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呈味いきの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 254



例文

本発明は淡色で性や香気の優れた魚醤様調液の製造法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing light-colored fish sauce-like seasoning liquid excellent in taste and flavor. - 特許庁

酢酸発酵物を、その色調に変化が生じるまで濃縮することによって、飲料のを改善する調素材を提供する。例文帳に追加

This taste improver as a seasoning material improving drink taste is obtained by concentrating an acetic acid fermented product until change is produced in the color tone. - 特許庁

、特に清涼感とミント感が増強され、インパクトがあり且つ不快なをもたないマウススプレー用組成物の提供。例文帳に追加

To obtain a composition for mouth spray having flavor, especially enhanced refrigerant and mint feeling, and providing impactive feeling without providing unpleasant taste. - 特許庁

する水溶性成分の苦を低減し、経口的に服用しやすい内服用液剤を提供する。例文帳に追加

To provide an internal liquid medicine easy in oral administration by reducing bitterness of a bitterness-exhibiting water-soluble component. - 特許庁

例文

簡易な手段で経済的かつ人体に健康的であり、従来の食酢類の酢酸の酸と刺激臭を低減させ、風における濃厚感や複雑さ、まろやかさ等が改善させる食酢用の改善剤、及び改善剤等が含有された食酢を提供する。例文帳に追加

To provide a taste-improving agent for vinegar which is economic and healthy to human and reduced in sourness and irritating smell of acetic acid of conventional vinegars and capable of improving dense feeling and complexity and mellowness in flavor, etc., by a simple means and to provide vinegar containing the taste improving agent, etc. - 特許庁


例文

安価な酸化剤で処理することにより異臭・異風示物質を淘汰する簡便な精製方法およびそれにより取得した異臭・異風示物質を含まないアミノ酸を提供する。例文帳に追加

To provide a simple method for purification of amino acid eliminating substance presenting foreign smell and foreign taste by treating with an inexpensive oxidizing agent, and to provide amino acids excluding substance presenting foreign smell and foreign taste obtained by the method. - 特許庁

飲食物のを効果的に改善できる改善用組成物、これを添加した飲食物、及びこれらの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a composition for improving taste, capable of effectively improving the taste of food and drink, to provide the food and drink obtained by adding the composition, and to provide a method for producing the food and drink. - 特許庁

本発明は、杜仲独特の苦、渋み及び酸に基づいて「お茶らしい」風を有するとともに、えぐみやボディー感のないすっきりしたした、杜仲葉乾燥物から調製される抽出液を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide extract prepared from dried du zhong leaves, having "apparently tea-like" flavor based on bitter, astringent, and acidic taste inherent in du zhong, and presenting pure taste without harshness and/or body feeling. - 特許庁

甜茶(Rubus suavissimus)特有の「残糖感」、「渋」、「苦」、「くせ」、「後」等のが改善され、なおかつ低濃度においても消臭活性を保持していることを特徴とする甜茶抽出物の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a Rubus suavissimus extract improved in feeling of "remaining sugar", "astringency", "bitterness", "peculiarity" and "aftertaste" peculiar to Rubus suavissimus, and retaining deodorizing activity even at low concentration. - 特許庁

例文

原料のや風を損なうような前処理をすることなく、に影響を与えずに、また新たに原料を追加、変更することなく酸化劣化臭発現を抑制することのできる風調料の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing flavor seasoning capable of suppressing appearance of oxidation deterioration smell without performing pretreatment which spoils taste and flavor of a flavor raw material, giving influence to taste, or newly adding and changing a raw material. - 特許庁

例文

簡便かつ効率的に、保存菌株の中に混在するの優れた有機酸組成の清酒を醸造する自然変異株清酒酵母を単離する方法、及び、当該方法により得られた良好な風を有する清酒の製造に用いる新規自然変異株清酒酵母を提供する。例文帳に追加

To provide a method for simply and efficiently isolating natural variant sake yeast which coexists in preserved strains and brews sake having an organic acid composition excellent in taste, and a new natural variant sake yeast which is obtained by the method and is used for production of sake having good flavor and taste. - 特許庁

タンパク質及び油脂を実質的に含有しないにも係らず、牛乳と同等のを有する乳飲料、及び、タンパク質及び油脂を実質的に含有しない乳風飲料を使用したにも係らず牛乳を使用した場合と同等の乳風する飲食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a milk-based drink having the same taste as that of milk in spite of substantially not containing proteins and fats and fatty oils, and to provide a drink or food which exhibits the same milk flavor as that of a drink or food using milk in spite of using a milk flavor drink substantially not containing proteins and fats and fatty oils. - 特許庁

ナリンジンの、溶解性、吸収性および代謝性を改善する、簡便かつ効率的な手法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a simple and efficient technique for improving the taste, solubility, absorbability and metabolism. - 特許庁

食肉本来の性に悪影響を及ぼすことなく、食肉及び食肉加工品の退色を防止し、色調を改善する方法の提供。例文帳に追加

To provide a method of inhibiting meat and meat products from discoloring and improving their color tone without adverse effect on the taste intrinsic to the meat. - 特許庁

マイルドな食とコクを有し、かつ自然な食するマヨネーズ等の酸性水中油型乳化食品であり、特に油脂含量が50%以下の低カロリータイプであっても十分にマイルドな食とコクを有する酸性水中油型乳化食品を提供する。例文帳に追加

To provide an acidic oil-in-water type emulsified food such as mayonnaise having mild taste and full-bodied taste and exhibiting natural taste and sufficiently having mild taste and full-bodied taste even when the food is a low-calorie type having50% oil and fat content. - 特許庁

低食塩含量でカリウムやイソロイシンを含んでいるにもかかわらず、これらの異が感じられずに適度な塩し、希釈時においても、風の持続性に優れ、風バランス良好な容器詰しょうゆ含有液体調料を提供する。例文帳に追加

To provide package soy sauce-containing liquid seasoning, in spite of containing low salt content, potassium and isoleucine, presenting moderate salty taste without giving the offensive taste of the ingredients, excellent in flavor retainability even when diluting, and having excellent flavor balance. - 特許庁

本発明は、杜仲独特の苦、渋及び酸に基づいて「お茶らしい」風を有するとともに、えぐみやボディー感のないすっきりしたした杜仲葉抽出液を調製するための原料として好適な杜仲葉乾燥物を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide dried du zhong leaves suitable for preparing du zhong leaf extract which includes "apparently tea-like" flavor based on bitter, astringent, and acidic taste inherent in du zhong, and presents pure taste without harshness and/or body feeling. - 特許庁

食肉または魚肉加工食品が本来有する風を損なうことなく、大豆タンパク質の不快な大豆臭や苦、渋が改善された大豆タンパク質を含有する食肉または魚肉加工食品、及びその風改善方法を提供する。例文帳に追加

To provide meat or fish meat processed food containing soybean protein improved in unpleasant soybean smell, bitter taste and astringency of soybean protein without spoiling flavor and taste which the meat or fish meat processed food originally has; and to provide a method for improving the flavor. - 特許庁

タンパク成分に富む魚節抽出残渣の可溶化率を高くし、力価が高く、抽出原料そのものの風の再現性がよく、苦のないより自然な風をもつ調料素材及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a seasoning material having a high dissolution rate of the residue of an extracted dried fish rich in protein, a high taste-exhibiting factor, a good reproducing property of the flavor of the extracted raw material itself and a more natural flavor without having bitterness, and a method for producing the same. - 特許庁

既存の液状調料を使用して簡便に得られると共に斬新なし、ディップソースとして使用できる高粘度の液状調料を提供する。例文帳に追加

To provide a highly viscous liquid seasoning easily obtainable using an existing liquid seasoning, presenting novel taste, and usable as dip sauce. - 特許庁

人工的な風となることなく、梅果汁を含有する飲料に特有の、感がないという問題が改善された、優れた梅の風を有する飲料を提供すること。例文帳に追加

To provide a drink having excellent Japanese plum flavor without having artificial flavor by improving the problem of having no taste feeling peculiar to a Japanese plum fruit juice-containing drink. - 特許庁

アルコール飲料に添加するだけで、簡便かつ効果的にその香り・・酸等を改善することができる、安全性の高い新規なアルコール飲料の風改善剤及び/又はpH調整剤を提供する。例文帳に追加

To provide a highly safe new flavor improver and/or pH adjuster of alcoholic beverage, easily and effectively improving the flavor/taste/acid taste of alcoholic beverage only by adding it to alcoholic beverage. - 特許庁

振りかけた直後のサラダ野菜への均一で適度な付与が維持されると共に垂れ落ちて周囲を汚すことのない、食べ易く充分風わえる固形ドレッシングの提供。例文帳に追加

To obtain solid dressing which keeps application of a uniform and proper flavor to salad vegetables immediately after sprinkling, does not stain the circumference by dripping, is readily eaten and has a sufficient flavor. - 特許庁

キノコ類独特のえぐを抑制し、感を向上させ、更には、長期間にわたって風を持続させることができる加工食品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing processed food using mushrooms enabling suppression of harsh taste specific to mushrooms, improvement in tasty sensation of foods, and flavor retention over a long period of time. - 特許庁

コラーゲン特有の不快を顕著にマスキング(低減)する方法、並びにコラーゲン特有の不快がマスキングされ、に優れたコラーゲン含有可食性製品を提供する。例文帳に追加

To provide a method for markedly masking (reducing) the peculiar unpleasant taste of collagen, and a collagen-containing edible product masked with the peculiar unpleasant taste of the collagen and excellent in palatable taste. - 特許庁

また、サポニン等の苦の強い成分をCD包摂させた状態で還元することにより、製品噌の性への悪影響を回避することができる。例文帳に追加

In addition, it is also possible to avoid the adverse effect on the palatability of the finished product Miso by reducing the soybean-derived component to the finished product Miso in such a state that a component of strong bitterness such as saponin is yet incorporated in the CD. - 特許庁

が軽減され、口腔内で使用或いは経口摂取し易くなった組成物、並びに酸する物質に起因する酸を低減する方法を提供する。例文帳に追加

To obtain a composition which has a reduced acidity and is easily used in an oral cavity or is easily taken by peroral route; and to provide a method for decreasing the acidity derived from a substance exhibiting an acidity. - 特許庁

チューインガム表面に粉末香料が強固に付着することによって口内での香発現が極めて速やかであり、且つ、と食感に優れた香発現チューインガムを提供する。例文帳に追加

To obtain the subject chewing gum extremely rapid in releasing its flavor in the mouth and excellent in gustatoriness and palate feeling by firmly making a powdered flavor adhere to the surface of chewing gum. - 特許庁

不快な風する粒状の医薬品や食品の風を改善するために、矯物質及や矯臭物質を該医薬品や食品類の粒子表面に付着させるための方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for making a flavoring substance adhere to the surfaces of medicine or food granules to improve the flavor of the medicine or food granules exhibiting an unpleasant flavor. - 特許庁

テアニンの効率的な製造法及び性に優れたテアニン高純度の茶抽出物を提供すること。例文帳に追加

To provide a process for efficiently obtaining theanine and a tea extract comprising high purity theanine with excellent flavor. - 特許庁

体脂肪蓄積抑制作用を有するジグリセリドを含有し、が改善されたドレッシング類の提供。例文帳に追加

To prepare a dressing having good taste and containing a diglyceride having an action to suppress the accumulation of body fat. - 特許庁

副作用がなく、性に優れたシクロオキシゲナーゼ阻害剤及びそれを含有する飲食品を提供する。例文帳に追加

To provide a cyclooxygenase inhibitor free from side action and having excellent taste and provide food and drink containing the inhibitor. - 特許庁

ミネラルの含有量が多く、所要のする塩を製造することができる粒状塩を提供する。例文帳に追加

To provide granular salt for producing salt having a large content of minerals and presenting a required taste. - 特許庁

、生理活性において優れたパセリ発酵物及びそれを含む飲食品、医薬品、香料組成物を提供することである。例文帳に追加

To provide a parsley fermented product excellent in taste and bioactivity, and to provide food and drink, medicine and a perfume composition including the fermented product. - 特許庁

本発明の方法により、の改善と低カロリー化を図った改質リン酸含有食用エキスを提供することができる。例文帳に追加

The phosphate-containing modified edible extract improved in taste and reduced in calorie is obtained by the method. - 特許庁

優れたを有し且つ沈殿の発生が抑制された容器詰ソバ茶飲料、及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a packed buckwheat tea drink having an excellent taste and preventing the generation of precipitates, and to provide a method for producing the same. - 特許庁

物質として有用な5'−キサンチル酸を、安定性に優れた5'−キサンチル酸・2ナトリウム塩の結晶として提供すること。例文帳に追加

To provide 5'-Xanthylic acid useful as a taste substance in the form of disodium 5'-Xanthylate crystal having excellent stability. - 特許庁

低カロリーのココア飲料であっても、、食感などの点で、従来のココア飲料に比べて遜色のないものを提供する。例文帳に追加

To provide a cocoa beverage bearing comparison with a conventional cocoa beverage in taste, palate feeling and the like even though the cocoa beverage is low-calorie one. - 特許庁

不快する薬物、ワックス状物質および糖アルコールを含有する粒状医薬組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide a granular pharmaceutical composition comprising medicine having unpleasant taste, wax-like material and sugar alcohol. - 特許庁

副作用がなく、性に優れたシクロオキシゲナーゼ阻害剤及びそれを含有する飲食品を提供する。例文帳に追加

To provide a cyclooxygenase inhibitor free from side effect and having excellent taste, and to provide a food and drink containing the same. - 特許庁

本発明は、安価、簡略な工程で、自然風の外観をする装身具用ワックスパターンを得ることができる製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for manufacturing a wax pattern, by which a wax pattern for accessories, which gives an appearance of natural feeling, is inexpensively obtained by a simple process. - 特許庁

製造中の褐変が少なく適度のアメ色を有し、かつ成分を豊富に含む高品質ホタテ白干しの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a high-quality scallop dried, without seasoning by which the dried scallop having proper light brown color and containing rich taste component is produced, while causing little browning. - 特許庁

溶解性が良好で食品成分との相互作用がなく、性に優れたミネラル剤を提供する。例文帳に追加

To provide a mineral agent having good solubility, hardly providing interaction with a food component, and having excellent taste. - 特許庁

ピンク色をし、長期にその色を保持し且つ風の向上した食肉製品の製造法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing a meat product having a pink color, sustaining its color for a long period and also improved in flavor. - 特許庁

成分を十分に被覆でき、マスキング効果、舌触り、打錠性、保存安定性にも優れた油脂覆粉末の製造方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing an oils and fats-coated powder covering taste components sufficiently, and excellent in masking effect, taste, tablet-forming property and also in preservation stability. - 特許庁

白カビチーズの表面に物質が付着されている白カビチーズおよびその製造方法を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide white mold cheese having the surface accreted with a taste substance, and to provide a method for producing the same. - 特許庁

成分が均一に分散し、浮きが良好で且つ均一である層状食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a laminar food in which a taste component is dispersed homogeneously, and the gap between laminated food layers is uniform and shaped good. - 特許庁

本発明により、劣化抑制されており且つ性が向上した商品価値の高い透明容器詰果汁飲料を提供可能となる。例文帳に追加

As a result of this, the fruit juice drink packaged in a transparent container is suppressed in deterioration and improved in palatability, and has high commercial value. - 特許庁

最終製品の塩分濃度やAw値のバラツキが低下し、や食感に優れたハムを製造する方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing ham reduced in unevenness of salt concentration or Aw values of its end product, and excellent in taste or palate feeling. - 特許庁

例文

お茶のを十分に維持したままにして、茶飲料の視覚上の清涼感を向上させるような手段を提供する。例文帳に追加

To provide a means for improving the refreshing feeling of tea drinks in terms of visual sense with gustatoriness of tea kept well. - 特許庁

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