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食品特性の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 157



例文

生鮮食品、加工食品、医薬品、医療機器、電子部品等の包装用フィルムや粘着テープにおいて重要な特性である印刷やラミネート工程における平面性悪化や印刷ずれ等が発生せずに加工適性に優れるとともに、手切れ性およびひねり性に優れる脂肪族ポリエステル系延伸フィルムを提供する。例文帳に追加

To obtain the subject oriented film excellent in processability causing neither planarity aggravation nor shear, etc., during printing and laminating processes, related to the important characteristics in wrapping films and adhesive tapes for perishables, processed foods, medicaments, medical equipment, electronic parts, etc., and excellent in hand tearability and twistability as well. - 特許庁

生鮮食品、加工食品、医薬品、医療機器、電子部品等の包装用フィルムや粘着テープにおいて重要な特性である印刷やラミネート工程における平面性悪化や印刷ずれ等が発生せずに加工適性に優れ、かつ手切れ性およびひねり性に優れる脂肪族ポリエステル系フィルムを提供する。例文帳に追加

To obtain the subject film excellent in processability causing neither planarity aggravation nor shear in printing, etc., during printing and laminating processes, related to the important characteristics in wrapping films and adhesive tapes for perishables, processed foods, medicaments, medical equipment, electronic parts, etc., and excellent in hand tearability and twistability as well. - 特許庁

ヘリコバクター・ピロリその他の病原菌を抑制するラクトバシラス(Lactobacillus)属乳酸菌と納豆菌を含有する新規の納豆及びその飲食品の製造において、納豆としての糸引き、風味、味等納豆の特性を損なわないラクトバシラス・アシドフィルス(Lactobacillus acidophilus)グループの乳酸菌を含有する納豆及びその飲食品例文帳に追加

In production of the new fermented soybean and the food and drink thereof, the fermented soybean and the food and drink thereof contain lactic acid bacteria belonging to the group of Lactobacillus acidophilus not spoiling characteristics of fermented soybean, such as stringiness, flavor and taste inherent in the fermented soybean. - 特許庁

透明性、滑り性、耐摩耗性に優れ、磁気記録媒体用、電気絶縁用、一般工業用、食品包装用等に好適に使用でき、特には食品包装用および飲料、食料用金属缶等のための金属板貼り合わせ用フィルムとして好適なフレーバ性、接着性、耐衝撃性等の各種特性を兼備したポリエステル組成物を得る。例文帳に追加

To provide a polyester composition which is excellent in transparency, slipperiness and wear resistance, can be used adequately for magnetic recording media, electrical insulation, general industries, food packaging and the like, and particularly combines various characteristics such as flavoriness, adhesion and impact resistance suitable as a film for food packaging and a metal plate laminating film for metallic cans for beverages and foods. - 特許庁

例文

電子レンジによる食材の加熱処理において、食材が均一に加熱されることは勿論のこと、食材の特性に合わせた加熱処理が可能となる、電子レンジ加熱調理用包装体と該包装体に食材が収容された電子レンジ加熱調理用食品、及び該加熱処理が適切に為されるように食材を包装するようにした電子レンジ加熱調理用食品の包装方法を提供する。例文帳に追加

To provide a packaging body in which foodstuffs can be uniformly heated and heat cooking can be performed according to the properties of the foodstuffs in a heat cooking of foodstuffs by means of a microwave-oven, foods for microwave-oven heat cooking which is received in the packaging body, and a method for packaging microwave-oven heat cooking food wherein the heat cooking can be properly performed. - 特許庁


例文

澱粉類をゲル状化材とし、本質的に澱粉類よりなるゼリー状であるにも拘わらずスライム性であって、外的な力を加えても容易に崩壊せず、レオメーターで測定する時に降伏値を持たない物理的特性とすることにより、デザート類のような食品類として今までにはない食感の食品類となる。例文帳に追加

The foods, such as desserts, having previously unheard palatability are made by using starches as the gelation material, have gelatinous property essentially comprising starches but nevertheless have slime property, are hardly collapsed when being added with an external force, and have physical properties with no yielding point when measured with a rheometer. - 特許庁

グルコースまたはフルクトースを付加したものより破断強度の高いゲルである、希少糖プシコースを用いたメイラード反応により修飾された該プシコースに基づく機能特性の改善性を有する卵白タンパク質を食品に対するゲル形成性を改善するために用いることを特徴とする食品のゲル形成性を改善する方法。例文帳に追加

The method for improving gel-forming properties of food comprises using albumen protein which is a gel having breaking strength higher than that of a material added with glucose or fructose, is modified by the Maillard reaction using rare sugar psicose, and has improving properties of functional characteristic based on psicos in order to improve gel-forming properties of food. - 特許庁

理由として、食品衛生法で定められた高温・高圧での殺菌を行う(ただし、特性上完全な殺滅は困難。詳細は缶コーヒーの成分の節参照)ため、スチール缶が強度的な面から多用される状況、と全国清涼飲料工業会は見解を示している。例文帳に追加

As the Japan Soft Drink Association explains, sterilization should be conducted under the high temperature and humidity conditions required by the Food Sanitation Act (perfect sterilization is difficult, however; for details, refer to the section on ingredients for canned coffee) so, due to their strength, steel cans are used in large quantities.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

著しく優れた吸水性を有し、食品用シート材として好適な軟質ポリウレタンフォームであって、熱圧縮を必要とすることなく高い吸水特性を得ることができ、しかも、低密度化した場合でも良好なフォームを得ることができる軟質ポリウレタンフォームを提供する。例文帳に追加

To provide a flexible polyurethane foam having remarkably excellent water-absorbing property, suitable as a sheet material for foods and capable of obtaining high water-absorbing characteristic without requiring heat compression and obtaining good foam even when foamed in low density. - 特許庁

例文

本発明は、牛乳や豆乳などの乳に対してグルコノデルタラクトン(GDL)を添加し、GDLが徐々にグルコン酸に変わることで緩やかにpHを低下させ、タンパク質を緩やかに変性・ゲル化させることにより、これまでにない特性を有するカード食品を製造することができることを見いだした。例文帳に追加

A method for producing a curd food which has unconventional characteristics comprises adding glucono-delta-lactone (GDL) to milk such as cow milk and soymilk, slowly decreasing pH with gradual change of GDL to gluconic acid, and slowly denaturing and gelatinizing protein. - 特許庁

例文

食品包装フィルムに必要とされる低温から高温までの広い温度範囲での柔軟性に優れ、且つ耐熱性、透明性、機械特性に優れ、焼却処理時に有毒なガスを発生しない等の性質を備えたポリエステル樹脂フィルムを提供する。例文帳に追加

To obtain a polyester resin film having properties such as excellent flexibility in a wide temperature range from a low temperature to a high temperature required for a food packaging film, excellent heat resistance, transparency and mechanical properties and no emission of harmful gas in incineration. - 特許庁

化学薬品や、大量の用水を用いることなく、安全性が高く一般的に食品に利用されているタンパク質およびトランスグルタミナーゼを有効利用することにより澱粉の糊化特性を効率的に改変した加工澱粉を提供する。例文帳に追加

To provide processed starch highly safe without the need of using chemicals or a large amount of service water, and efficiently modified in gelation characteristics of starch through effectively using protein and transglutaminase generally used for food. - 特許庁

健康食品に用いた場合、酵母RNAとキトサンの双方の性能特性を満足に発揮し、これらの混合物を用いた場合よりも、より経済的で高品質に製造されうるところのRNA−キトサン複合体を提供する。例文帳に追加

To provide an RNA-chitosan complex which satisfactorily exhibits the performance characteristics of both yeast RNA and chitosan when used in a health food, and can more economically give the health food of higher quality than in the case of using a mere mixture of them. - 特許庁

食品包装用フィルムとして重要な特性であるガスバリア性に優れた、酸化珪素、酸化アルミニウムなどの酸化物を蒸着した透明蒸着フィルムの基材として好適に用いられる二軸延伸ナイロンフィルムを提供する。例文帳に追加

To provide a biaxially stretched nylon film suitably used as a base material of a transparent vapor-deposited film, which has an oxide such as silicon oxide or aluminum oxide vapor-deposited thereon, excellent in gas barrier properties being important characteristics as a food packaging film. - 特許庁

フィルム厚さを10μm以下に薄膜化しても破断時の最大伸び率が300%を越え、かつ押出成形性が極めて良好な、食品容器包装用としての機械特性に優れたポリ塩化ビニル系高ストレッチフィルムを提供することである。例文帳に追加

To provide a polyvinyl chloride-based highly stretchable film having >300% of the maximum elongation at break even when the thickness of the film is thinned to10 μm, obtained in extremely good extrusion moldability, and exhibiting excellent mechanical characteristics in food container packaging use. - 特許庁

エグ味や渋みを有さず、またタマネギが本来有するおいしさや甘さを有するタマネギ抽出物およびその製造方法並びに前記特性を有するタマネギ抽出物を含有する香料組成物および飲食品を提供する。例文帳に追加

To provide an onion extract having no harsh taste or astringent taste, and having deliciousness and sweetness which onion originally has; to provide a method for producing the onion extract; and to provide a perfume composition and food and drink containing the onion extract having the characteristics. - 特許庁

曲げ弾性率及び衝撃強度などの機械的特性に優れ、かつ耐油性、耐薬品性に優れ、主に油に直接接する食品容器や包装材料に好適に使用することができるゴム変性スチレン系樹脂組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a rubber-modified styrenic resin composition that is excellent in mechanical properties such as flexural modulus and impact strength, is excellent in oil resistance and chemical resistance and can be suitably used mainly in food containers or packaging materials that directly contact oil. - 特許庁

優れた湿潤時のラミネート強度を有すると共に、低熱水収縮性や厚み精度にも優れた特性を有し、例えば食品、薬品、工業製品等の包装袋の基材フィルムとして好適に使用できる、表面処理ポリアミド系フィルム及びその製造方法を得る。例文帳に追加

To provide a surface-treated polyamide film which has an excellent wet laminate strength, has excellent properties in low hot-water shrinkage and thickness accuracy, and can be suitably used as a base film of packaging bags, for example, for foodstuffs, chemicals, industrial products, and the like, and to provide a method for producing the same. - 特許庁

製パン能に影響を与える、小麦粉中の澱粉のうち、良好な製パン特性を持つ大粒澱粉を多く含む小麦澱粉をパン用強力小麦粉に対して略70%以上加えて、調整小麦粉を作り、これらから低蛋白パンなどの低蛋白小麦加工食品を得る。例文帳に追加

L-Arabinose is added to the prepared wheat flour to produce the salt-reduced low-protein bread. - 特許庁

原液安定性、ホイップ性、作業性、保存性等起泡性クリームとして具備すべき物性と、口溶けの軽さ、爽やかさ、フレッシュ感等食品として必要な食味特性を有し、かつ生産コストに優れた起泡性水中油型組成物を提供すること。例文帳に追加

To obtain a foaming oil-in-water type composition having physical properties to be provided as foaming cream, e.g. stock solution, whipping property, workability and storage property and having taste characteristics such as smooth melting in mouth, refreshing feeling and freshness and excellent in production cost. - 特許庁

低温ヒートシール特性、耐薬品性、耐熱性にすぐれ、シール強度のばらつきが少なく、剥離感の良好なヒートシール用フィルム、特に電子部品キャリアー用カバーフィルム、食品用ヒートシールフィルム、包装体を提供すること。例文帳に追加

To provide a film for heat seal which is excellent in low-temperature heat sealability and resistances to chemicals and heat, exhibits a seal strength with a small dispersion, and has good feeling in peeling, especially a cover film for an electronic parts carrier and a heat seal film for food, and a wrapped body. - 特許庁

安全で人体の健康への悪影響がなく、かつ長期間の保存による特性の変化の小さい、液体状、粘性液体状、ゼリー状、ペースト状、粉体状の食品、化粧品、医療用品、接着剤等の工業用資材等を提供することである。例文帳に追加

To provide a liquid, viscous liquid, paste or powdery food, cosmetic, medical supply, industrial material such as adhesive, or the like which is safe, does not affect the health of human bodies, and little changes the characteristics, even when stored for a long period. - 特許庁

美しい色彩を有し、力学的特性についても実用に絶えるものであり、食品関係や農業関係、幼児のおもちゃ等口に触れても害の無い安全な着色された生分解性脂肪族ポリエステル共重合体成形物を提供する。例文帳に追加

To provide a colored safe biodegradable molded article of an aliphatic polyester copolymer having beautiful color and practical mechanical properties and harmless as a food, agricultural product, baby toy, etc., contacting with the mouth. - 特許庁

食品或いは、有機性廃棄物を炭化装置に依って、永久に無害で自然変化をしない無機質炭化物にしたものを、炭化物の特性を活かして、プランクトンの生息・海藻類の付着床として、自浮力のある浮魚礁として活用し、再利用することを目的とする。例文帳に追加

A food or an organic waste is formed into an inorganic carbonized product which is permanently harmless and is not naturally changed, by a carbonizing apparatus, and the carbonized product is applied as a bed for planktons inhabiting thereon and seaweeds attaching thereto, and as a floating fish bank having self-floating performance, so as to be reused. - 特許庁

コンニャクを、色の組合せによる遊び感覚とpH9〜3に調整して得られる独特な食感(滑らかさと弾力)、そして、低カロリー、食物繊維という特性を持ち、種々な食品(冷菓、菓子類、乳製品、総菜類)の素材として提供すること。例文帳に追加

To obtain konjak which has a sense of play by color combination, specific palatability (smoothness and elasticity) by adjustment to pH 9-3 and properties of low calorie and dietary fibers, and is useful as a material for various food products (frozen dessert food products, cakes, dairy products and daily dishes). - 特許庁

本発明は、食品、医薬品、医療機器、電子部品などの包装フィルムにおいて重要な特性とされる酸素、水蒸気などに対する高度のガスバリア性を有し、透明性、耐ピンホール性や耐湿性に優れる透明蒸着ポリエステルフィルムを提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a transparent vapor deposited polyester film having high-degree gas barrier properties against oxygen, steam or the like being important characteristics in a packaging film for food, medicines, a medical device, an electronic part or the like and excellent in transparency, pinhole resistance or humidity resistance. - 特許庁

生ゴミを中心とする食品系廃棄物のような有機性廃棄物を原料とし、土壌の物理・化学・生物性の改善といった土づくり資材としての効果と、基肥効果を併せ持ち、保存性、ハンドリング性(機械施肥特性)の改善された有機質肥料を提供する。例文帳に追加

To provide an organic fertilizer produced from organic waste such as food waste mainly including kitchen garbage as a raw material, having an effect as a soil preparation material for improving physical, chemical and biological properties of soil, and an effect of a basal fertilizer, and improved in storage property and handling property (machine manuring characteristics). - 特許庁

本発明の目的は、環境問題の懸念されない炭素鎖長が6以下のパーフルオロアルキル基のフッ素系耐油剤を使用して、耐油性、耐水性、透気性などの特性食品用耐水耐油紙として実用上に耐え得る耐水耐油紙を得ることである。例文帳に追加

To provide a water and oil resistant paper having various properties such as oil resistance, water resistance and air permeability of the level practically durable as a water and oil resistant paper for food, by using a fluorine-based oil-resisting agent having a perfluoroalkyl group having a carbon chain length of 6 or less and free from environmental problems. - 特許庁

従来の香料物質に比して、著しくユニークな発酵様、完熟様、特にチーズ様などの香気香味特性を有し、嗜好品、飲食品類などの広い分野において優れた且つユニークな持続性香気香味賦与乃至変調剤として極めて有用である香料組成物を提供する。例文帳に追加

To obtain a perfume composition having remarkably unique fermentation-like or full ripeness-like fragrance and flavor characteristics, especially cheese-like fragrance and flavor characteristics as compared with a conventional perfume substance and extremely useful as an excellent and unique persistent fragrance and flavor-imparting or modifying agent in wide fields such as favorites or foods and drinks. - 特許庁

澱粉が本来持つ接着性、増粘性などの特性を損なわず、水に対する溶解性が高く、還元力の増加が起こらないという優れた性質を持ち、さらに食品の食感を改善する効果のある水溶性澱粉粉末を提供する。例文帳に追加

To provide a water-soluble starch powder which has, without deteriorating the characteristics inherent to starch such as adhesiveness and thickening nature, excellent properties such as its solubility in water is high and an increase in reducing capability does not take place and which has an effect of improving the eating feeling of foodstuffs. - 特許庁

力学特性、保香性、耐熱性、耐油性、低吸湿性及び特に食品包装材料に要求される乾熱、湿熱環境下での寸法安定性を保持したまま、優れた引裂き直進性と優れた引裂き安定性を有するニ軸延伸ポリエステルフィルムを提供しようとするものである。例文帳に追加

To provide a biaxially stretched polyester film having excellent tear rectilinearity and excellent tear stability while holding mechanical characteristics, perfume retentivity, heat resistance, oil resistance, low moisture absorbability and dimensional stability in dry heat and wet heat environments requested particularly for a food packaging material. - 特許庁

優れた直線カット性を有すると共に、高い熱水収縮性や厚み精度にも優れた特性を有し、例えば食品、薬品、工業製品等の包装袋の基材フィルムとして好適に使用できる、直線カット性ポリアミド系熱収縮フィルム及びその製造方法を得る。例文帳に追加

To provide a polyamide heat-shrinkable film cuttable in a straight line which excels in cuttabiliy in a straight line, has properties excellent in high hot water shrink properties and thickness precision, and can be suitably used as, for example, a base film for packaging bags of foods, chemicals, industrial products and the like, and its manufacturing method. - 特許庁

本発明は、充分な脱臭機能を有し、抗菌により食品関連の抗菌、脱臭、並びに汗や排泄物等の分解を抑え、分解によるガスの発生を防止する、シート全面で均一な液体吸収性、脱臭抗菌特性を有するシートの提供を可能ならしめたものである。例文帳に追加

To provide a sheet having sufficient deodorant function, capable of carrying out antimicrobial and deodorant action corresponding to food and capable of suppressing the degradation of sweat, excrements or the like by the antimicrobial activity, capable of preventing a gas caused by the degradation from being generated, and having uniform liquid-absorptivity and deodorant antimicrobial characteristics on the whole surface of the sheet. - 特許庁

蒸し枠に生地を充填して蒸すにあたり、該蒸し枠が、該蒸し枠を介して該蒸し枠内の生地に伝達される熱量を断熱しうる断熱特性を発揮する枠厚を有する、樹脂製の蒸し枠であることを特徴とする蒸し食品の製造方法。例文帳に追加

This manufacturing method for steamed food is characterized in that the resin steamer frame, when filling the steamer frame with the dough and steaming it, has a frame thickness capable of exhibiting a heat insulating characteristic insulating a heat capacity, which is transmitted to the dough in the steamer frame, via the steamer frame. - 特許庁

本発明は、断熱板が交換可能で、収納される食品等の特性に対応して断熱板の枚数、厚みを適宜選択することができ、しかも容器の製造が簡単で安価な保温保冷容器を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a heat insulated container in which a heat insulating plate can be exchanged, the number and thickness of the heat insulating plates can be appropriately selected according to the characteristic of a food to be stored therein, and the manufacture of the container is simple and inexpensive. - 特許庁

優れた直線カット性を有すると共に、低熱水収縮性や厚み精度にも優れた特性を有し、例えば食品、薬品、工業製品等の包装袋の基材フィルムとして好適に使用できる、直線カット性ポリアミド系フィルム及びその製造方法を得る。例文帳に追加

To provide a polyamide film cuttable in a straight line which excels in cuttabiliy in a straight line, has properties excellent in low hot water shrink properties and thickness precision, and can be suitably used as, for example, a base film for packaging bags of foods chemicals, industrial products and the like, and its manufacturing method. - 特許庁

フィルム同士の密着性、容器に対する密着性、及び化粧箱からフィルムの引き出し性の優れた3特性が長期間安定保持され、更にはカット性、耐熱性、バリア性等を兼ね備えた食品包装用途の積層ラップフィルムの提供。例文帳に追加

To provide a crosslinked laminated wrap film for a food packaging use capable of stably holding three characteristics, that is, excellent mutual adhesion of films, the excellent adhesion to a container and the excellent drawing properties of the film from a decorative box over a long period of time, and further having cutting properties, heat resistance, barrier properties, etc. - 特許庁

平均粒子径や嵩比重等の物理的特性が異なる顆粒や表面がコーティングされた顆粒同士が組成物中に均一に分散・混合されている組成物、前記組成物を含む食品又は医薬品、前記組成物の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide: a composition in which granules having different physical properties, such as an average particle size and bulk specific gravity, and granules having a coated surface are uniformly dispersed and mixed with together; a food or drug containing the composition; and a method for manufacturing the composition. - 特許庁

紙製カップと、このカップの上面開口を閉ざす蓋材からなる食品密封容器において、環境温度が低下しても胴部に凹みが生じないという容器特性を、容器の密封性に影響を与えることなく実現する。例文帳に追加

To obtain a container prevented from forming a recess in a barrel even if a surrounding air temperature is decreased without an influence on the sealing performance of the container, in a food product sealing container comprised of a paper cup and a lid member for closing an upper surface opening of the paper cup. - 特許庁

耐熱性に優れ、特に高温下において歪みのかかった部位での耐油性(耐薬品性)に優れ、クレーズや亀裂(クラック)を生ぜず、さらに溶融特性が良好で加工性および耐衝撃性に優れる食品容器を与える樹脂組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide a resin composition having excellent heat resistance and oil resistance especially at a site having strain at high temperature, hardly causing a crack, having good melt characteristics and providing a food container having good processability and impact resistance. - 特許庁

ガス透過性及びひねり特性に優れた透明高密度ポリエチレン等を素材として矩形フィルム2を設け、該矩形フィルム2にておむすびa、海苔巻b等の米飯食品を絞りひねり包装することにより構成する。例文帳に追加

The squeezingly twistable type wrapping material for rice food is made of transparent and high-density polyethylene or the like excellent in gas-permeability and twistability, and formed into a rectangular film 2 so as to wrap rice food such as a rice ball (a) or vinegared rice rolled in dried laver b. - 特許庁

フィルム同士の密着性、容器に対する密着性、及び化粧箱からのフィルムの引き出し性の優れた3特性が長期間安定保持され、更にはカット性、耐熱性等を兼ね備えた食品包装用途の積層ラップフィルムの提供。例文帳に追加

To provide a crosslinked laminated wrap film for a food packaging use capable of stably holding three characteristics, that is, excellent mutual adhesion of films, the excellent adhesion to a container and the excellent drawing properties of the film from a decorative box over a long period of time and having cutting properties, heat resistance and barrier properties. - 特許庁

第二十九条 国は、農業並びに食品の加工及び流通に関する技術の研究開発及び普及の効果的な推進を図るため、これらの技術の研究開発の目標の明確化、国及び都道府県の試験研究機関、大学、民間等の連携の強化、地域の特性に応じた農業に関する技術の普及事業の推進その他必要な施策を講ずるものとする。例文帳に追加

Article 29 The State shall take necessary measures such as setting specific goals for the research and development of technology, encouraging closer cooperation among national and local research institutes, universities and private bodies, and promoting the dissemination of agricultural technologies that suit the regional characteristics, in order to effectively promote research and development and dissemination of such technologies in the area of agriculture, food processing and distribution.  - 日本法令外国語訳データベースシステム

ヘリコバクターピロリ(Helicobacterpylori)及びリステリアモノサイトゲネス(Listeriamonocytogenes)の生育を抑制する抗菌活性物質を生産するペディオコッカスペントサセウス(Pediococcuspentosaceus)CBT−8と命名される乳酸菌株、これを利用した抗菌特性を持つ抗菌物質製造方法、並びに生菌剤抗菌物質を機能性食品及び医薬品に利用する方法例文帳に追加

LACTIC BACTERIUM STRAIN PRODUCING ACTIVE ANTIBACTERIAL FOR PREVENTING GROWTH OF HELICOBACTER PYLORI AND LISTERIA MONOCYTOGENES AND NAMED PEDIOCOCCUS PENTOSACEUS CTB-8, METHOD FOR PRODUCING ANTIBACTERIAL WITH ANTIBACTERIAL CHARACTERISTIC BY USING SAME AND METHOD FOR USING THE ANTIBACTERIAL OF LIVE BACTERIUM AGENT AS FUNCTIONAL FOOD AND PHARMACEUTICAL - 特許庁

袋を構成するために必要なヒートシール性能を有し、かつEVOHの香気成分の非吸着特性を維持し、単体でシーラントフィルムを構成することができ、メントール等の芳香成分を含有する食品の袋に好適な樹脂組成物、該樹脂組成物よりなるシーラントフィルム及び該シーラントフィルムを用いた積層フィルムを提供する。例文帳に追加

To provide a resin composition that has heat sealability required to compose a bag, maintains non-adsorption characteristics of an aroma component of EVOH, can compose a sealant film by itself, and is suitable for a food bag containing an aroma component, such as menthol; a sealant film comprising the resin composition; and a laminated film using the sealant film. - 特許庁

優れた高い湿潤時のラミネート強度、ガスバリア性を有すると共に、低熱水収縮性や厚み精度にも優れた特性を有し、例えば食品、薬品、工業製品等の包装袋の基材フィルムとして好適に使用できる、表面処理ポリアミド系積層フィルム及び、その製造方法を得る。例文帳に追加

To obtain a surface-treated laminated polyamide based film which has good lamination strength in high humidity, gas-barrier properties, and good characteristics in terms of low hot water shrinkability and thickness accuracy and can appropriately be used as a base material film of packaging bags for, for example, food, chemicals, industrial products, etc., and a method for producing the film. - 特許庁

食品を保存する冷蔵室と、電力を充放電する蓄電池と、蓄電池を保管する蓄電室と、蓄電池の状態を監視する蓄電池監視手段と、冷蔵室及び蓄電室の温度を調節する温度調節手段と、蓄電池の充放電の制御及び温度調節手段の制御を行う制御手段を備えることで蓄電池の特性に合わせて蓄電室の温度制御を行うことで、蓄電池の充放電に伴う発熱による温度上昇を抑える。例文帳に追加

Temperature rise due to heat generation incident to charge/discharge of the storage battery is minimized by performing temperature control of the storage battery chamber according to the characteristics of the storage battery. - 特許庁

ニ軸延伸ポリエステルフィルムの特徴である力学特性、保香性、耐熱性、耐油性、低吸湿性及び特に食品包装材料に要求される乾熱、湿熱環境下での寸法安定性を保持したまま、異方性が高く、優れた引裂き直進性ニ軸延伸ポリエステルフィルムを安定して提供すること。例文帳に追加

To stably provide a biaxially oriented polyester film high in anisotropy and excellent in tearing rectilinear propagation while dynamical properties, smell preserving properties, heat resistance, oil resistance, low hygroscopicity, and especially dimensional stability in a dry-heated or wet-heated environment required for a food packaging material, which are the features of the polyester film, are kept. - 特許庁

砂糖を一切使用せず、また加熱により煮詰める必要もなく、さらにペースト状にするために必要な3要素、ペクチン0.5%以上、糖分60%以上、pH3.0以上を主要素材の特性に求め、単純な製造工程を通して、健康志向の天然素材加工食品を提供することを課題とする。例文帳に追加

To obtain a natural material processed food of health intention, which does not use sugar at all, does not require boiling down by heating, demands three elements of ≥0.5% pectin, ≥60% sugar content and pH of ≥3.0 in main materials for making the paste-like processed food and is produced through a simple production process. - 特許庁

例文

密度が0.942〜0.968g/cm^3、メルトマスフローレート(MFR)が0.1〜100g/10分、重量平均分子量(Mw)と数平均分子量(Mn)との比(Mw/Mn)が6以下である高密度ポリエチレン系樹脂からなる成形体容器であって、該容器を構成する樹脂材料が下記特性(1)〜(4)を満たすことを特徴とする高密度ポリエチレン系樹脂製食品容器。例文帳に追加

To make a substantial reduction of substances influencing on flavor transferred from a container or a container lid to a food stored in it. - 特許庁

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日本法令外国語訳データベースシステム
※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
  
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