form unevenness is obtained.例文帳に追加

この加飾シートを射出成形物表面に積層すれば、フィッシュアイ状凹凸由来のインキ抜けの無い加飾成形品が得られる。 - 特許庁

A method for producing the fish paste food includes a step of forming a product by kneading 3-20 mass% rice powder and 1-10 mass% starch with ground fish meat, a step of steaming by steam or roasting the formed product, a step of cooling the product followed by drying, and a step of heating or frying in oil the product.例文帳に追加

魚肉のすり身に対して3〜20質量%の米粉と1〜10質量%のでん粉を混練したものを成形するステップと、成形したものを蒸気で蒸す又は焙焼するステップと、次に冷却後に乾燥するステップと、次に加熱又は油で揚げるステップとを有することを特徴とする。 - 特許庁

This fish paste product 10 is produced by molding the paste product of a fish paste with food additives into a disk-like shape, printing characters 11 and a design 12 on the surface of the molded product with an ink comprising a cacao-based pigment and caramel, and then frying the product with a heated edible oil.例文帳に追加

練り製品10は、魚肉のすり身と食品添加物との混練物を円板形状に成形し、その成形体表面に、カカオ系色素およびカラメルを含有するインキで、文字11および絵柄12を印刷した後、加熱した食用油で揚げたものである。 - 特許庁

例文

The fish meat processed food is produced by removing guts of a fish such as mackerel, subjecting the remaining head part, bone parts and meat to a grinding machine to form a mince state, adding and mixing starch having water holding ability and chipped onion to and with the fish meat formed into the mince state, shaping the mixed product into a prescribed shape and freezing the shaped product.例文帳に追加

鯖などの魚の内臓を除去し、残った頭部、骨部、身を粉砕機にかけてミンチ状にして、このミンチ状にした魚肉に対して、保水力を有する澱粉及び細断し炒めた玉葱を添加混合し、所定形状に成形して冷凍する。 - 特許庁

例文

THAWING METHOD USING OZONE NANOBUBBLE, METHOD FOR STERILIZING AND PRODUCING FISH PASTE PRODUCT USING OZONE NANOBUBBLE, AND ASEPTIC FISH PASTE PRODUCT OBTAINED BY THE PRODUCTION METHOD例文帳に追加

オゾンナノバブルを利用した解凍方法、オゾンナノバブルを利用した魚肉練製品の殺菌製造方法およびこの製造方法により得られる無菌魚肉練製品 - 特許庁

To provide an apparatus for producing a fish paste product, for producing a fish paste product having volume feeling and handmade feeling, and improving a yield.例文帳に追加

ボリューム感及び手作り感のある練り製品を製造することができると共に、歩留まりを向上させることができる練り製品の製造装置を提供する。 - 特許庁

The method for sterilizing food comprises soaking vegetables or fish eggs in sodium hypochlorite solution followed by addition of vinegar, leaving the product as it is for given time, dehydrating the product and then soaking the vegetables or the fish eggs in acid phosphate solution.例文帳に追加

次亜塩素酸ナトリウム水溶液に野菜または魚卵を浸し、これに食酢を加えて所定時間放置し、脱水後、該野菜または魚卵を酸性リン酸塩水溶液に浸すことを特徴とする食品の殺菌方法。 - 特許庁

A method for reinforcing the gel strength of a fish paste product includes using cutlassfish meat having transglutaminase activity as the sub-raw material of the fish meat paste product.例文帳に追加

トランスグルタミナーゼ活性を有するタチウオ魚肉を魚肉練り製品の副原料として用いることを特徴とする練り製品のゲル強度を増強する方法である。 - 特許庁

The method for raising fish and shellfish comprises making fish and shellfish ingest feed where rose hip or its processed product is added as an active ingredient, or the rose hip or its processed product itself as powder, a tablet or the like.例文帳に追加

ローズヒップ又はその加工物を有効成分として、飼料中に添加し、あるいはそれ自体を粉末、錠剤等として、魚介類に摂取させる。 - 特許庁

To provide a fish meat-processed food product having good flavor and obtained by mixing soup and small intestines of beef giblets with a raw material by using fish meat as the main raw material, and to provide a method for producing the food product.例文帳に追加

魚肉を主原料とした加工食品において、同原料中にスープ、牛モツの丸腸を混入させて風味のよい魚肉加工食品及びその製造方法に関するものである。 - 特許庁

To provide a fish-paste product of firm texture despite being low in salt level thereof, and to provide a method for producing such a fish-paste product.例文帳に追加

魚肉練り製品中の食塩濃度が低いにもかかわらず足の強い魚肉練り製品およびこのような魚肉練り製品を製造する方法を提供する。 - 特許庁

To provide a processed fish-paste product having the shape-retention and chewability similar to those of Tofu (bean curd) or pudding and delicious taste and cookable to obtain a wide variety of dishes, and provide a method for producing the fish-paste product.例文帳に追加

豆腐やプリンのような保形性と歯触りを有するとともに、美味しく、且つ調理の応用範囲が広い魚肉すり身加工品及びその製造方法の提供。 - 特許庁

This boiled fish meat is obtained by properly combining and mixing the soft tongue of the cow, a spice, spicy grasses, sesames, and the like, to provide a half-finished product with the reduced fish smell and meat smell, and forming and heating the resultant half-finished product.例文帳に追加

蒲鉾生地に柔らかい牛タンと香辛料、香草類及びゴマ類等とを適宜に組み合わせ混和することによって、魚臭及び畜肉臭を抑えた半製品を成形し加熱することによって得られる。 - 特許庁

To provide a fishery paste product which has excellent texture and excellent physical properties such as excellent gel strength and excellent elasticity and has a stable tissue excellently resistant to freezing by compounding a fishery paste product such as boiled fish paste or the tubular roll of fish paste with urea.例文帳に追加

蒲鉾や竹輪等の水産練製品に尿素を配合することにより、ゲル強度や弾力性等の物性や食感が優れ、かつ凍結耐性も優れている安定な組織を有する水産練製品の提供。 - 特許庁

To provide a fish sausage molding device surely, sanitarily and stably attaching paste raw material to a stick without causing unevenness in product weight and product quality to mold fish sausage.例文帳に追加

串に確実かつ衛生的に、しかも製品重量や品質にムラがなく、安定して摺り身原料を串に付着させて竹輪を成形させることができる竹輪成形装置の提供。 - 特許庁

To provide a method for sterilizing/producing a fish-paste product comprising making use of sterilizing effect of ozone-containing minute bubbles; and to provide an aseptic fish-paste product obtained by the method.例文帳に追加

オゾンを含有させた微小気泡の殺菌効果を利用した魚肉練製品の殺菌製造方法およびその製造方法によって製造された無菌魚肉練製品に関するものである。 - 特許庁

Cereal has the highest number of violations with219 (14.3% of the number of violations), followed by processed marine product (excluding fish and shellfish), 212 (13.9%) , grains , 155 (10.1%), vegetables 93 (6.1 %), and processed fish product , 88 (5.8%).例文帳に追加

また、違反状況をみると、穀類の219件(14.3%:違反件数に対する割合)が最も多く、次いで水産動物加工品(魚類、貝類を除く)212件(13.9%)、種実類の155件1(10.1%)、野菜の93件(6.1%)、魚類加工品の88件(5.8%)の順になっている。 - 厚生労働省

To provide a device for producing a paste product with which a paste product having a finely finished surface can be produced by electrically heating a paste product material containing fish meat or the like as a raw material while continuously feeding the paste product material into a tube member.例文帳に追加

魚肉等を素材とする練り製品素材を管部材内に連続的に搬送しながら通電加熱して綺麗な表面仕上がりの練り製品を製造し得るようにする。 - 特許庁

The method for producing the fish meat paste includes molding a food paste material containing ground meat, soybean-processed product and oil-and-fat, heat-treating the molded product to gelatinize the molded product, and roasting the gelatinized product by coating sauce thereon.例文帳に追加

肉すり身と、大豆加工品と、油脂とを含有する食品ペースト素材を成形し、該成形物を加熱処理してゲル化させた後、タレを付けて焼成する。 - 特許庁

A method for producing refined fish meat includes in a ground fish meat producing process, cutting raw or frozen fish as it is, or dress with skin cooked to remove head and guts of fish, into round slices of a width of 0.6 cm-3 cm, and bleaching the product in water followed by dehydrating, meat collecting, and refining to obtain fish meat.例文帳に追加

本発明は、すり身の製造行程において、生あるいは冷凍の魚そのまま、あるいは調理して魚の頭部と内臓を除去した表皮付きドレスを幅0.6cm以上3cm以下の輪切りにして水晒しを行い、脱水と採肉と精製をして魚肉を得ることを特徴とする精製魚肉の製造方法に関する。 - 特許庁

The method for improving the quality of a fish-paste product comprising fish meat and konjak comprises making heated gel in the fish-paste product made of fish meat and crushed unheated alkaline denaturated konjak gel and packaged in a plastic casing so as to have pH ≤9.5 even when containing 37 wt.% of the crushed unheated alkali denaturation konjak gel for providing an eater good palate feeling when being hot.例文帳に追加

魚肉と破砕された未加熱アルカリ変性コンニャクゲルよりなるプラスチック製ケーシング詰練り製品において、ホット時に良好な食感を呈する為の、破砕された未加熱アルカリ変性コンニャクゲルを37重量パーセント以上含有させても、加熱した後のゲルのpHを9.5以下になるようにすることにより、この課題は解決できる事を見出して本発明を完成した。 - 特許庁

To provide food additive preparations for fishery paste products, enabling, in producing a fishery paste product, such as fish paste, extension of storable duration of the product, pH adjustment of the product and giving of acid taste, while preventing softening (weakening) of ground fish meat.例文帳に追加

蒲鉾などの水産練り製品を製造する際に、魚肉すり身の軟化(ダレ)を防止しつつ、上記製品の日持ちの延長、上記製品のpH調整、酸味の付与が可能な水産練り製品用の食品添加物製剤を提供すること。 - 特許庁

processed marine product (excluding fish and shellfish) has the highest number of violations with 192(16.7% of the number of violations),followed by grains, 97(8.4%), Cereal 88(7.7%),and product,processed vegetables (excluding processed mushroom,spices, processed herb and tea) 85(7.4%) , and product processed fish 77(6.7%).例文帳に追加

また、違反状況をみると、水産動物加工品(魚類、貝類を除く:違反件数に対する割合)192 件(16.7%)、種実類の97件(8.4%)、穀類の 88 件(7.7%)、野菜の調製品(きのこ加工品、香辛料、野草加工品及び茶を除く)の 85 件(7.4%)、魚類加工品の 77 件(6.7%)の順になっている。 - 厚生労働省

This nutrient food material is obtained by molding a mixture by mixing a pasty pulverized product made by pulverizing remaining parts including head, bone and skin excluding fish flesh parts, and added with a fish odor suppressing material, and a fish flesh part added with salt, and if necessary, addedly mixing vegetables and seasoning to the mixture, and heating the mixture followed by cooling.例文帳に追加

魚の身部位を除いた、頭部、骨、皮を含む残部を微粉砕したペースト状微粉砕物に魚臭抑制材と、塩を添加した魚の身部位と、必要に応じて該混合物に野菜類と調味料を添加混合した混合物を成型し、加熱した後に冷却してなる。 - 特許庁

For example, in a case when the dried object is a dried fish, and it takes about four hours from drying an ingredient (fish) before processing to completing the dried fish as a completed product, the ingredient before processing is stored in the previous evening to perform the refrigerating operation until the early morning, and then the drying operation is performed continuously.例文帳に追加

例えば、被乾燥物が「魚の干物」であって、加工前の食材(魚)を乾燥して完成品としての「干物」を得るまでに4時間程度が掛かるものである場合、前日の夕刻に加工前の食材を収納して、早朝まで冷蔵運転を行い、続いて乾燥運転を行うように設定する。 - 特許庁

By substituting a part of the fish meal or soybean cake of a feed which contains fish meal or soybean cake as protein source with Hansenula anomala SB1020 (FERMP-18075), a product having high protein efficiency can be obtained at a lower cost compared with the case where only the fish meal or soybean cake is used as protein source.例文帳に追加

タンパク質源として魚粉や大豆粕を含む飼料の、魚粉や大豆粕の一部を、ハンセヌラ・アノマラSB1020〔FERMP‐18075〕に置き換えることにより、タンパク質源として魚粉や大豆粕のみを使用した場合に比較して、タンパク効率の高い製品を、より安価に提供できる。 - 特許庁

The fluffy-melty fish Surimi (minced fish) product is manufactured through the following steps : tofu is mixed in a fish paste and alpha-modified starch is added to prepare a base foodstuff ; soymilk and vegetable oil are added to the base foodstuff ; the modified starch is added again, and then the foodstuff is steamed and freezed and/or deep-fried in batter.例文帳に追加

魚肉すり身に豆腐を混入し、α化加工澱粉を添加して、それをベースにして豆乳、植物油を添加し、その後再度加工澱粉を投入した後、蒸し加工し冷凍及び/又は衣付けして油ちょうすることにより、「ふわとろ感」を出す魚肉すり身製品を製造する。 - 特許庁

To provide a product as steamed fish paste combined using fish meat, and fused with dairy products (natural cheese, or the like) having springiness, by damaging no springiness characteristic of steamed fish paste, and fusing with dairy products (natural cheese, or the like) prevented from separating.例文帳に追加

魚肉を使って、弾力を持たせた乳製品(ナチュラルチーズ等)と組み合わせ、かつ融合させた蒲鉾を製造するために蒲鉾独自の弾力を損なわず、乳製品(ナチュラルチーズ等)が分離することなく融合させた製品の提供。 - 特許庁

This method for producing the seasoning 2 by highly oily fish comprises a process of heating highly oily fish 1 at prescribed high temperature for a prescribed time, a process of washing the fish in hot water after heat treatment, a process of adding if necessary, subsidiary ingredients of seasoning to the product, a forming process, and a drying process after the forming process.例文帳に追加

多脂性魚1を所定の高温で所定時間加熱する工程と、加熱処理後に、熱水で洗浄する工程と、必要に応じて調味料の副成分を添加する工程と、成形加工と、成形加工の後で、さらに乾燥工程と、を含み多脂性魚による調味料2を製造する。 - 特許庁

The grilled fish and shellfish canned food is obtained by cooking fish and shellfish followed by grilling, and then cutting the grilled fish and shellfish to a canning storage size without adding further liquid component, storing the product in a plurality of rows so as to keep interval to produce space in a can and deairing and sealing the can followed by heat sterilization.例文帳に追加

魚介類の調理を行った後、焼き上げ、焼き上げた後、更なる液体成分を加えずに、缶詰収納寸法に裁断し、缶詰缶内に空間を生じさせる間隙を保つように複数の並びに収納し、脱気密封して加熱殺菌したことを特徴とする焼魚介類缶詰。 - 特許庁

The collagen peptide derived from fishes is preferably produced by the reverse osmosis of an enzymatic decomposition product of a fish skin, fish bone and/or fish scale extract and preferably has a free amino acid content of ≤1.0 mass% in the solid component and an arsenic content of ≤2 ppm.例文帳に追加

前記魚類由来のコラーゲンペプチドは、魚皮、魚骨及び/又は魚鱗の抽出物の酵素分解物を逆浸透膜処理して得られるコラーゲンペプチドであることが好ましく、固形分中の遊離アミノ酸含量が1.0質量%以下、ヒ素含量が2ppm以下であることがより好ましい。 - 特許庁

This fish-paste product is made through wrapping a gel-state seasoning liquid consisting mainly of starch with an outer coating comprising fish paste; wherein a gel-state seasoning liquid is contained.例文帳に追加

ゲル状調味液を澱粉を主原料とする練り物からなる外皮によって包んでなる内部にゲル状調味液が収納されている練り製品。 - 特許庁

The method for producing a fish paste product comprises adding a transglutaminase, an alkaline salt such as trisodium phosphate, and sodium caseinate and/or potassium caseinate to fish paste.例文帳に追加

トランスグルタミナーゼと、リン酸三ナトリウム等のアルカリ性塩類と、カゼインナトリウム及び/又はカゼインカリウムを、魚肉すり身に添加する。 - 特許庁

To provide a discoloration inhibitor capable of inhibiting discoloration of red peculiar to red-fleshed fish meat even if non-heated red-fleshed fish meat and a processed product thereof are stored at normal temperature.例文帳に追加

非加熱の赤身魚肉およびその加工品を常温に保管しても、赤身魚肉特有の赤色の退色を抑制することができる退色抑制剤を提供することである。 - 特許庁

The method for producing the fish meat paste product having frozen fish meat paste as the raw material includes using cutlassfish meat having transglutaminase activity as the sub-raw material.例文帳に追加

冷凍魚肉すり身を原料とする魚肉練り製品の製造において、トランスグルタミナーゼ活性を有するタチウオ魚肉を副原料として使用することを特徴とする練り製品の製造方法である。 - 特許庁

A fish artificially rearing feed additive which contains a bean-curd refuse soybean whey-mixed fermented product and fermented soybean whey and is used for improving the survival rate of reared fish is also provided.例文帳に追加

オカラ-大豆ホエー混合発酵物及び発酵大豆ホエーを含有する、飼育魚類の生残率を向上させるために用いる、魚類人工飼育用飼料の添加剤。 - 特許庁

A method for improving the survival rate of reared fish includes giving as bait, feed which contains a bean-curd refuse soybean whey-mixed fermented product and fermented soybean whey to fish in rearing in at least part of an artificial rearing period.例文帳に追加

人工飼育期間の少なくとも一部において、飼育中の魚類に、オカラ-大豆ホエー混合発酵物及び発酵大豆ホエーを含有する飼料を餌として与えることを特徴とする、飼育魚類の生残率を向上させる方法。 - 特許庁

To distinguish a dried bonito inoculated with not less than the second mold from that inoculated, with not more than the first mold in a measurement method of quantitatively discriminating the state of a dried bonito from a rough dried fish to a dried fish product, from only from a given dried bonito.例文帳に追加

荒節から枯節に至るかつお節の状態を与えられたかつお節だけから定量的に判別する測定方法の中でも、2番かび以上のかび付けをしたものと1番かび以下のかび付けをしたものを区別すること。 - 特許庁

Concretely, it is produced by beating albumen and yam, adding fish paste to the beaten albumen, stirring and mixing the mixture, adding food oil to bond the fish paste, boiling in hot water and quenching the product.例文帳に追加

製造方法は、卵白、山芋を泡立てた後、魚肉すり身を入れて撹拌・混合し、食用オイルを入れて魚肉すり身がつながった状態にし、得られた混合物を湯でボイルし急冷する。 - 特許庁

This method for producing the pickled fish product comprises injecting into fish subjected to a required pre-treatment process, seasoning liquid having as the main ingredient one ingredient selected from sake lees, malted rice, fermented soybean paste and soy sauce with an injection means having a plurality of injections.例文帳に追加

必要とする前処理加工をした魚に、複数の注入針を有する注入手段で、粕、麹、味噌および醤油から選択される1つを主成分とする調味液を注入する。 - 特許庁

This processed food of myoglobin-containing lean fish meat is obtained by sealedly packaging myoglobin-containing lean fish meat for eating raw in a condition of containing a reducing agent, using an oxygen unpermeable packaging material, and freeze treating the product.例文帳に追加

ミオグロビン含有生食用赤身魚肉を、還元剤を含有する状態で、酸素難透過性包装材料を用いて密封包装した後、冷凍処理する。 - 特許庁

Moreover, after the specimen for use in the examination of toxicity has been partially extracted, an emulsifier for preventing separation is added to the liver mixture of the puffer fish, after separation to again stir, mix and uniformize the emulsified liver mixture and the puffer fish liver processed product is obtained.例文帳に追加

また、毒性検査用の検体を一部抽出し後に、分離後のフグの肝臓の混合物に分離を防ぐ乳化剤を加えて再び攪拌混合して均一化してフグ肝臓加工品を得る。 - 特許庁

To provide a decision system of the meat quality of a fish, capable of deciding the quality of a caught aquatic product represented by a fish of higher grade, such as tuna, bonito or the like simply, rapidly and accurately.例文帳に追加

マグロやカツオなどの高級魚に代表される漁獲水産物の品質を簡単に素早く正確に判定できる魚体肉質判定システムを提供する。 - 特許庁

例文

To obtain yoghurt-containing fermented squid product suppressed as low as possible in fish odor peculiar to fish, suppressed low in salinity and increased in deliciousness through mixing a third food material besides the meat and internal organs of squid.例文帳に追加

イカの身肉と内臓の他に第3の食材を混入させることにより、魚特有の生臭みを出来るだけ低く抑え、塩分濃度を低く抑え、さらに旨味を増す。 - 特許庁

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