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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "amylase activity"に関連した英語例文

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"amylase activity"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 40



例文

LIQUID FOR MEASURING α-AMYLASE ACTIVITY例文帳に追加

αアミラーゼ活性測定用液 - 特許庁

KIT FOR MEASURING AMYLASE ACTIVITY例文帳に追加

アミラーゼ活性測定キット - 特許庁

REAGENT FOR MEASURING ALPHA-AMYLASE ACTIVITY AND MEASURING METHOD例文帳に追加

α−アミラーゼ活性測定用試薬と測定方法 - 特許庁

REAGENT AND METHOD FOR MEASURING α-AMYLASE ACTIVITY例文帳に追加

α−アミラーゼ活性測定用試薬および測定方法 - 特許庁

例文

REAGENT AND METHOD FOR MEASURING ALFA-AMYLASE ACTIVITY例文帳に追加

α—アミラ—ゼ活性測定試薬及び測定方法 - 特許庁


例文

To obtain a reagent for measuring α-amylase activity without affected by the influence of the hypoglycemic agent in a sample and provide a method for measuring α-amylase activity.例文帳に追加

試料中の血糖降下剤の影響を受けないα−アミラーゼ活性測定試薬およびα−アミラーゼ活性測定方法を提供する。 - 特許庁

ENZYME HAVING α AMYLASE ACTIVITY AND METHOD OF USING THE SAME例文帳に追加

αアミラーゼ活性を有する酵素及びその使用方法 - 特許庁

REAGENT FOR MEASURING AMYLASE ACTIVITY, METHOD FOR MEASURING AND DEVICE FOR THE SAME例文帳に追加

アミラーゼ活性測定用試薬、測定方法、および装置 - 特許庁

This liquid for measuring the α-amylase activity contains thiourea or N-methylthiourea.例文帳に追加

チオ尿素またはN−メチルチオ尿素を含む、αアミラーゼ活性測定用液。 - 特許庁

例文

FLUORESCENT AMYLASE SUBSTRATE AND METHOD FOR MEASURING AMYLASE ACTIVITY BY USING THE SUBSTRATE例文帳に追加

蛍光性アミラーゼ基質及び該基質を用いたアミラーゼ活性測定方法 - 特許庁

例文

This method for producing enzyme-treated yolk comprises treating yolk with an alkaline protease having no amylase activity.例文帳に追加

卵黄を、アミラーゼ活性を有さないアルカリプロテアーゼで処理することを特徴とする酵素処理卵黄の製造方法。 - 特許庁

ENZYME SENSOR, ANALYZER USING THE SAME, ENZYME SENSOR MANUFACTURING METHOD, AND AMYLASE ACTIVITY MEASURING METHOD例文帳に追加

酵素センサおよびそれを用いた分析装置、酵素センサの製造方法、ならびにアミラーゼ活性測定方法 - 特許庁

This liquid for measuring the α-amylase activity contains 5-50 mM NaCl and 0.09-0.9 mM CaCl_2.例文帳に追加

5mMから50mMのNaCl及び0.09mMから0.9mMのCaCl_2を含む、αアミラーゼ活性測定用液。 - 特許庁

The processed liquid albumen is obtained by heat treating liquid albumen in such a state as being added with cystine, and has a residue ratio of α-amylase activity of 20-95%.例文帳に追加

液卵白にシスチンを添加してある状態で加熱処理してなり、α−アミラーゼ活性の残存率が20〜95%である加工液卵白。 - 特許庁

For example, a threshold value of the amylase activity is set, and when the activity exceeds the threshold value, the amount of the slime-controlling agent added is increased.例文帳に追加

例えば、前記アミラーゼ活性の閾値を予め定めておき、該閾値を越えたときに前記スライムコントロール剤の添加量を増やすようにする。 - 特許庁

This method comprises conducting starch saccharification and alcoholic fermentation using basidiomycete having amylase activity and alcohol dehydrogenase activity during starch saccharification and fermentation processes in sake production.例文帳に追加

清酒の製造における糖化工程,発酵工程において、アミラーゼ活性およびアルコール脱水素酵素活性を有する担子菌によってデンプンの糖化,アルコール発酵を行うようにした。 - 特許庁

To provide a liquid for measuring α-amylase activity with which the activity of the α-amylase having the optimum pH in the acidic side is measured in high sensitivity.例文帳に追加

至適pHが酸性側にあるαアミラーゼの活性を高感度で測定することが可能なαアミラーゼ活性測定用液を提供すること。 - 特許庁

To provide a new microorganism which has a high α-amylase activity performance and can degrade starch contained in organic waste water and organic/biological sludge.例文帳に追加

有機性廃水および有機性/生物性汚泥に含まれるデンプンを分解することができるα−アミラーゼ活性の高い性能を備えた新規微生物を提供することにある。 - 特許庁

To provide a liquid koji for use in producing fermented food/drink, particularly a liquid koji with high glucoamylase and acid-resistant α-amylase activity usable for brewing Shochu (Japanese white distilled liquor).例文帳に追加

発酵飲食品の製造に用いられる液体麹、特に焼酎醸造に使用できるグルコアミラーゼ、及び耐酸性α−アミラーゼの酵素活性が高い液体麹を提供する。 - 特許庁

To provide a liquid koji for use in producing fermented food/drink, particularly a liquid koji with high glucoamylase and acid-resistant α-amylase activity usable for brewing Shochu (Japanese white distilled liquor).例文帳に追加

発酵飲食品の製造に用いられる液体麹、特に焼酎醸造に使用できるグルコアミラーゼ、及び耐酸性α−アミラーゼの活性が高い液体麹を提供する。 - 特許庁

This method for producing the paper added with the starch in paper raw materials includes performing the measurement of an amylase activity at a prescribed position in the process of producing paper, and adding a slime-controlling agent based on measured values.例文帳に追加

澱粉が紙原料中に添加される紙の製造方法において、前記製造工程の所定箇所においてアミラーゼ活性の測定を行い、その測定値に基づいてスライムコントロール剤の添加を行うようにする。 - 特許庁

The thermally sterilized whole egg liquid containing thick albumen and packed in a container is an inhomogeneous mixture of liquid albumen containing thick albumen and liquid yolk and exhibiting a light absorption of ≥0.3 by an amylase activity test.例文帳に追加

濃厚卵白を含む液卵白と液卵黄の不均一な混合物であって、アミラーゼ活性測定試験における吸光度が0.3以上を示すことを特徴とする容器詰めしてなる濃厚卵白入り加熱殺菌液全卵。 - 特許庁

To provide a method for producing Japanese radish powder by which Japanese radish is efficiently pulverized without spoiling amylase activity while preventing the radish from bacterial contamination during its production process.例文帳に追加

製造工程中の菌による汚染を防止する共に、大根のアミラーゼ活性を損なうことなく大根を効率よく粉末化する方法を提供する。 - 特許庁

To provide polypeptides having an amylase activity, polynucleotides encoding the polypeptides, and methods for making and using these polynucleotides and polypeptides.例文帳に追加

アミラーゼ活性を有するポリペプチド、前記ポリペプチドをコードするポリヌクレオチド、並びに前記ポリヌクレオチド及びポリペプチドを製造及び使用する方法を提供する。 - 特許庁

This method for producing the soy sauce comprises using Aspergillus oryzae with less α-amylase activity and normal Aspergillus oryzae to prepare each koji, mixing the koji thus obtained with each other followed by preparing, and fermenting and maturing the product so as to brew soy sauce.例文帳に追加

α−アミラーゼ活性が低い麹菌と通常の麹菌を用いてそれぞれ麹を調製し、得られた麹を混合して仕込みを行い、発酵、熟成させて醤油を醸造することを特徴とする醤油の製造法に関する。 - 特許庁

This thickened food as a thick seasoning is such one as to be prepared through mixing soy sauce with an α-amylase activity of 0 or ≤0.001 U/ml with a thickening agent(starch).例文帳に追加

α−アミラーゼ活性が0又は0.001U/ml以下の醤油及び増粘剤を混合して調製された増粘食品及びその製造方法。 - 特許庁

To provide a method for producing an alcohol-containing seasoning having excellent flavor, wherein97 wt.% of rice flour starch used as a raw material is liquefied, and also no α-amylase activity used in the liquefying process is left in the thus obtained product.例文帳に追加

原料に用いた米粉のデンプンの97%以上が液化され、且つ、液化工程に用いたα−アミラーゼ活性が製品中に残存しない、香味の良好な酒精含有調味料の製造方法を提供する。 - 特許庁

Alternatively, the method comprises obtaining koji by preparing the mixture (multi bacteria) of two kinds of Aspergillus oryzae with less α-amylase activity and normal Aspergillus oryzae, and fermenting and maturing the koji so as to brew soy sauce.例文帳に追加

また、α−アミラーゼ活性が低い麹菌と通常の麹菌の2種類の麹菌の混合物(複菌)により調製し得られた麹を発酵、熟成させて醤油を醸造することを特徴とする醤油の製造法に関する。 - 特許庁

This method for producing an alcoholic beverage comprises conducting alcoholic fermentation using bacteria having alcohol fermentative ability; wherein as for the above bacteria having alcohol fermentative ability, basidiomycete having amylase activity and alcohol dehydrogenase activity is used.例文帳に追加

アルコール発酵能を有する菌によってアルコール発酵を行うアルコール飲料の製法において、上記アルコール発酵能を有する菌として、アミラーゼ活性およびアルコール脱水素酵素活性を有する担子菌を用いるようにした。 - 特許庁

This means (measuring reagents, measuring method and device) for extremely simply measuring the amylase activity in an amylase specimen having a high activity value is provided by loading an oligosaccharide substrate on a supporting material in an enzyme method using a modified oligosaccharide.例文帳に追加

修飾オリゴ糖基質を用いた酵素法において、オリゴ糖基質を支持体に担持させることで、高活性値のアミラーゼ試料のアミラーゼ活性を極めて簡便に測定する手段(測定用試薬、測定方法、装置)を見いだし、本発明に到達した。 - 特許庁

To provide a means for more simply measuring an amylase activity presenting in a biological specimen such as saliva, especially means (measuring reagents, measuring method and device) for measuring a specimen containing amylase in a high concentration.例文帳に追加

本発明の課題は、唾液などの生物学的試料中に存在するアミラーゼ活性をより簡便に測定する手段を提供するものであり、特に、高濃度にアミラーゼを含有する試料を測定する手段(測定用試薬、測定方法、装置)を提供しようとするものである。 - 特許庁

The method for performing the sterilization or bacteriostasis of the rice-brewed sake includes the treatment of the rice-brewed sake in the presence of 1.5 to 50 atm carbon dioxide gas, and carrying out the sterilization or bacteriostasis of microorganisms to inhibit the amylase activity of the microorganisms.例文帳に追加

米醸造酒を1.5〜50気圧の二酸化炭素ガスの存在下で処理することを含み、微生物を殺菌又は静菌し、該微生物のアミラーゼ活性を抑制することを特徴とする、米醸造酒の微高圧処理殺菌又は静菌方法。 - 特許庁

With reference to a variant (mutant) of parent Termamyl-like α-amylases, the variant has α-amylase activity and exhibits altered stability, in particular at high temperatures and/or at low pH, and/or at low Ca2+ with regard to the parent α-amylase.例文帳に追加

本発明は、親Termamyl様α−アミラーゼの変異体(突然変異体)に関し、この変異体はα−アミラーゼ活性を有しかつ、特に高い温度および/または低いpH、および/または低いCa2+において、前記親α−アミラーゼに関して変更された安定性を示す。 - 特許庁

This method for producing the adlay extract comprises coarsely crushing adlay after or without peeling off husks, adding water of 2-10 times at a weight ratio to the product, adding enzyme having protease activity and enzyme having α amylase activity to the product followed by treating, and pulverizing the product.例文帳に追加

ハトムギの殻を剥ぎ、或いは殻を付けたまま、粗粉砕したものに重量比で2〜10倍の水を加え、プロテアーゼ活性をもつ酵素とαアミラーゼ活性を持つ酵素とを加えて処理したものを粉末化することを特徴とするハトムギエキスの製造法。 - 特許庁

The method producing malt alcoholic beverage includes the followings: a malting step where a β-amylase activity-defective barley is malted; a preparation step wherein the malt is saccharized to the wort; and a fermentation step wherein the yeast is added to the wort to effect fermentation thereby producing the malt alcoholic beverage including oligosaccharides.例文帳に追加

β−アミラーゼ活性欠失大麦を製麦して麦芽を得る製麦工程と、前記麦芽を糖化させて麦汁を得る仕込み工程と、前記麦汁に酵母を添加して、前記麦汁を発酵させてオリゴ糖を含有する麦芽アルコール飲料を得る発酵工程とを含む麦芽アルコール飲料の製造方法。 - 特許庁

There are provided: polypeptide comprising a sequence having at least 70% or more, or complete (100%) sequence identity to a specific amino acid sequence and having α-amylase activity, or a nucleic acid encoding the polypeptide; a transformed cell containing the nucleic acid; and methods for making the recombinant polypeptide using the transformed cell.例文帳に追加

特定のアミノ酸配列と少なくとも70%、又はそれより高い、または完全な(100%)配列同一性を有する配列を有し、α-アミラーゼ活性を有するポリペプチドまたは前記ポリペプチドをコードする核酸、前記核酸を含む形質転換細胞および前記形質転換細胞を用いる組換えポリペプチドの製造方法。 - 特許庁

The method for producing the breads includes adding 0.5 to 9 pts.mass of the milled product of malt partially roasted to give an α-amylase activity of 10 to 100 unit/g to 100 pts.mass of grain flour material consisting mainly of wheat flour and then subjecting the mixture to conventional bread-producing processes, and the method for producing the breads further includes adding at least one of L-ascorbic acid, glucose oxidase and hemicellulase.例文帳に追加

小麦粉を主体とする穀粉原料100質量部に対して、α−アミラーゼ活性が10〜100unit/gを有するように部分的に焙煎処理した麦芽の粉砕物を0.5〜9質量部添加し、常法に従って製パンするパン類の製造方法や、さらに、L−アスコルビン酸、グルコースオキシターゼ、ヘミセルラーゼの少なくとも1種を添加するパン類の製造方法。 - 特許庁

A variant of a parent Termamyl-like α-amylase is provided, which variant has α-amylase activity and exhibits an alteration in at least one of the following properties relative to the parent α-amylase: substrate specificity, substrate binding, substrate cleavage pattern, thermal stability, pH/activity profile, pH/stability profile, stability against oxidation, Ca^2+ dependency and specific activity.例文帳に追加

本発明は、親のテルマミル様α−アミラーゼの変異体であって、α−アミラーゼ活性を有し、且つ前記親のα−アミラーゼと比較すると次の性質:基質特異性、基質結合、基質開裂パターン、熱安定性、pH/活性プロフィール、pH/安定性プロフィール、酸化に対する安定性、Ca^2+依存性および比活性のうちの少なくとも1つの性質に変更を示す変異体に関する。 - 特許庁

The Aspergillus oryzae strain having not only improved protease activities but also improved amylase activity and xylanase activity achieving important functions at the brewing as well as the above, and extremely suitable for the brewing can be created by causing defects of creC gene in the Aspergillus oryzae usually used in the production of the seasoning.例文帳に追加

調味料製造に通常用いられる麹菌アスペルギルス・オリーゼにおいてcreC遺伝子を欠損させることによって、プロテアーゼ活性のみならず、同様に醸造時に重要な機能を果たすアミラーゼ活性及びキシラナーゼ活性をも向上させることができ、醸造にきわめて適した麹菌株を作製できる。 - 特許庁

例文

The objective method of producing malt alcohol beverage characteristically comprises the following steps: (1) the malting step where a β-amylase activity-defective barley is malted; (2) the preparation step wherein the malt is saccharized to the wort; and (3) the fermentation step wherein the yeast is added to the wort to effect fermentation thereby producing the objective malt alcoholic beverage including oligosaccharides.例文帳に追加

本発明の麦芽アルコール飲料の製造方法は、β−アミラーゼ活性欠失大麦を製麦して麦芽を得る製麦工程と、前記麦芽を糖化させて麦汁を得る仕込み工程と、前記麦汁に酵母を添加して、前記麦汁を発酵させてオリゴ糖を含有する麦芽アルコール飲料を得る発酵工程とを含むことを特徴とするものである。 - 特許庁

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