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日本酒 麹の英語
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「日本酒 麹」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 47件
日本酒の主な原料は、米と水と麹(米麹)である。例文帳に追加
Principal raw materials of sake are rice, water and koji (malted rice).発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
破精(はぜ)とは、日本酒の醸造過程の中で日本酒麹造り(せいぎく)、すなわち日本酒麹造りの段階で重要視される概念である。例文帳に追加
Haze is a notion considered to be important in the seigiku process, that is a manufacturing process of sake rice malt, in the brewing process of sake.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
その役割を担うのが、日本酒の場合は米麹である。例文帳に追加
In case of sake, rice koji plays such role.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
日本酒麹は酛、添ともに六割。例文帳に追加
Sake koji occupied 60% both in moto (the basic mix of steamed rice, koji and water) and in soe (additional batches of steamed rice, koji and water in dangake process).発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
液体を冷却したものを、日本酒麹や日本酒酵母とともにタンクへ送り発酵を待つ。例文帳に追加
The chilled liquid is preserved with sake rice malt and sake yeast in tanks and is fermented.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
これを日本酒麹や日本酒酵母とともにタンクへ送り発酵を待つ。例文帳に追加
This dried rice is sent to a tank together with Japanese-sake malted rice and Japanese-sake yeast and they are waited for to ferment.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
α化したものを日本酒麹と日本酒酵母とともにタンクへ送り発酵を待つ。例文帳に追加
Move the gelatinized starch to a tank, together with sake rice malt and sake yeast, and wait until the fermentation there is completed.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
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「日本酒 麹」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 47件
日本酒の原料として日本酒米をとらえるならば、麹米、酒母米のほかに、日本酒醪を仕込むときに加える掛け米がある。例文帳に追加
If we understand nihonshumai (rice for sake) as raw material for sake, other than kojimai (rice for koji) and shubomai (rice for shubo), there is kakemai that is added during the preparation for unrefined sake.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
日本酒の場合は味噌、みりん、醤油と同じく黄麹(きこうじ)(黄麹菌、黄色麹菌)が用いられる。例文帳に追加
In case of sake, ki koji (yellow aspergillus) is used the same as in bean paste, mirin, and soy sauce.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
麹蓋(こうじぶた)とは、日本酒の醸造工程で使う道具の一つで、日本酒麹造りの段階で用いられる。例文帳に追加
Koji-buta (shallow wooden trays for koji) are one of the tools used in Japanese sake brewing and used at the koji making stage of Japanese sake.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
部下の蔵人を指揮して日本酒麹造りを担当する。例文帳に追加
This person is responsible for the production of koji taking the leadership of his or her team.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
内容としては、心白発現率の大きさ、精米特性の態様、製麹性すなわち日本酒麹造りへの造りやすさ、日本酒麹造り(はぜこみ)の良し悪し、日本酒蒸し、粗タンパク質含有率などが挙げられる。例文帳に追加
Contents are the magnitude of the shinpaku manifestation rate, the aspect of seimai tokusei, the property of rice malt production (in other words, the ease of producing rice malt for sake), the merits and demerits for producing rice malt for sake (hazekomi), the nihonshumushi content of protein, etc.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
日本酒吟醸酒など高級酒を仕込むときには、高度な技術と機械に頼らない手作業が必要とされるが、麹造りの段階でそれにあたる日本酒蓋麹法(ふたこうじほう)のなかで、日本酒蓋麹法と呼ばれる、熱を帯びてきた日本酒麹を小分けにするときに詰める箱状の道具が麹蓋である。例文帳に追加
Intricate manual techniques that do not rely on machines are required when brewing expensive Nihonshu (Japanese rice wine) ginjo sake (sake made from rice grains milled to 60% or less of original weight), and koji-buta are box-shaped tools used to divide the koji when using the futakoji method.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
なお、麹菌は好気性菌なので、日本酒のもろみの容器中では繁殖できない。例文帳に追加
Additionally, koji mold (aspergillus oryzae) is aerobic and cannot reproduce itself in the container with moromi (raw unrefined sake).発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
これを酒母として、蒸した米と麹を使用する通常の日本酒造りを行う。例文帳に追加
Using this as syubo (yeast mash), they generate ordinary Japanese sake made from rice and rice molt.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
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