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fruit pureeとは 意味・読み方・使い方
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「fruit puree」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 15件
ALCOHOL DRINK CONTAINING FRUIT PUREE例文帳に追加
果実ピューレを含有するアルコール飲料 - 特許庁
The fruit content is preferably, for example, a puree.例文帳に追加
果実分とは、例えば、ピューレ状であることが好ましい。 - 特許庁
The method for producing the alcohol drink containing fruit puree includes subjecting a fruit puree liquid as a part of a raw material to a finely graining treatment, and mixing the fruit puree liquid subjected to the finely graining treatment with an aqueous alcohol solution.例文帳に追加
果実ピューレ含有アルコール飲料の製造において、微細化処理を、原料の一部としての果実ピューレ液に実施し、その後、該微細化処理された果実ピューレ液をアルコール水溶液と混合する。 - 特許庁
The raw material fruit to be charged is likely fruit jam or fruit puree as well as fruit itself.例文帳に追加
さらに、投入される原料果実については、果実そのものだけでなく、果実ジャムや果実ピューレとすることが考え得る。 - 特許庁
The composition of lactic acid-fermented fruit is obtained by conducting a fermentation by adding lactobacillus to a fruit-treated product such as banana puree or mango puree without adding any raw material(s) other than fruit and subsequently refrigerating the fermented product at 0-10°C for 2 h to 14 days.例文帳に追加
バナナピューレ又はマンゴーピューレ等の果実処理物に果実以外の原料を加えることなく、乳酸菌を添加し発酵を行い、次いでこれを0〜10℃で2時間〜14日冷蔵する。 - 特許庁
(xxvii) Sauce producing businesses (meaning businesses for producing worcester sauce, fruit sauce, fruit puree, ketchup, or mayonnaise);発音を聞く 例文帳に追加
二十七 ソース類製造業(ウスターソース、果実ソース、果実ピユーレー、ケチヤツプ又はマヨネーズを製造する営業をいう。) - 日本法令外国語訳データベースシステム
The invention also relates to a water-insoluble residue obtained by washing, with water, a fruit juice-removed residue obtained by removing fruit juice from puree of a fruit such as acerola, passion fruit or mango.例文帳に追加
本発明はまた、アセロラ、マラクジャまたはマンゴーの果実のピューレから果汁を除去して得られた果汁除去残渣を水洗浄して得られる水不溶性残渣に関する。 - 特許庁
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「fruit puree」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 15件
Further, the dilution degree of the fruit puree liquid used in the step of the finely graining treatment is regulated so as to be a prescribed value or less.例文帳に追加
さらに、当該微細化処理工程において用いられる果実ピューレ液の希釈度を一定以下にする。 - 特許庁
To provide an alcohol drink containing fruit puree, having good aftertaste and providing new pulp-like texture while preventing the precipitation in the presence of alcohol.例文帳に追加
アルコール存在下において沈殿を防止しながら、後味が良く、新規な果肉様食感を呈する、果実ピューレを含有するアルコール飲料を提供すること。 - 特許庁
The turbid alcoholic beverages are obtained, by adding a fruity flesh puree to alcoholic beverages, such as plum liquor, fruit wine, sake, distilled spirit, whisky, brandy, liqueur, spirits, beer or mirin (Japanese sweet rice wine for cooking), and then homogenizing the resulting mixture under 150-300 kg/cm^2 pressure.例文帳に追加
梅酒、果実酒、清酒、焼酎、ウイスキー、ブランデー、リキュール、スピリッツ、ビール又はミリン等の酒類に、果肉ピューレを添加し、圧力150〜300kg/cm^2でホモゲナイズして、課題の混濁酒類を得る。 - 特許庁
To provide a method for producing fully-ripened Japanese plum puree which has a flavor inherent in fully-ripened Japanese plums, easily removes fruit skin, calyx and seeds of Japanese plum fruits, has no bitterness, but has adequate sourness and sweetness.例文帳に追加
完熟した梅本来の風味を有し、梅果実の果皮やヘタ、種子が容易に除去することができ、苦味がなく、適度な酸味と甘味とを有する完熟梅ピューレの製造方法を提供する。 - 特許庁
The banana puree is obtained by cutting banana fruit flesh into round slices of a thickness of 5-15 mm, heating the center of the product to 85-100°C by heating vapor at a heating rate of ≥0.22°C/s, and adding 0.1-0.2 (w/w)% of L-ascorbic acid to the product followed by crushing.例文帳に追加
バナナ果肉を厚さ5〜15mmで輪切りし、これを加熱気体により0.22℃/秒以上の昇温速度で中心を85〜100℃まで加熱し、これにL−アスコルビン酸を0.1〜0.2(w/w)%添加した後に、破砕して、課題のバナナピューレを得る。 - 特許庁
To provide a method for producing smooth puree of Citrus sphaerocarpa, applicable for various usages such as a base of sauce, and materials of confectionery, tart, pie and jam, and retaining for a long period without fading a green color characterized by the fruit skin of unripened Citrus sphaerocarpa.例文帳に追加
ソース類のベースや菓子,タルト・パイ,ジャム類の材料等、多様な用途に適用可能なカボスピューレの製造方法に関し、未成熟カボスの果皮の特徴のある緑色が退色することなく長期間保持されるとともに滑らかなカボスピューレの製造方法を提供する。 - 特許庁
The fully-ripened Japanese plum puree is manufactured by adding 0.5-1.3 pts.mass of sugar to 1 pts.mass of plum liquid concentrate after obtaining the plum liquid concentrate by separating the fruit skin and seeds from fruits of the heat-treated fully-ripened plums, and performing heat-treatment at a temperature of 60-75°C for 10-60 minutes in coexistence with sugar.例文帳に追加
加熱処理された完熟梅の果実から果皮、種子を分離して梅原液を得た後、該梅原液1質量部に対して砂糖を0.5〜1.3質量部加えて、砂糖との共存下において温度60〜75℃で10〜60分間の熱処理することにより、完熟梅ピューレを製造する。 - 特許庁
The paste-like food has ≤1% content of the specified or conventional additive used as the thickening stabilizer or contains none of them and has 70-95% water content, and further contains agar, wet heat-treated starch and fruit puree having ≥0.8% dietary fiber content, and has pH 3-5.例文帳に追加
指定添加物または既存添加物であって増粘安定剤として使用するものの含有量が1%以下あるいは含有しておらず、水分含量が70〜95%であるペースト状食品であって、寒天、湿熱処理澱粉、および食物繊維含有量が0.8%以上である果実のピューレを含有し、pHが3〜5であるペースト状食品。 - 特許庁
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