意味 | 例文 (254件) |
呈味いきの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 254件
柑橘類由来の精油を、蒸留することにより得られる蒸留残渣を、温度40〜75℃の温度勾配をかけて、操作圧力は12〜18MPaによる超臨界状態の二酸化炭素を用い、向流液体抽出によって、本来、有用成分を取り出した残り部分である柑橘残渣からは得られるとは予測されない極めて顕著な効果がある呈味改善剤を得ることができる。例文帳に追加
The taste improver is obtained by the following process: subjecting distilled residues obtained by distilling essence oil derived from a citrus fruit to countercurrent flow extraction using supercritical carbon dioxide under an operation pressure of 12-18 MPa at a temperature gradient of 40-75°C so as to obtain the taste improver having extremely remarkable effect not originally predicted from the citrus residues being parts remaining after taking out usable ingredients. - 特許庁
例えば、カツオ節などの魚節エキス独特の生臭ささ、あるいは呈味改良剤として使用されるアミノ酸類、核酸類、動植物蛋白質分解物あるいは酵母エキスなどの不快臭のマスキング、各種食品に使用されている基材臭のマスキングに効果があり、且つ嗜好性の高い魚節フレーバー組成物、およびこれらを含有する食品を提供すること。例文帳に追加
To obtain a dried-fish flavor composition effective for masking blood smell peculiar to extract of dried fish such as dried bonito, odd smell of amino acids, nucleic acids, animal/plant protein decomposition products or yeast extract, and the smell of base materials used in various kinds of food products, and having excellent palatability; and to provide a food product containing the composition. - 特許庁
一口サイズのほぼ球形で全面皮付きで栄養素と風味が豊かで、鮮やかな黄色を呈するアンデスポテトの外観、特徴を損なうことなく、電子レンジで、あるいは熱水中で加熱するだけで、おいしく食することができるウェットスナックを常温で長期間保存できる、パウチ入りウェットスナックの製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide a method for producing wet snack packed in a pouch enabling a long period preservation at normal temperature of wet snack having a bite-sized nearly globular shape, attached with a coat all over, rich in nutrient and flavor, and deliciously eatable only by heating with a microwave oven or in hot water without damaging appearance of Andes potato showing a vivid yellow color. - 特許庁
加熱殺菌されているにもかかわらず、起泡性がよく、卵製品を調製したときに単調な色彩とならず、凝固した卵白の白色や、卵黄の黄色が濃淡を呈し、外観や、卵黄と卵白の風味が従来の殺菌液全卵より改善され、卵黄と卵白の物理的損傷の少ない濃厚卵白入り加熱殺菌液全卵を提供する。例文帳に追加
To provide a thermally sterilized whole egg liquid containing thick albumen, having good beatability in spite of the thermal sterilization, giving a cooked egg food to have shading whiteness of coagulated albumen and yellow color of the yolk without forming a monotonous color, having improved appearance and taste of yolk and albumen compared with conventional sterilized whole egg liquid and causing little physical damage on the yolk and albumen. - 特許庁
意味 | 例文 (254件) |
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