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ハイドロコロイドを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 28



例文

ハイドロコロイドフィルム例文帳に追加

HYDRO COLLOID FILM - 特許庁

ハイドロコロイドフィルム例文帳に追加

HYDROCOLLOID FILM - 特許庁

ハイドロコロイドゲルの製造方法及びその製造方法によって製造されたハイドロコロイドゲル例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING HYDROCOLLOID GEL, AND HYDROCOLLOID GEL PRODUCED BY THE METHOD - 特許庁

種子の胚乳から得られる実質的に純粋なハイドロコロイド(以下「ハイドロコロイド」)、前記ハイドロコロイドを得る方法および前記ハイドロコロイドを含む組成物の提供。例文帳に追加

To provide substantially pure hydrocolloids obtained from albumen of seeds, a method of producing the hydrocolloids, and compositions comprising the hydrocolloids. - 特許庁

例文

温度変化によりゾルからゲルに転移するハイドロコロイドのゲル化温度以上に調整された該ハイドロコロイド溶液と前記ハイドロコロイドのゲル化温度以下に調整された水溶液を撹拌混合してゲル化温度以下にすることにより得られるゼリー飲料である。例文帳に追加

The jelly drink is produced by mixing and stirring a hydrocolloid solution adjusted to or above the gelling temperature of the hydrocolloid exhibiting sol-gel transition by temperature change and an aqueous solution adjusted to or below the gelling temperature of the hydrocolloid to obtain a mixture of the gelling temperature or below. - 特許庁


例文

十分な撥水性及び柔軟性を備えたハイドロコロイドフィルムを提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a hydro colloid film having sufficient water repellency and softness. - 特許庁

第1のドラムの窪み部1aに強粘着性ハイドロコロイド材を充填し、支持体原反20の裏面に強粘着性ハイドロコロイド層12を設けた粘着性支持体原反101が覆うことで、窪み部1aに充填された強吸湿性ハイドロコロイド材11aを強粘着性ハイドロコロイド層12に固着する。例文帳に追加

By covering a highly adhesive hydrocolloid material applied to the hollow parts 1a of the first drum with an adhesive support body roll 101 having a support body roll 20 provided with a highly adhesive hydrocolloid layer 12 on its rear surface, a highly hygroscopic hydrocolloid material 11a applied to the hollow parts 1a adheres to the highly adhesive hydrocolloid layer 12. - 特許庁

本発明は、全穀粒‐ハイドロコロイド複合体、その作製、および食品におけるその使用に関する。例文帳に追加

The present invention relates to the whole grain-hydrocolloid complexes, their preparation and their use in foods. - 特許庁

皮膚、特に損傷部位に有効に適用できるハイドロコロイドの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a hydrocolloid effectively applicable to the skin, especially to a damaged part. - 特許庁

例文

ハイドロコロイドをその溶解温度よりも低い温度で加熱しながら、吸水させることによって膨潤させた膨潤ハイドロコロイドを含むことを特徴とする液状食品用分散安定剤である。例文帳に追加

This dispersion stabilizer for liquid foods is characterized by containing a swollen hydrocolloid swollen by heating a hydrocolloid at a lower temperature than its dissolution temperature and simultaneously making the hydrocolloid to absorb water. - 特許庁

例文

また、ハイドロコロイドパッド原反2を迂回させる送り調整部21がハーフカッタ31の上流側に設けられ、ハーフカッタ31の位置にハイドロコロイドパッド原反2を吸引するサクションブレーキ37が配置され、ハイドロコロイドパッド原反2を間歇的に進行させるニップローラ39が貼付手段38の下流側に配置されている。例文帳に追加

A feed adjusting section 21 which makes the hydrocolloid pad master roll 2 detour is also provided on the upstream side of the half cutter 31, a suction brake 37 which sucks the hydrocolloid pad master roll 2 is arranged at the position of the half cutter 31, and a nip roller 39 which advances the hydrocolloid pad master roll 2 intermittently is arranged on the downstream side of the sticking means 38. - 特許庁

満腹感、摂食量の低減、および体重管理のための湿熱処理によって作製された全穀粒‐ハイドロコロイド複合体の使用例文帳に追加

USE OF WHOLE GRAIN-HYDROCOLLOID COMPLEXES PRODUCED BY HEAT-MOISTURE TREATMENT FOR SENSE OF SATIETY, REDUCTION OF FOOD INTAKE, AND WEIGHT MANAGEMENT - 特許庁

ネイティブ型ジェランガムとハイドロコロイドを含むシート状ゲル組成物であって、ネイティブ型ジェランガムとハイドロコロイドの質量比が、99:1乃至40:60であることを特徴とするシート状ゲル組成物及びフィルム状組成物である。例文帳に追加

The present invention provides the sheet-like gel composition and the film-like composition, each comprising a negative type gellan gum and hydrocolloid, in which mass ratio of the negative type gellan gum to the hydrocolloid is (99:1) to (40:60). - 特許庁

支持体の裏面の中心部に強吸湿性ハイドロコロイド層を設け、さらに支持体の裏面の外周部に強粘着性ハイドロコロイド層を設けることができるようにした救急絆創膏の製造装置及び製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide an apparatus and a method for producing a first-aid adhesive tape having a highly hygroscopic hydrocolloid layer in the middle of the rear surface of a support body and a highly adhesive hydrocolloid layer at the outer periphery of the rear surface of the support body. - 特許庁

(1)麺類を製造するに際し、(イ)ハイドロコロイドを形成し保水力のある多糖類と(ロ)高粘性を呈する水溶性又は水分散性多糖類の2成分からなる多糖類素材を用いることを特徴とする低カロリー麺類の製造方法、(2)ハイドロコロイドを形成し保水力のある多糖類が、グルコマンナンである1記載の低カロリー麺類の製造方法。例文帳に追加

The method for producing low-caloric noodles involves using a polysaccharide material consisting of two components comprising (a) a hydrocolloid-forming polysaccharide having water-holding ability and (b) a high-viscosity and water-soluble or water-dispersible polysaccharide; wherein the polysaccharide (a) is preferably glucomannan. - 特許庁

食品又は食品添加物として使用されているハイドロコロイドを主成分として含む主層と、前記主層の少なくとも一方の面にスピンコートにより形成され、前記主層の一方の面の50面積%以上を覆い、厚さが0.1〜20μmである疎水性層とを有するハイドロコロイドフィルムである。例文帳に追加

The hydro colloid film includes: a main layer containing the hydro colloid film as a main component used as food or food additive; and a hydrophobic layer formed on at least one surface of the main layer by a spin coat, covering more than 50 area% of one surface of the main layer, and having a thickness of 0.1-20 μm. - 特許庁

ハイドロコロイドを用い、冷却によってゲル化させるタイプのゲル状食品であって、滑らかな食感を有するとともに、良好なカスタード風味を有するゲル状食品を提供する。例文帳に追加

To provide a gel-like food of a type gelling by cooling using hydrocolloid, having a smooth palate and excellent custard flavor. - 特許庁

グァーガム、タラガム、ローカストビーンガム、ラムダ−カラギナン、タマリンドシードガム、メチルセルロースおよびグルコマンナンから選ばれる1種以上のハイドロコロイドに対して、ポリグルタミン酸を併用添加する。例文帳に追加

The method for increasing viscosity comprises adding polyglutamic acid to at least one kind hydrocolloid selected from guar gum, Tara gum, locust bean gum, lamda-carrageenan, tamarind seed gum, methyl cellulose and glucomannan. - 特許庁

グァーガム、タラガム、ローカストビーンガム、ラムダ−カラギナン、タマリンドシードガム、メチルセルロースおよびグルコマンナンから選ばれる1種以上のハイドロコロイドを含む組成物の粘度を、粘性を変えることなく増加させる。例文帳に追加

To provide a method for increasing the viscosity of a composition containing at least one kind hydrocolloid selected from guar gum, Tara gum, locust bean gum, lamda-carrageenan, tamarind seed gum, methyl cellulose and glucomannan without varying the ropiness. - 特許庁

製造されるハイドロコロイドは、自己粘着性と共に優れた吸収性を有し、皮膚(損傷部位)から除去するときに残留物を残さず、低分子量の粘着付与剤などを使用しないので皮膚刺激が少ない。例文帳に追加

The produced hydrocolloid has autohesive property and excellent absorbency, leaves no residue after removing from the skin (damaged part) and gives little stimulation to the skin because the colloid does not contain a low-molecular tackifier, etc. - 特許庁

卵成分や乳清たんぱくを含み、ハイドロコロイドを用いてゲル化させるタイプのゲル状食品において、加熱殺菌工程を経ても、滑らかな食感が得られ、外観に凝集物の斑点が生じないようにする。例文帳に追加

To obtain a gel-like food providing a smooth palatability, not forming spots of aggregate in appearance even after a heat sterilization process in a gel-like food of type which comprises egg components and a whey protein and is gelled by using a hydrocolloid. - 特許庁

ゲル強度が高く、耐酸性及び耐冷凍性を有し、冷凍して解凍した後のゲル強度も高いハイドロコロイド組成物及びそれを含む食品を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a hydrocolloid composition having a high gel strength, and acid resistance and freeze resistance, and high in gel strength even after frozon and thawed, and to provide a food containing the composition. - 特許庁

ハイドロコロイドパッドを支持体に設けた救急絆創膏を高速に大量生産することができるようにした救急絆創膏の製造装置を提供する。例文帳に追加

To provide a device for producing a first-aid adhesive plaster, wherein a first-aid adhesive plaster provided with a hydrocolloid pad on a support can be mass produced at high rate. - 特許庁

支持体に軟質のハイドロコロイド層を固着した救急絆創膏を高速に大量生産することができるようにした救急絆創膏の製造装置を提供する。例文帳に追加

To provide a device for rapidly manufacturing a first-aid adhesive tape in large quantities, the first-aid adhesive tape with a soft hydrocolloid layer fixed to a support body. - 特許庁

可撓性を有する支持フィルムと、このフィルムの片面に形成される皮膚接着層からなり、皮膚接着層がハイドロコロイドドレッシング材のような吸液性およびコールドフロー性を有する材料から形成される場合が効果的である。例文帳に追加

The skin application material comprises a flexible support film 1 and a skin adhesion layer 2 formed on one side of the film 1, the material being effective if the skin adhesion layer 2 is made from a material having liquid absorbability and cold flowability, such as hydrocolloid dressing material. - 特許庁

調味料、香辛料、野菜類、肉類、魚類、ナッツ類、及び果実類から選択される1種以上と、ペクチン、カラギーナン、及びキサンタンから選択される1種以上のハイドロコロイドとを用いて、付与された形状を25℃において保つことができ且つ加熱することによって融解可能な第一の食品組成物を調製する。例文帳に追加

The first food composition capable of keeping an imparted shape at 25°C, and meltable by heating is prepared using one or more selected from among seasonings, spices, vegetables, meats, fishes, nuts, and fruits; and one or more hydrocolloids selected from among pectin, carrageenan, and xanthan. - 特許庁

ハイドロコロイドドレッシング材のようなコールドフロー性を呈する膏体層を有する皮膚貼付材を所定形状に打ち抜き加工した際に、貼付材の端面(側面)から膏体層が食み出さず、また、貼付中でのめくれなどが生じない貼着性の良好な皮膚貼付材およびその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a skin application material of good applicability such that when the skin application material, having a plaster layer showing cold flowability, such as hydrocolloid dressing material, is punched into a predetermined shape, the plaster layer does not come out of the end face (side face) of the application material and that the material does not roll up during application. - 特許庁

例文

卵黄と、砂糖と、乳たんぱく質と、グリセリン脂肪酸エステルと、クエン酸塩および/またはリン酸塩と、増粘多糖類を含む第1の原料液を、加熱してゲル化させた後、破砕して破砕物を得、該破砕物に、冷却によりゲル化するハイドロコロイドを添加して第2の原料液を得、この第2の原料液を冷却してゲル化させることを特徴とするゲル状食品の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the gel-like food comprises heating a first raw material liquid containing yolk, sugar, milk protein, fatty acid ester of glycerin, and citrate and/or phosphate, and thickening polysaccharides for gelling, crushing the resultant product to obtain a crushed material, obtaining a second raw material liquid through adding hydrocolloid gelling by cooling to the crushed material and cooling the second raw material liquid for gelling. - 特許庁

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