例文 (15件) |
rolled eggの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 15件
a dish made by rolling lightly cooked egg in seaweed, called a "laver rolled omelet"例文帳に追加
磯巻き卵という,海苔で薄焼き卵を巻いた料理 - EDR日英対訳辞書
Tamago-maki (vinergared rice rolled up in a thick slice of egg omelet with various ingredients in the center) and date-maki (a rolled omelet mixed with fish paste) were popular in the prewar era, but they are becoming less popular recently. 例文帳に追加
戦前は盛んだった玉子巻きや伊達巻きのすしは近年廃れてきている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To provide a new rolled egg suppressed in syneresis without spoiling flavor and palate feeling of rolled egg food, and having the similar effect of suppressed syneresis even when thawed after frozen: and to provide a method for producing the rolled egg.例文帳に追加
本発明は、卵焼き食品の風味食感を損ねることなく離水を抑制し、また冷凍後解凍した時にも同様の効果がある、新規な卵焼き及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁
The rolled egg is produced by heating egg-containing rolled egg dough containing eggs: wherein gel-state substance having a melting point of 50-85°C is inhomogeneously dispersed in the dough, and the content of the gel-state substance corresponds to 3-50 wt.% based on the whole of the rolled egg dough.例文帳に追加
卵類を含有する卵焼き用生地であって、融点が50〜85℃であるゲル状物が生地中に不均一分散しており、ゲル状物の含有量が、卵焼き用生地全体中3〜50重量%であることを特徴とする卵焼き用生地を加熱して卵焼きを作製すること。 - 特許庁
The classes introduce dishes such as a "rolled-egg" dish that uses pumpkin and white fish instead of eggs for people with an egg allergy. 例文帳に追加
この教室では,卵アレルギーの人たちのために,卵のかわりにカボチャと白身魚を使う卵焼き風料理などの料理を紹介している。 - 浜島書店 Catch a Wave
The problems are solved by the rolled egg production method including a process to include the seasoning liquid in a baked egg.例文帳に追加
焼成された玉子に調味液を含有させる工程、を含むことを特徴とする玉子焼の製造方法により上記課題を解決する。 - 特許庁
Tobiko is mainly used for sushi item and eaten in chirashizushi (vinegared rice topped with sliced raw fish, shrimp, egg, vegetables, and others) and gunkan-maki roll (vinegared rice topped with various ingredients rolled in a sheet of dried laver). 例文帳に追加
おもに寿司の寿司ネタとして利用され、ちらし寿司や軍艦巻で食べられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Various ingredients are used; egg may be replaced with datemaki (a rolled omelet mixed with fish paste), and minced fish and kamaboko may be added in some restaurants. 例文帳に追加
具材は多様で卵を伊達巻に代えたり、つみれや蒲鉾を入れる店もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Egg 15 is put into the cooking vessel 11 and if the egg 15 begins solidifying, the egg 15 starts to be rolled from the first region 11A by a spatula 14, next, the egg 15 is dropped into the second region 11B, then, thick omelet can be baked easily.例文帳に追加
卵15を調理用容器11に入れ、卵15が固まり始めたときに、ヘラ14で第一の領域11Aから卵15を巻き始め、次いで、第二の領域11Bに卵15を落とし込むことにより、厚焼きの卵焼きを容易に焼き上げることができる。 - 特許庁
This type of kamoboko is made by rolling the fish-meat paste in the form of a sheet like a 'dasimaki-tamago' (soup-flavored rolled egg), but the one with a wooden board is very rare. 例文帳に追加
板状にしたすり身をだし巻き卵のように巻いて作った物が主流であり、板付きのものはほとんど見られない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Sushi: nigiri-zushi (a small lump of boiled rice with sliced fish on top) (or Edo-mae-zushi - literally, sushi in front of Edo), or nama-zushi - literally, raw sushi), maki-zushi (rolled sushi), chirashi-zushi (vinegared boiled rice with thin strips of egg, pieces of sliced raw fish, vegetables and crab meat arranged on top), and inari-zushi (fried tofu stuffed with vinegared boiled rice) 例文帳に追加
寿司-にぎり寿司(江戸前寿司・生寿司)、巻寿司、ちらし寿司、稲荷寿司 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To provide a method forming the surface of a heated and formed article of egg in a single-cut pattern rolled with a rolling reed screen in a process for carrying out deep drawing packaging of an eggroll or a formed article of heated egg mainly composed of egg and to provide a female mold used therefor.例文帳に追加
玉子焼及び玉子を主体とする玉子加熱成形品を深絞り包装する工程において、前記玉子加熱成形品の表面を、例えば巻きすで巻いた筋目模様に成形する方法およびそれに用いる雌型を提供する。 - 特許庁
It is easy to create variations by adding spinach, carrot and other colorful vegetables to the egg mixture; also, it can be used to roll up with a filling such as in a dish called umaki, in which shredded pieces of broiled eel are rolled in the center of layers of egg. 例文帳に追加
また、刻んだホウレンソウやニンジンといった緑黄色野菜を溶き卵に加えて焼く、ウナギを中に入れて巻く(う巻き)などのものも知られており、いろいろと応用が利く料理である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Differences between non-rolled type tamagoyaki and omelettes include: whether the egg is browned or not; butter is sometimes used to cook omelettes, but not with tamagoyaki; and while milk, cream, chopped bacon, or chopped sausage are sometimes added to omelettes, they are not added to tamagoyaki. 例文帳に追加
また、単に薄く延ばしただけの卵焼きとオムレツの相違点は、焦げ目の有無のほか、オムレツには牛乳やバターを入れることが多く、クリーム(食品)やベーコン、ソーセージなどを混ぜることがあるのが卵焼きとの大きな違いである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
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