小窓モード


プレミアム

ログイン
設定

設定

英和・和英辞典で「食品安全法」に一致する見出し語は見つかりませんでしたが、
下記にお探しの言葉があるかもしれません。

「食品安全法」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 235



例文

食品安全維持管理システム及び方例文帳に追加

FOOD SAFETY MAINTENANCE MANAGEMENT SYSTEM AND METHOD - 特許庁

食品安全管理システムおよび方例文帳に追加

FOOD SAFETY MANAGEMENT SYSTEM AND METHOD - 特許庁

ヒトに安全でかつ安価に食品を抗菌保存する方を提供する。例文帳に追加

To provide a method for sterilely preserving a food safely to human and inexpensively. - 特許庁

品質並びに安全性に優れる加工食品の加工方例文帳に追加

PROCESSING METHOD FOR PROCESSED FOOD EXCELLENT IN QUALITY AND SAFETY - 特許庁

輸入者を含む食品等事業者の責務として、食品安全基本第8条において、自らが食品安全確保について一義的責任を有していることを認識し、食品安全性を確保するために必要な措置を食品供給行程の各段階において適切に講じることとされている。例文帳に追加

Article 8 of the Food Safety Basic Act stipulates that food business operators, including importers must recognize their own responsibility for securing the safety of food, and calls for taking appropriate measures at each stage of the food supply process with the necessary measures to insure food safety. - 厚生労働省

輸入者を含む食品等事業者の責務として、食品安全基本第8条において、自らが食品安全確保について第一義的責任を有していることを認識し、食品安全性を確保するために必要な措置を食品供給行程の各段階において適切に講じることとされている。例文帳に追加

Article 8 of the Food Safety Basic Act stipulates that food business operators, including importers, must recognize their own responsibility for securing the safety of food and calls for taking appropriate measures at each stage of the food supply process with the necessary measures to insure food safety. - 厚生労働省

食品安全基本(平成 15 年律第 48 号)第4条において、食品安全性の確保は、国の内外における食品供給行程の各段階において適切な措置を講ずることにより行われなければならないとされている。例文帳に追加

According to Article 4 of the Food Safety Basic Act (Act No. 48 of 2003), food safety must be ensured by taking appropriate measures at each step of the food supply process both in Japan and overseas. - 厚生労働省

食品安全基本(平成15年律第48号)第4条において、食品安全性の確保は、国の内外における食品供給行程の各段階において適切な措置を講ずることにより行われなければならないとされている。例文帳に追加

According to Article 4 of the Food Safety Basic Law (Law No. 48 of 2003), food safetymust be ensured by taking appropriate measures at each step of the food supply process both inJapan and overseas. - 厚生労働省

食品安全システムと方とは、いずれの食品項目にも適用され得る包括的な消費者リスク分散モデルを提供する。例文帳に追加

The food safety system and method provides a comprehensive consumer risk distribution model which can be applied to any food item. - 特許庁

非加熱的に、かつ、殺菌剤等を使用せずに、生畜肉食品安全性を確保可能な生畜肉食品の処理方を提供する。例文帳に追加

To provide a method for treating raw meat food without heating, also without using any disinfectant or the like, enabling its safety to be secured. - 特許庁

本発明の食品安全システムと方とは、いずれの食品項目にも適用され得る包括的な消費者リスク分散モデルを提供する。例文帳に追加

The food safety system and method of the present invention provides a comprehensive consumer risk distribution model which can be applied to any food item. - 特許庁

生麺等の生食品の形状を損ねることなく、しかも衛生的上安全な生食品保存方を提供する。例文帳に追加

To provide a method for raw food preservation, by which the shape of a raw food such as raw noodles is not impaired and which is hygienically safe. - 特許庁

低コストで安全に調理食品を保存することのできる調理食品保存方を提供すること。例文帳に追加

To provide a method of storage of cooked foods that stores cooked foods safely and at a low cost. - 特許庁

食品の味、におい、テクスチャーなどに影響を与えることなく、かつ、安全性の高い、加熱処理食品の日持ち向上方を提供する。例文帳に追加

To provide a method for improving the preservability of a heat-treated food in high safety without influencing on the taste, smell, texture, etc., of the food. - 特許庁

食品食品加工副産物、特に海産物食品等から重金属を効果的に除去して食品素材を提供できる、安全性に優れた処理方を提供すること。例文帳に追加

To provide a treatment method excellent in safety and giving a food material through effectively removing heavy metals from food and food processing by-products, especially marine product food. - 特許庁

食品の保存性に優れ、安全で、その添加により食品本来の味、風味、色調を損なうことのない食品用保存剤及び食品の保存方を提供すること例文帳に追加

To provide a preservative for food, excellent in preservability of food, and safe, without deteriorating taste intrinsic to the food, nor flavor, nor color when added to the food, and to provide a method for preserving the food. - 特許庁

安全性及び炊飯性に優れた発芽玄米、その製造並びにその加工食品例文帳に追加

GERMINATED UNPOLISHED RICE EXCELLENT IN SAFETY AND BOILING PROPERTY, ITS PRODUCTION AND ITS PROCESSED FOOD - 特許庁

安全性が高く、且つ優れた抗菌作用を示す食品の殺菌又は保存方を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for sterilizing or preserving a food, which has high safety and exhibits excellent antimicrobial action. - 特許庁

米糠を原料とした食品衛生上安全で変質しにくい米糠粉末の製造方例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING RICE BRAN POWDER, SAFE FOR FOOD HYGIENE AND HARDLY DETERIORATED BY USING RICE BRAN AS RAW MATERIAL - 特許庁

安全で健康によい食品組成物およびその製造方を提供すること。例文帳に追加

To provide a food composition which is safe and good for health, and a method for preparing the composition. - 特許庁

冷蔵温度で保存される加熱調理済み食品安全性の判定方例文帳に追加

METHOD FOR DETERMINING SAFETY OF HEAT-COOKED FOOD SUBJECT TO STORAGE AT REFRIGERATION TEMPERATURE - 特許庁

食品原料として安全なドロマイトの製造方を提供することにある。例文帳に追加

To provide a method for producing dolomite safe as a food raw material. - 特許庁

輸入者を含む食品等事業者の責務として、食品安全基本第8条において、自らが食品安全確保について第一義的責任を有していることを認識し、食品安全性を確保するために必要な措置を食品供給行程の各段階において適切に講じることとされている。例文帳に追加

Article 8 of the Food Safety Basic Act stipulates that food business operators, including importers, must recognize their own responsibility for securing the safety of food and calls for taking appropriate measures at each stage of the food supply process with the necessary measures to insure food safety. - 厚生労働省

人体や環境に対する安全性が高く、食品の味、風味を損なうことなく、食品中の有害微生物を殺菌できる食品中の微生物の殺菌方食品用殺菌剤および殺菌冷凍食品を提供する。例文帳に追加

To provide a method for sterilizing microorganisms in a food, which has high safety to human body and the environment, does not impair flavor and taste of food, with which harmful microorganisms in a food can be sterilized and to obtain a germicide for foods and a frozen sterilized food. - 特許庁

食品安全基本(平成 15 年律第 48 号)第4条において、食品安全性の確保は、国の内外における食品供給行程の各段階において必要な措置が適切に講じられることにより行われなければならないとされている。例文帳に追加

According to Article 4 of the Food Safety Basic Act (Act No. 48 of 2003), food safety must be ensured by taking necessary measures appropriately at each step of the food supply process both in Japan and overseas. - 厚生労働省

食品安全基本(平成15年律第48号)第4条において、食品安全性の確保は、国の内外における食品供給行程の各段階において必要な措置が適切に講じられることにより行われなければならないとされている。例文帳に追加

According to Article 4 of the Food Safety Basic Act (Act No. 48 of 2003), food safety must be ensured by taking necessary measures appropriately at each step of the food supply process both in Japan and overseas. - 厚生労働省

安全性と含有量の高いリコペン組成物、及びその製造、並びに健康食品食品食品添加物、医薬品、化粧品又は動物用飼料への用途を提供する。例文帳に追加

To provide a lycopene composition of high lycopene content having high safety, a method of producing the same and use thereof in health food, food additives, medicines, cosmetics and animal feed. - 特許庁

食品の保存環境に関係なく、ビール等の食品中で発見された昆虫の該食品への混入時期を、簡便に、高精度に、非破壊で安全に判定する方の提供。例文帳に追加

To provide a method for conveniently, accurately, non-constructively and securely determining an interfusion time of an insect found in food such as beer regardless of a preservation environment of the food. - 特許庁

経口毒性(LD50)が測定できない程に低く、高い経口安全性が確保された、食品衛生食品に対する使用が認められている食品用添加物だけで、もしくはこれらと水とを併せて構成する。例文帳に追加

The cosmetic cleansing agent is composed only of a food additive having such a low oral toxicity (LD50) that it can not measured, securing high oral safety and having the admission of using in foods by the food sanitation law, or composed of the food additive together with water. - 特許庁

この発明は、恒温恒湿器などの特別の装置を用いないで、食品の調湿をどこででも容易に、しかも安全に行える食品調湿剤およびこれを用いた食品の調湿方を提供しようとするものである。例文帳に追加

To provide a food humidity controlling agent capable of easily and safely controlling food humidity anywhere without using specific devices such as a thermo-hygrostat, and to provide a method for controlling food humidity by using the agent. - 特許庁

食品の風味や香りに影響を与えることのない、安全で有効な天然由来の抗菌性物質を含有する食品用保存剤および食品の保存方を提供すること例文帳に追加

To provide a preservative for a food hardly affecting the flavor and perfume of the food, and containing a safe and effective antimicrobial material derived from a natural product; and to provide a method for preserving the food. - 特許庁

薬事食品衛生審議会食品衛生分科会において、食品安全委員会の「緊急取りまとめ」などにかんがみ、現状においては、食品衛生上の暫定規制値を維持すべきとの所見を発表(平成23年4月4日)例文帳に追加

The Food Sanitation Commission of the Pharmaceutical Affairs and Food Sanitation Council announced its remarks that, under the present situation, the provisional regulation values set based on the Food Sanitation Act should be maintained in the light of the "Emergency Reports" issued by the Food Safety Commission. (April 4, 2011) - 厚生労働省

3輸入食品等の監視指導の実施についての基本的考え方食品安全基本(平成15年律第48号)第4条において、食品安全性の確保は、国の内外における食品供給行程の各段階において必要な措置が適切に講じられることにより行われなければならないとされている。例文帳に追加

3.Basic concepts for the implementation of monitoring and guidance on imported foods According to Article 4 of the Food Safety Basic Act (Act No. 48 of 2003), food safety must be ensured by taking necessary measures appropriately at each step of the food supply process both in Japan and overseas. - 厚生労働省

食品用として安価であり、人体に対して安全であり、かつ官能的にも優れたステロール脂肪酸エステルを製造する方を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a sterol fatty acid ester which is inexpensive as a material for foods, is safe for human bodies, and is functionally excellent. - 特許庁

食品衛生上、安全で且つ工業的に有利なビタミンK濃縮物の製造方を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a safe vitamin K concentrate which is industrially advantageous on food sanitation. - 特許庁

添加剤を含まなくて人体に安全なポリオレフィン系樹脂製の食品包装用フィルムの製造方を提供する。例文帳に追加

To provide a manufacturing method for a food packaging film made of a polyolefinic resin safe to the human body because containing no additive. - 特許庁

調理中であっても、安全で迅速な減圧を可能にする、減圧調理器具を使用した新規な食品調理を提供する。例文帳に追加

To provide a novel food cooking method using a decompression cooker which enables the safe and quick decompression even during the cooking. - 特許庁

十分な滅菌効果が得られると滅菌作業を安全かつ容易に行い得る食品関連部材の滅菌方及び滅菌装置を提供する。例文帳に追加

To provide a sterilization method for a food-related member capable of safely and readily performing a sterilizing work and obtaining sufficient sterilizing effect and its apparatus. - 特許庁

食品、化粧品あるいは医薬品として安全かつ安価に利用できるエルゴチオネインの新規な製造方を提供する。例文帳に追加

To provide a new method for producing ergothioneine capable of being utilized as a food, cosmetic or medicine safely and inexpensively. - 特許庁

消費者心理的に安全と考えられる方で、好ましい食感が得られるように改質された穀物の加工食品を提供する。例文帳に追加

To provide grain processed food modified so as to obtain favorable palate feeling by a method considered as being safe on consumer psychology. - 特許庁

特にご飯等の粘着性のある食品の取り扱い性に優れるとともに安全性の高い、新規な手袋と、その製造方とを提供する。例文帳に追加

To obtain new gloves having excellent handling of glutinous foods such as especially boiled rice, etc., high safety and to provide a method for producing the same. - 特許庁

原料素材の風味やフレーバーを損うことなく、且品質及び安全性に極めて優れる加工食品の加工方を提供する。例文帳に追加

To provide a processing method for a processed food highly excellent in quality and safety without impairing the flavor of raw materials. - 特許庁

食品へ使用しても安全性に懸念のない、抗菌性に優れた改質澱粉及びその製造方を提供する。例文帳に追加

To provide a modified starch having no fear of safety even if used in food and excellent in antimicrobial activity, and to provide a method for producing the modified starch. - 特許庁

例文

グラム陽性菌に効果がある抗菌剤、特に食品などに添加しても安全な抗菌剤及び抗菌方を提供する。例文帳に追加

To provide an antibacterial agent having an effect on gram-positive bacteria, in particular, an antibacterial agent which is safely applicable to foods and the like; and to provide a disinfecting method. - 特許庁

>>例文の一覧を見る

以下のキーワードの中に探している言葉があるかもしれません。

「食品安全法」に近いキーワードやフレーズ

Weblio翻訳の結果

「食品安全法」を「Weblio翻訳」で翻訳して得られた結果を表示しています。

The food security method

英語翻訳

英語⇒日本語日本語⇒英語

検索語の一部に含まれている単語

検索語の中に部分的に含まれている単語を表示しています。

「食品安全法」を解説文の中に含む見出し語

Weblio英和辞典・和英辞典の中で、「食品安全法」を解説文の中に含んでいる見出し語のリストです。

検索のヒント

  • キーワードに誤字・脱字がないか確かめて下さい。
  • 違うキーワードを使ってみてください。
  • より一般的な言葉を使ってみてください。

その他の役立つヒント

音声・発音記号のデータの著作権について


研究社研究社
Copyright (c) 1995-2024 Kenkyusha Co., Ltd. All rights reserved.
CMUdict is Copyright (C) 1993-2008 by Carnegie Mellon University.

ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。

こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

このモジュールを今後表示しない
みんなの検索ランキング
閲覧履歴
無料会員登録をすると、
単語の閲覧履歴を
確認できます。
無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS