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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 呈味いきの意味・解説 > 呈味いきに関連した英語例文

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呈味いきの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 254



例文

簡便に使用できるとともに、独自の匂いやを持たず、そのためそれらが最終製品に影響を与えることはなく、経時的に安定している増粘用添加物を提供することである。例文帳に追加

To obtain a thickening additive which is simply used, has neither unique smell nor taste, consequently propvides a final product not to be affected by them and has stability with time. - 特許庁

コクの高さと、飲用後のキレのよさとを両立した、従来にはない極めて良好な風し、しかも加熱臭の少ない殺菌飲用乳、飲用乳の殺菌方法、飲用乳包装体の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide sterilized drinking milk reconciling high body and excellent refreshment after drinking, and having extremely excellent unconventional flavor and also a little cooked odor, to provide a method for sterilizing drinking milk, and to provide a method for producing a drinking milk package. - 特許庁

乳飲料中で鉄が金属することなく乳飲料自体の良好な風を維持し、且つ分散性に優れ、保存時の二次凝集を効果的に防止する鉄強化乳飲料用組成物及びその調整方法を提供する。例文帳に追加

To provide a composition for iron enriched milk beverage, retaining excellent flavor of milk beverage itself without presenting metallic taste of iron in milk beverage, excellent in dispersibility, and effectively preventing secondary condensation during preservation, and to provide a method for adjusting the composition. - 特許庁

グリシン、クエン酸三ナトリウム、グリセリン脂肪酸エステル、プロポリス抽出物の4成分を一定の割合で配合して得られる剤を用いることで、高タンパク質かつ高pHの食品の風に影響を与えることなく、効果的にその日持ち性を向上させる。例文帳に追加

The storable duration is effectively improved without giving the effect to the flavor and taste of the food having the high protein content and high pH by using an agent obtained by blending the four components of glycine, trisodium citrate, a glycerol fatty acid ester, and a propolis extract at a fixed rate. - 特許庁

例文

本発明は、嗜好性及び栄養バランスに優れた乳或いは乳調製品に、オルニチン健康機能を有効に付与するとともに、乳のオリジナル風を保持した、嗜好性、栄養バランス、及び健康機能に優れた乳或いは乳調製品からなる飲食品を提供する。例文帳に追加

The food and drink comprises the milk or the milk preparation obtained by effectively imparting the ornithine health function to the milk or milk preparation having the excellent palatability and nutrient balance, holding the flavor and taste originally possessed by the milk, and having the excellent palatability, nutrient balance and health function. - 特許庁


例文

天然・養殖、エビの種類を問わず、鮮度を維持したままで加工工程上に容易に導入できうるを増強した生鮮エビを作る処理法、および旨が増強された生鮮品・冷凍品・加熱品のエビ加工品全般の提供。例文帳に追加

To provide a processing method for preparing fresh shrimps having improved taste which can be easily introduced during a processing procedure while keeping freshness independent of natural or cultured articles and kinds of shrimps, and to provide general processed articles including fresh, frozen and heated shrimps having improved taste. - 特許庁

高いアンジオテンシン変換酵素阻害活性(ACE)および活性酸素除去活性(SOD様活性)を有し、安全性の極めて高く、吸収性に優れ、風良好で無臭であり、性良好で且つ安価に得られる、蛋白分解物を含む組成物およびその製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a protein-decomposed material having a high angiotensin-converting enzyme (ACE) inhibitory activity and active oxygen-removing activity (SOD like activity), having extremely high safety, excellent in absorbability, having a good flavor, without having a smell, having a good platability and obtained inexpensively, and a method for producing the same. - 特許庁

食品、化粧品、医薬品、化学品等に極めて有用な、食、食感、性、乳化性、保水性 、配合性に優れ、且つ脂質代謝改善作用、整腸作用、血糖値上昇抑制等の生体調節機能を有するタンパク質・βグルカン複合組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a protein/β-glucan complex composition useful for foods, cosmetics, medicines, or chemicals, excellent in flavor, palatability, taste, emulsifiability, water retainability and compatibility, and having living body regulatory function such as lipid metabolism improving action, antiflatulent action, blood glucose increase inhibitory action. - 特許庁

を損ねることなく、蛋白質含有食品の弾力、固さを抑制できる食品添加剤、及び、その食品添加剤が添加されて、十分な塩し、しかも、弾力、固さの抑制された蛋白質含有食品を提供することを課題とする。例文帳に追加

To obtain a food additive capable of controlling elasticity and hardness of a protein-containing food without impairing salty taste and obtain a protein- containing food to which the above food additive is added, exhibiting sufficient salty taste and having controlled elasticity and hardness. - 特許庁

例文

コーヒー飲料の液温を10〜70℃の範囲内で容器に充填することにより、香気成分である2−メチルフラン、2−メチルブタナール及び3−メチルブタナールの経時的な減少を防ぎ、もってや香の劣化が抑制された容器詰コーヒー飲料の製造方法を提供する。例文帳に追加

The method for producing the packaged coffee beverage suppressed in deterioration in taste and flavor includes charging coffee liquid having a temperature of 10-70°C into a container so as to prevent time-lapse reduction of 2-methylfuran, 2-methylbutanal and 3-methylbutanal each functioning as an aroma component. - 特許庁

例文

乳化状態が熱やpH変化に対して安定であり、熟練者でなくても簡便な作業で容易にケーキ生地を調製することができ、ボリューム感、風、食感に優れたケーキを得ることのできるケーキ用水中油型乳化物を提供する。例文帳に追加

To provide a cake-flavoring oil-in-water emulsion whose emulsified state is stable to heat and the change of pH, allowing anyone without skill to easily prepare cake dough and to obtain cake superior in the sense of volume, flavor and texture. - 特許庁

テアフラビン類の苦渋が抑制され、長期保存時のオリや沈殿の発生が抑制された容器詰飲料およびその製造方法、テアフラビンを高濃度に含有する容器詰飲料における性改善方法および沈殿発生抑制方法を提供する。例文帳に追加

To provide a packaged drink suppressed in astringent taste of theaflavin and occurrence of lees and precipitation in long period preservation, to provide a method for producing the packaged drink, and to provide a method for improving gustatory properties and a method for suppressing occurrence of precipitation in a packaged drink containing theaflavin at a high concentration. - 特許庁

海苔の新規食品・新規素材としての利用の一手段として、麹菌の産生する多様な酵素を利用し、海苔中のタンパク質や多糖類を発酵分解することにより海苔の風をもつ性および機能性を強化した新規発酵食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing new laver fermented food enhanced in taste having laver flavor and enhanced in functionality, obtained by utilizing various kinds of enzyme generated from koji mold to ferment and decompose protein or polysaccharides in the laver as a means for utilizing the laver as new food/new raw material. - 特許庁

本発明の目的は、松樹皮抽出物に特有の収斂が低減され、更には沈殿の発生や褐色変化が抑制されており、及び経時的安定性の双方の点で優れた松樹皮抽出物含有飲料を提供することである例文帳に追加

To provide a pine bark extract-containing beverage reduced in astringency peculiar to pine bark extract, with inhibited precipitation and browning as well, thus excellent in terms of both taste and stability with time. - 特許庁

糖アルコール等の吸湿しやすい糖類を含有するキャンディを無包装のまま放置しても吸湿を長期間にわたって防止でき、かつ成分や機能性成分等を用いた場合にその風や効果を活かすことができるキャンディを提供する。例文帳に追加

To obtain a candy prevented from moisture absorption for a long period even though the candy itself containing hygroscopic saccharides such as sugar alcohol is left unpackaged, and also capable of making use of the flavor and effect when a gustatory ingredient, functional ingredient and the like are used. - 特許庁

愚劣の度合、(気にさわる言い方にしろ)趣が低劣でありあるいは堕落している度合には、そういう趣している人を傷つけることは正当化でいないにしろ、そういう人が嫌悪の的となり、極端な場合は、軽蔑の的となるのは、必然でもあり当然でもある度合があるのです。例文帳に追加

There is a degree of folly, and a degree of what may be called (though the phrase is not unobjectionable) lowness or depravation of taste, which, though it cannot justify doing harm to the person who manifests it, renders him necessarily and properly a subject of distaste, or, in extreme cases, even of contempt:  - John Stuart Mill『自由について』

アルコール存在下において沈殿を防止しながら、後が良く、新規な果肉様食感をする、果実ピューレを含有するアルコール飲料を提供すること。例文帳に追加

To provide an alcohol drink containing fruit puree, having good aftertaste and providing new pulp-like texture while preventing the precipitation in the presence of alcohol. - 特許庁

ポリエステル系繊維を着色するにあたり、カーボンブラックの分散性に優れ、青で黒度のある、いわゆる漆黒色をする原着繊維を得ることができる着色剤組成物の提供。例文帳に追加

To provide a colorant composition which excels in the dispersibility of carbon black in coloring polyester based fibers, and obtains originally colored fibers exhibiting the so-called Japanese lacquer black color with bluish blackness. - 特許庁

水への溶解性が高く、が改善され、安定性が増したフラボノイド類配糖体の製造方法および、新規なカテキン類配糖体を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a flavonoid glycoside highly soluble in water, better in taste and increased in stability, and to provide a new catechin glycoside. - 特許庁

本発明は、従来の技術では表現することができなかった新規で強い香気やを有し、さらには需要者の嗜好性を有意に刺激する嗜好性フレーバーの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a taste flavor that has new and strong aroma and taste not expressed by a conventional technique and significantly stimulates palatability of a consumer. - 特許庁

焼成などの加熱調理を行っても、過度な焦げ色が付かず、良好な焼き色をする加熱調理用マヨネーズ調料、チーズ入り加熱食品を提供する。例文帳に追加

To provide a heated food containing mayonnaise seasoning for cooking and cheese, showing excellent baked color without attaching excessive burnt color even though performing cooking such as baking. - 特許庁

鮮やかな赤色をしており、かつ、とがりが無くまろやかな風を有すると共に渋みも少ないアルコール発酵飲食品及び酢酸発酵飲食品の提供。例文帳に追加

To provide an alcoholic fermentation food or drink and acetic acid fermentation food or drink developing clear red color, having mild taste and flavor free from harshness and having little astringency. - 特許庁

従来のエリスリトールを用いた糖衣方法と比較して少ない使用量で、適度な冷涼感をし、低甘、低カロリーで且つ比較的安価な糖衣菓子とその製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide sugarcoating confectionery presenting appropriate cool feeling, having low sweetness and low calorie and relatively inexpensive using less quantity of erythritol compared to a conventional sugarcoating method using erythritol, and to provide a method for producing the confectionery. - 特許庁

非重合体カテキン類の回収率が高く、カフェイン含量が低く、色調が良好で、かつ、の改善された茶抽出物の製造法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a tea extract, which is high in recovery of non-polymer catechin, low in caffeine content, excellent in color tone and improved in taste. - 特許庁

ポリフェノール含有飲料について、その成分やポリフェノール含量を低下させることなく、長期にわたり沈殿の発生を抑制する方法、及び沈殿の発生が抑制された安定な飲料を提供する。例文帳に追加

To provide a method for suppressing the formation of precipitation for a long period in a polyphenol-containing drink without lowering the amount of the taste component and polyphenol and provide a stable drink having suppressed generation of precipitate. - 特許庁

発酵後回収された酵母中のミネラル、チアミン、核酸、タンパク質含量、性が上昇した高品質の酵母製品原料の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a high-quality yeast product material increased in the mineral, thiamine, nucleic acid and protein contents of yeast recovered after fermentation and in gustatoriness. - 特許庁

見る角度により違った色に見える趣感の高い外観をし得るアルミニウム合金ホイールの表面処理方法を提供することを目的とするものである。例文帳に追加

To provide a surface treatment method of an aluminum alloy wheel capable of showing an outer appearance high in a taste of sense looked in different colors at various angles. - 特許庁

粒状感のあるサノウ様の組織及び食感をした、みかんやグレープフルーツ等の柑橘系果実と極めて類似した風と食感を有するゼリー状食品の提供。例文帳に追加

To obtain a jellylike food having vesicle-like texture and palate feeling each with granular texture, and having flavor and palate feeling extremely similar to those of citrus fruits such as mandarin oranges, grapefruits and the like. - 特許庁

食卓において人々に親しまれ、また、独特の美するとともに嗜好性を向上するこれまでに全く存在しない新規な缶詰食品の提供を図る。例文帳に追加

To obtain a new canned food that is loved by people at a table, has a unique taste, improves palatability and has not existed at all. - 特許庁

簡易な方法でアセトアミノフェンの不快なを抑制し、かつ、製剤の経時的な変色を防止したアセトアミノフェン配合内服固形製剤を提供すること。例文帳に追加

To obtain a solid pharmaceutical preparation for internal use comprising acetaminophen formulated therein and capable of suppressing an unpleasant taste of the acetaminophen and preventing the discoloration of the pharmaceutical preparation with time according to a simple method. - 特許庁

飲食品または飲食品素材中に含まれる主要な/機能性成分であるポリフェノールを、特別な前処理なしに、自動的に分離し、定量することのできる分析方法を提供する。例文帳に追加

To provide an analysis method which enable the automatic separation and quantification of polyphenol that is the principal taste/functional component in food and drink or a food and drink material, without special pretreatments. - 特許庁

食卓において人々に親しまれ、また、独特の美するとともに嗜好性を向上するこれまでに全く存在しない新規なインスタント食品の提供を図る。例文帳に追加

To provide a new conventionally nonexisting instant food enjoyable to everyone in dining, having specific taste and increasing palatability. - 特許庁

ユビデカレノンを高濃度に含有し、風が良く、体温付近の温度(37℃)で液状をし、かつ、ユビデカレノンの保存安定性に優れた内服用組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a composition for internal uses, which contains ubidecarenone in a high concentration, has a good flavor, is liquid at a temperature (37°C) near to the body temperature, and is excellent in the storage stability of the ubidecarenone. - 特許庁

本発明の目的は、肉と脂の境界が鮮明で外観が良好であり、しかもも良好である、豚肉を使用した霜降り状の食肉製品又は食肉の製造方法を提供することである。例文帳に追加

To provide a method for producing a marbled meat product or meat comprising pork which has clear border between flesh and fat to look favorable in appearance, and have good taste. - 特許庁

口溶けに優れ、しかも冷蔵下で長期間保存してもぼそぼそした物性をしない耐冷蔵性に優れたマヨネーズ・ドレッシング等の水中油型酸性調料をはじめとした水中油型乳化組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an oil-in-water type emulsified composition commencing with an oil-in-water type acidic seasoning such as mayonnaise or dressing excellent in meltability in the mouth and cold resistance, and also not presenting drying/crumbling properties even after long cold storage. - 特許庁

ナリンジンおよびα−グルコシルプルニンを含有するナリンジン組成物を用いることにより、ナリンジンの、溶解性、吸収性および代謝性などは顕著に向上する。例文帳に追加

A naringin composition comprising naringin and α-glucosylprunin is provided. - 特許庁

キノコに由来する臭気成分と成分を実質的に除去すると同時に、キノコが保有している有用な生理活性成分を効果的に取得する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for acquiring effectively the useful bioactive component that a mushroom possesses, while removing substantially the foul odor component and taste component derived from the mushroom. - 特許庁

より短時間の加熱調理により褐変し、良好な焦げ目と香ばしい焼成風するとともに、10〜18℃の温度で保存しても保存中に褐変し難いチーズの提供。例文帳に追加

To produce cheese having good scorching and giving pleasant-smelling baked taste through browning by cooking the same in shorter time and hardly browning during preservation at 10-18°C. - 特許庁

従来の赤ワインよりも色鮮やかな濃い赤紫色をする風良好な、ポリフェノ−ル含有量の高い赤ワインを短期間で製造する方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing a red wine exhibiting a brighter dark reddish purple than a conventional red wine, an excellent flavor and a high polyphenol content in a short period of time. - 特許庁

室温水中で撹拌等すると、待つことなく本格的な色と風する麦茶飲料となる、水出し用麦茶及びそれを収納してなるティーバッグを提供する。例文帳に追加

To provide barley tea extracted by water, becoming barley tea beverage presenting real color and flavor without waiting by stirring in room temperature water, and to provide a tea bag storing the barley tea. - 特許庁

食材等にトッピングして焼成した場合であっても、明るい薄赤色の色調をするタラコ含有酸性水中油型乳化状調料を提供する。例文帳に追加

To provide cod roe-containing acid oil-in-water emulsified seasoning presenting bright thin red color tone even when topping it on a food material and baking. - 特許庁

発芽種子を調製するにあたり、‘発芽種子の性および機能性を向上させる’と同時に‘発芽処理中における雑菌増殖を安全な手段で抑える’方法、を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide germinated seeds prepared so as to "improve the taste and functionality of germinated seeds", and at the same time, "suppress the proliferation of undesirable microbes during a germination treatment by a safe means". - 特許庁

平均粒子径が1μm以下の超微粉砕茶葉を添加することにより、穀類茶特有の適度な焙煎香とまろやかさを有し、でんぷん質の糊感が低下された、が改善された茶飲料であって、次の工程を含む。例文帳に追加

This tea drink has a moderate roasted flavor and mellowness which is characteristic of cereal tea, and which is lowered in pasty sensation of starch and improved of taste. - 特許庁

タンパク成分に富む魚節抽出残渣の可溶化率を高くし、力価が高く、しかも生理活性効果を有する機能性食品素材及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a functional food material having a high dissolution rate of residue of an extracted dried fish rich in protein, a high taste-exhibiting factor and physiologically active effects, and a method for producing the same. - 特許庁

従来の持続製品と比較して持続性が優れており、噛み心地を損ねること無く、また製造時の作業性も良好な、チューインガム製品、その製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide chewing gum more excellent in taste retention than conventional taste-retentive one, chewability of which is not spoiled, and having good workability when produced, and a method for producing the chewing gum. - 特許庁

本発明は、野菜や果物のもつ鮮やかな色があり、それらに特有の強い風が抑えられた粉末食品、及び該粉末食品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide powdery food having bright color inherent in vegetable or fruit, and suppressed in strong flavor peculiar to the vegetable or the fruit, and to provide a method for producing the powdery food. - 特許庁

チーズ本来の風を有し、常温又は低温において長期間保存しても硬くなることがなく、餅様の食感を維持し、かつこれを油ちょう等の加熱調理をした際にも餅様の食感をするチーズの提供。例文帳に追加

To obtain a cheese with flavor inherent in cheese, not getting hard even after stored for a long period at normal or lower temperatures and retaining rice cake-like palate feeling, and also exhibiting rice cake-like palate feeling even when heat-cooked such as frying. - 特許庁

運動や体力を要する仕事を行う際のからだの変化、すなわち疲れやすさを改善することを容易ならしめ、かつ喫食時の性に優れた、抗疲労食品組成物を提供する例文帳に追加

To provide an anti-fatigue food composition which easily mitigates a physical change, i.e., fatigue, occurring when sporting or hard energy-consuming work is done and offers an excellent taste when eaten. - 特許庁

偏光板の厚みを増すことなく、低コストにするために、光学補償フィルムを1枚備えた偏光板によって、良好な色する液晶表示装置の提供。例文帳に追加

To provide a liquid crystal display device which exhibits satisfactory color hue by using a polarizing plate having one sheet of optical compensation film without increasing a thickness of the polarizing plate in order to make the device low-cost. - 特許庁

例文

滑らかなタッチとソフトな風合をし、光が当った際にきらきら光らない上品な外観と深のある色合いが出せる、ポリトリメチレンテレフタレート系ポリエステルからなる延伸仮撚加工糸を提供する。例文帳に追加

To provide a draw-false twisted yarn capable of providing a smooth touch and soft feeling, and further capable of providing an elegant appearance and a deep color without twinkling when lightening, and composed of a polytrimethylene terephthalate polyester. - 特許庁

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原題:”On Liberty”

邦題:『自由について』
This work has been released into the public domain by the copyright holder. This applies worldwide.

Copyright on Japanese Translation (C) 2004 Ryoichi Nagae 永江良一
本翻訳は、この著作権表示を付すかぎりにおいて、訳者および著者に一切断ることなく、商業利用を含むあらゆる形で自由に利用し複製し配布することを許諾します。
改変を行うことも許諾しますが、その場合は、この著作権表示を付すほか、著作権表示に改変者を付加し改変を行ったことを明示してください。
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