意味 | 例文 (11件) |
味覚力の英語
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英訳・英語 taste acuity
「味覚力」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 11件
前記味覚センサで味付けを伝達すべき料理を計測し(S1、S5)、前記味覚センサが出力する測定値を受け、当該測定値を相手側のキッチンシステムへ送信し(S2、S6)、前記測定値を前記表示部で表示する(S10、S11)。例文帳に追加
The taste sensor measures food whose flavoring is to be transmitted (S1, S5), and the measured value outputted by the taste sensor is received, transmitted to the kitchen system on the student-side (S2, S6), and displayed in the display section (S10, S11). - 特許庁
飲料水容器を用いたディスペンサの殺菌装置に関し、消費電力量を増加させることなく、殺菌中も24時間利用できることができ、安全で臭気及び味覚の官能面での品質を満足する。例文帳に追加
To provide a sterilizing apparatus of a dispenser using a potable water container, is usable for 24 hours even during sterilization without increasing electric power consumption, is safe and satisfies quality in sensual terms of odor and gustation. - 特許庁
咀嚼力が弱い人であっても咀嚼し難い食物40をその味覚、舌触り、食感を損なうことなく容易に食べられる状態に処理する咀嚼補助器を提供する。例文帳に追加
To provide a masticator aid for treating a food difficult to masticate for a person with weak masticating ability to easily masticate without damaging the taste, touch, and masticating feel of the food. - 特許庁
食品の味覚、風味に影響を与えないで、抗菌力を高めることができる食品用保存剤およびそのような食品の保存方法を提供すること例文帳に追加
To obtain a food-preserving agent capable of improving an anti-bacterial capacity without affecting the taste and flavor of the food, and to provide such method for preserving the food. - 特許庁
本発明は、生にんにくが含有する糖質を、人間の味覚が甘く感じられるように簡便に加工し、にんにく特有の香味や食後の口臭を極力減じるとともに、より美味しく、食べやすいにんにく加工品を提供することを課題とする。例文帳に追加
To provide a method for producing odorless garlic, by which saccharides contained in raw garlic can simply be processed to give sweetness to the sense of taste of human being and by which the processed product having the extremely reduced characteristic flavor of garlic, remarkably reducing postprandial foul breath, having an improved good taste, and capable of being easily eaten can be provided. - 特許庁
脱塩梅酢液を用い、これにブドウ糖や果糖等の甘味料を加えることにより、梅酢の成分を有効に生かすことができ、飲用時の味覚を向上させると同時にスポーツ時の持久力を向上させる効果に優れ、梅酢の有効利用が図れるスポーツ用飲料を提供する。例文帳に追加
To provide sport drink obtained by using demineralized plum vinegar, and adding sweetener such as glucose or fructose so as to effectively make use of plum vinegar components, improved in palate when drunk, effective for increasing stamina in playing sport, and effectively utilizing the plum vinegar. - 特許庁
海水由来の食用塩を得るに際し、海水中に溶解している微量元素成分の配合割合の変化を極力少なくすると共に、海水由来の食用塩に味覚、色彩、または香りの特徴付けを可能とする植物系原料を含む食用塩の製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing edible salt containing a plant-based raw material which reduces a change in a mixing ratio of trace element components dissolved in sea water as much as possible and characterizes sea water-derived edible salt by a taste, color or fragrance when sea water-derived edible salt is obtained. - 特許庁
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「味覚力」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 11件
加熱溶解・冷却のようなゲル化処理を必要とすることが無く、容易に飲食物にゲル性を持たせ、しかも、飲食物本来の味覚への影響を極力抑制して、手軽に咀嚼・嚥下困難者用飲食物にゲル性を持たせることができる咀嚼・嚥下補助剤を提供すること。例文帳に追加
To provide a masticating/swallowing auxiliary agent that easily imparts gel characteristics to food for persons having difficulty in masticating and swallowing the food, by easily imparting the gel characteristics without requiring gelation treatment such as heat dissolving, cooling and suppressing influence by nature of the taste of food and drink, as much as possible. - 特許庁
そこで本発明は、製パン工程で粉体や液体を秤量するストレスやリスクから極力解放するという意味を含めて、誰にでもより簡単に取扱えて、より味覚と食感に優れ、よりバラエティに富み、自然食品或いは機能性食品としても優れたパン生地類と乳酸菌類添加パン類の提供。例文帳に追加
When the frozen dough of the breads is produced, the dough is prepared by adding a fermentation product of grain lactic acid bacteria, especially Lactobacillus panex (FERM P-16896) having excellent freezing resistance without adding a baker's yeast. - 特許庁
後者の場合、御膳酒は藩造酒(はんぞうしゅ)の最高級品であったが、藩造酒じたいの醸造技術が拙く、数々の努力にもかかわらずついに他国に通用するに至らなかった藩もあるので、そのような場合、藩主は藩の財政改善のため、味覚的に多少の我慢をして飲んでいたことになる。例文帳に追加
In the latter case, although the gozenshu was supposed to be the top quality sake brewed by the clan, some clans had poor brewing techniques despite many efforts, and could not sell their gozenshu to other domains; in such case, the lord was drinking it with some tolerance in terms of the taste, so as to improve the finances of his domain.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
原料に適正な膨潤化と軟化を生じさせて、小さい摩擦力で摩砕し原料の焼け等を防止するとともに、原料の中心部まで温水を浸透させることにより、溶出成分を効率良く溶出させて、温水中への不要成分の溶出を防止し食品の味覚を向上させることができる食品の加工方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a food processing method capable of improving the taste of foods, which method comprises causing raw materials to be appropriately wet-swelled and softened, grinding the same with little frictional force and thus preventing the burning of the raw materials, and at the same time, effectively eluting an elution component, thereby preventing an elution of an unnecessary component into a warm water. - 特許庁
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