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起泡特性の英語
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英訳・英語 foaming property
「起泡特性」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 44件
風味、食感及び起泡性に優れるという良好な特性を具備し且つ製造が簡便な焼成食品用起泡剤を提供する。例文帳に追加
To provide a simply producible foaming agent having good characteristics such as an excellent flavor, an excellent texture and excellent foaming properties. - 特許庁
印字により発生する泡が液室内に留まった場合、吐出特性の変動や不吐出を引き起こす。例文帳に追加
To prevent fluctuation of discharge characteristics and non-discharge when bubbles generated by printing stay in a liquid chamber. - 特許庁
起泡性媒体を増粘すると同時に、必要とされる特性、即ち水との良好な混合性と気泡への迅速な変換、皮膚への適用時の均一な広がりを保存する、非常に良好な気泡と広がり特性を有する増粘起泡性組成物を提供すること。例文帳に追加
To provide a thickening foaming composition which thickens a foaming medium and at the same time has foaming and spreading characteristics good enough to meet requisite properties, that is good miscibility with water, quick conversion into foams, and uniform spread on the skin upon being applied. - 特許庁
石鹸の存在しない場合でさえ、起泡性製品に必要とされる特性、特に得られる泡の良好な性質を有する一方で、良好な安定性を示す、すすぎ可能な起泡性製品の提供。例文帳に追加
To provide a cleansing foam composition that has the properties demanded by foaming products even in the case that there is no soap, particularly showing good stability, as the resultant foams show good properties. - 特許庁
鶏卵液の機能の研究が進み、鶏卵液の乳化特性、加熱ゲル化特性、起泡特性等が見出されており、これら特性の増強が検討されているが、これら特性の増強を目的とする鶏卵液の改質で酵素を使用した場合、酵素の失活は不可欠である。例文帳に追加
To obtain a modified egg liquid which does not require the deactivation of an enzyme, maintains the functional characteristics of the egg, such as the thermal gelation property, and is useful for foods, cosmetics, medicines and the like, by treating the egg liquid with an immobilized enzyme. - 特許庁
測定対象液1の特性を特性測定部2により測定する方法であって、特性測定部2の測定領域S内の測定対象液1に含まれている気泡3の割合を減少させることにより、気泡3に起因する測定誤差を低減する。例文帳に追加
In the method for measuring the characteristics of a measuring target liquid 1 by a characteristic measuring method 2, the ratio of air bubbles 3 contained in the measuring target liquid 1 within the measuring region S of the characteristic measuring method 2 is reduced to reduce the measuring error caused by the air bubbles 3. - 特許庁
オーバーラン特性(起泡性)を有しつつも、食感が損なわれることなく、保型性に優れ、安定な乳化作用を有する冷菓を提供する。例文帳に追加
To provide a frozen dessert excellent in shape retainability and having stably emulsified effect without impairing its palate feeling despite having overrun characteristics (foamability). - 特許庁
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「起泡特性」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 44件
囲繞部2の位置は容易に制御することが可能であり、また被覆部3内に気泡が残留しないので、囲繞部2の位置のばらつきに起因する配光特性のばらつき、並びに被覆部3内の気泡に起因する配光特性のばらつき及び寿命の低下を防止することができる。例文帳に追加
Since the position of the surrounding part 2 can be controlled readily and air bubbles do not remain inside the coating part 3, dispersion in light distribution property caused by dispersion in the position of the surrounding part 2, dispersion in light distribution property caused by air bubbles inside the coating part 3 and lowering of a life can be prevented. - 特許庁
本発明の目的は、良好な酸味と自然で豊かな乳風味をもち、起泡後の食感が滑らかで、さらに保形性、離水耐性の諸特性が優れた酸性の起泡性水中油型乳化物を提供することにある。例文帳に追加
To provide foaming oil-in-water-type acidic emulsified substance having favorable acidity and natural and rich milk flavor, smooth palate feeling after foamed, and excellent in various properties such as shape retainability and syneresis resistance. - 特許庁
良好な起泡性及び官能特性、ヒートショック耐性を付与し、流通又は保存中の温度変化に安定な起泡性の水中油型乳化油脂組成物の提供。例文帳に追加
To provide an oil-in-water type emulsified oil and fat composition having good foaming ability, functional characteristics and heat shock resistance, and stable to changes in temperature during distribution or storage. - 特許庁
味、香り、物性(食感、色調など)に大きな影響を与えることなく、改善された泡感(起泡性および泡の持続性等の泡の総合的特性)および、飲用時に優れた喉越しを有する炭酸ガス含有飲料を提供することである。例文帳に追加
To obtain a carbon dioxide-containing beverage, having improved foam sensation (all-around foam properties, including foaming properties, foam sustainability) and superior in sensation of pleasant-to-the-taste over throat, without significantly influencing the flavor, fragrance and properties (texture, color tone, or the like). - 特許庁
味、香り、物性(食感、色調など)に大きく影響を与えずに、改善された泡感(起泡性および泡の持続性等の泡の特性)および、飲用時に優れた喉越しを有する炭酸ガス含有飲料を提供することである。例文帳に追加
To provide a foaming beverage comprising a carbon dioxide-containing beverage having foam sensation (characteristics, including foamability and foam retention) that is improved in foam sensation, without significantly influencing its taste, flavor and physical properties (such as, texture and color tone), and having superior smoothness to the throat, when it is drunk. - 特許庁
合成添加物を用いることなく、乳化安定性(保存性)、クリーム特性(粘度等)、ホイップ性、ホイップ後の特性(保形性、硬度、食感等)に優れた起泡性乳化組成物を提供する。例文帳に追加
To provide a foaming emulsified composition excellent in emulsification stability (storage stability), creaming property (viscosity or the like), whipping property, after-whipped properties (shape retainability, hardness or palate feeling or the like) without using synthetic additives. - 特許庁
この経時変化の特性から、AEが、ゴム製品から過飽和気体が気泡になったときに発生するAEであるか、気泡を起点としてき裂が発生したときに発生するAEであるかを判定する。例文帳に追加
From the characteristic of the change over time, a determination is made as to whether the AE is emitted from the rubber product when a supersaturated gaseous body forms a bubble or is emitted when a crack arises with a bubble as a cause. - 特許庁
皮膚やタオルとの親和性が高く、ねばりがあり、皮膚やタオル上で均一に伸び広がりやすいペースト状の洗浄剤であり、且つ起泡性に富み、泡が細かくて伸びやすい特性を持つ洗浄剤の提供。例文帳に追加
To provide a cleaner which has high affinity with skin and towel, has glutinosity and is easily extended on the skin and towel as the paste-like cleaner, further, is excellent in foaming property and has easily extensible characteristic because of fineness of foam. - 特許庁
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