小窓モード


プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > JMdict > 未醤の英語・英訳 

未醤の英語

ピン留め

追加できません

(登録数上限)

単語を追加

英訳・英語 miso


JMdictでの「未醤」の英訳

味噌

読み方:みそ、ミソ

未醤 とも書く

(1)

文法情報名詞
対訳 miso; fermented condiment usu. made from soybeans

(2)

文法情報名詞
対訳 innards (from crabs, shrimps, etc.) resembling miso

(3)

文法情報名詞)(かな表記多い
対訳(usu. as ミソ) key point; main point; good part (of something)

(4)

文法情報名詞)(侮辱
対訳 weakling; weak person

(5)

文法情報表現)(かな表記多い俗語
対訳(imperative; after the -te form of a verb; pun on 見ろ) try


「未醤」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 9



例文

食するときは茹でた後に未醤・酢などに付けて食べたとみられている。例文帳に追加

It seems to have been eaten by being boiled and served with sho (the original form of soy sauce), misho (the original form of miso soybean paste), vinegar, etc.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

他に、鵜飼・江人・網引・未醤戸などの雑供戸があった。例文帳に追加

In addition, there were Zatsukuko (dealer of fisheries) such as ukai (cormorant fishing), ebito (fisher), abiki (fisher), misoto (miso maker) and so on.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

『養老令』によれば、醢(肉や魚を塩辛状にしたもの)、未醤(みそ)などの調味料、菓(くだもの)、雑餅(雑穀などの餅製品)などを供給し、管下の組織として菓・餅類を扱う「菓餅所」と未醤を扱う「院」が設置された。例文帳に追加

According to the "Yoro-ryo" (Yoro Code), 'Kaheisho,' which provided salted food (of meat or fish), condiments such as Chinese sauce and misho (original form of miso or say sauce), fruits, rice cake products (millet and so on) and so on and dealt confectioneries and rice cakes under the jurisdiction of it, and 'Shoin' (section in charge of primitive soy sauce, sho) were established.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

奈良時代にはすでに文献にも味噌の原型と思われる未醤が確認でき、平安京の西市には未醤屋の存在が記録されている。例文帳に追加

Misho, which is considered to be the original form of miso, was written in the literature already in Nara period, and the existence of misho stores in the western market of Heian-kyo (the ancient capital of Japan in current Kyoto) is recorded.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

このような本発明方法により、従来の油よりも熟臭が少なく、熟成感のある香りを有し、きつさと塩味が低減化され嗜好性の向上した油を得ることができる。例文帳に追加

Thereby, the objective soy sauce with less unripe odor than conventional soy sauces, with flavor of ripe feeling, reduced in harshness and saltiness and improved in palatability can be obtained. - 特許庁

未醤は現在でいうところの豆味噌系であったと推定され、麹が多用されるのは、後世の事であった。例文帳に追加

Misho is presumed to be something like bean miso of today, but it was only in later ages when koji was frequently used.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

青銅で造られた十円硬貨は、ソース(調味料)、酢、油、レモン汁、洗剤等に浸すと、表面の金属酸化物や汚れが溶出したり脱落して一見使用硬貨のような光沢を放つ。例文帳に追加

Ten-yen coins are made of bronze, and as such, when immersed in Worcestershire sauce, vinegar, soy sauce, lemon juice, or even detergent, the metal oxide and dirt on the surface is eluted or dissolved, and the coins look shiny as though they had never been used.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

>>例文の一覧を見る


調べた例文を記録して、 効率よく覚えましょう
Weblio会員登録無料で登録できます!
  • 履歴機能
    履歴機能
    過去に調べた
    単語を確認!
  • 語彙力診断
    語彙力診断
    診断回数が
    増える!
  • マイ単語帳
    マイ単語帳
    便利な
    学習機能付き!
  • マイ例文帳
    マイ例文帳
    文章で
    単語を理解!
  • その他にも便利な機能が満載!
Weblio会員登録(無料)はこちらから

EDR日英対訳辞書での「未醤」の英訳

未醤

読み方 ミソ

strengthmiso


「未醤」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 9



例文

液体唐辛子ソースは、乾燥または生の成熟赤、黄や熟青唐辛子を主成分として酢、油や柑橘類の皮ペーストを加えて調整する。例文帳に追加

The liquid Guinea pepper sauce has as the main ingredient dry or raw ripe red or yellow or unripe green Guinea pepper and is adjusted by the addition of vinegar, soy sauce and skin paste of citrus fruits. - 特許庁

例文

酒粕、ソース残渣、油粕、キノコ類の石突から選択される食品関連低利用資源を50〜90度まで加熱し、残存する酵素活性等を失活させた後、温度を30〜50度、pHを4〜7に調整し、微生物及び酵素を添加する。例文帳に追加

The method for producing seasoning includes heating food-related low-use or unused resource selected from among sake lees, sauce residues, soy sauce lees, and mushroom ferrules at a temperature up to 50-90°C to deactivate remaining enzyme activityor the like followed by adjusting the temperature of the resource to 30-50°C and pH to 4-7, and adding microorganisms and enzyme to the resource. - 特許庁

>>例文の一覧を見る


未醤のページの著作権
英和・和英辞典 情報提供元は 参加元一覧 にて確認できます。

   
EDRDGEDRDG
This page uses the JMdict dictionary files. These files are the property of the Electronic Dictionary Research and Development Group, and are used in conformance with the Group's licence.
日本語WordNet日本語WordNet
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2010 License All rights reserved.
WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved. License
独立行政法人情報通信研究機構独立行政法人情報通信研究機構
Copyright(C)2002-2024 National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved.

ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。

こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

このモジュールを今後表示しない
みんなの検索ランキング
閲覧履歴
無料会員登録をすると、
単語の閲覧履歴を
確認できます。
無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS