1016万例文収録!

「pickled squid」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > pickled squidに関連した英語例文

セーフサーチ:オフ

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

pickled squidの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 10



例文

PRODUCTION OF JAPANESE COMMON SQUID PICKLED IN UNREFINED SOY AND PRODUCTION OF GUT OF JAPANESE COMMON SQUID PICKLED IN UNREFINED SOY例文帳に追加

スルメイカのモロミ漬けの製法及びスルメイカの腸モロミ漬けの製法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING BAKED SQUID, BAKED DRIED SQUID AND BAKED MUSHROOM EACH PICKLED IN MALTED-RICE AMAZAKE例文帳に追加

焼イカ、焼スルメ、焼きのこの米麹甘酒漬の製造方法 - 特許庁

a food comprised of the internal organs of fish or squid pickled in salt, called salted fish guts 例文帳に追加

塩辛という,魚やイカの内蔵を塩づけにして発酵させた食品 - EDR日英対訳辞書

Meanwhile, the white meat of the squid whose skin is peeled off is dried in shade, the half-dried white meat is hashed, and the hashed squid meat is pickled in the special seasoning containing the squid liver.例文帳に追加

一方、皮むきしたイカの白身を陰干し、生乾きのまま小間切りにし、それを前記肝入りの特製調味料に漬け込む。 - 特許庁

例文

The squid liver is washed and pickled in a special seasoning containing sweet cooking sake and soy sauce as main ingredients, and shredded when the squid liver sufficiently absorbs the seasoning.例文帳に追加

イカの肝を洗浄し、味醂醤油を主体とした特製調味料に漬け込み、味の浸みたところで細切れにする。 - 特許庁


例文

Similarly, there are other variations such as red pickled ginger, edamame (green soybeans), octopus, squid's tentacles, and so on, which are all deep-fried in a Satsuma-age shape. 例文帳に追加

同様に紅生姜・枝豆・タコ・イカげそ等がそれぞれさつま揚げ状に揚がったものもある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Common ingredients: cabbage, potato, grated yam, Japanese white radish, pickles (USA, UK and others), pork, beef, squid, scallop, oyster, shrimp, green onion, tenkasu (or agedama), beni-shoga (red pickled ginger) and additionally mochi (rice cake), potato chips, cheese, salted squid, bacon, ham and so on. 例文帳に追加

一般的な具材…キャベツ、ジャガイモ、とろろ、ダイコン、ピクルス、豚肉、牛肉、イカ、ホタテガイ、カキ(貝)、エビ、ネギ、天かす(揚げ玉)、紅しょうが、その他に餅、ポテトチップス、チーズ、イカの塩辛、ベーコン、ハム等も。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In the Edomae version, sushi rice mixed with chopped gourd, gari (slices of ginger pickled in sweetened vinegar) and mominori (toasted and crushed dried laver seaweed) is packed into the body of a boiled and seasoned squid, and the packed squid is served topped with the sauce called tsume. 例文帳に追加

江戸前イカの印籠ずしは、刻んだカンピョウやガリ、もみ海苔などを混ぜたすし飯を煮イカの胴につめ、ツメをかけて食べるすし。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This method for producing the food pickled in sake lees such as of a food material such as squid, fish and shellfish and meat comprises a preliminary treatment process S1 of the food material, a process S2 of soaking in salt water, a drying process S3, a process S4 of soaking in sake lees, and a packaging process S6.例文帳に追加

イカ、魚貝類及び肉類等食材の粕漬食品を製造する方法において、前記食材の下処理工程S1と、塩水浸漬工程S2と、乾燥工程S3と、酒粕浸漬工程S4と、包装工程S6と、を備えることを特徴とする。 - 特許庁

例文

The ingredients varies according to seasons and areas, but typically vinegared rice is covered with kinshi-tamago egg (a thin omelet cut into narrow strips), and on it chopped ingredients are spread over, such as shiitake mushrooms and gourds (both simmered in soy broth), boiled carrots, lotus roots pickled in vinegar, green peas, chikuwa fish paste, kamaboko (steamed fish paste), dried shredded fish seasoning (denbu), seasoned koyadofu (freeze-dried tofu), boiled octopus, shrimp in shell, grilled conger eel, squid, mogai (sarubo ribbed ark), Japanese Spanish mackerel (sawara) and mamakari (Japanese shad), (but the ingredients such as mogai, shrimp and green peas are served whole). 例文帳に追加

地域や季節によって内容が変わるが、酢飯の上に錦糸玉子を敷き詰め、その上に椎茸・干瓢の煮しめ、茹でニンジン、酢蓮根、エンドウ、竹輪、蒲鉾、田麩、味を付け高野豆腐、茹でた蛸、殻付の海老、焼穴子、烏賊、蛸、藻貝、鰆、ママカリのさまざまな具材を大きめに切断して(藻貝やエビ、エンドウなどは切らない)敷き詰める。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

索引トップ用語の索引



  
EDR日英対訳辞書
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved.
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS