1016万例文収録!

「"アルコール生産"」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "アルコール生産"に関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

"アルコール生産"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 26



例文

アルコール生産システムおよびアルコール生産方法例文帳に追加

ALCOHOL PRODUCTION SYSTEM AND ALCOHOL PRODUCTION METHOD - 特許庁

アルコール生産システムおよびアルコール生産方法、ならびに糖生産方法例文帳に追加

SYSTEM FOR PRODUCING ALCOHOL, METHOD FOR PRODUCING ALCOHOL, AND METHOD FOR PRODUCING SUGAR - 特許庁

微生物を利用したアルコール生産方法及び装置例文帳に追加

METHOD AND APPARATUS FOR PRODUCING ALCOHOL USING MICROORGANISM - 特許庁

モノテルペンアルコール生産性酵母および清酒例文帳に追加

MONOTERPENE ALCOHOL-PRODUCING YEAST AND REFINED SAKE - 特許庁

例文

水素生産菌・アルコール生産菌・エタノール消費菌例文帳に追加

HYDROGEN-PRODUCING BACTERIUM/ALCOHOL-PRODUCING BACTERIUM/ETHANOL-CONSUMING BACTERIUM - 特許庁


例文

細胞増殖の促進によりアルコール生産効率を向上させる方法例文帳に追加

METHOD FOR IMPROVING ALCOHOL PRODUCTION EFFICIENCY BY PROMOTING CELL PROLIFERATION - 特許庁

変異PDR3遺伝子による高アルコール生産酵母の育種法例文帳に追加

METHOD FOR BREEDING HIGH ALCOHOL-PRODUCING YEAST BY USING MUTANT FORM OF PDR3 GENE - 特許庁

変異体酵母は、野性型と比較してアルコール生産性が低下した変異株であることが好ましい。例文帳に追加

The yeast mutant is preferably a mutant strain having reduced alcohol productivity compared to its wild-type one. - 特許庁

従来にない新規な高級アルコール生産微生物及びその利用を提供する。例文帳に追加

To provide a new nonconventional higher alcohol-producing microorganism and an application thereof. - 特許庁

例文

また該アルコール生産方法を用いる、アルコール飲料、アルコール含有食品の生産方法。例文帳に追加

The method for producing the alcoholic beverage and the alcohol-containing food uses the method for producing alcohol. - 特許庁

例文

繰り返し利用可能なイソプロピルアルコール生産するイソプロピルアルコール生産微生物及び、この微生物を用いたイソプロピルアルコール生産方法を提供する。例文帳に追加

To provide an isopropyl alcohol-producing microorganism producing the isopropyl alcohol and being utilized repeatedly, and a method for producing the isopropyl alcohol by using such the microorganisms. - 特許庁

アルコール生産効率および簡便性に優れるイオン液体を用いてバイオマスからアルコールを生成する技術を提供する。例文帳に追加

To provide a technique for producing an alcohol from biomass with an ion liquid in excellent alcohol production efficiency and excellent convenience. - 特許庁

環境破壊に伴う、新エネルギー菌や鉱物油分解菌、またはアルコール生産菌等を発見し問題を解決すること。例文帳に追加

To solve problems accompanying environmental disruption by discovering a new energy bacterium, a mineral oil-decomposing bacterium or an alcohol-producing bacterium, etc. - 特許庁

マツオウジ属(Neolentinus)の担子菌を用いて、ペントース等の糖を含む炭素源からアルコールを生成する、アルコール生産方法。例文帳に追加

The method for producing alcohol uses basidiomycetes of lentinus genus (neolentinus) to produce alcohol from a carbon source containing sugar such as pentose. - 特許庁

酵素による糖化と、酵母によるアルコール発酵とをひとつの反応槽で効率的に行うアルコール生産方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing an alcohol, by which saccharification using an enzyme and alcohol fermentation using a yeast can efficiently be performed in one reaction tank. - 特許庁

また、pH6.5〜8.0の範囲内に制御した培地中で培養し、プレニルアルコールを高濃度に含有するプレニルアルコール生産微生物。例文帳に追加

A prenyl alcohol-producing microorganism that contains a large amount of prenyl alcohol when cultured in a medium whose pH is controlled between 6.5 and 8.0, is also provided. - 特許庁

DNA等遺伝子解析等の結果、水素生産菌・エタノール消費菌・アルコール生産する酵母菌等、有効な微生物である。例文帳に追加

A hydrogen-producing bacterium/an ethanol-consuming bacterium/an alcohol-producing yeast, etc., are effective microorganisms as a result of analysis of genes such as DNA. - 特許庁

アルコール生産効率および炭素源の資化性に優れるシロアミタケ(Trametes suaveolens)を用いて炭素源からアルコールを生成する技術を提供する。例文帳に追加

To achieve efficient alcohol production from a biomass, etc., by a fungus having excellent alcohol production efficiency and assimilability of carbon sources. - 特許庁

アルコール生産性が野生型株と同程度であるモノテルペンアルコール生産性酵母を作出し、清酒醸造に応用して、これまでに存在しなかったマスカットワイン様の好ましい香気を有する清酒を提供することである。例文帳に追加

To provide a refined Sake (Japanese rice wine) having a favorable muscat wine-like fragrance which does not exist conventionally by creating a monoterpene alcohol-producing yeast having an alcohol productivity comparable to that of a wild-type strain and applying the yeast to refined Sake fermentation. - 特許庁

pH6.5〜8.0の範囲内に制御した培地中でプレニルアルコール生産微生物を培養し、得られる培養物からプレニルアルコールを採取することを特徴とするプレニルアルコールの製造方法。例文帳に追加

A method comprising steps of culturing a prenyl alcohol- producing microorganism in a medium whose pH is controlled between 6.5 and 8.0 and collecting prenyl alcohol from the resultant culture, is provided. - 特許庁

グルコンアセトバクター(Gluconacetobacter)属に属する糖アルコール生産菌を、資化可能な炭素源を含む培地に培養し、培養液中に糖アルコールを生成させる糖アルコールの製造方法。例文帳に追加

The method for producing the sugar alcohol includes culturing sugar alcohol-producing bacteria belonging to the genus Gluconacetobacter in a medium containing an assimilatable carbon source to form the sugar alcohol in the culture liquid. - 特許庁

発酵における代謝産物としてアルコール生産するアルコール生産微生物を用いてアルコール生産するに際し、アルコール生産量(収率)を従来よりも大幅に向上させる。例文帳に追加

To improve the production quantity (yield) of alcohol in larger degree than the prior art in producing alcohol using alcohol production microorganisms for producing alcohol as a metabolite in fermentation. - 特許庁

担子菌を用いた、エタノールを含む効率的なアルコール生産方法、およびアルコール飲料、アルコール含有食品の生産方法、またはそれらに用いるアルコール生産用材料を提供する。例文帳に追加

To provide a method for efficiently producing alcohol that contains ethanol using basidiomycetes, a method for producing an alcoholic beverage and an alcohol-containing food, and an alcohol producing material for use in the methods. - 特許庁

この酵母を用いると、バイオマス資源を硫酸等の酸で加水分解した糖液に、pHが3以下で、若干の栄養源を添加するだけでアルコール醗酵ができ、高いアルコール生産が可能となる。例文帳に追加

The alcohol fermentation is enabled by using the yeast by only adding a little nutritive to a sugar liquid obtained by hydrolyzing a biomass resource by an acid such as sulfuric acid at pH ≤3 to enable high productivity of the alcohol. - 特許庁

菌体流出を防止し、アルコール原料と酵母の接触効率を向上させて、凝集沈殿性を有する酵母のアルコール生産能力を十分に生かすことが出来る高濃度アルコール連続生産方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for continuously producing a high concentration alcohol capable of making full use of the ability to produce an alcohol of yeast having a property of coagulation and sedimentation by preventing the outflow of yeast cells and improving the contact efficiency between alcohol raw materials and the yeast. - 特許庁

例文

アルコール連続生産において、菌体流出を防止し、アルコール原料と酵母の接触効率を向上させて、凝集沈殿性を有する酵母のアルコール生産能力を十分に生かすことが出来るアルコール連続生産方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for continuously producing an alcohol capable of making full use of the ability to produce an alcohol of yeast having a property of coagulation and sedimentation by preventing the outflow of yeast cells and improving the contact efficiency between alcohol raw materials and the yeast in continuously producing the alcohol. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS