小窓モード


プレミアム

ログイン
設定

設定

全卵液の英語

ピン留め

追加できません

(登録数上限)

単語を追加

英訳・英語 whole egg liquid


学術用語英和対訳集での「全卵液」の英訳

全卵液


「全卵液」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 34



例文

濃厚白入り加熱殺菌例文帳に追加

THERMALLY STERILIZED WHOLE EGG LIQUID CONTAINING THICK ALBUMEN - 特許庁

殺菌加工及びこれを用いた製品例文帳に追加

PASTEURIZED LIQUID WHOLE EGG, AND EGG PRODUCT USING THE SAME - 特許庁

殺菌加工及びこれを用いた製品例文帳に追加

STERILIZED PROCESSED LIQUID WHOLE EGG, AND EGG PRODUCT USING THE SAME - 特許庁

殺菌の製造方法及び使用食品例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING PASTEURIZED LIQUID WHOLE EGG, AND FOOD USING LIQUID WHOLE EGG FOOD - 特許庁

加熱殺菌及びその製造方法例文帳に追加

HEAT STERILIZED LIQUID WHOLE EGG AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

加工及びその製造方法例文帳に追加

PROCESSED LIQUID WHOLE EGG AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

例文

前記混合物は、と食用油脂とを混合した後、更に又は全卵液を添加混合したものが好ましい。例文帳に追加

The mixture is preferably obtained by mixing yolk liquid with edible oil and fat and additionally mixing albumen liquid or whole egg liquid. - 特許庁

>>例文の一覧を見る


調べた例文を記録して、 効率よく覚えましょう
Weblio会員登録無料で登録できます!
  • 履歴機能
    履歴機能
    過去に調べた
    単語を確認!
  • 語彙力診断
    語彙力診断
    診断回数が
    増える!
  • マイ単語帳
    マイ単語帳
    便利な
    学習機能付き!
  • マイ例文帳
    マイ例文帳
    文章で
    単語を理解!
  • その他にも便利な機能が満載!
Weblio会員登録(無料)はこちらから

JST科学技術用語日英対訳辞書での「全卵液」の英訳

全卵液


日英・英日専門用語辞書での「全卵液」の英訳

全卵液


クロスランゲージ 37分野専門語辞書での「全卵液」の英訳

全卵液

「全卵液」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 34



例文

濃厚白を含む白と黄の不均一な混合物であって、アミラーゼ活性測定試験における吸光度が0.3以上を示すことを特徴とする容器詰めしてなる濃厚白入り加熱殺菌例文帳に追加

The thermally sterilized whole egg liquid containing thick albumen and packed in a container is an inhomogeneous mixture of liquid albumen containing thick albumen and liquid yolk and exhibiting a light absorption of ≥0.3 by an amylase activity test. - 特許庁

加熱殺菌されているにもかかわらず、起泡性がよく、製品を調製したときに単調な色彩とならず、凝固した白の白色や、黄の黄色が濃淡を呈し、外観や、黄と白の風味が従来の殺菌より改善され、黄と白の物理的損傷の少ない濃厚白入り加熱殺菌を提供する。例文帳に追加

To provide a thermally sterilized whole egg liquid containing thick albumen, having good beatability in spite of the thermal sterilization, giving a cooked egg food to have shading whiteness of coagulated albumen and yellow color of the yolk without forming a monotonous color, having improved appearance and taste of yolk and albumen compared with conventional sterilized whole egg liquid and causing little physical damage on the yolk and albumen. - 特許庁

殻切断手段を備えた割機1と、割機1から取り出される未濾過のを送りつつ黄塊を不均一に潰すチューブポンプ2と、黄塊を潰したEを凝固温度未満で加熱して殺菌する加熱殺菌装置4とを備えてなる。例文帳に追加

The apparatus for producing pasteurized liquid whole egg includes: an egg-breaking machine 1 equipped with an egg shell cutting means; a tube pump 2 unevenly crushing egg yolk masses while sending unfiltered liquid egg taken out from the egg-breaking machine 1; and a heat pasteurization device 4 heating liquid whole egg E obtained by crushing the egg yolk masses at a temperature lower than the coagulation temperature to pasteurize the liquid whole egg. - 特許庁

と、乾燥、乾燥黄および乾燥白からなる群から選択される少なくとも1種とを混合した混合を、好ましくは水蒸気と接触させて、加熱することにより凝固させ、得られた凝固を粉砕することを特徴とするそぼろの製造方法。例文帳に追加

The method for producing fish flour-like egg comprises bringing mixed egg liquid obtained by admixing at least one kind selected from the group comprising dry whole egg, dry egg yolk and dry albumen, with liquid egg, into contact preferably with steam to heat the mixture so as to be coagulated, and crushing the thus-obtained coagulated egg. - 特許庁

冷蔵流通として、殺菌と未殺菌、更には白、黄、ホールの種別を問わず、保存性が従来に比して飛躍的に向上し、廃棄率を著しく低減して安定した供給を確保でき、製造から消費に至るまでの流通上のコスト負担が少なくて済むものを提供する。例文帳に追加

To provide liquid egg for cold storage distribution which is drastically improved in shelf life compared to that of conventional one, extremely reduced in the waste rate to secure stable supply, and needs less costs in distribution from production to consumption, regardless of kinds of egg such as sterilized liquid egg, unsterilized liquid egg, whole liquid egg, liquid albumen, liquid yolk or whole egg. - 特許庁

烏骨鶏の黄、白、殻及び殻膜からなり、成鶏由来成分には食肉、内臓、表皮、骨、血及び鶏冠が含有されている。例文帳に追加

The whole egg of the silky fowl comprises egg yolk, egg white, eggshell and shell membrane and the mature silky fowl-derived component comprises meat, internal organs, an epidermis, bones, blood and a crest. - 特許庁

濃厚白を含むを密封包装する工程と、前記袋詰めしたをその包装ごと殺菌温度57℃以上かつ61℃以下の温水浸漬、温水スプレー又は蒸気噴霧にて殺菌処理する殺菌工程とを含んでなる製造方法により、加熱殺菌を製造する。例文帳に追加

A method for producing heat sterilized liquid whole egg comprises a process of hermetically packaging thick membrane-containing liquid egg, and a process of sterilization comprising soaking entirely the bag-packed liquid whole egg in hot water having sterilization temperature of 57-61°C, and subjecting the bag-packed liquid whole egg to hot-water spray or steam spray. - 特許庁

例文

又は全卵液を噴霧乾燥した後、1μm以上15μm以下の粒子径のものを60重量%以上含む白微粉末を付着させることにより上記課題を解決する。例文帳に追加

The egg powder is produced by spray-drying yolk liquid or whole egg liquid and attaching fine albumen powder containing60 wt.% fraction having particle diameter of 1-15 μm to the spray-dried powder. - 特許庁

>>例文の一覧を見る

「全卵液」の英訳に関連した単語・英語表現

全卵液のページの著作権
英和・和英辞典 情報提供元は 参加元一覧 にて確認できます。

   
ライフサイエンス統合データベースセンターライフサイエンス統合データベースセンター
DBCLS Home Page by DBCLS is licensed under a Creative Commons 表示 2.1 日本 License.
独立行政法人科学技術振興機構独立行政法人科学技術振興機構
All Rights Reserved, Copyright © Japan Science and Technology Agency
日中韓辭典研究所日中韓辭典研究所
Copyright © 2024 CJKI. All Rights Reserved
株式会社クロスランゲージ株式会社クロスランゲージ
Copyright © 2024 Cross Language Inc. All Right Reserved.

ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。

こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

このモジュールを今後表示しない
みんなの検索ランキング
閲覧履歴
無料会員登録をすると、
単語の閲覧履歴を
確認できます。
無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS