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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Hydrolyzed vegetable proteinの意味・解説 > Hydrolyzed vegetable proteinに関連した英語例文

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Hydrolyzed vegetable proteinの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 10



例文

At least one kind selected from the group consisting of silylated hydrolyzed keratin, silylated hydrolyzed collagen, silylated hydrolyzed silk, silylated hydrolyzed soybean protein, silylated hydrolyzed wheat protein and silylated hydrolyzed vegetable protein is preferable as the silylated hydrolyzed protein.例文帳に追加

上記シリル化加水分解タンパクとしては、シリル化加水分解ケラチン、シリル化加水分解コラーゲン、シリル化加水分解シルク、シリル化加水分解大豆タンパク、シリル化加水分解小麦タンパクおよびシリル化加水分解野菜タンパクよりなる群から選ばれる少なくとも1種が好ましい。 - 特許庁

The method to produce a product by mixing hydrolyzed vegetable protein to kiage soy-sauce (squeezed liquid from moromi). 例文帳に追加

生揚げ醤油(諸味を絞った液)に、アミノ酸液を混合して製品とする手法。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Typical manufacturing method is to gain neutralized hydrolyzed vegetable protein through hydrolyzed solution of raw materials of proteins. 例文帳に追加

製造法の代表的なものとして、タンパク質原料を加水分解したものを中和したアミノ酸液を得るものである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Both the mixed fermented method and mixed method use hydrolyzed vegetable protein resulted from neutralization by sodium hydroxide after raw materials are processed by hydrochloric acid. 例文帳に追加

混合醸造方式、混合方式ともに、塩酸で原料処理を行い、水酸化ナトリウムで中和して得られたアミノ酸液を利用している。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Hydrolyzed vegetable protein has a special flavor and taste, and the mixed fermented method and mixed method are still used in the regions where those methods are preferred. 例文帳に追加

アミノ酸液には独特の香りと味があり、特にそれが好まれる地域において混合醸造・混合方式も残っている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

The detergent composition comprises an anionic surfactant, glycosyl trehalose and a hydrolyzed vegetable protein.例文帳に追加

陰イオン性界面活性剤、グリコシルトレハロース及び加水分解された植物タンパクを配合した洗浄剤組成物。 - 特許庁

The seasoning is obtained by formulating part or the whole of sugar, hydrolyzed vegetable protein, soy sauce, a gustatory seasoning and a food additive so as to make the active oxygen-scavenging ability high and preferably, at least the hydrolyzed vegetable protein containing high density sugar and amino acid is formulated with the seasoning.例文帳に追加

調味料は、糖、アミノ酸液、醤油、呈味調味料および食品添加物の一部または全てを用いて活性酸素消去能が高くなるように配合したもの、好ましくは少なくとも高濃度の糖とアミノ酸を含むアミノ酸液を用いて配合したものである。 - 特許庁

In the process for producing a beer flavored carbonated beverage, a hydrolyzed vegetable protein and a malt extract are used as raw materials to provide the carbonated beverage with beer-like bitterness, well-seasoned feelings, flavor thickness, and cohesiveness.例文帳に追加

ビール風味炭酸飲料の製造工程において、植物性タンパク分解物並びに、麦芽抽出物を原料として用いることにより、ビール様の苦味やコク感を付与し、より香味に厚みとまとまりを加えることがでる。 - 特許庁

A natural seasoning developing strong Kokumi can be produced by hydrolyzing a vegetable protein or an animal protein by a decomposition power of a protein hydrolase or an inorganic acid, and removing L-sodium glutamate constituting the main constituent of Umami (deliciousness) components in the taste components of the hydrolyzed protein so as to have a specific sodium glutamate concentration.例文帳に追加

植物性の蛋白質や動物性の蛋白質を、蛋白加水分解酵素や無機酸が持っている分解力で加水分解して得られた蛋白加水分解物において、蛋白加水分解物の呈味成分中、旨味(umami)成分の主体を成すグルタミン酸ナトリウム(L-sodium glutamate)を一定濃度になるように除くことによってこく味(濃厚風味、kokumi )を強く発現させる天然調味料を製造する。 - 特許庁

例文

An animal or a vegetable protein good in amino acid score is hydrolyzed in the presence of a lower alcohol and/or a lower carboxylic acid in the production of a peptide to mass-produce an inexpensive peptide having an amino acid chain length regulated to a specific amino acid chain length of 10-100 in the absence of common salt without requiring a desalting step in the process.例文帳に追加

ペプチドの製造においてアミノ酸スコア良好な、動植物蛋白質を低級アルコールおよび/または低級カルボン酸存在下で加水分解して、平均アミノ酸鎖長10〜100個の特定のアミノ酸鎖長に調整されたペプチドで、食塩が存在せずに、工程中に脱塩工程のいらない、安価で大量にペプチドを得る蛋白質の分解方法。 - 特許庁

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