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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > genus aspergillusの意味・解説 > genus aspergillusに関連した英語例文

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genus aspergillusの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 66



例文

A microorganism belonging to the genus Streptomyces or Aspergillus and capable of producing a dye erasable by the radiation of visible light and/or ultraviolet light is cultured in a medium and the erasable dye is separated from the cultured product.例文帳に追加

ストレプトマイセス属又はアスペルギルス属に属し、可視光線及び/又は紫外線の照射により消色する消色性色素を生産する能力を有する微生物を培地で培養し、得られた培養物から上記消色性色素を採取する方法。 - 特許庁

The novel isolongifolen-9-one derivative can be produced by carrying out microbial conversion of isolongifolen-9-one by treating the compound with a microorganism belonging to the genus Aspergillus or Glomerella, and collecting the obtained isolongifolen-9-one derivative.例文帳に追加

イソロンギフォレン−9−オンをアスペルギルス属またはグロメレーラ属に属する微生物で処理することにより微生物変換して、得られたイソロンギフォレン−9−オン誘導体を採取することによって、新規なイソロンギフォレン−9−オン誘導体を得ることができる。 - 特許庁

The modified flavin-adenine-dinucleotide-dependent glucose dehydrogenase (FADGDH) has an improved thermal stability compared to a wild-type FADGDH, which is preferably derived from a eukaryote, more preferably derived from a filamentous fungus, still more preferably derived from a fungus belonging to the genus Aspergillus.例文帳に追加

野生型のフラビンアデニンジヌクレオチド依存性グルコースデヒドロゲナーゼ(FADGDH)よりも熱安定性が向上した改変型FADGDHであって、好ましくは真核生物由来、さらに好ましくは糸状菌由来、さらに好ましくはAspergillus属菌由来のFADGDH。 - 特許庁

This (1→3)-β-D-glucan is obtained by oxidizing a cell body of a fungus belonging to the genus Aspergillus under an alkali condition, recovering a fraction insoluble in the reaction solution after the oxidation treatment and further removing a fraction insoluble in an aprotic polar solvent from the fraction.例文帳に追加

アスペルギルス属に属する微生物の菌体をアルカリ性条件下で酸化し、当該酸化処理後の反応液に不溶性の画分を回収し、さらに当該画分から非プロトン性極性溶媒への不溶解性画分を除去して得られることを特徴とする(1→3)-β-D-グルカン。 - 特許庁

例文

A fermentation processed food of bird, animal or livestock meat can be produced by a fermentation step and a microorganism containing a Katsuobushi mold, especially a microorganism of the genus Aspergillus or Penicillium can be made to act thereon in the presence of saccharides in the fermentation step to thereby produce the objective fermentation processed food of the bird, animal or livestock meat improved in flavor and taste.例文帳に追加

発酵工程により鳥獣畜肉発酵加工食品を製造し、その発酵工程で糖類の存在下に鰹節菌を含む微生物を作用させることにより前記目的とする風味、呈味が改善した鳥獣畜肉発酵加工食品を製造することができる。 - 特許庁


例文

To culture a fungus belonging to the genus Aspergillus in a liquid medium in a pelletized form having a proper particle diameter without using a mycelium elongation inhibitor, a plant-derived powder and powder belonging to a diatomaceous earth, etc., and to obtain a liquid koji having accumulated a useful substance in a high concentration.例文帳に追加

菌糸伸長阻害物質、植物由来粉体、珪藻土類に属する粉体などを使用することなく、アスペルギルス属に属する微生物を液体培地中で適度な粒径を有するペレット状に培養し、有用物質を高濃度に蓄積した液体麹を得る。 - 特許庁

The method for mass-producing and obtaining norzoanthamine comprises using such a general-purpose means as to isolate microorgansms belonging to the genus Aspergillus fumigates, Trichocomaceae family, a kind of Ascomycetes symbiotic with Zoanthus sp., a naturally occurring Cnidaria, and culture the microorganisms.例文帳に追加

天然産の刺胞動物スナギンチャクに共生する子嚢菌類の一種、マユハキタケ科、Aspergillus fumigates属の微生物を単離し、これを培養するという汎用的な手段の採用によって、ノルゾアンタミンを大量に産生し、収得する方法。 - 特許庁

The α-glucosidase inhibitor is produced by starting a solid culture of a mold of the genus Aspergillus with steamed or boiled beans or grains having a water content of40 wt.%, lowering the water content by ≥5 wt.% during the culture and extracting the cultured product with water.例文帳に追加

含水率40重量%以上の蒸煮あるいは煮沸した豆類又は穀類をアスペルギルス属のかびを用いて固形培養を開始し、培養中に含水率を5重量%以上低下させた後、得られた培養物を水で抽出する。 - 特許庁

This material for improving the bone toughness comprises a peptide prepared by hydrolyzing collagen and/or gelatin with one or more kinds of proteases derived from at least one selected from the group consisting of muscles or organs of vertebrates, fishes or crustaceans, actinomyces, bacteria of the genus Bacillus, bacteria of the genus Pseudomonas, molds, basidiomycetes, Aspergillus flavus and yeasts as an active ingredient.例文帳に追加

本発明にかかる骨靭性向上用素材は、コラーゲンおよび/またはゼラチンを、脊椎動物・魚類・甲殻類の筋肉または臓器、放線菌、Bacillus属細菌、Pseudomonos属細菌、糸状菌、担子菌、黄色コウジカビ、酵母からなる群より選ばれた少なくとも1つに由来するプロテアーゼのうちの1種以上で加水分解してなるペプチドを有効成分とする。 - 特許庁

例文

The isoflavone aglycone-containing composition is industrially produced more efficiently by making enzyme(s), especially the genus Rhizopus- and/or Aspergillus-derived one(s), on the composition containing ≥3.0 wt.% of the isoflavone glycoside, thus producing the objective isoflavone aglycone regarded as being physiologically useful.例文帳に追加

イソフラボン配糖体を3.0%以上含有する組成物に対し、酵素、特にリゾップス属及び/又はアスペルギルス属由来の酵素を作用させることにより、従来よりも効率的な方法でイソフラボンアグリコン含有組成物を工業的に製造でき、生理学的に有用とされるイソフラボンアグリコンを製造することができる。 - 特許庁

例文

The method for producing gluconic acid comprises enzymatic saccharification of waste paper, and gluconic fermentation of the obtained saccharide to produce gluconic acid, wherein the method comprises a process for saccharifying waste paper to obtain a saccharified solution and a process for gluconic fermentation of the obtained saccharified solution with a bacterium belonging to genus Aspergillus, and the gluconic fermentation is performed by replacing a part of the gluconic fermentation solution with a new saccharified solution.例文帳に追加

古紙を酵素糖化し、その糖をグルコン酸発酵してグルコン酸を製造する方法であって、古紙を糖化して糖化液とする工程と、その糖化液をアスペルギルス(Aspergillus)属に属する菌を用いてグルコン酸発酵する工程とを有し、前記グルコン酸発酵が、グルコン酸発酵液の一部を新しい糖化液と入れ換えてなされる。 - 特許庁

A liquid culture medium is mixed with a liquid culture product of a fungus belonging to the genus Aspergillus, the amount of microbial cell of the liquid culture product in the mixture is adjusted to 10-150 mg/l, then the fungus is subjected to submerged culture to give a pelletized liquid koji having a mycelial form of about 1 mm to about 3 mm particle diameter in the liquid medium.例文帳に追加

液体培養基にアスペルギルス属に属する微生物の液体培養物を混和し、該混和物中、該液体培養物の菌体量を10〜150mg/lとした後、通気撹拌培養し、液体培地中で菌糸形態が約1mm〜約3mmの粒径を有するペレット状の液体麹を得る。 - 特許庁

In a modified flavin adenine dinucleotide-dependent glucose dehydrogenase (FADGDH) with more improved heat stability than a wild-type FADGDH, the modified FADGDH is derived from preferably a eukaryote, more preferably a filamentous fungus, and furthermore preferably a genus Aspergillus fungus, and having a primary structure with at least one amino acid substituted, deleted, inserted or added to FADGDH having a specific amino acid sequence.例文帳に追加

野生型のフラビンアデニンジヌクレオチド依存性グルコースデヒドロゲナーゼ(FADGDH)よりも熱安定性が向上した改変型FADGDHであって、好ましくは真核生物由来、さらに好ましくは糸状菌由来、さらに好ましくはAspergillus属菌由来のFADGDHであり、特定のアミノ酸配列を有するFADGDHにおいて、少なくとも1つのアミノ酸が置換、欠失、挿入もしくは付加された一次構造を有する改変型FADGDH。 - 特許庁

Provided is a modified flavin-adenine-dinucleotide-dependent glucose dehydrogenase (FADGDH) with more improved heat stability than wild-type FADGDH, the modified FADGDH being derived from preferably a eukaryote, more preferably a filamentous fungus, furthermore preferably a genus Aspergillus fungus, and having a primary structure with at least one amino acid substituted, deleted, inserted or added to FADGDH having a specific amino acid sequence.例文帳に追加

野生型のフラビンアデニンジヌクレオチド依存性グルコースデヒドロゲナーゼ(FADGDH)よりも熱安定性が向上した改変型FADGDHであって、好ましくは真核生物由来、さらに好ましくは糸状菌由来、さらに好ましくはAspergillus属菌由来のFADGDHであり、特定のアミノ酸配列を有するFADGDHにおいて、少なくとも1つのアミノ酸が置換、欠失、挿入もしくは付加された一次構造を有する改変型FADGDH。 - 特許庁

Provided is a modified flavin-adenine-dinucleotide-dependent glucose dehydrogenase (FADGDH) with more improved heat stability than wild type FADGDH, the modified FADGDH being derived from preferably a eukaryote, more preferably a filamentous fungus, furthermore preferably a genus Aspergillus fungus, and having a primary structure with at least one amino acid substituted, deleted, inserted or added to FADGDH, for example, having a specific amino acid sequence.例文帳に追加

野生型のフラビンアデニンジヌクレオチド依存性グルコースデヒドロゲナーゼ(FADGDH)よりも熱安定性が向上した改変型FADGDHであって、好ましくは真核生物由来、さらに好ましくは糸状菌由来、さらに好ましくはAspergillus属菌由来のFADGDHであり、例えば特定なアミノ酸配列を有するFADGDHにおいて、少なくとも1つのアミノ酸が置換、欠失、挿入もしくは付加された一次構造を有する改変型FADGDH。 - 特許庁

例文

The invention relates to the hair cosmetic comprising hydrolysis product of albumen obtained in the following steps of hydrolyzing the albumen by using papain, heating the product reaction liquid at 65-75°C, and then hydrolyzing with a protease at least one selected from a group comprising trypsin, a protease originated from genus Bacillus bacteria, a protease originated from Aspergillus fungus and bromelain, and hydrolyzing the product with a peptidase.例文帳に追加

パパインを用いて卵白を加水分解し、得られた反応液を65〜75℃まで加熱し、続いて、トリプシン、バチルス属細菌由来プロテアーゼ、アスペルギルス属糸状菌由来プロテアーゼ及びブロメラインからなる群より選ばれる少なくとも1種のタンパク質加水分解酵素を用いて加水分解を行い、さらにペプチダーゼを用いて加水分解を行うことにより得られた卵白加水分解物を含有する毛髪用化粧料。 - 特許庁

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