意味 | 例文 (18件) |
塩わかめの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 18件
わかめとアルカリ金属塩と酒粕とを含有するわかめ粉末である。例文帳に追加
There is provided the Undaria pinnatifida powder characterized by comprising Undaria pinnatifida, an alkali metal salt, and Sake lees. - 特許庁
また、上記生わかめは、湯通し塩蔵わかめを−18〜−20℃に冷却し、冷却によってわかめ表面に生じた塩結晶を除去し、必要に応じて、更に、冷却塩水で処理し、切断することにより製造することができる。例文帳に追加
The cut Undaria pinnatifida can be produced by cooing Undaria pinnatifida which is preserved in salt and is instantly passed through hot water and a temp. of -18 to -20°C, removing salt crystals formed on the surface of Undaria pinnatifida by the cooling and, if required, treating the Undaria pinnatifida with cooled salt water and cutting. - 特許庁
わかめの元茎をアルカリ金属塩と接触してわかめの元茎のゾル状溶液とした後、酸剤でpHを2.5〜5.9に調整するわかめの元茎エキスの製造方法を実施することにより、不快臭が少なく色調が鮮やかなわかめの元茎エキスを得られる。例文帳に追加
The method for producing an extract from a bottom stem of Undaria pinnatifida having less unpleasant odor and fresh tone of color includes bringing a bottom stem of Undaria pinnatifida into contact with an alkali metal salt to bring into a sol-like solution of the bottom stem of Undaria pinnatifida, and adjusting pH to 2.5-5.9 with an acid agent. - 特許庁
当該わかめ粉末は、わかめを、アルカリ金属塩と酒粕で接触処理してゾル状水溶液を得る工程と、得られたゾル状水溶液を乾燥しわかめ乾燥物を得る工程と、得られたわかめ乾燥物を粉末にする工程により製造される。例文帳に追加
There is also provided the method for producing the Undaria pinnatifida powder, characterized by comprising a process of contacting Undaria pinnatifida with an alkali metal salt and Sake lees to obtain a sol-like aqueous solution, a process of drying the obtained sol-like aqueous solution to obtain the dried Undaria pinnatifida, and a process of pulverizing the resultant dried Undaria pinnatifida. - 特許庁
水分75〜85質量%、かつ塩分3〜7質量%のわかめを、DE値が20を超えて30未満のデキストリンと接触処理する工程、及びその後に該わかめを乾燥処理する工程を含むことを特徴とする乾燥わかめの製造方法。例文帳に追加
The method for producing dry Wakame seaweed includes a step of contacting Wakame seaweed having a water content of 75-85 mass% and a salt content of 3-7 mass% with dextrin having a DE value of more than 20 and less than 30, and a step of drying the treated Wakame seaweed. - 特許庁
水産物が生ワカメであって、生ワカメの洗浄後に、グルコン酸塩の水溶液に浸漬し、その後、液切りしてから凍結処理する。例文帳に追加
The freeze storage method for marine products comprises cleaning raw wakame seaweed as a marine product, and thereafter soaking the raw wakame seaweed in a water solution of gluconate salt followed by freezing the resultant wakame seaweed after draining the solution. - 特許庁
更に、該わかめの水分量が50〜70重量%で、塩分量が10〜40重量%であり、カット長が1〜5cm程度のものである。例文帳に追加
The cut Undaria pinnatifida has 50-70 wt.% water content, 10-40 wt.% salt content and about 1-5 cm cut length. - 特許庁
塩蔵ワカメの茎を用い、処理効率に優れ品質の良い有用な粉末製品を得る。例文帳に追加
To obtain a useful and high-quality powdery product excellent in processing efficiency by using salted wakame seaweed stems. - 特許庁
水、塩水溶液または弱アルカリ性水溶液による抽出は各別に行って各別のワカメタンパク質含有組成物を得てもよいし、これらを順次行って混合したワカメタンパク質含有組成物を得てもよい。例文帳に追加
The extraction with water, salt solution or weakly alkaline solution can be independently carried out to obtain each WAKAME protein-containing composition, or these extractions are successively carried out to obtain mixed WAKAME protein-containing composition. - 特許庁
ワカメ属海藻の葉状体または乾燥細粒化物に水、塩水溶液または弱アルカリ性水溶液を加えて湿式磨砕しながら可溶性成分を抽出し、この抽出液よりタンパク質を分離処理することによってワカメタンパク質含有組成物を得る。例文帳に追加
The WAKAME protein-containing composition is obtained by adding water, salt solution or weakly alkaline solution to thallus or dry fine-grained material each of WAKAME genus seaweed, and extracting soluble components while wet-pulverizing the mixture. - 特許庁
例えば海苔、わかめ、昆布、ひじき、ふのり、青のり等の海藻の生鮮、乾物又は塩蔵品に例えば緑茶、ウーロン茶、椎茸、胡麻、大豆等の陸産食材を配合して栄養成分、風味、呈味を補完してつくる健康食品並びにその製造方法。例文帳に追加
In this health food, for example, green tea, oolong tea, Shiitake mushroom, sesame, soybeans and other land products are formulated to fresh, dried or salted seaweeds, for example, sea laver; Wakame seaweed, a brown alga); sea tangles; Hizikia fusiforme (a brown alga); a glue plant and a green laver to compensate their nutrients, flavors and tastes one another. - 特許庁
昆布、ワカメ等の海藻原料をトランスグルタミナーゼ、水溶性カゼイン塩及びアルカリ剤で処理し、また、別途、魚卵類をトランスグルタミナーゼ、水溶性カゼイン塩及び水不溶性カゼイン塩で処理し、そしてその海藻原料表面にその魚卵類を積層付着させることを特徴とする子持ち昆布食品の製造方法。例文帳に追加
This method for producing a sea tangle food with fish eggs comprises treating a seaweed raw material such as a sea tangle or a sea mustard with a transglutaminase, a water-soluble casein salt and an alkali agent, separately treating the fish eggs with the transglutaminase, water-soluble casein salt and a water-insoluble casein salt and then laminating or making the resultant fish eggs stick to the surface of the seaweed raw material. - 特許庁
本発明のフコダイン様多糖複合体は、海水や塩水で洗浄したワカメの芽株部を冷間乾燥後、低温乾燥粉砕化されてなる芽株紛状物から抽出されたフコース及び/又はガラクトースを含有する構成を備えている。例文帳に追加
This fucoidan-type conjugated polysaccharide comprises fucose and/or galactose extracted from powdery sprouts obtained by cold-drying sprouts of wakame washed with seawater or brine, followed by cold drying and pulverizing thereof. - 特許庁
ワカメなどの海藻灰を天然ミネラル塩を製造するために溶媒抽出するときに副生する抽出残渣を有効利用した天然物由来の無機系、海藻灰系の抗菌剤。例文帳に追加
This inorganic seaweed ash-based antimicrobial agent is obtained by effectively utilizing an extraction residue by-produced when extracting a seaweed ash of Undaria pinnatifida or the like with a solvent to produce a natural mineral salt. - 特許庁
一番摘みの若芽を使用し、塩蔵することなくそのまま使用することによりフコイダン等の有効成分を失うことなく使用できると共に、柔らかくしかも食べ易く、色が鮮やかな緑色であり、食欲をそそるもずく加工食品を提供すること。例文帳に追加
To obtain a processed food of Nemacystus decipiens capable of using it without losing active ingredients such as fucoidan which is soft and easy for eating, has a fresh green color and makes appetize by using a first pick young buds to be used directly without preserving them in salt. - 特許庁
植物の生葉,若芽,若枝,果実等の天然素材のγ−アミノ酪酸を富化する方法であって、天然素材を減圧脱気処理した後、該天然素材にグルタミン酸若しくはグルタミン酸の塩を加え、その後、このグルタミン酸を脱炭酸してγ−アミノ酪酸を生成するものである。例文帳に追加
This method for enriching γ-aminobutyric acid in the natural raw materials such as raw leaves, young buds, shoots, fruits, etc., of a plant is provided by treating the natural raw materials with a reduced pressure for degassing, then adding glutamic acid or a salt of glutamic acid to the natural raw materials and then producing γ-aminobutyric acid by decarboxylating glutamic acid. - 特許庁
昆布や若布に代表される褐藻類を、アルカリイオン水又は無機水酸化物若しくは有機酸のアルカリ塩の水溶液に接触させることにより軟化させた後又は、凍結及び解凍からなる工程に1サイクル以上供して軟化させる軟化処理の後に、乾燥処理に供して乾燥品とする。例文帳に追加
This method for producing the dry brown alga comprises bringing the brown alga represented by tangle or Undaria pinnatifida into contact with alkali ion water or the aqueous solution of an inorganic hydroxide or organic acid alkaline salt to soften the brown alga or once or more subjecting the brown alga to a process comprising a freezing treatment and a thawing treatment to soften the brown alga, and then drying the softened brown alga. - 特許庁
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