例文 (238件) |
"GLUTINOUS RICE"を含む例文一覧と使い方
該当件数 : 238件
The opposite of nama-gashi (uncooked cakes made from glutinous rice, agar and an). 例文帳に追加
生菓子の対。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
both glutinous and non-glutinous rice cakes 例文帳に追加
もち米にうるちを混ぜてついた餅 - EDR日英対訳辞書
Sekihan (glutinous rice steamed with red adzuki beans) is usually steamed. 例文帳に追加
赤飯は通常蒸して作る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Ohagi (botamochi) (glutinous rice dumpling covered with sweetened azuki beans, soybean flour or sesame seeds) 例文帳に追加
おはぎ(ぼたもち) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
DRIED POWDER OF UNPOLISHED GLUTINOUS RICE例文帳に追加
玄米もち米の乾燥粉 - 特許庁
There are also fancy monakas containing chestnuts, gyuhi (a kind of rice cake made from glutinous rice or glutinous rice flour), or mochi in the bean jam. 例文帳に追加
餡にクリ、求肥や餅などを入れた変わり最中もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
In modern-day Japan, often times uruchi rice (non-glutinous rice) is boiled and glutinous rice is steamed. 例文帳に追加
現在の日本では、うるち米は炊き、もち米は蒸す事が多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Glutinous rice may be used, but in general, non-glutinous rice is used. 例文帳に追加
もち米を用いることもあるが、通常はうるち米を用いる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Next, the steamed glutinous rice is pounded using a pestle and a mortar until the glutinous rice grains lose their shape, and the pounded glutinous rice is the shape described in the 'main types of mochi' below. 例文帳に追加
次に、蒸したもち米を杵と搗き臼で米粒の形がなくなるまで搗き、下記の「おもな餅の種類」に記載される形状に成形する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Senbei (rice crackers) are another type of snack made from rice however these are not made from mochi (glutinous rice), but from non-glutinous rice. 例文帳に追加
同じく米を用いた菓子に煎餅種類があるが、こちらは餅(餅米)ではなくうるち米を用いる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
In China, they call their rice cake 'nuò-mĭ-gāo' (glutinous rice sweet cake), 'nuò-mĭ-cí' (glutinous rice food), etc., not using the Chinese character meaning 'mochi.' 例文帳に追加
また、「餅」という字を用いず、「糯米糕」(ヌオミーガオnuòmǐgāo)、「糯米糍」(ヌオミーツーnuòmǐcí)などと呼んでいる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Sometimes gyuhi (a kind of rice cake made from glutinous rice or glutinous rice flour) or yokan (azuki-bean jelly) flavored with citron is called "yubeshi". 例文帳に追加
求肥や羊羹にユズの香りをつけたものを「ゆべし」と称する場合もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The weight of glutinous rice absorbing water in the step S1 is ≤1.25 times as much as that of the original glutinous rice.例文帳に追加
ステップS1で吸水したもち米の重量を、1.25倍以下とする。 - 特許庁
GLUTINOUS RICE FLOUR COMPOSITION FOR BRAD/CAKE, GLUTINOUS RICE FLOUR BREAD/CAKE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加
パン・菓子用もち米粉組成物、もち米粉パン・菓子およびその製造方法 - 特許庁
of New Year's events, the action of cutting up and eating round glutinous rice-cakes 例文帳に追加
正月行事として,鏡餅を割って食べること - EDR日英対訳辞書
In the case of rice, it is determined for each type, shuzo kotekimai (jozoyo genmai (unpolished rice for sake brewing)), dehulled paddy non-glutinous rice, dehulled paddy glutinous rice, unpolished paddy non-glutinous rice and unpolished paddy glutinous rice. 例文帳に追加
米においては、酒造好適米(醸造用玄米)、水稲うるちもみ、水稲もちもみ、水稲うるち玄米、水稲もち玄米、の種類ごとに設定される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Previously, it was called "shoyu-okowa" ("steamed glutinous rice seasoned by soy sauce)." 例文帳に追加
かつては「醤油おこわ」と呼ばれていた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Festive red rice (akagome [red-kernelled rice] plus glutinous rice, azuki beans and black-eyed peas) 例文帳に追加
赤飯{赤米・もち米、小豆・大角豆(ササゲ)} - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Okowa refers to rice served as a meal cooked by steaming glutinous rice. 例文帳に追加
御強(おこわ)とは、もち米を蒸した米飯のこと。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Also, steamed glutinous rice without any flavors is called shiramushi. 例文帳に追加
また、何の味付けもせずに炊き上げたものを白蒸しと呼ぶ。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
This is seasoned eel and glutinous rice wrapped in bamboo. 例文帳に追加
味付けした鰻と餅米を竹の皮で包んだもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Mochi produced by pounding glutinous rice added with aonori (green laver) and shaping the pounded mochi into namako-mochi. 例文帳に追加
餅に青海苔を加えて搗き、なまこ餅にしたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Green mochi which is produced by mixing mugwort into glutinous rice and pounding the mixture (yomogi-mochi: mugwort mochi). 例文帳に追加
ヨモギを混ぜてついた緑色の餅(ヨモギ餅)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Brown mochi which is produced by mixing Japanese horse chestnuts into glutinous rice and pounding the mixture. 例文帳に追加
栃の実を混ぜてついた茶色の餅。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Mochi produced by pounding glutinous rice mixed with ordinary rice. 例文帳に追加
餅米の中に普通の米を混ぜてついた餅。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Soft mochi produced by adding sugar and glutinous malt-sugar to glutinous rice and kneading it. 例文帳に追加
砂糖や水飴を加えて練った柔らかい餅。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Tokku is produced in an extrusion process using kneaded glutinous-rice powder. 例文帳に追加
もち米粉を練って、押し出し方式で作る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
If glutinous rice is steamed and pounded, then it becomes a rice cake. 例文帳に追加
もち米を蒸して搗く(つく)と餅になる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Shiratama Dango: It is made from shiratama flour (a kind of glutinous rice flour). 例文帳に追加
白玉団子-白玉粉で作った団子。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Wash, purify and souse glutinous rice in water. 例文帳に追加
糯米(もちごめ)を洗い清めて、水に浸す。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Then, put the glutinous rice in seiro (a bamboo steamer) and steam it. 例文帳に追加
蒸篭(せいろう)に入れて、糯米を蒸す。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
PRODUCTION OF ROASTED ULTRAFINE POWDER OF BLACK GLUTINOUS RICE例文帳に追加
黒糯米の焙煎超微粉末製造方法 - 特許庁
Officially, only glutinous rice is used for steaming, but in the case of boiling nonglutinous rice is mixed at the rate of ten to twenty percent of the total, since boiled glutinous rice tends to become too soft and sticky. 例文帳に追加
米はもち米のみを使い蒸しあげるのが正式だが炊く場合は仕上りがべたつきやすい為、うるち米を1~2割まぜる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
It consists of cubes of agar gelatin topped with boiled and chilled red peas, azuki bean jam, gyuhi (a kind of rice cake made from glutinous rice or glutinous rice flour), and dried apricot. 例文帳に追加
賽の目(細かい立方体)状に切った寒天に、茹でて冷やした赤エンドウマメ、小豆餡、求肥、干しアンズなどをのせる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The production method of tsuki-mochi is as follows: glutinous rice is first polished and is dipped into water for a sufficient length of time; thereafter, the water is removed; the glutinous rice is wrapped in a steaming cloth; and is steamed in a steaming basket, etc. 例文帳に追加
製法は、まずもち米を磨いでから十分に水に浸しておいた後に、水気を切り、蒸し布で包んで蒸篭等で蒸す。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
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