小窓モード


プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > ハイパー英語辞書 > デュラム小麦の英語・英訳 

デュラム小麦の英語

ピン留め

追加できません

(登録数上限)

単語を追加

英訳・英語 durum wheat


ハイパー英語辞書での「デュラム小麦」の英訳

デュラム小麦


「デュラム小麦」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 27



例文

デュラム小麦例文帳に追加

Durum wheat - 特許庁

デュラム小麦という小麦例文帳に追加

a type of wheat, called durum wheat発音を聞く  - EDR日英対訳辞書

パスタに使われるデュラム小麦(または他の硬質小麦)を製粉したもの例文帳に追加

milled product of durum wheat (or other hard wheat) used in pasta発音を聞く  - 日本語WordNet

デュラム小麦全粒粉の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING DURUM WHEAT WHOLE GRAIN - 特許庁

麺類または皮類用デュラム小麦粉およびこれを含有する麺類または皮類用小麦粉組成物例文帳に追加

DURUM WHEAT FLOUR FOR NOODLE OR COATING, AND WHEAT FLOUR COMPOSITION FOR NOODLE OR COATING, CONTAINING THE SAME - 特許庁

また、前記パスタ用熱処理デュラム小麦粉の製造方法により調製したパスタ用熱処理デュラム小麦粉を使用したパスタである。例文帳に追加

Moreover, the pasta is prepared using the heat-treated durum wheat flour for pasta by the method for producing heat-treated durum wheat flour for pasta. - 特許庁

例文

従来のデュラム小麦の製粉工程および製粉条件を変えることなくデュラムセモリナおよび/または小麦粉の品質を向上させ、該デュラムセモリナおよび/または小麦粉を用いて、色調、食感、味・風味に優れた麺類を製造する方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing noodles improving quality of durum semolina and/or wheat without changing a conventional milling method and milling condition for durum wheat, and obtained by using the durum semolina and/or the wheat to produce noodles excellent in color, palate feeling and taste/flavor. - 特許庁

>>例文の一覧を見る


調べた例文を記録して、 効率よく覚えましょう
Weblio会員登録無料で登録できます!
  • 履歴機能
    履歴機能
    過去に調べた
    単語を確認!
  • 語彙力診断
    語彙力診断
    診断回数が
    増える!
  • マイ単語帳
    マイ単語帳
    便利な
    学習機能付き!
  • マイ例文帳
    マイ例文帳
    文章で
    単語を理解!
  • その他にも便利な機能が満載!
Weblio会員登録(無料)はこちらから

JMdictでの「デュラム小麦」の英訳

デュラム小麦


和英日本標準商品分類での「デュラム小麦」の英訳

デュラム小麦


JST科学技術用語日英対訳辞書での「デュラム小麦」の英訳

デュラム小麦

EDR日英対訳辞書での「デュラム小麦」の英訳

デュラム小麦

日英・英日専門用語辞書での「デュラム小麦」の英訳

デュラム小麦

クロスランゲージ 37分野専門語辞書での「デュラム小麦」の英訳

デュラム小麦

Weblio例文辞書での「デュラム小麦」に類似した例文

デュラム小麦

Weblio例文辞書はプログラムで機械的に意味や英語表現を生成しているため、不適切な項目が含まれていることもあります。ご了承くださいませ。

「デュラム小麦」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 27



例文

低澱粉損傷量であるデュラム小麦粉およびこれを含有するイースト発酵食品用小麦粉組成物例文帳に追加

DURUM WHEAT FLOUR HAVING LOW STARCH DAMAGE AMOUNT, AND WHEAT FLOUR COMPOSITION FOR YEAST FERMENTED FOOD CONTAINING THE SAME - 特許庁

パスタ用熱処理デュラム小麦粉及びその製造方法並びにこれを使用したパスタ例文帳に追加

HEAT-TREATED DURUM WHEAT FLOUR FOR PASTA, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND PASTA USING THE FLOUR - 特許庁

デュラム小麦粉を60℃以上100℃以下の湿り蒸気を使用して1分間以上60分間以下常圧下で湿熱処理するパスタ用熱処理デュラム小麦粉の製造方法である。例文帳に追加

The method for producing heat-treated durum wheat flour for pasta includes subjecting durum wheat flour to wet heat treatment under a normal pressure for 1 to 60 minutes, using a wet heat of 60 to 100°C. - 特許庁

この生パスタの製造方法及び製造装置では、少なくともデュラム小麦のセモリナ単体、或いは、デュラム小麦のセモリナと該デュラム小麦のセモリナ以外の小麦粉とを配合し(ステップS1)、この配合した麺の原料を、つなぎ性がでるような条件下でミキシングして麺生地とし(ステップS2)、この麺生地を切り出しによって麺線とする(ステップS3)、ように構成されている。例文帳に追加

In the method and the apparatus for producing raw pasta, at least a single unit of durum wheat semolina or durum wheat semolina and wheat flour except the durum wheat semolina are blended (step S1), the blended raw material for noodles is mixed to form noodle dough under a condition for expressing thickening and sticking properties (step S2), and for cutting out the noodle dough to be noodle lines (step S3). - 特許庁

デュラム小麦の外皮の一部を剥離除去して、その剥離除去率がデュラム小麦の全質量に対して0.5質量%以上2.0質量%未満になるようにし、 次いでこれを製粉して得られるセモリナおよび/または小麦粉を、麺類の主原料として用いる。例文帳に追加

The method for producing noodles comprises peeling part of outer skin of the durum wheat to remove it so as to have a peeling removal ratio of ≥0.5 mass% but <2.0 mass% based on the whole mass of the durum wheat, milling the thus treated durum wheat, and using the semolina and/or the wheat obtained by milling the durum wheat, as a main material for noodles. - 特許庁

損傷澱粉量を9.5質量%以下に抑えたデュラム小麦粉、および当該小麦粉を20質量%以上含有するイースト発酵食品用小麦粉組成物を用いる。例文帳に追加

The wheat composition for a yeast fermented food contains 20 mass% or higher of durum wheat flour whose damaged starch amount is suppressed to be 9.5 mass% or lower. - 特許庁

デュラム小麦由来の小麦粉であって、目開き125μmの篩を通過し且つ目開き53μmの篩を通過しない粒子が75〜100質量%を占め、及び灰分が0.45〜0.85%である小麦粉を使用して、製麺することを特徴とする中華麺又は皮類の製造方法;該小麦粉がデュラムセモリナ粉から調製されているものである、上記の中華麺又は皮類の製造方法。例文帳に追加

The wheat flour used in the method comprises durum semolina wheat flour. - 特許庁

例文

デュラム小麦粉を含有するピザ台用穀粉を用いて光波オーブンでピザ台およびピザパイを焼成あるいは調理する方法。例文帳に追加

A pizza crust or a pizza pie is baked or cooked with a lightwave oven using cereal flour for pizza crust containing durum wheat. - 特許庁

>>例文の一覧を見る


デュラム小麦のページの著作権
英和・和英辞典 情報提供元は 参加元一覧 にて確認できます。

   
ハイパー辞書:会津大学•筑波大学版ハイパー辞書:会津大学•筑波大学版
© 2000 - 2024 Hyper Dictionary, All rights reserved
EDRDGEDRDG
This page uses the JMdict dictionary files. These files are the property of the Electronic Dictionary Research and Development Group, and are used in conformance with the Group's licence.
総務省総務省
Copyright(c)2024 総務省 統計局 All rights reserved
政府統計の総合窓口(e-Stat)
独立行政法人科学技術振興機構独立行政法人科学技術振興機構
All Rights Reserved, Copyright © Japan Science and Technology Agency
日本語WordNet日本語WordNet
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2010 License All rights reserved.
WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved. License
独立行政法人情報通信研究機構独立行政法人情報通信研究機構
Copyright(C)2002-2024 National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved.
日中韓辭典研究所日中韓辭典研究所
Copyright © 2024 CJKI. All Rights Reserved
株式会社クロスランゲージ株式会社クロスランゲージ
Copyright © 2024 Cross Language Inc. All Right Reserved.

ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。

こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

このモジュールを今後表示しない
みんなの検索ランキング
閲覧履歴
無料会員登録をすると、
単語の閲覧履歴を
確認できます。
無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS