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Strong wheatとは 意味・読み方・使い方
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意味・対訳 強力小麦
「Strong wheat」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 15件
Mugi-urushi is a paste mixture of urushi (lacquer) and wheat flour, which creates a strong bond.発音を聞く 例文帳に追加
麦漆とは漆に麦粉(メリケン粉のようなもの)を混ぜてペースト状にしたもので、接着力が強い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
ULTRA STRONG WHEAT FLOUR-CONTAINING MODIFIED RICE FLOUR AND RICE FLOUR FOOD PRODUCT USING THE MODIFIED RICE FLOUR例文帳に追加
超強力小麦粉含有改質米粉及びその改質米粉を用いた米粉食品 - 特許庁
In another embodiment, strong flour having 13-13.5 mass% wheat protein content is added as the flour instead of the extra strong flour.例文帳に追加
あるいは、上記超強力粉の代わりに、該小麦粉として小麦蛋白質量が13質量%から13.5質量%の強力粉を添加する。 - 特許庁
Strong wheat is used as a raw material, more than 80 %mass of the flour particles have the particle sizes of 50μm or more, and more than 60 %mass of particles have particle sizes of 20 to 50 μm and the wheat flour composition includes this wheat flour in an amount of more than 75 %mass.例文帳に追加
原料を強力系小麦とし、粒径が50μm以下の大きさの粒が80質量%以上で、かつ20〜50μmの大きさの粒が60質量%以上である小麦粉、および、この小麦粉を75質量%以上含有する小麦粉組成物。 - 特許庁
This method for producing the pasta is characterized by adding oyster powder, paste or extract and a liquor or water to durum semolina flour, strong wheat flour and weak wheat flour as main raw materials and then kneading the mixture.例文帳に追加
パスタ類の主原料にデュラムセモリナ粉と小麦粉の強力粉及び薄力粉を用い、これに牡蠣の粉末またはペーストもしくは牡蠣エキス及び酒類または水を配合した後、主原料と混練して調製する。 - 特許庁
Fruits, such as raisin to which yeast fungi adhere are mixed with wheat flour such as whole wheat flour being sugar to become a nutrient content for growing yeast and fermented (cultured) and strong yeast is cultured in a short time period.例文帳に追加
酵母菌が付着しているレーズンなどの果実と、酵母が成長するための栄養分となる糖分である全粒粉などの小麦粉類を一緒に混ぜて発酵(培養)させ、短時間でなおかつ強い酵母を培養する。 - 特許庁
To enable excellent quality as good as that of the product obtained by using a strong flour of a foreign wheat to be provided by improving mechanical resistance, volume, texture or the like in the production of the bread using the flour of a domestic wheat.例文帳に追加
国内産麦小麦粉を原料とした製パンに於いて、機械耐性、ボリュームアップおよび食感等を向上させ、外国産麦強力小麦粉を使用した製品と比較して見劣りのしない優れた品質を得ることができる。 - 特許庁
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「Strong wheat」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 15件
To obtain a food material having dough physical properties with elongation properties bigger than those of conventional wheat protein and strong thermal coagulation properties.例文帳に追加
従来の小麦蛋白質よりも伸長性が大きいドウ物性、および、強い熱凝固性を有する食品素材を提供する。 - 特許庁
Soy-sauce is a general-purpose liquid fermented seasoning with salty taste and strong savoriness, made from soybeans and wheat using Aspergillus oryzae and yeast, and it is mainly used in Japanese cooking.発音を聞く 例文帳に追加
醤油(しょうゆ)は、主に日本料理で使われる、大豆とコムギを原料とし、麹菌や酵母を利用した、塩味とうま味の強い汎用の液体発酵調味料である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To achieve improvement in quality or keeping quality in wheat flour-processed material such as noodles or pasta which are good for over throat feeling, strong in elasticity, improvable of loosing shape and deterioration, and applicable also to bread or confectionery.例文帳に追加
麺類やパスタ類ののど越しが良く、かつ腰の強い、型崩れや劣化を改善でき、パンや菓子類にも適用できる、小麦粉加工品における品質や日持ちの向上を実現する。 - 特許庁
To provide flour for noodle making, capable of obtaining long, narrow and delicious noodles with strong springiness by using rice flour as the base material without using wheat flour at all: and to provide a method for making the noodles.例文帳に追加
小麦粉を一切使用せず、米粉を基材としながら腰の強い細長で美味な麺を得ることのできる製麺用粉及び製麺方法の提供。 - 特許庁
The method for producing the bread by adding flour and the resistant starch as a raw material powder in a kneading step of the dough includes adding extra strong flour having >15 mass% proportion of wheat protein as a part of the flour, and further adding active gluten and gliadin.例文帳に追加
パン生地の混捏工程で原料粉として小麦粉および難消化性澱粉を添加するパンの製造方法において、該小麦粉の一部として小麦蛋白質量が15質量%を超える高蛋白質含有量の超強力粉を添加するとともに、活性グルテンおよびグリアジンを添加する。 - 特許庁
In the mixed flour for baked confectioneries, cereal flour containing 80 mass% or more strong flour whose crude protein content is 11.5 mass% or more is contained by 50-80 mass% to the total mix, and also wheat protein is further contained by 0.5-10 mass%.例文帳に追加
全ミックス中に、粗蛋白含量が11.5質量%以上の強力粉を80質量%以上含む穀粉類を50〜80質量%含有し、且つ小麦蛋白を0.5〜10質量%さらに含有することを特徴とする焼き菓子類用ミックス。 - 特許庁
To obtain a wheat flour composition for producing a bread having excellent properties, for example, not so strong shrinkage, excellent texture on get away, and excellent flavor and resistance to hardening with time and the bread that is produced by using this flour composition and suitable when heating it with an electronic oven.例文帳に追加
電子レンジで加熱した場合に、ひきが強くなく、口溶け等の食感に優れ、風味にも優れるとともに、さらに経時的に硬化し難いという優れた特質を有するパンを製造するための小麦粉組成物、及びかかる小麦粉組成物を用いた電子レンジ加熱に適するパンの提供。 - 特許庁
The method for producing the bread by adding flour and the resistant starch as a raw material powder in a kneading step of the dough involves adding extra strong flour having high protein content exceeding 13.5 mass% of the wheat protein as a part of the flour, and further adding active gluten and gliadin.例文帳に追加
パン生地の混捏工程で原料粉として小麦粉および難消化性澱粉を添加するパンの製造方法において、該小麦粉の一部として小麦蛋白質量が13.5質量%を超える高蛋白質含有量の超強力粉を添加するとともに、活性グルテンおよびグリアジンを添加する。 - 特許庁
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