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食品特性の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 157



例文

優れた引裂特性を有するポリプロピレン系食品包装材を提供する。例文帳に追加

To provide a polypropylene-based food packaging material having excellent tear characteristics. - 特許庁

粉末特性の改良された大豆蛋白含有液状飲食品例文帳に追加

LIQUID FOOD OR DRINK CONTAINING SOYBEAN PROTEIN IMPROVED IN POWDER PROPERTY - 特許庁

咀嚼・口内滞留特性が向上した食品の製造法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING FOOD IMPROVED IN CHEWING AND RETENTION CHARACTERISTICS IN MOUTH - 特許庁

また、生成物の機能特性が改善されており、そして種々の食品において人間用食品として有用である。例文帳に追加

Also the functional characteristics of the product are improved and the product is useful as a food for human being as various food stuffs. - 特許庁

例文

合成の食品用品質改良剤に負けない、優れた特性を有する天然の食品用品質改良剤を提供すること。例文帳に追加

To provide a natural quality improver for food having excellent characteristics not inferior to a synthetic one. - 特許庁


例文

酸化ストレス特性の診断分析図、これを用いた酸化ストレス特性の診断方法及び機能性食品の評価・開発方法並びに酸化ストレス特性の改善に用いられる機能性食品例文帳に追加

DIAGNOSTIC ANALYSIS GRAPH FOR OXIDATION STRESS CHARACTERISTIC, DIAGNOSTIC METHOD FOR OXIDATION STRESS CHARACTERISTIC AND ESTIMATION/DEVELOPMENT METHOD FOR FUNCTIONAL FOOD USING IT, AND FUNCTIONAL FOOD USED FOR IMPROVEMENT OF OXIDATION STRESS CHARACTERISTIC - 特許庁

切り裂き特性を有するチーズ入り食品とその製造方法、および具材例文帳に追加

CHEESE-CONTAINING FOOD HAVING TEAR CHARACTERISTICS AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND INGREDIENT MATERIAL - 特許庁

特定の化学的特性をもった脂肪の一種で、通常、焼いた食品、スナック、油であげた食品、ショートニング、マーガリン、特定の植物油などの加工食品に含まれる。例文帳に追加

a type of fat that has certain chemical properties and is usually found in processed foods such as baked goods, snack foods, fried foods, shortening, margarine, and certain vegetable oils.  - PDQ®がん用語辞書 英語版

酸性域で変色する特性を有する色素を含有し、ゼリー食品の一部を破壊したときに、5重量%以上の離水量を生じるようなゼリー食品適宜と酸性のシロップとを合わせたゼリ−食品例文帳に追加

This jelly food contains a coloring matter having characteristics of changing the color in an acidic region and is obtained by suitably combining a jelly food so as to produce ≥5 wt.% amount of syneresis when breaking a part of the jelly food with an acidic syrup. - 特許庁

例文

市販の梅加工廃液リサイクル酸味料を食品原料、あるいは食品配合中に少量添加することにより食品、食材の品質を複合的な特性において向上する。例文帳に追加

The commercially available sour agent that is obtained by recycling the Japanese plum processing liquid waste is added to food materials or a small amount of the same is added while foods are combined whereby improving the qualities of foods and food materials complexly. - 特許庁

例文

生鮮食品や加工食品のプリパッケージ、オーバーラップシュリンクフィルム用途に好適な特性を有する食品包装用ストレッチシュリンクフィルムを提供する。例文帳に追加

To provide a stretch shrink film for packaging food with appropriate characteristics for use as a pre-package or an over-wrap shrink film for perishable food or processed food. - 特許庁

穀類試料の糊化特性値を測定するための手段、 前記糊化特性値を用いて解析を行い、その解析結果から前記穀類試料の食品物性値を得るための手段、及び 前記糊化特性値及び/又は食品物性値を表示するための手段、 を含み、穀類の食品物性値を表示することを特徴とする糊化特性測定装置。例文帳に追加

This pasting characteristic measuring instrument includes a means for measuring the pasting characteristic value of a cereal specimen, a means for performing analysis by using the characteristic value to obtain the food physical property value of the cereal specimen from the result of the analysis, and a means for indicating the characteristic value and/or the property value, and is characterized by indicating thereon the food physical property value of cereals. - 特許庁

新規な酸化ストレス特性の診断分析図、これを用いた、簡便、短期間、かつ低コストである酸化ストレス特性の診断方法及び機能性食品の評価・開発方法並びに酸化ストレス特性の改善に用いられる機能性食品を提供する。例文帳に追加

To provide a new diagnostic analysis graph for an oxidation stress characteristic, an easy, short-period and low-cost diagnostic method for the oxidation stress characteristic and estimation/development method for functional food using it, and the functional food used for improvement of the oxidation stress characteristic. - 特許庁

得られる植物ステロール−炭水化物複合体は、水性形態また粉末形態であり、食品の官能特性を悪い方向に変えることなく、そのような食品を消費するヒトにおいて血清コレステロールレベルを低下させるのに有効な量で食品に容易に組み入れることができる。例文帳に追加

The obtained phytosterol-carbohydrate complex has an aqueous or powdery form and is easily miscible into a food in an amount effective for lowering the serum cholesterol level of a person consuming the food without deteriorating the functional properties of the food. - 特許庁

野菜等の天然食品原料が持つ本来の特性を残しつつ、新たな食感、味、香り、更に作りたての風味を長持ちさせるとともに、加工の容易かつ迅速性をも実現する野菜等の食品原料の加工法及び加工食品を提供する。例文帳に追加

To provide a method for processing a food raw material such as vegetables by which a new texture, taste, perfume and just-made flavor can be be sustained for a long time while keeping the characteristics possessed by the natural food raw material such as the vegetables, and easiness and rapidity of the processing can be achieved; and to provide a processed food. - 特許庁

ポリオキシエチレンソルビタン脂肪酸エステルを主成分とし、食品に均一に配合し易いよう、極めて良好な粉末特性を有する食品用粉末組成物の提供。例文帳に追加

To provide a powder composition for food, containing a polyoxyethylene sorbitan fatty acid ester as a main component, and having extremely good powder characteristics so as to be uniformly compounded with the food. - 特許庁

希少糖プシコースを用いたメイラード反応により食品に対する機能特性の改善性を有する、特に食品に対するゲル形成性を改善する性質を有する修飾タンパク質である。例文帳に追加

In another embodiment, this is a modified protein having functions on food improved by the Maillard reaction using rare saccharide psicose and having the property of improving the ability of, especially, food to gel. - 特許庁

発酵食品に含まれる発酵菌の生育を阻害することなく、消化吸収性、生理作用、安全性、官能的品質等に優れた特性をもつグリセリド型共役脂肪酸を充分量含む発酵食品を得る。例文帳に追加

To obtain a fermented food containing a sufficient amount of glyceride type conjugated fatty acids having characteristics excellent in digestion absorbability, physiological activities, safety, functional quality, etc., without inhibiting the growth of fermentation microorganisms included in the fermented food. - 特許庁

生活習慣病の予防並びに治療のため、伝統的に食品として摂取されてきた海洋性天然多糖類キトサンの高分子特性を利用した、安全性の高い機能性製剤・食品素材を提供すること。例文帳に追加

To provide a composition containing chitosan and slightly soluble salt enabling production of a functional agent and/or food raw material having high safety and utilizing polymeric property of marine natural polysaccharide chitosan conventionally ingested as food for prohylaxis and cure of life style disease. - 特許庁

トルマリンの特性である、発生するマイナスイオンの作用によって、包装された食品の鮮度を長く確保する分解性プラスチック製食品用容器を提供する。例文帳に追加

To provide a degradable plastic container for food, capable of securing the freshness of packaged food for a long period of time by the action of a minus ion to be generated, which is properties of tourmaline. - 特許庁

水或いはお湯を加えるだけで容易に優れた食味と物性の安定性及び優れた咀嚼・嚥下特性を付与した粥状食品を調製できる即席粥状食品の素を提供すること。例文帳に追加

To provide a material for instant rice gruel-like foods, which requires only water or hot water to be mixed therein to easily prepare the rice gruel-like food having excellent taste, physical property stability, and chewing-swallowing characteristics. - 特許庁

水分量センサは、加熱室内の食品の光を吸収する特性を検知することにより、当該食品が含有する水分量を検知するセンサである。例文帳に追加

The water amount sensor detects moisture content that the food contains by detecting characteristic for absorbing light of the food in the heating chamber. - 特許庁

動物由来の乳や豆乳などのタンパク質性コロイド溶液を原料とする、特性に優れたゲル化食品を提供すること、および当該ゲル化食品を提供する方法。例文帳に追加

To provide a gelled food having as the raw material, a protein colloidal solution such as milk derived from animals and soymilk, and excellent in characteristics, and to provide a method for offering the gelled food. - 特許庁

透明性、機械的特性、成形加工性、臭気に優れるポリプロピレン樹脂組成物、および、それからなる成形体、さらには食品容器や食品包装用成形体を提供する。例文帳に追加

To provide a polypropylene resin composition excellent in transparency, mechanical properties, molding processability and low odor, and to provide a molded article made therefrom, and, further, to provide a food container and a food-packaging molded article, each made therefrom. - 特許庁

脱アシル型ジェランガム及び又は寒天とサイリウムシードガムを配合することにより、食品に咀嚼・嚥下に最適な特性を付与する。例文帳に追加

The food is provided with characteristics most suitable for digestion or swallowing through formulating deacyl gellan gum and/or agar with psyllium seed gum. - 特許庁

プシコースに基づく機能特性の改善性を有する卵白タンパク質を用いて食品に対するゲル形成性を改善すること。例文帳に追加

To provide a method for improving gel-forming properties of food, using albumen protein having properties of improving functional characteristic based on psicose. - 特許庁

食品缶詰素材に要求される多くの特性に対応可能な、容器用ポリエステル樹脂被覆金属板を提供する。例文帳に追加

To provide a polyester resin coated-metal sheet for containers coping with various characteristics required for materials for food can materials. - 特許庁

低温雰囲気下で十分な強度特性を有する冷凍食品用袋用の多層フィルムを提供する。例文帳に追加

To provide a multilayer film for a frozen food bag, which has sufficient strength characteristics in a low-temperature atmosphere. - 特許庁

低温雰囲気下で十分な強度特性を有する冷凍食品用袋用の多層フィルムを提供する。例文帳に追加

To provide a multilayer film for a bag for frozen food having sufficient strength characteristics in a low temperature atmosphere. - 特許庁

医療的、健康的特性に優れた白鶴霊芝を含有した、日常的に摂取し得る穀粉加工食品を提供することを主たる目的とする。例文帳に追加

To obtain a grain flour processed food which contains Rhinacanthus nasuta (L.) Kurz having excellent medical and healthy properties and is daily taken. - 特許庁

透明性に優れ、冷凍及び電子レンジによる加熱調理に適した容器特性を有する、食品用容器を提供すること。例文帳に追加

To provide a transparent container for food which is suitable for freezing and microwave oven cooking. - 特許庁

ミネラル強化食品において、添加するミネラル類由来の特性を低減し、且つ安定性に優れたミネラル製剤を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a mineral preparation capable of reducing characteristics derived from minerals added and excellent in stability in a mineral-enriched food. - 特許庁

多段階昇温加熱処理可能な加圧加熱機を使用する際の温度・時間設定を食品特性に応じて最適にする。例文帳に追加

To provide a method for producing retort food enabling most suitable temperature/time setting according to food properties when using a pressure heating machine which can conduct multistage temperature-rise heating treatment. - 特許庁

風味、食感及び起泡性に優れるという良好な特性を具備し且つ製造が簡便な焼成食品用起泡剤を提供する。例文帳に追加

To provide a simply producible foaming agent having good characteristics such as an excellent flavor, an excellent texture and excellent foaming properties. - 特許庁

耐熱性、カット性、耐冷凍性、自己粘着性、引張特性、フィルム剥離性等に優れた食品包装用フィルムを提供する。例文帳に追加

To provide a film for packing food excellent in heat resistance, cutting properties, freezing resistance, self-adhesiveness, tensile characteristics, film peelability or the like. - 特許庁

食品缶詰に要求される多くの要求特性に対応し、かつ、傷部耐食性に優れた容器用樹脂被覆金属板を提供する。例文帳に追加

To provide a resin-coated metal sheet for a container coping with various requirement characteristics required for food cans, and having excellent scratched part corrosion resistance. - 特許庁

食品缶詰素材に要求される多くの特性に対応可能な容器用樹脂被覆金属板を提供する。例文帳に追加

To provide a resin-coated metal sheet for container compatible with many characteristics required for food canned materials. - 特許庁

希少糖プシコースそのもの特定の機能特性を付与するとともに、従来知られている食品に対する機能特性を一層改善することができるタンパク質−糖複合体を提供すること、ならびにそれらを食品に使用すること。例文帳に追加

To provide a protein/sugar conjugate which can impart the special function of the constituent rare saccharide psicose itself and can exhibit functions on food more improved than those conventionally known and to use it in food. - 特許庁

レトルト食品を包装する包装材料の要求特性である耐熱性を保持しつつ、耐低温衝撃性等の耐衝撃性、アンチブロッキング性、透明性、熱シール性等の諸特性を備え、レトルト処理を必須とするレトルト食品の包装用途に最適な多層フィルムを提供すること。例文帳に追加

To provide a multi-layer film which has characteristics such as impact resistance including low temperature impact resistance, anti-blocking properties, transparency, and heat seal properties while keeping heat resistance necessary for a packaging material for pouch-packed food and is optimal for packaging pouch-packed food by retort treatment. - 特許庁

本発明の保存剤検出装置は、包装食品6のインピーダンス特性を測定する測定装置3と、前記許容範囲を記憶し、前記測定装置3による包装食品のインピーダンス特性の測定値を前記許容範囲と比較して包装食品6中の保存剤の有無を判定する制御部4とを備える。例文帳に追加

This preservative detector is provided with a measuring instrument 3 for measuring the impedance characteristic of the packed food 6, and a control part 4 for storing the allowance range, and for comparing the measured value of the impedance characteristic of the packed food by the measuring instrument 3 with the allowance range to determine the presence of the preservative in the packed food 6. - 特許庁

押出特性に優れ、臭気が無く、食品の味覚に影響を与えず、リサイクル特性や二次加工性に優れたポリプロピレン樹脂組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a polypropylene resin composition having excellent extrusion characteristics and no smell, hardly affects the taste of a food, and further having excellent recycling characteristics and secondary processability. - 特許庁

食品として利用する場合に要求される、溶解性、粘性、ゲル化性、乳化特性、泡沫特性などの物理化学的性質、風味、口当たり、フレーバーなどの感覚的性質、或いは低アレルゲン性に優れた乳蛋白質を提供する。例文帳に追加

To provide a milk protein excellent in physicochemical properties such as solubility, viscosity, gelling property, emulsifying property or foamy property, sensory properties such as taste, palatability and flavor or low allergenic property required when utilizing as foods. - 特許庁

さらに、かかる改質でんぷんは、その他の食物繊維源の付加に標準的に付随する食品組成物のテクスチャ特性又は感覚刺激特性に対してマイナスの効果をもたらすことなく食物繊維を提供する。例文帳に追加

Further, such modified starch provides dietary fiber without the negative effect on textural or organoleptic properties of the food composition which is typically associated with the addition of other dietary fiber source. - 特許庁

ポリエステル系フィルムの優れた特性である耐熱性、保香性、耐水性等を失うことなく実用面の特性を維持し、良好な引き裂き性とひねり性を具備した、生鮮食品、加工食品、医療品、医療機器、電子部品等の包装用フィルムにおいて重要な特性とされるガスバリア性や防湿性に優れたガスバリア性フィルムまたはシートに関する。例文帳に追加

To provide a gas barrier film or sheet which keeps practical characteristics without losing such heat resistance, flavor retention properties and water resistance that are excellent characteristics of polyester film, possesses good tearing properties and twisting properties, and has excellent gas barrier characteristics and moisture barrier characteristics which are important characteristics in packaging films for perishable foods, processed foods, medical supplies, medical instruments, electronic parts, etc. - 特許庁

ケーシングの内部に高いカルボニル濃度を含有する液薫を被覆することによってケーシング内に形成された食品からのセルロース系食品ケーシングの剥離特性を向上させると共に、またひだ寄せされたスティックの凝集性も保持することに関する。例文帳に追加

To improve the peeling characteristics of a cellulosic food casing from the food formed in the casing and to keep the coagulation property of shirred stick by coating the inner face of the casing with a liquid smoke having high carbonyl concentration. - 特許庁

フィルムの品質及び製造効率を犠牲にすることなく、包装用途に必要な優れたシーリング特性を有する食品包装用の多層熱可塑性フィルム積層体、及び、これらのフィルム積層体から形成した食品包装を提供すること。例文帳に追加

To provide a multilayer thermoplastic film laminate for food packaging, which has an excellent sealing property required for an packaging application without sacrificing a quality and a production efficiency of a film, and the food packages formed from the film laminate. - 特許庁

生鮮食品、加工食品、医薬品、医療機器、電子部品等の包装用フィルムや粘着テープにおいて重要な特性である印刷やラミネート等の加工適性および製袋後のヒートシール強度に優れ、手切れ性、ひねり性に優れた脂肪族ポリエステル系フィルムを提供する。例文帳に追加

To obtain the subject film excellent in processability such as for printing and laminating processes related to the important characteristics in wrapping films and adhesive tapes for perishables, processed foods, medicaments, medical equipment, electronic parts, etc., and in heat seal strength after made into bags, and excellent in hand tearability and twistability as well. - 特許庁

材料費が安く経済的であるとともに、1回ずつ更新して使用するため、衛生面においても優れているという特性を有するとともに、吸水による脆性化や食品から出た水分が水滴となって溜まることのない食品用台紙を提供すること。例文帳に追加

To provide a board for food, which is inexpensive in material cost and thus economic, has excellent characteristics also in hygiene since the board is replaced with a new one every time, does not become brittle due to water absorption, and does not allow moisture from the food to remain as water drops. - 特許庁

食品の保存に重要なガスバリア性を有しながら剛性が高く環境にもやさしい実用特性にすぐれた、温度調整の必要が無く商品排出等の稼動に関して電力を利用しない自動販売機用の食品包装体を提供する。例文帳に追加

To provide a food packaging body for a vending machine, which is excellent in practical characteristics, has gas barrier properties needed for food preservation, high rigidity, and environmentally friendly properties and which does not need temperature control and does not use electric power for operation such as dispensing product. - 特許庁

例文

食品等の種類および特性に対応する基準値と、センサーが食品等に混入した異物に反応して出力する反応信号に関する反応値に基づいて更新する精度の高い基準値とを用いて、異物の有無を、高精度で検出できる異物検出装置を提供する。例文帳に追加

To provide a foreign material detector capable of detecting the presence of a foreign material highly precisely using a highly precise reference value updated from a reaction value concerning a reaction signal output in response to a foreign material mixed in foods which are detected by a sensor and a reference value associating the types of foods and characteristics thereof. - 特許庁

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