意味 | 例文 (157件) |
食品特性の英語
追加できません
(登録数上限)
英訳・英語 food characteristic; food property
「食品特性」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 157件
優れた引裂特性を有するポリプロピレン系食品包装材を提供する。例文帳に追加
To provide a polypropylene-based food packaging material having excellent tear characteristics. - 特許庁
粉末特性の改良された大豆蛋白含有液状飲食品例文帳に追加
LIQUID FOOD OR DRINK CONTAINING SOYBEAN PROTEIN IMPROVED IN POWDER PROPERTY - 特許庁
咀嚼・口内滞留特性が向上した食品の製造法例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING FOOD IMPROVED IN CHEWING AND RETENTION CHARACTERISTICS IN MOUTH - 特許庁
また、生成物の機能特性が改善されており、そして種々の食品において人間用食品として有用である。例文帳に追加
Also the functional characteristics of the product are improved and the product is useful as a food for human being as various food stuffs. - 特許庁
合成の食品用品質改良剤に負けない、優れた特性を有する天然の食品用品質改良剤を提供すること。例文帳に追加
To provide a natural quality improver for food having excellent characteristics not inferior to a synthetic one. - 特許庁
酸化ストレス特性の診断分析図、これを用いた酸化ストレス特性の診断方法及び機能性食品の評価・開発方法並びに酸化ストレス特性の改善に用いられる機能性食品例文帳に追加
DIAGNOSTIC ANALYSIS GRAPH FOR OXIDATION STRESS CHARACTERISTIC, DIAGNOSTIC METHOD FOR OXIDATION STRESS CHARACTERISTIC AND ESTIMATION/DEVELOPMENT METHOD FOR FUNCTIONAL FOOD USING IT, AND FUNCTIONAL FOOD USED FOR IMPROVEMENT OF OXIDATION STRESS CHARACTERISTIC - 特許庁
切り裂き特性を有するチーズ入り食品とその製造方法、および具材例文帳に追加
CHEESE-CONTAINING FOOD HAVING TEAR CHARACTERISTICS AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND INGREDIENT MATERIAL - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「食品特性」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 157件
特定の化学的特性をもった脂肪の一種で、通常、焼いた食品、スナック、油であげた食品、ショートニング、マーガリン、特定の植物油などの加工食品に含まれる。例文帳に追加
a type of fat that has certain chemical properties and is usually found in processed foods such as baked goods, snack foods, fried foods, shortening, margarine, and certain vegetable oils.発音を聞く - PDQ®がん用語辞書 英語版
酸性域で変色する特性を有する色素を含有し、ゼリー食品の一部を破壊したときに、5重量%以上の離水量を生じるようなゼリー食品適宜と酸性のシロップとを合わせたゼリ−食品。例文帳に追加
This jelly food contains a coloring matter having characteristics of changing the color in an acidic region and is obtained by suitably combining a jelly food so as to produce ≥5 wt.% amount of syneresis when breaking a part of the jelly food with an acidic syrup. - 特許庁
市販の梅加工廃液リサイクル酸味料を食品原料、あるいは食品配合中に少量添加することにより食品、食材の品質を複合的な特性において向上する。例文帳に追加
The commercially available sour agent that is obtained by recycling the Japanese plum processing liquid waste is added to food materials or a small amount of the same is added while foods are combined whereby improving the qualities of foods and food materials complexly. - 特許庁
生鮮食品や加工食品のプリパッケージ、オーバーラップシュリンクフィルム用途に好適な特性を有する食品包装用ストレッチシュリンクフィルムを提供する。例文帳に追加
To provide a stretch shrink film for packaging food with appropriate characteristics for use as a pre-package or an over-wrap shrink film for perishable food or processed food. - 特許庁
穀類試料の糊化特性値を測定するための手段、 前記糊化特性値を用いて解析を行い、その解析結果から前記穀類試料の食品物性値を得るための手段、及び 前記糊化特性値及び/又は食品物性値を表示するための手段、 を含み、穀類の食品物性値を表示することを特徴とする糊化特性測定装置。例文帳に追加
This pasting characteristic measuring instrument includes a means for measuring the pasting characteristic value of a cereal specimen, a means for performing analysis by using the characteristic value to obtain the food physical property value of the cereal specimen from the result of the analysis, and a means for indicating the characteristic value and/or the property value, and is characterized by indicating thereon the food physical property value of cereals. - 特許庁
新規な酸化ストレス特性の診断分析図、これを用いた、簡便、短期間、かつ低コストである酸化ストレス特性の診断方法及び機能性食品の評価・開発方法並びに酸化ストレス特性の改善に用いられる機能性食品を提供する。例文帳に追加
To provide a new diagnostic analysis graph for an oxidation stress characteristic, an easy, short-period and low-cost diagnostic method for the oxidation stress characteristic and estimation/development method for functional food using it, and the functional food used for improvement of the oxidation stress characteristic. - 特許庁
得られる植物ステロール−炭水化物複合体は、水性形態また粉末形態であり、食品の官能特性を悪い方向に変えることなく、そのような食品を消費するヒトにおいて血清コレステロールレベルを低下させるのに有効な量で食品に容易に組み入れることができる。例文帳に追加
The obtained phytosterol-carbohydrate complex has an aqueous or powdery form and is easily miscible into a food in an amount effective for lowering the serum cholesterol level of a person consuming the food without deteriorating the functional properties of the food. - 特許庁
野菜等の天然食品原料が持つ本来の特性を残しつつ、新たな食感、味、香り、更に作りたての風味を長持ちさせるとともに、加工の容易かつ迅速性をも実現する野菜等の食品原料の加工法及び加工食品を提供する。例文帳に追加
To provide a method for processing a food raw material such as vegetables by which a new texture, taste, perfume and just-made flavor can be be sustained for a long time while keeping the characteristics possessed by the natural food raw material such as the vegetables, and easiness and rapidity of the processing can be achieved; and to provide a processed food. - 特許庁
|
意味 | 例文 (157件) |
|
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
-
1unmet
-
2destiny
-
3prowl
-
4consider
-
5present
-
6while
-
7appreciate
-
8provide
-
9experience
-
10require
「食品特性」のお隣キーワード |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |