意味 | 例文 (20件) |
調製豆乳の英語
追加できません
(登録数上限)
「調製豆乳」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 20件
調製豆乳または豆乳飲料例文帳に追加
PREPARED SOYBEAN MILK OR SOYBEAN MILK DRINK - 特許庁
調製豆乳という飲み物例文帳に追加
a drink called {adjustment soybean milk}発音を聞く - EDR日英対訳辞書
サンプル調製において、豆乳に試薬Aを添加し試薬Aと豆乳を反応させるため攪拌を行う。例文帳に追加
In preparing a sample, a reagent A is added to soybean milk and agitated to react the reagent A with soybean milk. - 特許庁
粘度が6.0Pa・s以上の豆乳発酵物と水性調味液とを混合し、pHが4.7以下である均質組成物であって、豆乳発酵物含有均質組成物全体に対し該豆乳発酵物を20〜35%(w/w)含有する豆乳発酵物含有均質組成物を調製する。例文帳に追加
The fermented soymilk containing a homogeneous composition is obtained by mixing a fermented soymilk having viscosity of ≥6.0 Pa s with an aqueous seasoning, has pH ≤4.7, and contains 20-35 wt.% (w/w) of the fermented soymilk based on the whole of the fermented soymilk containing a homogeneous composition. - 特許庁
セスキテルペンを含有することによって特徴付けられる、柑橘類由来の抽出物を含有することを特徴とする豆乳臭のマスキング用組成物、およびこのマスキング用組成物を調製する工程およびこのマスキング用組成物を豆乳に混合する工程を包含する、豆乳臭のマスキング方法を提供する。例文帳に追加
The composition for masking soybean milk odor comprises sesquiterpene, and an extract derived from citrus fruits. - 特許庁
豆乳を凝固する凝固工程において、油脂と無機金属塩系又は有機酸系の凝固剤とを汎用の乳化混合機3で乳化させて乳化凝固製剤を調製し、この乳化凝固製剤を豆乳の凝固の直前に加えて、汎用の凝固成型機4で豆乳を凝固させる。例文帳に追加
In a process for coagulating a soybean milk, an emulsion- coagulating agent is prepared by emulsifying an oil-and-fat and an inorganic metal salt-based or organic acid-based coagulating agent by the use of a general emulsifying mixer 3, and then added to the soybean milk just before the coagulation of the soybean milk to coagulate the soybean milk in a general coagulating and molding machine 4. - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「調製豆乳」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 20件
脱脂大豆から得られた脱脂豆乳を粉末化して調製し、さらにはアルカリ土類金属化合物を加えた脱脂豆乳粉末を小麦粉に対し0.5−35重量%を添加し作成したプレミックス或いはベーカリー製品。例文帳に追加
The premix or bakery product is produced by pulverizing defatted soya milk derived from defatted soybean, adding an alkaline earth metal compound to the powder and adding the obtained defatted soya milk powder to wheat flour in an amount of 0.5-35 wt.%. - 特許庁
牛乳、豆乳、発酵乳飲料などの乳成分や豆乳成分などを含む飲料を飲食時に混合することにより調製する即席デザート調製用液状ベースであって、乳成分や豆乳成分を含む飲料中に不均一な大きさのゼリーが混在するデザートを即席で調製可能な液状ベースを提供する。例文帳に追加
To provide a liquid base which is used for preparing instant desserts and is mixed with a drink containing a milk ingredient, a soybean milk ingredient or the like, such as milk, soybean milk, or a fermented milk drink on drinking or eating to prepare the instant dessert, and from which a dessert mixed with heterogeneous size jellies in the drink containing the milk ingredient or the soybean ingredient can instantly be prepared. - 特許庁
工場で甘味料・香料・植物油などを加えて飲みやすい味に加工した「調製豆乳(ちょうせいとうにゅう)」も販売されている。例文帳に追加
Adjusted soymilk,' which is processed to achieve an agreeable taste by adding sweetener, perfume material and vegetable oil, is also sold.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
本発明の濃厚豆乳の製造方法は、大豆固形分が12〜30重量%となるように調製した後、加熱殺菌を行う。例文帳に追加
The manufacturing method of the thick soybean milk comprises adjusting the soybean solid content to 12-30 wt.% followed by thermal sterilization. - 特許庁
豆乳等のようなイソフラボン化合物を含有するイソフラボン含有豆乳素材にジグリコシダーゼを作用させて得られる組成物や、これを副原料と混合して調製した飲食物を摂取した際に生じる舌や咽への強い刺激味の問題を改善することのできるイソフラボンアグリコン含有豆乳組成物の製造方法を提供すること。例文帳に追加
To obtain a composition by making a diglycosidase to act on an isoflavone compound-containing soybean milk material such as soybean milk, and to provide a method for producing a isoflavone compound-containing soybean milk composition which can improve the problem of strong throat-irritating taste produced on the intake of a food or drink prepared by mixing the composition with auxiliary materials. - 特許庁
本発明は、ブリックス1.5〜14の豆乳から豆腐を調製し、アミノ酸を含有する調味液に該豆腐を浸漬し、乾燥処理を行い、さらに60分以内の燻製処理を行う燻製豆腐の製造方法を提供する。例文帳に追加
The method for producing a smoked Tofu comprises preparing Tofu from soy milk having Brix in a range of 1.5 to 14, soaking the Tofu in a flavoring liquid containing an amino acid, drying the Tofu and smoking the Tofu for ≤60 min. - 特許庁
本発明の油揚げの製造方法は、食用油を乳化させた豆乳を凝固させて得た豆腐から調製した油揚げ生地を過熱水蒸気で加熱することからなる。例文帳に追加
The method for producing a fried bean curd comprises heating fried bean curd dough prepared from bean curd, obtained by coagulating soy milk where edible oil is emulsified with superheated steam. - 特許庁
豆腐や豆乳の製造過程で得られるオカラを原料とした納豆に、桂皮とココア、マヨネーズ、カレー及び砂糖を混合して調製した。例文帳に追加
This fermented soybean processed food is prepared by adding cassia, cocoa, mayonnaise, curry and sugar to fermented bean curd lees which use as a raw material the bean curd less obtained in a process for producing bean curd or bean milk. - 特許庁
|
意味 | 例文 (20件) |
|
調製豆乳のページの著作権
英和・和英辞典
情報提供元は
参加元一覧
にて確認できます。
This page uses the JMdict dictionary files. These files are the property of the Electronic Dictionary Research and Development Group, and are used in conformance with the Group's licence. | |
Copyright(c)2024 総務省 統計局 All rights reserved 政府統計の総合窓口(e-Stat) |
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
-
1unmet
-
2prowl
-
3destiny
-
4consider
-
5present
-
6while
-
7appreciate
-
8provide
-
9experience
-
10through
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |