小窓モード


プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 斎藤和英大辞典 > UNREFINED SOYの意味・解説 

UNREFINED SOYとは 意味・読み方・使い方

ピン留め

追加できません

(登録数上限)

単語を追加

意味・対訳 諸味


斎藤和英大辞典での「UNREFINED SOY」の意味

unrefined soy


「UNREFINED SOY」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 14



例文

In general, moromi (unrefined soy-sauce) of usukuchi soy-sauce is used.発音を聞く 例文帳に追加

一般的には淡口醤油の諸味が用いられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

PRODUCTION OF JAPANESE COMMON SQUID PICKLED IN UNREFINED SOY AND PRODUCTION OF GUT OF JAPANESE COMMON SQUID PICKLED IN UNREFINED SOY例文帳に追加

スルメイカのモロミ漬けの製法及びスルメイカの腸モロミ漬けの製法 - 特許庁

The mixture of malt and salt water is called the moromi (unrefined soy-sauce).発音を聞く 例文帳に追加

麹と塩水の混合物を諸味と呼ぶ。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

And the flora of a soy sauce main fermentation yeast mother strain growing in the unrefined soy sauce is analyzed.例文帳に追加

また、醤油諸味中に生育する醤油主発酵酵母株のフローラ解析を行う。 - 特許庁

DEVICE FOR SWITCHING FEED PIPE TO GROUP OF FERMENTATION TANKS OF UNREFINED SOY SAUCE例文帳に追加

醤油諸味の発酵タンク群への輸送配管切り替え装置 - 特許庁

To provide a distillation method and apparatus for unrefined sake or soy with suppressed distillate of furfural.例文帳に追加

フルフラールの留出を抑制できるもろみの蒸留方法および装置を提供する。 - 特許庁

例文

To simply identify a plurality of soy sauce yeast strains, respectively, belonging to one genus in one kind, and analyze the flora of soy sauce main fermentation yeast strain in an unrefined soy sauce, thereby rationalizing the soy sauce fermentation management.例文帳に追加

一種一属に属する複数の醤油酵母株を簡単に個々の菌株に識別し、また醤油諸味中の醤油主発酵酵母株のフローラ解析を簡単に行い、醤油醸造管理の適正化を図る。 - 特許庁

>>例文の一覧を見る


調べた例文を記録して、 効率よく覚えましょう
Weblio会員登録無料で登録できます!
  • 履歴機能
    履歴機能
    過去に調べた
    単語を確認!
  • 語彙力診断
    語彙力診断
    診断回数が
    増える!
  • マイ単語帳
    マイ単語帳
    便利な
    学習機能付き!
  • マイ例文帳
    マイ例文帳
    文章で
    単語を理解!
  • その他にも便利な機能が満載!
Weblio会員登録(無料)はこちらから

「UNREFINED SOY」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 14



例文

This seasoning which is free from a flavor of soy sauce and richly has such the flavor and taste of dried bonito as those of a broth, obtained by degrading and maturing an unrefined soy sauce comprising three components of dried bonito extraction residues, soy sauce malted rice and ethanol.例文帳に追加

節抽出残渣、醤油麹及びエタノールの3成分を含有する諸味を、分解及び熟成して得られる、醤油香気を有さず、だし汁様の節香気と旨味を豊富に有する調味料。 - 特許庁

The content of the ethanol is preferably 2 to 6 v/v% when charged into the unrefined soy sauce.例文帳に追加

該エタノールの含有量は、諸味仕込み時にエタノールを2v/v%〜6v/v%含有する量であることが好ましい。 - 特許庁

To provide a soy sauce unrefined soy sauce fermentating tank capable of reducing electric power consumption and manufacturing cost by silent stirring, and at the same time capable of suppressing the dissipation of aromatic components.例文帳に追加

静粛攪拌により、消費電力及び製造コストの低減化と共に、芳香成分の散逸抑制をも図り得る醤油もろみ発酵槽の提供。 - 特許庁

A method for producing the pickles includes salt-pickling in nisin-containing salt, vegetables such as Chinese cabbage, cucumber and radish, and fish egg such as herring roe, washing the product in water followed by dehydrating, pickling the product in pickle paste such as salt, soy sauce, fermented soybean paste, sake lees, malted rice, mustard powder, rice bran, unrefined sake and vinegar, and preserving the product.例文帳に追加

白菜、キュウリ、ダイコン等の野菜や数の子等の魚卵を、ナイシンを含む食塩に塩漬け後、水洗いしてから水を切り、塩、しょう油、みそ、かす、こうじ、からし粉、ぬか、もろみ、酢等の漬床に漬込んで保存する。 - 特許庁

One of sweet taste seasoning is produced by adding unrefined sake generated in a soy sauce production process to the sweet sake so as to suppress fermentation of the mixture or to ferment the mixture.例文帳に追加

本発明の甘味調味料のひとつは、甘酒に醤油の製造過程でできるもろみを加え、発酵を抑えて甘味調味料とするもの及び、発酵させて甘味調味料とするものである。 - 特許庁

This method of culturing for a yeast for brewing soy sauce cultures the yeast while energizing AC current to a culture solution including salt in culturing yeast for brewing soy sauce by a feeding culture or a batch culture, and a method of manufacturing for soy sauce by adding the culture solution including the cultured yeast for brewing soy sauce cultured by the culturing method, to unrefined soy sauce and fermenting.例文帳に追加

醤油醸造用酵母を、食塩を含有する培養液中にて流加培養又は回分培養を行って培養する方法において、前記培養液中に交流電流を通電しながら前記酵母を培養することを特徴とする醤油醸造用酵母の培養方法、及びその培養方法によって醤油醸造用酵母が培養された培養液を、醤油諸味に添加して発酵させることを特徴とする醤油の製造方法。 - 特許庁

例文

To obtain a fabric for food filtration which has excellent filtration performances, no admixture of fluff in a food and excellent workability and stands repeated uses, especially a fabric having the same filtration performances as those of filtration by diatomaceous earth in a press filtration process of unrefined soy sauce, etc., and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

濾過性能が優れており、食品への毛羽混入がなく、作業性が良好で繰り返し使用に耐える食品濾過用布帛、特に醤油などのもろみ絞り濾過工程において珪藻土濾過なみの濾過性能を有する布帛とその製造方法を提供すること。 - 特許庁

>>例文の一覧を見る


UNREFINED SOYのページの著作権
英和・和英辞典 情報提供元は 参加元一覧 にて確認できます。

   
日外アソシエーツ株式会社日外アソシエーツ株式会社
Copyright (C) 1994- Nichigai Associates, Inc., All rights reserved.
「斎藤和英大辞典」斎藤秀三郎著、日外アソシエーツ辞書編集部編

ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。

こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

このモジュールを今後表示しない
みんなの検索ランキング
閲覧履歴
無料会員登録をすると、
単語の閲覧履歴を
確認できます。
無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS