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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > high-glutenの意味・解説 > high-glutenに関連した英語例文

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high-glutenの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 14



例文

To provide a method for producing a high quality bread excellent in eat feeling and eat taste even on using semi-high gluten flour or middle gluten flour.例文帳に追加

準強力粉や中力粉を使用しても食感、食味の優れた高品質のパン類を製造し得る方法を提供する。 - 特許庁

wheat with hard dark-colored kernels high in gluten and used for bread and pasta 例文帳に追加

グルテンに富んだ堅く暗い色をした外皮のある麦でパンやパスタに使用される - 日本語WordNet

The above granules having high protein content is preferably albumen powder and/or wheat gluten.例文帳に追加

更に、前記高蛋白質粉粒体が、卵白粉及び/又は小麦グルテンであることが好ましい。 - 特許庁

Wheat varieties exhibit advantageous traits of white coloration, high gluten strength, and/or reduced bitterness.例文帳に追加

白い色合い、高いグルテン強度及び/又は少ない苦みという有利な形質を示すコムギ品種。 - 特許庁

例文

This method for producing breads is characterized by using both high gluten wheat flour and highest gluten wheat flour as wheat flour of raw material in a process for producing the bean curd refuse-containing breads.例文帳に追加

本発明はおから入りパン類を製造する工程において小麦粉原料に強力粉と最強力粉を併用することを特徴とするパン類の製造法である。 - 特許庁


例文

Porous gluten resulting from freeze-drying of gluten balls is suspended in a protease solution to effect the reaction in a shortened time and collect or fractionate the objective peptide of high glutamine content from the reaction mixture.例文帳に追加

グルテンボールを凍結乾燥するなどして得た多孔質のグルテンを、タンパク質分解酵素溶液に懸濁して短時間反応を行い、反応液から高グルタミンペプチドを採取又は分取する事により構成される、高グルタミンペプチドの実用的生産方法が与えられた。 - 特許庁

To provide a Kurumafu (wheel-shaped wheat gluten bread) producing machine, capable of automatically winding raw material dough containing the gluten and having a high viscosity, highly attachable property, poor shape-holding property, and easily shape-collapsing property, on a spit quickly and surely, having a high production efficiency, stabilizing the dimension and shape of finished products and capable of assuring the reliability of the products.例文帳に追加

本発明は車麩製造機に関し、グルテンを含んだ高粘度で付着性が高く、保形性が悪く、形崩れし易い原料生地を串に迅速かつ確実に自動的に捲き付けが行え、生産効率が高く、出来上がる製品の寸法、形状が一定化し、製品の信頼度を保証できものである。 - 特許庁

Air, which contains high-concentration oxygen, is supplied from a means 6 to generate oxygen using a solid electrolyte film 12 to a bread pot 3 in a kneading process of the dough to produce the dough with excellent development of gluten meshes.例文帳に追加

パン生地の練り工程時に、高濃度酸素を含む空気を、固体電解質膜12によって作成する酸素発生手段6からパン釜3内に供給することによって、グルテンの網の目の発達したパン生地をつくる。 - 特許庁

The binding of gluten is promoted by adding the high pressure to a kneaded dough of wheat and an added oil is infiltrated homogeneously to provide the food having good taste.例文帳に追加

さらに小麦の練り生地に高圧を加えることによって、グルテンの結合を促進するとともに、添加した油脂を均等に浸透させ、食味の良好な食品を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a pet food for enabling a pet to loose weight when the pet eats a baked wheat gluten bread, which is low in calories and a high protein food, designed for allowing the pet to easily eat.例文帳に追加

低カロリーで高蛋白質食品である焼き麩にペットが食しやすいように工夫を凝らして、もってペットが焼き麩を食することによりペットのダイエットを可能にするペット用食品を提供する。 - 特許庁

例文

The method for producing the bread by adding flour and the resistant starch as a raw material powder in a kneading step of the dough involves adding extra strong flour having high protein content exceeding 13.5 mass% of the wheat protein as a part of the flour, and further adding active gluten and gliadin.例文帳に追加

パン生地の混捏工程で原料粉として小麦粉および難消化性澱粉を添加するパンの製造方法において、該小麦粉の一部として小麦蛋白質量が13.5質量%を超える高蛋白質含有量の超強力粉を添加するとともに、活性グルテンおよびグリアジンを添加する。 - 特許庁

The method for producing the analogue of vegetable-base meat comprises preparing cream through continuously mixing methyl cellulose with a mixture of water/ice and preparing a flavor-giving emulsion base through mixing denatured gluten, vegetable protein components each having high water solubility and forming gel by slow heating treatment and emulsion-base preparing oil and denatured edible starch with flavor components.例文帳に追加

メチルセルロースを水/氷混合物中に連続的に混合してクリームを調製し、次に変性グルテン、高い水溶解性を有し且つ緩やかな加熱処理によってゲルを形成し得る植物たんぱく質成分、エマルジョンベース調製用油、および変性食用澱粉と風味料成分中に混合して、風味付けエマルジョンベースを調製することを含む方法により上記課題は解決される。 - 特許庁

To provide an improver usable in various fields of food, specifically including food emulsifier imparting high emulsification stability to food, a physicality improver used for preventing cereal food from binding and preventing starch-containing food from aging, and used for wheat flour or wheat flour gluten, and a frozen confectionery physicality stabilizer giving meltability or brittleness to the frozen confectionery.例文帳に追加

食品の様々な分野において使用可能な添加剤を提供することであり、具体的には、強い乳化安定性を与える食品用乳化剤、穀物食品の結着防止や澱粉含有食品の老化抑制,小麦粉または小麦グルテンに用いる物性改良剤、並びに口溶けや脆さを与える冷菓用物性安定剤を提供することにある。 - 特許庁

例文

To provide rice flour for producing bread, capable of producing spongy bread in the same production process as the conventional production process of wheat flour bread without using gluten, and capable of stably producing products, wherein the products have excellent flavor, preservability and high commercial value and can be produced at a low cost, and allergic patients may eat the bread without anxiety.例文帳に追加

本発明は、グルテンを使用せず、従来から行われている小麦粉パンの製造工程と同一の製造工程によりスポンジ状のパンを製造することが可能で、その上、香味に秀れ、更に秀れた保存性を有する商品価値の高い製品を安定して製造することができ、しかも、コスト安に製造することが可能で、更に、アレルギー患者でも安心して食することができるパンを製造できるパン製造用の米粉を提供するものである。 - 特許庁

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