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潤米の英語
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「潤米」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 28件
膨潤化玄米及びその製造方法並びに膨潤化玄米を用いて玄米飯を製造する方法例文帳に追加
SWOLLEN BROWN RICE, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND METHOD FOR PRODUCING COOKED BROWN RICE USING THE SWOLLEN BROWN RICE - 特許庁
生玄米1合(約156g)→精製→生白米5/6合(約125g)+糠1/6合(約31g){湿潤時の場合}例文帳に追加
From 1 go (about 156 grams) of raw brown (unpolished) rice, after polished, 5 over 6 go (about 125 grams) of raw polished rice and 1 over 6 go (about 31 grams) of rice bran are made (in the case of moistening).発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
水分含量40〜50%に含水・膨潤させた玄米を乾燥させることなく、真空包装してある膨潤化玄米。例文帳に追加
The swollen brown rice comprises brown rice which is hydrated to have water content of 40-50% and swollen, and is vacuum packaged without drying. - 特許庁
毎日米のとぎ汁などで潤いを与えながら梳る。例文帳に追加
They combed their hair every day while adding moisture to it with rice water (water left over from washing rice).発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
膨潤化玄米にその重量の1.0〜2.0倍の水を加えて加熱して米飯化する玄米飯の製造方法。例文帳に追加
The method for producing the cooked brown rice comprises adding to the swollen brown rice, water of an amount of 1.0-2.0 times the weight of the swollen brown rice, and heating the product to bring to cooked rice. - 特許庁
米が十分に膨潤して、米粒の大きさの大きいレトルト粥類を製造する方法を提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide a method for producing retort pouched rice gruel having sufficiently swelling rice and big-sized rice grains. - 特許庁
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「潤米」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 28件
本発明は、湿潤米を乾燥する際に、米粒にひび割れが生じない乾燥方法を提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide a method for drying rice granules without generating cracks in drying moist rice. - 特許庁
発芽玄米を用いず、また圧力釜や赤外線加熱器や電子レンジなどの特殊な炊飯器具を用いないで、食べやすい玄米飯を容易に作ることができる膨潤化玄米とその容易かつ迅速な製造方法並びにその膨潤化玄米を用いて食べやすい玄米飯を容易かつ迅速に製造する方法の提供。例文帳に追加
To provide swollen brown rice enabling easily making cooked brown rice easy to eat without using sprouted brown rice and a specific rice cooking tool such as pressure cooker, infrared heating equipment, and microwave oven; to provide a method for easily promptly producing the swollen brown rice; and to provide a method for easily promptly producing cooked brown rice easy to eat using the swollen brown rice. - 特許庁
玄米の重量に対して1.0〜2.0倍の水を添加したものを炊飯器に入れ、加熱して沸騰させ、沸騰したら加熱を止めて玄米の品温が50℃以下になるまで静置して含水・膨潤させ、膨潤化玄米を製造する方法。例文帳に追加
The method for producing the swollen brown rice comprises putting brown rice added with water of an amount of 1.0-2.0 times the weight of brown rice into a rice cooker followed by heating and boiling, stopping heating after boiling, and letting the product still stand to bring initial temperature of brown rice to ≤50°C followed by hydrating/swelling. - 特許庁
足下において、市場に対して潤沢な資金供給を日米欧協調の下で進めていくと、こういうことは非常に重要だと考えております。例文帳に追加
I believe that it is very important for Japan, the United States and Europe to cooperate in providing abundant funds to the markets.発音を聞く - 金融庁
この潤沢なマネーが欧米の金融機関による信用創造の原資となり、更に主に民間資本として世界中に展開されていった。例文帳に追加
This abundant supply of money became the source of credit creation by European and American financial institutions and was spread worldwide, mainly as private capital. - 経済産業省
見た目も食感も良く、美味しく、かつ健康的に食べることができる湿潤状玄米粉、玄米粉懸濁液、及びその非加熱加工食品を提供する。例文帳に追加
To provide a moist brown rice flour, brown rice flour suspension liquid, and their non-heated processed food which have good appearance and texture, taste good, and eaten healthfully. - 特許庁
炊飯中の米粒の割れ、保存中の米粒の膨潤、及びレトルト臭の付着を防止した、食感等に優れたレトルト粥及びその製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide retort porridge, preventing the cracks of rice granules during cooking, and swelling of the rice granules and attachment of retort smell during preservation, and excellent in eat feeling, etc., and a method for producing the same. - 特許庁
生玄米を浸水処理したのち、水を切って18℃〜38℃の温度下で静置し、発芽を促して、発芽直前のはと胸状態となし、そのまま粉砕加工して得られる湿潤状玄米粉。例文帳に追加
The moist brown rice flour is obtained by soaking raw brown rice, draining the brown rice to be left to stand under a temperature of 18°C to 38°C to promote sprouting into a pigeon breast shape immediately before sprouting, and directly crushing the brown rice. - 特許庁
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