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銘酒の英語
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英訳・英語 choice sake
「銘酒」を含む例文一覧
該当件数 : 14件
慶長3年(1598年) 豊臣秀吉はこのとき諸国の銘酒を献上させた。例文帳に追加
It was held in 1598; at this time, famous sake of various provinces were presented to Hideyoshi TOYOTOMI.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
バーバレスコのグラスを 持って 北西イタリアは ピエモンテの銘酒ですぞ例文帳に追加
We're gonna warm up with a glass of barbaresco a beautiful wine from the piedmont region in northwestern italy... - 映画・海外ドラマ英語字幕翻訳辞書
じつは高級酒ほど炭の使用量は少なく、根強いファン層を持つ銘酒では0.06キログラム程度であるともされる。例文帳に追加
In reality, the higher the class of sake, the smaller the amount of charcoal used and, for choice sake for which stable consumers exist, it is only around 0.06 kg..発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
福岡銘酒会に加盟する16場の酒蔵が共同で使用している黒木町トンネルなどが一例である。例文帳に追加
One example is the Kurokicho Tunnel which is used jointly by sixteen breweries that are members of Fukuoka Meishukai.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
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「銘酒」を含む例文一覧
該当件数 : 14件
松江市秋鹿町周辺の出身者を秋鹿杜氏といい、大阪の銘酒『秋鹿』はこれに由来している。例文帳に追加
Toji from the area around Aika-cho, Matsue City are especially called Aika (written as 秋鹿 in Japanese) Toji, and Osaka's choice sake "Akishika," also written as 秋鹿 in Japanese, derives from this school.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
奈良菩提山正暦寺で産する銘酒『菩提泉』を醸す菩提酛(ぼだいもと)という酒母や、今でいう高温糖化法の一種である煮酛(にもと)などの技術によって優れた清酒を醸造していた。例文帳に追加
High quality seishu was brewed by techniques such as using a yeast mash named bodaimoto which brewed a well-known brand sake "Bodaisen" at the Shoryaku-ji Temple on Mt. Bodai in Nara, and nimoto (a manufacturing process of yeast mash) what is now called a kind of high-temperature saccharification method.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
「アラキ」と記される南蛮酒もあり、これにはアラビアから地中海方面に広く現在も存在するアラックとする説や、戦国武将荒木村重の城下である摂津伊丹の銘酒とする説などがある。例文帳に追加
There was also a nanbanshu recorded as 'Araki,' for which some people guess that it corresponded to arrack which is seen broadly in the areas from Arabia to Mediterranean Sea and others guess that it was the well-known brand sake of the Settsu Itami region ruled by Murashige ARAKI, a busho (Japanese military commander) in the Sengoku period.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
大手の酒類販売店が自己資本で飲食店(主に高級居酒屋・和ダイニングバーなど)を経営し、一般消費者層になじみの薄かった地方の銘酒などを試飲感覚で安価で提供している。例文帳に追加
Some big liquor shops manage restaurants (mainly high grade izakaya bars, dining bars of Japanese dishes and so on) with their own capital and provide local famous sake which used to be unfamiliar for common consumers for a cheap price in the sense of tasting.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
奈良菩提山正暦寺製『菩提泉』や河内国天野山金剛寺製『あまの』など往時の銘酒、重陽の節句に用いられた菊酒、筑前博多の練酒『ねりぬき』などの製法も記されている。例文帳に追加
A variety of recipes are described including superior sake brands of old times such as "Bodaisen" brewed by Bodai-san Shoryaku-ji Temple in Nara as well as "Amano" brewed by Amano-san Kongo-ji Temple in Kawachi Province; and kikuzake (Japanese sake with chrysanthemum blooms) which was used for the Chrysanthemum Festival; and "Nerinuki," a nerizake (antique term for shirozake, or white sake) in Hakata, Chikuzen.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
菩提酛(ぼだいもと)は、平安時代中期から室町時代末期にかけて、もっとも上質で定評のある清酒であった南都諸白のとりわけ奈良菩提山(ぼだいせん)正暦寺(しょうりゃくじ)で産した銘酒『菩提泉(ぼだいせん)』を醸していた酛。例文帳に追加
"Bodai-moto" is the "moto" (yeast mash), with which "Nanto moro-haku" (several kinds of "soboshu" [monk's sake] having the highest quality), especially the name-brand sake "Bodaisen," was made through fermentation at Shoryaku-ji Temple on Mt. Bodai in Nara.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
日本酒の歴史鎌倉時代や日本酒の歴史室町時代には、京には造り酒屋が隆盛し、京の以外の地方でも他所酒(よそざけ)といって、越前国の豊原酒(ほうげんざけ)、加賀国の宮越酒(みやこしざけ)、伊豆国の江川酒(えがわざけ)など、現在の地酒の原型となる地方色豊かな銘酒が造られていた。例文帳に追加
Tsukuri-zakaya prospered in their business in Kyoto during the Kamakura and the Muromachi periods, and other regions also had high-quality sake with marked regional characters called yosozake (which literally means "another place's sake"), which was the origin of present-day jizake (local sake), such as Hogenzake in Echizen Province, Miyakoshizake in Kaga Province, and Egawazake in Izu Province.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
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