小窓モード


プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > JMnedict > 香芽の英語・英訳 

香芽の英語

ピン留め

追加できません

(登録数上限)

単語を追加

JMnedictでの「香芽」の英訳

香芽

読み方意味・英語表記
こうめ

女性名Koume

JMnedictは、日本語の一般的な固有名詞の分類とそれを英語で表記した内容を中心に扱っています。
同じ日本語に複数の英語表記が表示される項目もあります。

「香芽」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 57



例文

チョウジノキのりのよい花例文帳に追加

aromatic flower bud of a clove tree発音を聞く  - 日本語WordNet

アサヒは黒麦を,キリンはホップ料を使っている。例文帳に追加

Asahi uses black malt and Kirin uses hops flavor.発音を聞く  - 浜島書店 Catch a Wave

新鮮ホップによる味発酵麦飲料例文帳に追加

FLAVORFULLY FERMENTED MALT BEVERAGE BY FRESH HOP - 特許庁

評価方法及び麦アルコール飲料の味安定性の予測方法。例文帳に追加

METHOD FOR EVALUATING MALT AND METHOD FOR PREDICTING FLAVOR STABILITY OF MALT ALCOHOLIC BEVERAGE - 特許庁

アルコール飲料の味安定性を向上させる麦の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING MALT INCREASING STABILITY OF FLAVOR OF ALCOHOLIC MALT BEVERAGE - 特許庁

使用飲料の原料である乾燥発大麦を組織別に分離することによって、麦使用飲料の味、泡品質、味安定性、混濁安定性に影響を与える成分を調整できるようにした麦使用飲料の製造方法の提供。例文帳に追加

To provide a process for producing a malt-based drink that can regulate components affecting the flavor, foam quality, flavor stability and suspension stability of the malt-based beverage by separating dried germinated barley used as a raw material for the malt-based beverage by tissues. - 特許庁

例文

発泡酒のような発酵麦飲料の製造に適用でき、良好な味の発酵麦飲料を製造する方法及び該方法によって製造された新規発酵麦飲料を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing fermented malt beverage having good flavor, applicable to production of fermented malt beverage such as sparkling liquor and to provide a new fermented malt beverage produced by the method. - 特許庁

>>例文の一覧を見る


調べた例文を記録して、 効率よく覚えましょう
Weblio会員登録無料で登録できます!
  • 履歴機能
    履歴機能
    過去に調べた
    単語を確認!
  • 語彙力診断
    語彙力診断
    診断回数が
    増える!
  • マイ単語帳
    マイ単語帳
    便利な
    学習機能付き!
  • マイ例文帳
    マイ例文帳
    文章で
    単語を理解!
  • その他にも便利な機能が満載!
Weblio会員登録(無料)はこちらから

「香芽」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 57



例文

品質としては形状が細く針状のものを良とし、気は特に一番茶新の新鮮なりを保持したものが良い。例文帳に追加

Quality-wise, thin needle-shaped tea leaves and those that retain the fresh scent of first-picked burgeons are considered good.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

本発明は、麦に由来するビールらしい味を失わず、果汁由来の味と調和した発酵麦飲料の製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing a fermented malt beverage that does not lose a malt-derived beer-like flavor and has a flavor harmonized with a flavor derived from a fruit juice. - 特許庁

焙煎された発玄米に、焙煎の苦味緩和剤として遊離グルタミン酸および/またはその塩を120℃以上の温度で添加すると、ばしさがあり、それでいながら苦味が緩和され食味にも優れた味のよい発玄米が得られる。例文帳に追加

The roast germinated unpolished rice is obtained by adding free glutamic acid and/or its salt at 120°C as a roast bitterness-modifying agent so as to be spicy and excellent in taste and flavor while the bitterness is softened. - 特許庁

焙煎処理をしても苦味がなく、味および食味に優れた焙煎発玄米および同焙煎発玄米を含む飲食品、とりわけ味の良い炊飯加工食品を提供する。例文帳に追加

To provide roast germinated unpolished rice causing no bitter taste even when subjected to roast, and excellent in flavor and taste; and to provide food and drink containing the roast germinated unpolished rice, especially excellently flavored cooked rice processed food. - 特許庁

大麦中のLOX活性を効果的に低減して、麦発酵飲料製品におけるノネナールポテンシャルを大幅に低下させ、その結果、麦発酵飲料の味安定性を向上させることができる、麦発酵飲料の製造に用いる大麦の前処理方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for the pretreatment of barley to be used for producing a malt-fermented beverage, by significantly decreasing nonenal potential in the malt-fermented beverage through effectively reducing LOX (lipoxygenase) activity in barley, resulting in enabling the flavor stability of the malt-fermented beverage to be improved. - 特許庁

ホップ成分を添加した麦汁から調製されるビール様麦飲料において、発酵によらず、麦飲料のオフフレーバーを低減し、ホップ由来異臭を抑制し、かつ、ホップ気成分を保持したビール様風味のアルコールゼロの麦飲料を提供すること。例文帳に追加

To provide an alcohol-free beer-like flavored malt beverage decreased in off-flavor of malt beverage without fermenting, suppressed in nasty smell derived from hop, and retaining hop flavor component, in beer-like malt beverage prepared from wort added with hop component. - 特許庁

アルコール分を実質的に含まないアルコール飲料風味の無アルコール麦飲料にオルニチン健康機能を付与し、しかも、無アルコール麦飲料の優れた味を保持したオルニチン入り無アルコール麦飲料、及びその製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide an ornithine-containing alcohol-free malt beverage, obtained by imparting healthy function of the ornithine to a non-alcohol malt beverage substantially free from alcohol component and having alcohol beverage flavor, and holding the excellent flavor of the non-alcohol malt beverage; and to provide a method for producing the alcohol-free malt beverage. - 特許庁

例文

ビール又は発泡酒の製造において、早凝性麦(酵母早期凝集性因子を有する麦)を使用した場合においても、該早凝性麦の発酵性を改善し、酵母による健全な発酵と味豊かなビール又は発泡酒の製造を可能とする方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method which, when early flocculating malt (namely, malt having factors which induce early yeast flocculation) is used in the production of beer or sparkling wine, improves the fermentability of the early flocculating malt to enable sound fermentation of the malt by yeast, and hence the production of rich in flavor beer or sparkling wine. - 特許庁

>>例文の一覧を見る

「香芽」の英訳に関連した単語・英語表現
1
香芽子 JMnedict

2
Merika 日英固有名詞辞典

香芽のページの著作権
英和・和英辞典 情報提供元は 参加元一覧 にて確認できます。

   
EDRDGEDRDG
This page uses the JMnedict dictionary files. These files are the property of the Electronic Dictionary Research and Development Group, and are used in conformance with the Group's licence.

ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。

こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

このモジュールを今後表示しない
みんなの検索ランキング
閲覧履歴
無料会員登録をすると、
単語の閲覧履歴を
確認できます。
無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS