意味 | 例文 (37件) |
unrefined riceとは 意味・読み方・使い方
追加できません
(登録数上限)
意味・対訳 粗糲、蔬糲、麁糲
「unrefined rice」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 37件
Use as kakemai (rice used to produce moromi (raw unrefined sake))発音を聞く 例文帳に追加
掛け米としての使用 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Sake (rice wine), Doburoku (unrefined sake), Amazake (sweet mild sake), Shochu (distilled spirit), and Awamori (strong Okinawa liquor)発音を聞く 例文帳に追加
日本酒、どぶろく、甘酒、焼酎、泡盛 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Ferment the rice malt in tanks and jars to make moromi (unrefined rice wine) (the first fermentation).発音を聞く 例文帳に追加
麹をタンクや甕(かめ)で発酵させ、もろみを作る(一次発酵)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
An ang-khak unrefined lee bean curd is prepared by pickling, ageing and fermenting dry bean curd in a pickling soup comprising the ang-khak unrefined lees, malted rice, and Awamori (Okinawan rice brandy).例文帳に追加
また、紅麹もろみ、米麹、泡盛とが混合されてなる漬汁に、乾燥豆腐を漬込み、熟成発酵させ紅麹豆腐ようとする。 - 特許庁
Nerizake from Hakata is made by using glutinous rice and grinding moromi (raw unrefined sake) with a mortar.発音を聞く 例文帳に追加
博多の練酒は、餅米を用い、醪(もろみ)を臼で引きつぶして造る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
If we understand nihonshumai (rice for sake) as raw material for sake, other than kojimai (rice for koji) and shubomai (rice for shubo), there is kakemai that is added during the preparation for unrefined sake.発音を聞く 例文帳に追加
日本酒の原料として日本酒米をとらえるならば、麹米、酒母米のほかに、日本酒醪を仕込むときに加える掛け米がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The embryos are used as a part of rice for brewing Sake (rice wine) in the fermentation of unrefined sake, for example by adding the embryos to the unrefined Sake at the last fermentation or the fourth step, and squeezing the brewed Sake.例文帳に追加
通常の清酒の醸造工程において、醪仕込みで掛米の一部に胚芽を使用し、例えば留仕込み時に又は四段として醪に添加し、上槽する。 - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「unrefined rice」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 37件
Sato managed to make a test growing of the seed rice, and then spent four years until he could brew a bottle of moromi (unrefined sake) using Kameno-o rice only.発音を聞く 例文帳に追加
そして、その試験栽培にこぎつけ、その後亀の尾単独で日本酒醪一本分の酒を仕込めるようになるまでに四年かかった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
A primary fermentation is carried out for about 4 to 7 days by adding mother water and rice malt bacteria for making liquor to the rice malt to obtain primary unrefined sake.例文帳に追加
この麹に仕込み水と酒造用酵母菌を加えて約4〜7日程度かけて一次発酵を行って一次モロミを得る。 - 特許庁
At least ordinary malted rice of Aspergillus awamori and steamed brown rice are added to distillation lees of Awamori or a stock solution of unrefined vinegar obtained by squeezing the distillation lees.例文帳に追加
泡盛蒸留粕もしくはそれを搾汁したもろみ酢原液に、少なくとも通常の泡盛米麹と蒸煮玄米を加えることを特徴とする。 - 特許庁
Germinated rice is boiled into boiled rice according to the brewing process of refined rice wine, is fed as boiled rice to unrefined rice wine or further saccharified and is used in a four-step fermentation.例文帳に追加
また、清酒醸造工程に従って、発芽米を蒸米にし、これを掛米として酒醪を仕込み又は更に糖化したものを四段として用いることができる。 - 特許庁
This method for producing the antiseptic liquor comprises adding a supernatant of a culture formed by culturing Lactobacillus gasseri which produces an antibacterial active substance to a yeast starter for a rice liquor, an unrefined rice liquor, the refined rice liquor, etc., so that the antiseptic refined rice liquor is produced.例文帳に追加
抗菌活性物質を生産するLactobacillus gasseri菌を培養した培養上清液を酒母、モロミ若しくは製成酒などに添加して抗腐敗酒を製造する抗腐敗酒の製造方法である。 - 特許庁
It is said that before the Heian period, unrefined sake with moromi (raw unrefined sake) made from rice had been called Dakuro and it changed to present-day Doburoku by regional accents.発音を聞く 例文帳に追加
平安時代以前から米で作る醪の混じった状態の濁酒のことを濁醪(だくらう)と呼んでいたのが訛って、今日のどぶろくになったと言われる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The buckwheat distilled spirit is produced by adding water and yeast to malted rice, and agitating well with a paddle rod or the like in a primary brewing process, aimed at fermentation of unrefined liquor at a temperature of 25 to 30°C for 3 to 5 days to obtain a primary unrefined liquor.例文帳に追加
一次仕込において麹米に汲水及び酵母を加え櫂棒等でよく撹拌し、25〜30°Cの醪温度で3〜5日間かけて発酵を図り一次醪を得る。 - 特許庁
The unrefined sake is produced by allowing boiled sweet potato to stand in the presence of rice koji and enzymatic ferments at a temperature range of 10-40°C to be saccharified and alcohol fermented.例文帳に追加
蒸煮した甘藷を、米麹及び酵母の存在下、温度10〜40℃で放置して、糖化とアルコール発酵を行わせ、もろみを製造する。 - 特許庁
|
意味 | 例文 (37件) |
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
「unrefined rice」のお隣キーワード |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |