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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "食品品質"に関連した英語例文

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"食品品質"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 25



例文

食品品質改良剤例文帳に追加

FOOD QUALITY IMPROVER - 特許庁

食品品質保持剤例文帳に追加

FOOD QUALITY RETAINING AGENT - 特許庁

食品品質改良剤例文帳に追加

FOOD QUALITY IMPROVING AGENT - 特許庁

食品品質検査試薬、食品品質の検査方法及び食品品質検査キット例文帳に追加

QUALITY INSPECTION REAGENT OF FOOD, QUALITY INSPECTION METHOD OF FOOD AND QUALITY INSPECTION KIT OF FOOD - 特許庁

例文

食品品質評価方法、食品品質評価表示方法、食品品質評価装置及び食品品質評価表示装置例文帳に追加

FOOD QUALITY EVALUATING METHOD AND APPARATUS, AND FOOD QUALITY EVALUATING AND DISPLAYING METHOD AND APPARATUS - 特許庁


例文

食品品質改良剤の製造方法及びその方法で製造された食品品質改良剤例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING FOOD QUALITY IMPROVING AGENT AND FOOD QUALITY IMPROVING AGENT PRODUCED BY THE METHOD - 特許庁

劣悪な労働条件も食品品質に影響を与える。例文帳に追加

Poor working conditions, too, have an impact on food quality. - 旅行・ビジネス英会話翻訳例文

食品品質の自動検査装置および検査方法例文帳に追加

AUTOMATIC INSPECTION DEVICE AND INSPECTION METHOD OF FOOD QUALITY - 特許庁

食品品質インジケータ,食品用包装紙及び食品用包装容器例文帳に追加

FOOD QUALITY INDICATOR, PACKAGING PAPER FOR FOOD AND PACKAGING CONTAINER FOR FOOD - 特許庁

例文

本発明は、食品工場や食品倉庫等でも迅速・簡便に食品の熟成度や初期腐敗度等の食品品質を検査するための、食品品質検査試薬、食品品質の検査方法及び食品品質検査キットの提供を課題とする。例文帳に追加

To provide a quality inspection reagent of food for rapidly and simply inspecting the quality of food such as the maturation degree or initial putrefactive degree of food even in a food factory or a food warehouse, a quality inspection method of food and a quality inspection kit of food. - 特許庁

例文

原材料表示は「加工食品品質表示基準」にて、原料の多い順に記載するよう定められている。例文帳に追加

As to ingredient descriptions, it has been stipulated by the Quality Labeling Standards for Processed Foods that ingredients be listed in descending order of the amount used in the concerned product.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

食品品質改良剤、食品品質改良方法及び該食品品質改良剤を含有する食品例文帳に追加

QUALITY IMPROVING AGENT FOR FOOD, METHOD FOR IMPROVING QUALITY OF FOOD AND FOOD CONTAINING THE QUALITY IMPROVING AGENT - 特許庁

ホットガスバイパス式で効率的に除霜し、消費電力量を低減するとともに庫内の温度上昇を防ぎ食品品質を向上する冷凍冷蔵庫を得る。例文帳に追加

To obtain a refrigerator-freezer performing effective defrosting in a hot gas bypass method, reducing electric power consumption and preventing rise in the interior temperature to improve food quality. - 特許庁

冷却機構なしで暗電流を減らし、受光感度を波長1.8μm以上に拡大したInP系フォトダイオードを用いて、食品品質を高感度で検査することができる食品品質検査装置等を提供する。例文帳に追加

To provide a device for inspecting food quality at high sensitivity using an InP system photodiode having reduced dark current and expanded reception sensitivity to a wavelength of ≥1.8 μm without employing a cooling mechanism or the like. - 特許庁

ホットガスバイパス式で効率的に除霜し、消費電力量を低減するとともに庫内の温度上昇を防ぎ食品品質を向上することができる冷凍冷蔵庫を得ること。例文帳に追加

To obtain a refrigerator-freezer performing efficient defrosting in a hot gas bypass system, reducing electric power consumption and preventing rise in the interior temperature to improve food quality. - 特許庁

冷却機構なしで暗電流を減らし、受光感度を波長1.8μm以上に拡大したInP系フォトダイオードを用いて、食品品質を高感度で検査することができる食品品質検査装置等を提供する。例文帳に追加

To provide a food quality inspecting device capable of inspecting food quality at high sensitivity using an InP-based photodiode in which a dark current is reduced, without the use of a cooling mechanism and where a light reception sensitivity is enhanced to a wavelength ≥1.8 μm. - 特許庁

これにより、冷却能力の分配比率を制御し、年間を通して各部屋の温度を一定に保ち食品品質や消費電力量を改善することができた。例文帳に追加

Thus the distribution ratio of the cooling capacity is controlled, a temperature of each compartment can be kept constant year-round, and quality of food and power consumption can be improved. - 特許庁

キサンタンガムとタラガム及びグルコマンナンを含有する食品品質改良剤を飲食品に添加することにより、飲食品に口腔内でのべたつき感を抑制しまとまりのある優れた摂食・嚥下適性を付与することで上記課題を解決する。例文帳に追加

By adding the food quality improving agent containing xanthan gum, tara gum and glucomannan to the food or beverage, such excellent aptitude for eating and swallowing as suppressed stickiness inside the oral cavity and coherence of boluses is given to the food or beverage. - 特許庁

食品5に混入されて当該食品5の品質改善を補助する食品品質補助剤1であって、ふぐ皮から抽出されるふぐ皮コラーゲン2と、このふぐ皮コラーゲン2に添加され且つ梅干し製造時に梅の実から抽出される梅抽出液成分3とを含む。例文帳に追加

The auxiliary food quality agent 1, assisting quality improvement of food 5 by mixing with the food 5, contains globefish skin collagen 2 extracted from the skin of a globefish, and an Ume (Japanese apricot) extract component 3 extracted from Ume in producing pickled Ume and added to the globefish skin collagen 2. - 特許庁

食品に関する情報を管理し、例えば食中毒事故や食品品質の関わる事故が発生した場合の原因究明の要する情報や消費者の消費選択に資する情報を開示することができる食品情報管理方法および食品情報管理システムを提供する。例文帳に追加

To provide a food information management method and a food information management system, capable of managing information about a food, and disclosing information contributing to consumption selection of a consumer or information requiring cause clarification when an accident related to food quality such as a food poisoning accident occurs. - 特許庁

リン酸塩を配合せずに、リン酸塩を配合した従来の品質向上剤と同等、或いはそれ以上の効果を有する食品品質改良剤、食品品質改良方法及び該食品品質改良剤を含有する食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a quality improving agent for food without formulating a phosphate, having effects more than that of a conventional quality improving agent formulated with the phosphate and to provide a method for improving quality of food and to provide a food containing the quality improving agent. - 特許庁

また、ふぐ皮コラーゲン2と梅抽出液成分3とを渾然一体にする食品品質補助剤1は、純水に対しふぐ皮コラーゲン2を未沸騰加熱状態で撹拌混合するコラーゲン撹拌混合工程と、前記純水に梅抽出液成分3を添加する添加工程とを経てコラーゲン生成物4を生成される。例文帳に追加

Also, the auxiliary food quality agent 1 harmoniously integrating the globefish skin collagen 2 with the Ume extract component 3 is produced through a collagen agitating and mixing process for agitating and mixing the globefish skin collagen 2 with pure water in a non-boiled and heated state, and an addition process for adding the Ume extract component 3 to the pure water to produce a collagen product 4. - 特許庁

食品中に含有されるタンパク質分解酵素及び/又はペプチド分解酵素と反応することにより蛍光強度、紫外線吸光度又は呈色強度が変化する標識基が結合されたペプチド、ペプチド誘導体又は前記標識基が結合されたアミノ酸誘導体を含有することを特徴とする食品品質検査試薬を用いて蛍光強度の変化をモニターすることによる。例文帳に追加

A change in fluorescence intensity is monitored using the quality inspection reagent of food containing peptide, to which a labelling group changed in fluorescence intensity, ultraviolet absorbance or coloration intensity by the reaction of the protease and/or peptide decomposing enzyme contained in food is bonded, a peptide derivative or an amino acid derivative to which the labelling group is bonded. - 特許庁

本発明の食品品質改良剤の製造方法は、小麦タンパク質をpH2.5〜8.0の溶媒に分散させた小麦タンパク質分散液を調製する小麦タンパク質分散液調製工程と、前記小麦タンパク質分散液を温度50〜100℃で2時間〜30日間加熱し加熱処理物を得る加熱処理工程と、を備える。例文帳に追加

The method for producing the food quality improving agent comprises a step of preparing wheat protein dispersing liquid by dispersing the wheat protein in a solvent of pH 2.5-8.0, and a step of heat treating the wheat protein dispersion at 50-100°C from 2 hours to 30 days. - 特許庁

例文

④ 原材料を乾燥し、通常水戻しをして摂取する食品のうち、加工食品品質表示基準(平成12年農林水産省告示第513号)別表2に規定する乾燥きのこ類及び乾燥野菜並びに乾燥させた海藻類及び乾燥させた魚介類等にあっては、水戻しをして食用に供する状態例文帳に追加

(iv) Among foods manufactured by drying the raw materials and generally consumed in rehydrated states, for dried mushrooms, dried vegetables, dried seaweeds, and dried fish and shellfish specified in Annex 2 of the Quality Labeling Standard for Processed Foods (Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries Notification No. 513 of 2000), the measurement shall be carried out on these foods in rehydrated, ready-to-eat states. - 厚生労働省

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