小窓モード


プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 英和対訳 > unrefined riceの意味・解説 

unrefined riceとは 意味・読み方・使い方

ピン留め

追加できません

(登録数上限)

単語を追加

意味・対訳 粗糲、蔬糲、麁糲


Weblio英和対訳辞書での「unrefined rice」の意味

unrefined rice

粗糲, 糲,
Weblio英和対訳辞書はプログラムで機械的に意味や英語表現を生成しているため、不適切な項目が含まれていることもあります。ご了承くださいませ。

「unrefined rice」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 37



例文

Use as kakemai (rice used to produce moromi (raw unrefined sake))発音を聞く 例文帳に追加

掛け米としての使用 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Sake (rice wine), Doburoku (unrefined sake), Amazake (sweet mild sake), Shochu (distilled spirit), and Awamori (strong Okinawa liquor)発音を聞く 例文帳に追加

日本酒、どぶろく、甘酒、焼酎、泡盛 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Ferment the rice malt in tanks and jars to make moromi (unrefined rice wine) (the first fermentation).発音を聞く 例文帳に追加

麹をタンクや甕(かめ)で発酵させ、もろみを作る(一次発酵)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

An ang-khak unrefined lee bean curd is prepared by pickling, ageing and fermenting dry bean curd in a pickling soup comprising the ang-khak unrefined lees, malted rice, and Awamori (Okinawan rice brandy).例文帳に追加

また、紅麹もろみ、米麹、泡盛とが混合されてなる漬汁に、乾燥豆腐を漬込み、熟成発酵させ紅麹豆腐ようとする。 - 特許庁

Nerizake from Hakata is made by using glutinous rice and grinding moromi (raw unrefined sake) with a mortar.発音を聞く 例文帳に追加

博多の練酒は、餅米を用い、醪(もろみ)を臼で引きつぶして造る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

If we understand nihonshumai (rice for sake) as raw material for sake, other than kojimai (rice for koji) and shubomai (rice for shubo), there is kakemai that is added during the preparation for unrefined sake.発音を聞く 例文帳に追加

日本酒の原料として日本酒米をとらえるならば、麹米、酒母米のほかに、日本酒醪を仕込むときに加える掛け米がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

The embryos are used as a part of rice for brewing Sake (rice wine) in the fermentation of unrefined sake, for example by adding the embryos to the unrefined Sake at the last fermentation or the fourth step, and squeezing the brewed Sake.例文帳に追加

通常の清酒の醸造工程において、醪仕込みで掛米の一部に胚芽を使用し、例えば留仕込み時に又は四段として醪に添加し、上槽する。 - 特許庁

>>例文の一覧を見る


調べた例文を記録して、 効率よく覚えましょう
Weblio会員登録無料で登録できます!
  • 履歴機能
    履歴機能
    過去に調べた
    単語を確認!
  • 語彙力診断
    語彙力診断
    診断回数が
    増える!
  • マイ単語帳
    マイ単語帳
    便利な
    学習機能付き!
  • マイ例文帳
    マイ例文帳
    文章で
    単語を理解!
  • その他にも便利な機能が満載!
Weblio会員登録(無料)はこちらから

「unrefined rice」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 37



例文

Sato managed to make a test growing of the seed rice, and then spent four years until he could brew a bottle of moromi (unrefined sake) using Kameno-o rice only.発音を聞く 例文帳に追加

そして、その試験栽培にこぎつけ、その後亀の尾単独で日本酒醪一本分の酒を仕込めるようになるまでに四年かかった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

A primary fermentation is carried out for about 4 to 7 days by adding mother water and rice malt bacteria for making liquor to the rice malt to obtain primary unrefined sake.例文帳に追加

この麹に仕込み水と酒造用酵母菌を加えて約4〜7日程度かけて一次発酵を行って一次モロミを得る。 - 特許庁

At least ordinary malted rice of Aspergillus awamori and steamed brown rice are added to distillation lees of Awamori or a stock solution of unrefined vinegar obtained by squeezing the distillation lees.例文帳に追加

泡盛蒸留粕もしくはそれを搾汁したもろみ酢原液に、少なくとも通常の泡盛米麹と蒸煮玄米を加えることを特徴とする。 - 特許庁

Germinated rice is boiled into boiled rice according to the brewing process of refined rice wine, is fed as boiled rice to unrefined rice wine or further saccharified and is used in a four-step fermentation.例文帳に追加

また、清酒醸造工程に従って、発芽米を蒸米にし、これを掛米として酒醪を仕込み又は更に糖化したものを四段として用いることができる。 - 特許庁

This method for producing the antiseptic liquor comprises adding a supernatant of a culture formed by culturing Lactobacillus gasseri which produces an antibacterial active substance to a yeast starter for a rice liquor, an unrefined rice liquor, the refined rice liquor, etc., so that the antiseptic refined rice liquor is produced.例文帳に追加

抗菌活性物質を生産するLactobacillus gasseri菌を培養した培養上清液を酒母、モロミ若しくは製成酒などに添加して抗腐敗酒を製造する抗腐敗酒の製造方法である。 - 特許庁

It is said that before the Heian period, unrefined sake with moromi (raw unrefined sake) made from rice had been called Dakuro and it changed to present-day Doburoku by regional accents.発音を聞く 例文帳に追加

平安時代以前から米で作る醪の混じった状態の濁酒のことを濁醪(だくらう)と呼んでいたのが訛って、今日のどぶろくになったと言われる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The buckwheat distilled spirit is produced by adding water and yeast to malted rice, and agitating well with a paddle rod or the like in a primary brewing process, aimed at fermentation of unrefined liquor at a temperature of 25 to 30°C for 3 to 5 days to obtain a primary unrefined liquor.例文帳に追加

一次仕込において麹米に汲水及び酵母を加え櫂棒等でよく撹拌し、25〜30°Cの醪温度で3〜5日間かけて発酵を図り一次醪を得る。 - 特許庁

例文

The unrefined sake is produced by allowing boiled sweet potato to stand in the presence of rice koji and enzymatic ferments at a temperature range of 10-40°C to be saccharified and alcohol fermented.例文帳に追加

蒸煮した甘藷を、米麹及び酵母の存在下、温度10〜40℃で放置して、糖化とアルコール発酵を行わせ、もろみを製造する。 - 特許庁

>>例文の一覧を見る

unrefined riceのページの著作権
英和・和英辞典 情報提供元は 参加元一覧 にて確認できます。

   

ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。

こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

このモジュールを今後表示しない
みんなの検索ランキング
閲覧履歴
無料会員登録をすると、
単語の閲覧履歴を
確認できます。
無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS