ブラウザの設定でJava Scriptの使用を有効にしてご利用ください。
【植物, 植物学】 a ginger plant
〈香辛料〉 ginger.
生姜焼き
豚肉の生姜焼き
ginger‐fried pork.
読み方:しょうが、ショウガ
生薑、薑 とも書く
読み方:しょうきょう
生薑 とも書く
an herb with a root that has been used in cooking, and by some cultures to treat nausea, vomiting, and certain other medical conditions. it is being studied in the treatment of nausea and vomiting caused by cancer chemotherapy. the scientific name is zingiber officianale.
料理で使用されている根のついた薬草で、一部の文化圏では吐き気や嘔吐、その他の特定の病状の治療に用いられてきた。がんの化学療法によって生じる吐き気と嘔吐の治療で研究されている。学名はzingiber officianale。
一般的なしょうがの、刺激味のある根茎
(pungent rhizome of the common ginger plant)
太く分岐する香りのよい根茎と葉の多いアシのような茎を持つ、多年生植物
(perennial plants having thick branching aromatic rhizomes and leafy reedlike stems)
読み方 ショウガ
ginger
読み方 しょうが
1
The ginger
2
(=吝薔家)a miser
ニンジン
carrot
片栗粉
the starch of the dog-tooth violet
薯蕷
a yam
野菜
a vegetable
しょうゆ
soy sauce
蜂蜜
honey
生野菜
an uncooked vegetable
ジンジャーという香辛料
a spice, called ginger
大根おろし
a radish-grater―(おろし大根の意味なら)―grated radishes
黄化したセロリ
etiolated celery
セロリの黄化
the etiolation of celery
胡麻塩頭
gray-white hair
大根漬け
pickled radishes
山椒という香辛料
a Japanese sharp hot condiment called {'sansho'}
トウガラシ
red pepper
セロリ松
celery pine
セロリ
celery
激辛のトウガラシ
very hot red peppers
山葵醤油
horse-radish sauce
ニンニク一片
a clove of garlic
ニンニクの芽
garlic shoots
練った辛子
ginger paste
ラディッシュの辛味
the pungent taste of radishes
レモンを絞る
squeeze a lemon
胡椒という香辛料
a spice called pepper
ニンニクの茎
the stem of a garlic
唐辛子という香辛料
a seasoning, called red pepper
レモンの皮
the rind of a lemon
胡椒一つまみ
a pinch of pepper
タマネギの球根
the bulb of an onion plant
生姜