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normal cheeseとは 意味・読み方・使い方

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日英・英日専門用語辞書での「normal cheese」の意味

normal cheese


「normal cheese」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 12



例文

reversal of normal word order (as in `cheese I love')発音を聞く 例文帳に追加

通常の語順を逆にすること(「チーズなんだ、私の好きなのは」などのように) - 日本語WordNet

To obtain a white mold cheese product having a food placed in inside of the white mold cheese, causing no leakage of cheese or flow and leakage of the food, completely indistinguishable from normal white mold cheese on appearance, wherein the cheese is bound by maturing, and to provide a method for producing the cheese product.例文帳に追加

白カビチーズの内部に食品類がはさまれており、チーズの漏れや食品類の流出や漏れがなく、見かけ上は通常の白カビチーズと全く見分けがつかず、熟成によりチーズが結着した白カビチーズ製品及びその製造方法を提供することである。 - 特許庁

To provide a method for producing smoked cheese, by which a smoke cheese taste is given to fragrant natural cheese as well as processed cheese at normal temperatures in a short time so as to obtain a smoked cheese with its original flavor alive.例文帳に追加

プロセスチーズだけでなく、香味に優れたナチュラルチーズでも、その風味を活かしたままスモーク味とすることができるように、常温下でかつ短時間にスモークチーズとすることができるスモークチーズの製造方法を提案する。 - 特許庁

To provide plate-like cheese easily separatable one slice by one slice from a plate-like layered cheese when consuming, and retaining flavor and palate feeling almost equivalent to those of unsmoked normal cheese, to provide a layered plate-like cheese, and to provide a production method suitable for mass-producing the plate-like layered cheese.例文帳に追加

板状チーズ積層体から、消費時に各板状チーズを容易に1枚ずつ分離でき、かつ燻煙してない通常のチーズとほぼ同等の風味と食感を維持した板状チーズおよびその積層体の提供を目的とする。 - 特許庁

To provide processed cheese that can maintain smooth texture even when it undergoes the distribution or storage at normal temperature with no occurrence of deterioration in the cheese texture.例文帳に追加

常温で流通又は保存しても滑らかな食感を維持し、組織劣化の生じないプロセスチーズの提供。 - 特許庁

To provide a production method for a new low cost, normal temperature-preservable cheese dainty food composed mainly of cheese, having a very approximate shape and palate feeling with a split squid dainty, and greatly offering inherent taste of the cheese using the cow milk as the main material.例文帳に追加

裂き烏賊の珍味に形・食感が極めて近似し、牛乳を主原料にしたチーズ本来の風味を限りなく活かしたチーズを主材とする新規かつ安価で常温保管可能なチーズ珍味食品の製造方法を提案する。 - 特許庁

例文

To provide a technique for producing cheese-like bean curd having cheese-like characteristics, free from requiring pickling beds such as malted rice mash, microbial cultivation instruments and technique and a long-time ripening period and taking time nearly equal to production time of conventional normal bean curd, in a production of the bean curd having cheese-like smoothness and taste.例文帳に追加

チーズ様の滑らかさと旨味を有する豆腐の製造において、麹もろみ等の漬床や、微生物培養機器類と技術、並びに長時間の熟成期間は必要なく、従来の一般的な豆腐製造時間と同程度の時間で、チーズ様の特徴を有するチーズ様豆腐製造技術を提供する。 - 特許庁

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「normal cheese」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 12



例文

To provide a method for preparing process cheese containing soybean protein at high concentration and having dissolution, solidity and flavor characteristics similar to those of normal process cheese.例文帳に追加

通常のプロセスチーズと同様の融解、固さおよび風味特性を備えた、高濃度の大豆蛋白質を含有するプロセスチーズの調製方法を提供する。 - 特許庁

The cheese product keeping preservation stability and texture softness at normal temperature contains a natural cheese, trehalose, and a crystalline cellulose and/or a modified starch.例文帳に追加

常温で保存安定性及び組織の柔軟性が維持されてなる、チーズ製品であって、ナチュラルチーズと、トレハロースと、結晶セルロース及び/又は加工澱粉とを含んでなる、チーズ製品。 - 特許庁

To obtain a cheese with flavor inherent in cheese, not getting hard even after stored for a long period at normal or lower temperatures and retaining rice cake-like palate feeling, and also exhibiting rice cake-like palate feeling even when heat-cooked such as frying.例文帳に追加

チーズ本来の風味を有し、常温又は低温において長期間保存しても硬くなることがなく、餅様の食感を維持し、かつこれを油ちょう等の加熱調理をした際にも餅様の食感を呈するチーズの提供。 - 特許庁

To provide a cheese product having excellent preservation stability at normal temperature and keeping softness of texture for a long time.例文帳に追加

常温において、保存安定性に優れ、かつ、組織の柔軟性が長期間維持されてなる、チーズ製品の提供。 - 特許庁

例文

The method for producing smoked cheese comprising the following process: drawing smoke from a smoke generator into a smoke chamber provided with a spray humidifier generating minus ions to fill the chamber with minus ion-mist-smoke so that the plus ion-charged cheese in the chamber is smoked by utilizing Coulomb's force at normal temperatures.例文帳に追加

スモーク発生装置からのスモークをマイナスイオンを発生させる加湿用噴霧装置を備えたスモークチャンバー内に引込んでマイナスイオン・ミスト・スモークを充満させることにより、プラスイオンに帯電しているチャンバー内のチーズをクーロン力を利用して常温下でスモークすることを特徴とする。 - 特許庁

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