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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 呈味いきの意味・解説 > 呈味いきに関連した英語例文

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呈味いきの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 254



例文

表面にオイルオフが起きにくく、水分活性が低く、保存性が良好であり、しかも、従来にはない風する新規な繊維状チーズを提供すること。例文帳に追加

To provide a new fibrous cheese scarcely causing the oil-off trouble on the surface, having low water activity and good preservability and developing unique taste and flavor. - 特許庁

塩分を用いずとも保存性が高く、性に優れ、さらに機能性に富んだ、全く新規な発酵梅の製法およびそれにより得られた発酵梅を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing radically-new fermented ume (Japanese plum) having good preservability without using salt, excellent in taste and rich in functionality, and to provide the fermented ume obtained by the method. - 特許庁

様々な付けができ、保湿性に優れ、口当たりが良く、なめらかでしなやかなゲル状をするベーカリー食品用被覆剤、及び該被覆剤で被覆されたベーカリー食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a coating composition for bakery food products, which coating composition is capable of offering a variety of flavors, has superior moisture-retaining property, the coating composition being pleasantly mild, smooth and flexible and in the form of gel; as well as a bakery food product coated with the coating composition. - 特許庁

成分、特にテアニンを多く含む茶葉、その製法、および該茶葉を半発酵ないし発酵させたものから得られる茶抽出物を利用した新規烏龍茶飲料を提供する。例文帳に追加

To provide taste-reinforced fermented tea leaves richly containing tasty components, in particular, a lot of theanine; to provide a novel oolong tea beverage utilizing tea extract obtained from half-fermented or fermented tea leaves: and to provide a method for producing the fermented tea leaves. - 特許庁

例文

小麦粉以外の穀粉および/または澱粉を主原料とした原料粉とアルギン酸類とを含む製麺原料から得られた、茹で処理時の茹で溶けが少なく、かつ良好な食・食感をする麺類を提供する。例文帳に追加

To obtain noodles having a small amount of dissolved materials in boiling and excellent in flavor and palatability, prepared from a noodle making raw material comprising a main raw material composed of grain flour except wheat flour and/or starch as a main raw material and an alginate. - 特許庁


例文

水溶性薬剤成分(液状、粉末状)、特に好ましくない風する原料を高濃度に含有する、液滴下法により得られた粒状製剤の提供。例文帳に追加

To obtain a granular pharmaceutical preparation comprising a water- soluble drug ingredient (liquid or powdery), especially a raw material assuming an unfavorable flavor at a high concentration and prepared by a liquid dropping method. - 特許庁

粒状感のあるサノウ様の組織及び食感をし、季節を問わず、みかんやグレープフルーツ等の柑橘系果実と類似した風と食感を堪能することのできるゼリ−状食品の提供。例文帳に追加

To obtain a jellylike food having vesicle-like texture and palate feeling each with granular texture, and capable of enjoying, at any season, flavor and palate feeling similar to those of citrus fruits such as mandarin oranges, grapefruits and the like. - 特許庁

製品の生産性およびに優れ、その製品の食品加工や調理加工の際の加工適性に優れた乾燥納豆食品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for manufacturing a dry fermented-soybean food product that is excellent in productivity of the product, achieves an excellent taste of the product, and has excellent processing suitability when performing food processing or cooking processing of the product. - 特許庁

全面にわたって燻煙処理が施されており、水分活性が低く、保存性が良好であり、しかも、全面に渡ってスモークの香ばしい風するスライススモークチーズ、及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a sliced smoked cheese, smoke-treated over the whole surface of each of plate shaped cheeses, having a low water activity and a good preservation property and exhibiting an aromatic flavor of the smoke over the whole surface, and a method for producing the same. - 特許庁

例文

性及び分散安定性の良好なマグネシウムエマルジョン、その製造方法、及び該マグネシウムエマルジョンを添加したマグネシウム強化飲料を提供する。例文帳に追加

To obtain magnesium emulsion capable of providing magnesium having good gustatory property and not forming the deposits when added to cow milk and various beverages such as refreshing beverage and juice by dispersing fine-powdered magnesium having a specific particle diameter and an emulsifying agent into water. - 特許庁

例文

加熱調理時においても、冷凍保存後の解凍時においても、固化あるいは油脂の分離がなくなめらかなペースト状をし、食感、風、外観等が良好な耐熱耐冷凍性乳化組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a heat resistant and freezing resistant emulsified composition being smoothly paste-like without causing solidification and separation of fat in not only cooking by heating but also thawing after preservation in a frozen state and excellent in palatability, flavor, appearance, etc. - 特許庁

産業廃棄物として大量に出る杉の間伐材の処理方法として開発するもので、杉の間伐材の中心部分の赤している部分を利用して、他の白色の木材板とを組合せてテーブルの天板とする。例文帳に追加

To utilize the central reddish portions of the timber of a Japanese cedar obtained from forest-thinning, as a top board of a table, in combination with other white timber boards, in a method developed for processing the timber produced in a massive amount as industrial waste. - 特許庁

コストの不要な増大を招くことなく、使用者が抵抗感なく摂取することができる、が改善された新たな懸濁用組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide a new suspension composition which is improved in taste, free from inviting unnecessary increase in cost, and which a user can ingest without sense of resistance. - 特許庁

プロセスチーズの製造にあたって、プロセスチーズに良好な旨み及びコクを付与することができ、優れた風を有するプロセスチーズ、及びその製造方法を提供すること、特に、ナチュラルチーズ等に旨みやコクの少ない原料を使用しても、該プロセスチーズに旨み及びコクを付与し、風に優れたプロセスチーズを製造する方法を提供すること。例文帳に追加

To provide processed cheese that imparts a good relish and body to processed cheese and has excellent flavor in producing processed cheese, a method for producing the same, especially a method for producing processed cheese having excellent flavor and taste, which imparts a relish and body to the processed cheese even if a raw material having slight relish and body in natural cheese etc is used. - 特許庁

糖代謝改善作用等の生理活性を有するパナキサジオール及びパナキサトリオールに特有な渋や収斂を低減し、糖代謝改善作用等の生理活性を有する飲食品として好適に摂取可能な組成物、並びに前記パナキサジオール及び前記パナキサトリオールの少なくともいずれかの改善方法の提供。例文帳に追加

To provide a composition decreasing bitter taste and astringent taste peculiar to panaxadiol and panaxatriol having bioactivity such as carbohydrate metabolism improving action, and suitably ingestible as food and drink having bioactivity such as carbohydrate metabolism improving action, and to provide a method for improving taste at least either of the panaxadiol or the panaxatriol. - 特許庁

機能性飲料の素材として、キトサンの基本性質を有し、中性域ないしアルカリ域でも安定で可溶性を示し、しかも生活習慣病予防、老化予防や美容効果が期待でき、が改善されたキトサン素材を提供すること。例文帳に追加

To provide a chitosan material having the principal properties of chitosan as a material for a functional drink, keeping the stability and solubility in neutral and alkaline range, expectable to prevent lifestyle-related diseases and aging and develop a cosmetic effect and having improved taste. - 特許庁

内相にソフトな食感の部分が点在し、その食感が経日的に変化しないバラエティブレッドを得るためのバラエティブレッド生地を提供すること、及び、該特徴を有するバラエティブレッドの製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide variety bread dough for obtaining variety bread in whose inner phase taste portions having soft textures are scattered and in which the textures do not change with the passage of days, and to provide a method for producing the variety bread having the characteristics. - 特許庁

内相にソフトな食感の部分が点在し、その食感が経日的に変化しない、良好な品質のバラエティブレッドを得るためのバラエティブレッド生地を提供すること及び該特徴を有するバラエティブレッドの製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide variety bread dough for obtaining a good quality variety bread having an inner phase dotted with taste-showing parts having a soft eat feeling which does not change by the passage of days, and also a method for producing the variety bread having such characters. - 特許庁

可視項領域における高い光透過性能をもち、赤外線遮蔽性、成形耐熱性に優れ、環境負荷低減に貢献可能なだけでなく、調色処理により様々な色することが可能な高い意匠性をもつポリカーボネート樹脂組成物とその成形品を提供する。例文帳に追加

To provide a polycarbonate resin composition having high designability that exhibits high light transmission performances in a visible light region, is excellent in an infrared-shielding property and molding heat resistance, contributes to decrease in an environmental load and gives various tints by color-matching, and a molded article thereof. - 特許庁

立体感や遠近感を十分にし、写実的で現実のある画像アクセサリを提供すること、および、画像の大きさ・形状および画質が同じかまたは所望に変更された画像を有する写真シートを、大量に得ることのできる作製システムを提供すること。例文帳に追加

To provide an image accessory which sufficiently presents a stereoscopic sense and depth sense, and is realistic and has an actuality, and the producing system by which a large amount of photograph sheets having the same size, shape and quality of an image, or a desirably changed image can be obtained. - 特許庁

シトラールを含有する酸性飲料において殺菌、保存や光照射においてもシトラールが減少せず、また、p−サイメン−8−オールやp−メチルアセトフェノンなどのオフフレーバーが発生せず、しかもに影響を与えないシトラールの安定化方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for stabilizing citral, free from decreasing citral even in sterilizing, preserving and light irradiating to citral-containing acid drink, producing no off-flavor of p-cymene-8-ol, p-methylacetophenone or the like, and giving no influence to taste. - 特許庁

魚介類成分、または魚介類成分と穀類を培養原料として、一般汚染細菌が少なく酸性プロテアーゼ活性及び酸性カルボキシペプチダーゼ活性及びクエン酸生産能が高い麹及びその製造方法、並びにかかる麹を用いることによる性良好であると共に減塩の調料、魚醤油を提供する。例文帳に追加

To provide a Koji having high acidic protease activity, high acidic carboxypeptidase activity and a high citric acid production ability with little general contaminating bacteria using fishes and shellfishes components or the fishes and shellfishes components and grains as a culturing raw material, to provide a method for producing the Koji, and to provide a low-salt seasoning and a low-salt fish soy sauce with good tastiness by using the Koji. - 特許庁

抽出効率がよく優れた抗コレステロール作用、血液清澄作用、抗癌作用、抗ウィルス作用等の薬理効果を有するフコイダン原料を用いると共に、性が良好となる健康補助食品を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a health supplement using a fucoidan raw material having good extraction efficiency and pharmacological effects such as anticholesterol action, blood clarifying action, anticancer action and antiviral action and having good taste. - 特許庁

食肉・食肉加工品にラフィノースを0.01〜20重量%添加することによって、食肉本来の性に悪影響を及ぼすことなく、食肉及び食肉加工品のヘムタンパク質の自動酸化(メト化)を抑制し、未加熱品及び加熱品両方の色調を改善する。例文帳に追加

Raffinose is added to meat or meat products in an amount of 0.01-20 wt.% to suppress the autoxidation of the heme protein in them (conversion of heme protein into methohemoglobin) and improve the color tones of both heated and unheated meat products. - 特許庁

食品類に、嗜好性に富んだ強く濃厚な加熱調理したときの調理感を付与することができ、獣鳥肉類や魚介類を調理したときに生成する香気とが一体化した加熱調理フレーバーの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a cooking flavor capable of imparting foods with cooked feeling rich in palatability and high in thickness when they are cooked, and capable of unifying aroma and gustatoriness produced when animal-and-chicken meats, or fishes and shellfishes are cooked. - 特許庁

冷凍あるいはチルドの状態で流通又は保存しても、ピザクラストやトッピングからの水分移行が抑制されていて、加熱調理することにより焼きたてのようなパリパリとした食感及び焼成風するピザクラストの提供。例文帳に追加

To obtain a pizza crust with suppressed moisture migration from the pizza crust or a topping capable of showing a crispy texture and a baking flavor such as those of a just baked crust by thermal cooking even when being distributed or preserved in a frozen state or a chilled state. - 特許庁

原料としてスピルリナを用いる飲料であって、視覚に与える印象に富んだ鮮やかな色彩をすると共に、多くの栄養素(有効成分)を含み、飲料としての香を低下させることの無い新規な発泡性アルコール飲料とすることを可能とした技術を提供する。例文帳に追加

To provide a technique for producing a novel sparkling alcoholic beverage which is a beverage using spirulina as a raw material, expresses fresh colors rich in impression provided to a visual sense, includes many nutrients (effective components), does not lower flavor as the beverage. - 特許庁

糖の埋め合わせ又は代替としての役割に加えて、例えば甘又は繊維のような他の機能をする利点を提供し、そしてそれが使用される焼成製品の組織を改良するような増量剤に対するニーズに応える。例文帳に追加

To provide a bulking agent providing benefits and meeting the needs for a bulking agent that may serve other functions in addition to the role as a filler or replacement for sugar, e.g., sweetening or fiber, and improves the texture of the baked products in which it is used. - 特許庁

フタロシアニン顔料を含み、深く勝つ澄んだ青色をし色相に優れ、普通紙への印字濃度、緑が充分であって、色再現性に優れ、インクジェット記録用インクに特に適した水系顔料分散体、これを用いたインクジェット記録用インクを提供すること。例文帳に追加

To provide such an aqueous pigment dispersion especially suitable for the inkjet recording ink that contains a phthalocyanine pigment and is excellent in the color hue showing a deep and clear blue color and has the satisfactory print density and greenish tint onto usual paper and also has the excellent color reproducibility, and to provide inkjet recording ink using this. - 特許庁

材料素材と同様の食感をすると共に、材料素材本来の風を残し、しかも、消化のよい食用魚種の練り製品や食用畜類の練り製品や食用魚種と食用畜類とからなる混合練り製品を提供する。例文帳に追加

To provide a fish paste capable of providing the same texture as the original material, keeping the flavor originally possessed by the original material, and made from edible kind of fish good in digestion, and further to provide a paste of edible beasts, and a mixed paste of the edible kind of the fish and the edible beasts. - 特許庁

肉体疲労や精神疲労のみならず、慢性疲労、疲労感、易疲労など幅広い疲労に対して予防および回復作用に優れ、且つ安全性が高く性にも優れた抗疲労用組成物およびこれを含有する抗疲労用食品を提供する。例文帳に追加

To obtain an anti-fatigue composition which has excellent preventing and recovering actions not only on physical fatigue and mental fatigue but also on wide fatigues such as clonic fatigue, feebleness, and easy fatigue, and has high safety and an excellent taste, and to provide an anti-fatigue food containing the same. - 特許庁

排尿障害及び/又はそれに関連する疾患の治療活性を有する製剤であって、高齢者が水を用いることなく服用でき、口腔内で容易に崩壊して唾液とともに嚥下可能で、かつ不快なしない製剤を提供する。例文帳に追加

To provide a preparation having activity of treating dysuria and/or its related diseases, capable of being taken even by an aged person, without using water, capable of being easily disintegrated in the mouth so as to be swallowed together with saliva, without uncomfortably tasting. - 特許庁

従来の加工ニガウリジュース等の製造時および保存時の変質や沈殿の発生という問題点を解決し、水に溶解することにより生ニガウリジュースの色調と独特の風するニガウリジュースが得られるニガウリジュース粉末を提供すること。例文帳に追加

To solve problems that the deterioration or formation of precipitates during production and preservation of a conventional processed bitter gourd juice, etc., and to provide bitter gourd juice powder obtained from the bitter gourd juice assuming a color tone and a unique flavor of a raw bitter gourd juice by dissolving the powder in water. - 特許庁

各板状チーズが全面にわたって燻煙処理が施されており、水分活性が低く、保存性が良好であり、しかも、各板状チーズの全面に渡ってスモークの香ばしい風する一体型スモークチーズ、及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a one unit type smoked cheese, smoke-treated over the whole surface of each of plate shaped cheeses, having a low water activity and a good preservation property, and exhibiting an aromatic flavor of the smoke over the whole surface of each of the plate shaped cheeses, and a method for producing the same. - 特許庁

調液中で長時間煮込んでも煮崩れし難く、かつ、表面部と内部の硬さに差が少なく自然な食感をするため、商品価値の高い煮込み料理を製することができる、ジャガイモ加工品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a potato processed product making it possible to prepare such food cooked by boiling having excellent commercial value as to hardly fall apart even when boiled in seasoning liquid for a long time, have slight different in hardness of its surface part and its inner part to express natural palate feeling. - 特許庁

熱帯キリンサイを濃青緑色から白色まで原料の色の調整を行い、食感のよい硬さの状態で、酢漬け、酒粕漬けあるいは糠漬けにして、成分の昆布や野菜を加えて加工し、常温で長期間保存できる海藻加工食品。例文帳に追加

To provide a seaweed processed food preservable for a long period at normal temperature by adjusting the color of a raw material of tropical Kappaphycus Alvarezii from a thick blue green to a white, pickling with hardness of good palate feeling, the raw material in vinegar, sake lees or rice bran, and adding sea tangle or vegetables as taste component to the product followed by processing. - 特許庁

加水及び加熱を施しても形状が崩れにくく、天然炊飯米と差のない、香り、食感及び外観をし、しかも天然米に比べて低カロリーである新しい人造米を製造する方法及び該人造米を製造するための原料を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing new artificial rice which hardly gets out of shape even if adding water and giving heat, presents taste, flavor, texture and appearance similar to those of natural cooked rice, and has low calorie compared to natural rice, and to provide a raw material for producing the artificial rice. - 特許庁

すなわち、コラーゲン含有飲食品に、難消化性デキストリンに由来する食物繊維が全体重量の85〜95%を占める食物繊維を主成分とする原料(ファイバーソル2)を添加することにより、の改善されたコラーゲン含有飲食品を提供することができる。例文帳に追加

In other words, collagen-containing food and drink improved in taste can be provided through the addition of a raw material (fiber sol 2) which has dietary fiber as the main ingredient, and in which dietary fiber derived from hardly-digestible dextrin occupies 85-95% of the total weight. - 特許庁

トマト中に含まれている成分や健康成分、トマトの鮮やかな色合いが損なわれることなく、甘くなくて、トマトの鮮やかな色合いを有し、ギャバ等の健康成分の補給に適した沈殿せず、また、泡が噴きこぼれることなく、楽しめる炭酸入りトマトアルコール飲料を提供する。例文帳に追加

To provide a non-sweet carbonated tomato alcoholic beverage having a vivid color tone of a tomato, suitable for replenishing healthy ingredients such as GABA (γ-aminobutyric acid) and enjoying the pleasure without deteriorating tasting ingredients or the healthy ingredients contained in the tomato and the vivid color tone of the tomato and without causing precipitation and boiling over of bubbles. - 特許庁

長期間の保存においてもラクチドの環状構造を保ち、粉末状態が維持できると共に、これを食品に添加した場合、食品の物性や食品の食感を低下させることのなく、まろやかなで、且つ熟成風の風すると共に、静菌効果を有する食品を提供すること。例文帳に追加

To obtain a food capable of retaining a cyclic structure of lactide even in a long-term preservation, maintaining a powdery state, showing mellowness, maturity-like flavor and bacteriostatic effect without lowering physical properties and palatability of food when added to a food. - 特許庁

本発明の目的は、苦する薬物を含有する散剤や顆粒剤、口腔内崩壊錠等において、口腔内で苦を抑制する(口腔内での溶出量を抑える)ことと、胃内において溶出性を優れたものとすることを両立した散剤や顆粒剤および口腔内崩壊錠等を提供することにある。例文帳に追加

To provide a powder, granule, orally disintegrable tablet and the like, having both conflicting properties of intraoral suppression of bitterness (suppressing the amount of elution in the oral cavity) and good eluting properties in the stomach, in the powder, granule, orally disintegrable tablet and the like containing a medicine having bitterness. - 特許庁

吸湿性が低く、保存安定性に優れ、かつ芯物質の均一な分散が容易であり、十分な量の芯物質を含有し、更には性にも優れる、ガム、打錠菓子などへの添加後においても歯への付着感のない、香気香付与あるいは増強剤などとして好ましく使用することができる粉末組成物およびこれを含む飲食品を提供する。例文帳に追加

To provide a powder composition having low hygroscopicity and excellent storage stability, enabling easy and uniform dispersion of a core substance, containing a sufficient amount of the core substance, having good taste, free from the adhesion to the tooth in a state added to a chewing gum or a tablet candy and preferable as a taste and flavor imparting or promoting agent and provide a food or drink containing the powder composition. - 特許庁

健康志向の高まりの中で、その対応を満たす改善改革は実現を見ないまま、豆腐製造の中間製品である豆乳が健康飲料として注目されている時、新規の風と美しさが特有の食感をし、更には低カロリーの新製品として改善し、時代的要求を満たす豆乳製品の提供。例文帳に追加

To provide a soybean milk product having specific palatability depending on new flavor and tastiness, improved as a new product of low calorie and satisfying requests with the times because, in increase of health intention, sufficient improvement/reformation of correspondence thereto is unrealized and the soybean milk as the intermediate for production of bean curd is watched as a healthy drink product. - 特許庁

簡便かつ安全な手段により、−18〜−25℃程度の通常の冷凍温度帯での長期間保存中における風の劣化を抑制でき、かつ、冷凍保管中の肉色の変色は進行するものの、解凍後に実際に食品を賞する際に好ましい鮮紅色の肉色をするミオグロビン含有生食用赤身魚肉の加工食品を提供すること。例文帳に追加

To obtain a processed food of myoglobin-containing lean fish meat for eating raw, suppressed in flavor deterioration in long period preservation at a normal freezing temperature zone of about -18 to -25°C with an easy and safe means, and presenting favorable fresh red color at the time of actually appreciating the food after thawing in spite of the progress of discoloration of meat color during freezing preservation. - 特許庁

本発明は、乳発酵産物の保健効果を、従来の乳発酵産物由来の健康食品では得られなかった総合的かつより高い保健効果を人体に与えることができる健康食品を提供すること、及び、ハーブ類のを改善し、服用のしやすいハーブ類含有組成物を提供することを目的としている。例文帳に追加

To obtain a health food of a new composition containing an effective components capable of generally improving hygienic effects to a human body without damaging a flavor of a fermented milk product by including herbs in the fermented milk product. - 特許庁

生地物性や発酵に影響を与えるおそれがなく、良好な食塩の性を有しながら、食塩の含有量が削減されたパン類を製造することができる、食塩を含有する小片状製パン用生地配合材、該小片状製パン用生地配合材を使用したパン類の製造方法、該特徴を有するパン類を提供すること。例文帳に追加

To provide a material blended in dough for making small piece breads which contains salt, is free from the influence on the dough properties and fermentation, has good salt taste, and gives bread having decreased salt content, and to provide a method for producing bread by using the material, and sbread having the properties. - 特許庁

本発明は、乳発酵産物の保健効果を、従来の乳発酵産物由来の健康食品では得られなかった総合的かつより高い保健効果を人体に与えることができる健康食品を提供すること、及び、ハーブ類のを改善し、服用のしやすいハーブ類含有組成物を提供することを目的としている。例文帳に追加

To obtain health food capable of giving a human body comprehensive and higher health care effect which cannot be obtained by conventional health food derived from a milk fermented product, and to provide a herb-containing composition improved in taste of herb and easy to ingest. - 特許庁

年表などのテーブルを表示する方法としては、雰囲気や娯楽性に富み、より興をそそられ、背景などをより広範囲かつ詳細に理解できるような情報示を行うことができ、年表などのテーブルに対して情報を設定する方法としては、所望の情報を自由に設定でき、いったん設定した後も、その設定を容易に解除または変更できるようにする。例文帳に追加

To present information for understanding a background or the like in a wide range and in detail which is rich in atmosphere or entertainment, and which is more attractive as a method for displaying a table such as chronology, and to freely set desired information, and to easily release or change the setting even after it is set as a method for setting information for the table such as chronology. - 特許庁

チューブ状の容器から取り出すときに適度の流動性があり、細片状の可食性固形物を略均一に分散した状態で食材の上に載せることができ、その後も分離したり、沈殿しないゼリー状をし、さらに、食べたときに溶けて口の中に可食性固形物が均一に分散する柔軟で新しい食感を有する固形物を含むゼリー状調料を提供すること。例文帳に追加

To obtain a jelly-like seasoning containing a solid, having moderate liquidity when being taken out from a tubular container, enabling putting on a food material fragment-like edible solid in a condition of being almost uniformly dispersed, and even afterwards, presenting jelly-like form without causing separation and precipitation and also having a soft and new palatability that the edible solid melts and uniformly scatters in the mouth when eaten. - 特許庁

例文

嗜好性飲料用素材を気液向流接触蒸留法によって香気成分を回収した後の素材の液状またはスラリー状の残渣から嗜好性抽出液を得て、次いで、嗜好性抽出液中の香気成分や成分を合成吸着剤に吸着させ、溶媒により脱着することによって嗜好性フレーバーを調製する。例文帳に追加

An aroma component is recovered from a material for a tasty beverage by a gas-liquid countercurrent catalytic distillation method, a taste extract is obtained from a liquid or slurry residue of a material after the recovery, then the aroma component and a taste component in the taste extract are adsorbed on a synthetic adsorbent and desorbed by a solvent to prepare the taste flavor. - 特許庁

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