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香芽の英語
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「香芽」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 57件
チョウジノキの香りのよい花芽例文帳に追加
aromatic flower bud of a clove tree発音を聞く - 日本語WordNet
アサヒは黒麦芽を,キリンはホップ香料を使っている。例文帳に追加
Asahi uses black malt and Kirin uses hops flavor.発音を聞く - 浜島書店 Catch a Wave
新鮮ホップによる香味発酵麦芽飲料例文帳に追加
FLAVORFULLY FERMENTED MALT BEVERAGE BY FRESH HOP - 特許庁
麦芽評価方法及び麦芽アルコール飲料の香味安定性の予測方法。例文帳に追加
METHOD FOR EVALUATING MALT AND METHOD FOR PREDICTING FLAVOR STABILITY OF MALT ALCOHOLIC BEVERAGE - 特許庁
麦芽アルコール飲料の香味安定性を向上させる麦芽の製造方法例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING MALT INCREASING STABILITY OF FLAVOR OF ALCOHOLIC MALT BEVERAGE - 特許庁
麦芽使用飲料の原料である乾燥発芽大麦を組織別に分離することによって、麦芽使用飲料の香味、泡品質、香味安定性、混濁安定性に影響を与える成分を調整できるようにした麦芽使用飲料の製造方法の提供。例文帳に追加
To provide a process for producing a malt-based drink that can regulate components affecting the flavor, foam quality, flavor stability and suspension stability of the malt-based beverage by separating dried germinated barley used as a raw material for the malt-based beverage by tissues. - 特許庁
発泡酒のような発酵麦芽飲料の製造に適用でき、良好な香味の発酵麦芽飲料を製造する方法及び該方法によって製造された新規発酵麦芽飲料を提供すること。例文帳に追加
To provide a method for producing fermented malt beverage having good flavor, applicable to production of fermented malt beverage such as sparkling liquor and to provide a new fermented malt beverage produced by the method. - 特許庁
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「香芽」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 57件
品質としては形状が細く針状のものを良とし、香気は特に一番茶新芽の新鮮な香りを保持したものが良い。例文帳に追加
Quality-wise, thin needle-shaped tea leaves and those that retain the fresh scent of first-picked burgeons are considered good.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
本発明は、麦芽に由来するビールらしい香味を失わず、果汁由来の香味と調和した発酵麦芽飲料の製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide a method for producing a fermented malt beverage that does not lose a malt-derived beer-like flavor and has a flavor harmonized with a flavor derived from a fruit juice. - 特許庁
焙煎された発芽玄米に、焙煎の苦味緩和剤として遊離グルタミン酸および/またはその塩を120℃以上の温度で添加すると、香ばしさがあり、それでいながら苦味が緩和され食味にも優れた香味のよい発芽玄米が得られる。例文帳に追加
The roast germinated unpolished rice is obtained by adding free glutamic acid and/or its salt at 120°C as a roast bitterness-modifying agent so as to be spicy and excellent in taste and flavor while the bitterness is softened. - 特許庁
焙煎処理をしても苦味がなく、香味および食味に優れた焙煎発芽玄米および同焙煎発芽玄米を含む飲食品、とりわけ香味の良い炊飯加工食品を提供する。例文帳に追加
To provide roast germinated unpolished rice causing no bitter taste even when subjected to roast, and excellent in flavor and taste; and to provide food and drink containing the roast germinated unpolished rice, especially excellently flavored cooked rice processed food. - 特許庁
大麦中のLOX活性を効果的に低減して、麦芽発酵飲料製品におけるノネナールポテンシャルを大幅に低下させ、その結果、麦芽発酵飲料の香味安定性を向上させることができる、麦芽発酵飲料の製造に用いる大麦の前処理方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a method for the pretreatment of barley to be used for producing a malt-fermented beverage, by significantly decreasing nonenal potential in the malt-fermented beverage through effectively reducing LOX (lipoxygenase) activity in barley, resulting in enabling the flavor stability of the malt-fermented beverage to be improved. - 特許庁
ホップ成分を添加した麦汁から調製されるビール様麦芽飲料において、発酵によらず、麦芽飲料のオフフレーバーを低減し、ホップ由来異臭を抑制し、かつ、ホップ香気成分を保持したビール様風味のアルコールゼロの麦芽飲料を提供すること。例文帳に追加
To provide an alcohol-free beer-like flavored malt beverage decreased in off-flavor of malt beverage without fermenting, suppressed in nasty smell derived from hop, and retaining hop flavor component, in beer-like malt beverage prepared from wort added with hop component. - 特許庁
アルコール分を実質的に含まないアルコール飲料風味の無アルコール麦芽飲料にオルニチン健康機能を付与し、しかも、無アルコール麦芽飲料の優れた香味を保持したオルニチン入り無アルコール麦芽飲料、及びその製造方法を提供すること。例文帳に追加
To provide an ornithine-containing alcohol-free malt beverage, obtained by imparting healthy function of the ornithine to a non-alcohol malt beverage substantially free from alcohol component and having alcohol beverage flavor, and holding the excellent flavor of the non-alcohol malt beverage; and to provide a method for producing the alcohol-free malt beverage. - 特許庁
ビール又は発泡酒の製造において、早凝性麦芽(酵母早期凝集性因子を有する麦芽)を使用した場合においても、該早凝性麦芽の発酵性を改善し、酵母による健全な発酵と香味豊かなビール又は発泡酒の製造を可能とする方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a method which, when early flocculating malt (namely, malt having factors which induce early yeast flocculation) is used in the production of beer or sparkling wine, improves the fermentability of the early flocculating malt to enable sound fermentation of the malt by yeast, and hence the production of rich in flavor beer or sparkling wine. - 特許庁
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