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呈味いきの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 254



例文

する薬物の苦を隠蔽した経口固形組成物の提供。例文帳に追加

To obtain an oral solid composition with covered bitterness of a medicine exhibiting bitterness. - 特許庁

飲食物等のをより効果的に改善し、過度の苦や酸に起因する異や異臭を感じることがない飲食物等の改善剤並びに改善方法を提供する。例文帳に追加

To provide a taste improver for a food and drink or the like, effectively improving the taste of the food and drink or the like, and hardly giving bad taste and bad smell caused by excessive bitterness and acidity, and further to provide a method for improving the taste. - 特許庁

それ自体は無であるが、各種食品、医薬品の機能の中、塩から、甘み、旨などの好ましいを増加させ、苦、酸の中、好ましくないを減少させるなど、の改良を行い、例えば塩分過多、糖分過多による健康障害などの防止などに資する改良剤の提供。例文帳に追加

To obtain an taste improver for improving taste, e.g. increasing preferable tastes such as saltiness, sweetness and deliciousness out of taste functions of various foods and medicines and decreasing unwanted tastes out of bitterness and acid taste, and useful for preventing health disturbance caused by excessive salt and excessive sugar. - 特許庁

、えぐ、渋等の嫌や口中での後等を有するハーブの改善組成物を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a composition for improving the taste of a herb which has unpleasant tastes such as a bitter taste, a pungent taste or an astringent taste and an aftertaste in mouth. - 特許庁

例文

飲食品または口腔衛生製品の本来の風を変えることなく、高甘度甘料特有の不快な後を少ない添加量で効果的に抑制する高甘度甘料の改善剤を提供すること。例文帳に追加

To provide a taste improver for a sweetener having high sweetness, capable of effectively suppressing characteristic disagreeable aftertaste and taste of the sweetener having high sweetness without changing original taste and flavor of foods, drinks or oral hygiene products. - 特許庁


例文

本発明は、苦、渋等の嫌や口腔内での後等を有する甘料の性を著しく改善する効果を有する改善組成物を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a taste-improving composition which has an effect for remarkably improving the tastes of sweeteners having unpleasant tastes such as a bitter taste or an astringent taste and having aftertastes or the like in oral cavities. - 特許庁

本発明は、乳、脱脂乳、ホエイ等を原料として製造される、飲食品にコクや旨を付与し得る風改善剤、およびその製造方法、並びに該風改善剤を含有する飲食品を提供する。例文帳に追加

To provide a flavor/taste improver produced by using milk, defatted milk, whey and the like as raw materials, and imparting body taste and delicious taste to food and drink: to provide a method for producing the improver: and to provide food and drink containing the flavor/taste improver. - 特許庁

本発明は、ヨーグルト特有の旨、コク、ボリューム感を付与できる風改善剤、また該風改善剤を含有する食品を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a flavor/taste-improving agent that can impart deliciousness, body taste, and voluminous feeling each characteristic of yogurt, and food containing the flavor/taste-improving agent. - 特許庁

本発明は、乳、脱脂乳、ホエイ等を原料として製造される、食品にコクや旨などを付与し得る風改善剤、及びその製造方法、並びに該風改善剤を含有する食品を提供する。例文帳に追加

To obtain a flavor and taste improving agent produced by using milk, defatted milk, whey, or the like, as raw materials and capable of imparting a food with savory and delicious taste, to provide a method for producing the agent, and a food containing the flavor and taste improving agent. - 特許庁

例文

が改善されコーヒー感に優れたコーヒー製品を提供する。例文帳に追加

To provide a coffee product having improved taste and excellent coffee feeling. - 特許庁

例文

が改善された医薬組成物又は健康食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a pharmaceutical composition or a health food with improved taste. - 特許庁

性物質に応答するセンサー、並びに性物質の同定方法及び検出方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a sensor for responding a taste substances, a method for identifying the taste substance and a method for detecting the taste substance. - 特許庁

低カロリー化を目的として、アセスルファムカリウムのような高甘度甘料を用いた低アルコール飲料において、その良好なを整え、かつ、該を長期保管に対して保持するために、アセスルファムカリウムのような高甘度甘料の安定性と酸付与とを両立させ、長期安定したの高低アルコール飲料を提供する。例文帳に追加

To provide high-taste low-alcohol drink with long term stable taste in which good taste is adjusted and stability and acidity provision are compatibly attained high sweet sweetener such as acesulfame potassium for preserving the taste in the long term storage in the low alcohol drink using highly sweet sweetener such as the acesulfame-potassium in order to lower calorie. - 特許庁

性ヌクレオチドを高含有する酒精含有調料及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide an alcohol-containing seasoning highly containing a tasty nucleotide. - 特許庁

酸性域で渋・収斂しにくいタンパク質加工品の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING PROTEIN PROCESSED FOOD HARDLY PRESENTING BITTER TASTE/ASTRINGENT TASTE IN ACIDIC REGION - 特許庁

及び香を改善した容器詰コーヒー飲料及びその製造方法の提供。例文帳に追加

To provide a packaged coffee beverage improved in taste and flavor, and to provide a method for producing the packaged coffee beverage. - 特許庁

や香の劣化を抑制し、長期保存に適した容器詰コーヒー飲料を提供する。例文帳に追加

To provide a packaged coffee beverage suppressed in deterioration in taste and flavor and suitable for long storage. - 特許庁

及び香を改善した容器詰コーヒー飲料及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a packaged coffee beverage improved in taste and flavor, and to provide a method for producing the packaged coffee beverage. - 特許庁

、コク、塩が強く、性が改善され、さらに酵母臭の低減された酵母エキスの製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a yeast extract having high deliciousness, thickness and saltiness, improved seasoning property and decreased yeast smell. - 特許庁

飲料に含まれる苦やえぐなどの嫌を低減させる改善素材とその製法を提供することが課題である。例文帳に追加

To obtain a taste improving material for reducing bad tastes such as bitterness, harsh taste, etc., contained in a beverage and to provide a method for producing the same. - 特許庁

増強効果を有し、添加したときに異・異臭として感じることがなく、かつ、素材の美しさのみを引き立てるような水産加工品の増強剤、およびそれを含有する香料組成物の提供。例文帳に追加

To provide a taste increasing agent for processed marine products having taste increasing effect, free from disagreeable taste and smell in the case of using the agent as an ingredient and promoting exclusively the deliciousness of the raw material, and to provide a flavor composition containing the agent. - 特許庁

飲食品の好ましくない雑、エグ、酸、苦、渋を低減し、好ましい旨や甘を付与することのできる改善剤を提供すること。例文帳に追加

To provide a taste improver of food and drink which reduces undesirable odd flavor, harsh taste, sour taste, bitter taste and astringent taste of food and drink and gives desirable good taste and sweet taste. - 特許庁

特定の刺激や、香がないため、付けに制限のない、唾液分泌促進作用を有する口腔組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a composition for the oral cavity having sialogogic actions without a limitation on seasoning because of no specific irritation, tasting and flavoring. - 特許庁

低食塩含量であるにもかかわらず、適度なうま、だし感をし、のまとまりがある風良好な容器詰つゆを提供する。例文帳に追加

To provide packaged soup presenting moderate deliciousness and stock-feeling in spite of having low salt content, having unity of taste, and good flavor. - 特許庁

ノブドウ特有の含有成分による苦や渋等の不快なを解消することができるノブドウ抽出物組成物等の提供。例文帳に追加

To provide an ampelopsis extract composition or the like capable of eliminating unpleasant taste such as bitterness or astringency attributable to peculiar components contained in ampelopsis. - 特許庁

昆布の、香りおよび風を良好に再現する調料の製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing a seasoning capable of reproducing the gustatoriness, scent and flavor each inherent in tangle. - 特許庁

低食塩含量であるにもかかわらず、適度な塩辛とあつみをし、風良好な容器詰しょうゆ含有液体調料を提供する。例文帳に追加

To provide a packaged soy sauce containing liquid seasoning having moderate saltiness and thickness despite its low salt content, and excellent in flavor. - 特許庁

容器詰め飲料の風を損なわずに、その飲み難さを緩和できる改善材を提供すること、及び改善された容器詰め飲料を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a taste-improving agent capable of moderating the difficulty of drinking a beverage filled in a container, without damaging the flavor of the same, and the beverage improved with the taste and filled in the container. - 特許庁

,甘,酸,苦,渋のバランスが良くに優れ、広く消費者に好まれる魚醤油を安定して製造できる魚醤油の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a fish soy producing method capable of stably producing fish soy which has a good balance of palatability, sweet taste, sour taste, bitter taste and astringent taste, is excellent in taste, and is widely favorable by consumers. - 特許庁

本発明が解決しようとする問題は、高甘度甘料の不快な後や苦、エグを抑え、を改善する方法を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide a method for inhibiting the unpleasant aftertaste, bitter taste or harsh taste of a high sweetness sweetener and improving the taste. - 特許庁

本発明が解決しようとする課題は、高甘度甘料特有の不快な苦、エグ及び収斂を少ない添加量で食品本来の香を変えることなく効果的に抑制でき、また高甘度甘料を用いても、ショ糖などの糖類を使用した場合と同様の強度およびフレーバープロファイルを再現する改善剤を提供することである。例文帳に追加

To provide a taste improver that effectively suppresses slight unpleasant bitterness, harshness and astringent taste characteristic of a high-sweetness sweetener with a small addition amount without changing a flavor original to food and reproduces the same taste strength and flavor profile as those using a sugar such as sucrose, etc., even if a high-sweetness sweetener is used. - 特許庁

乳酸発酵卵白を含む改善材およびその製造方法、ならびに改善作用を有する食品組成物、酸性食品組成物または酸性調料を提供すること。例文帳に追加

To provide a taste improving material containing lactic acid fermentation albumen, to provide a method for producing the taste improving material, and to provide a food composition, acid food composition or acid seasoning having taste improving action. - 特許庁

節類や海藻類のもつ香気成分及び成分を充分、かつ効率よく抽出し、より高風・高のエキスを製造する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing extract with better flavor/better taste through sufficiently and efficiently extracting flavor and taste components inherent in dried marine products and/or sea algae. - 特許庁

単にふりかけても食塩等の成分がレタス等のサラダ用食材に容易に留まり効果に優れた粉末調料を提供する。例文帳に追加

To provide powdery seasoning made so that tasty components such as salt easily stick to salad food material such as lettuce even when simply sprinkled so as to be excellent in tasty effect. - 特許庁

鳥獣畜肉、特にその内臓肉を原料に使用した場合でもその内臓肉等の特有の臭い、等の無い、従来品に比較して風が改善した発酵加工食品を開発し、提供する。例文帳に追加

To develop a fermentation processed food without any peculiar smell, taste, etc., of visceral meat even when bird, animal or livestock meat, especially the visceral meat thereof is used as a raw material and improved in flavor and taste as compared with those of a conventional product. - 特許庁

簡易な手段かつユーザーの健康志向に即したかたちでの、飲料の風における濃厚感や熟成感、まろやかさ等を改善させる改善剤、改善剤を含む飲料を提供する。例文帳に追加

To provide drink containing the drink taste improver and a taste improver for improving richness, ripeness and mellowness of drink flavor with an easy means and fitting to health intention of users. - 特許庁

を改善できるマカ抽出物ベンジルグルコシノレート高含量品を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide maca extracts containing much benzyl glucosinolate, capable of improving taste. - 特許庁

不快なする薬物の不快感を抑え、服用感に優れた組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a composition suppressing unpleasant sensation of drugs which express unpleasant tastes, and excellent in feeling when taking. - 特許庁

するアミノ酸、又は、これを含有する組成物を経口的に利用するにあたり、アミノ酸に由来する苦を感ずることなく飲食できる、苦するアミノ酸の苦低減剤、並びに苦するアミノ酸の苦低減剤を含有する、嗜好性を向上させた食品組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a bitterness reducing agent for an amino acid having bitter taste to enable the oral administration of an amino acid having bitter taste or a composition containing the amino acid or enable the eating and drinking of the composition without applying bitter taste of the amino acid and provide a food composition containing the bitterness reducing agent for the bitter taste amino acid and having improved palatability. - 特許庁

食塩含量を減少させたにもかかわらず、旨、コクなどの感を維持、増強しつつ、塩を増強することのできる塩増強剤組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide a salty taste enhancing agent composition containing a reduced amount of salt and, nevertheless, enhancing salty taste while keeping or enhancing tasty feeling such as deliciousness and body. - 特許庁

うま、コク、濃厚感が強く、ムレ臭、収斂が低減された、、風の良好な新規速醸型無塩噌様食材の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing novel rapidly-fermented Miso-like food material having strong delicious taste, well-seasoned taste and rich feeling, and reduced in stuffy smell and astringent taste to have good taste and flavor. - 特許庁

非電解質である、辛、甘及びカフェイン等の苦する物質に対する感度が高く、電極の製造やリフレッシュが容易な認識装置を提供する。例文帳に追加

To provide a taste confirming apparatus high in the sensitivity to a taste substance being a non-electrolyte and showing a sharp taste, a sweet taste or a bitter taste such as caffeine or the like and easy in the production of an electrode or refreshing. - 特許庁

農作物の可食部における、糖度の上昇、甘と酸のバランス向上、アミノ酸などのうま成分の向上などをもたらす、性成分の食改良剤を提供する。例文帳に追加

To provide a taste-improving agent for tasting components, enhancing sugar content, improving balance between sweetness and acidity and improving Umami components of such as amino acids and the like in edible portions of agricultural products. - 特許庁

酢酸発酵物を、その色調に変化が生じるまで濃縮することによって、食酢のを改善する調素材を提供する。例文帳に追加

The present invention provides a seasoning material for improving taste of vinegar by concentrating an acetic acid fermented product until change occurs in the color tone. - 特許庁

性が強く、濃厚な風を有し、軟らかく、かつ滑らかな組織を有する低脂肪プロセスチーズを提供すること。例文帳に追加

To produce a low fat process cheese having strong taste, providing dense flavor, and having soft and smooth structure. - 特許庁

本発明は、麦芽を原料とする低カロリー醸造酒の風、ボディ感を付加する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for adding flavor, taste and body feeling to a low-calorie brewage using malt as a raw material. - 特許庁

即席カレーやレトルトシチューのような調理食品に、調理感と深いコクを与える賦与剤を提供することを目的とする。例文帳に追加

To obtain a taste imparter for providing a cooked food such as instant curried food or retort stew with a cooking feeling and body taste. - 特許庁

低食塩含量であるにもかかわらず、適度な塩し、煮物の外観の良好な容器詰しょうゆ含有液体調料を提供する。例文帳に追加

To provide a packaged liquid seasoning containing soy sauce presenting moderate saltiness in spite of having low salt content, and making the appearance of simmered food favorable. - 特許庁

食肉の成分が多く食に優れた食肉を生産する飼料を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide feed for producing meat having a lot of taste components and excellent in taste. - 特許庁

例文

フレッシュで自然な香を保ちつつ、強い性を示すアリウム属植物エキスを製造する方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing an essence of a plant belonging to the genus Allium exhibiting a strong taste while keeping a fresh natural flavor. - 特許庁

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